Reklama
Strona 306 z 316 PierwszaPierwsza ... 206256296304305306307308 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 4,576 do 4,590 z 4739

Temat: Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !

  1. #4576
    Avatar Aver
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Tychy
    Posty
    6,826
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Mięso z uda z kurczaka, w przyprawach z musztardą, miodem, sosem sojowym. Mato boska, jakie to pyszne.



    Edit: W sensie, że marynata taka, a potem w piekarniku zrobione

  2. #4577
    Avatar Aver
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Tychy
    Posty
    6,826
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Jednak co schabowy to schabowy

  3. #4578
    Avatar Taidio
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Sayonara
    Wiek
    30
    Posty
    22,181
    Siła reputacji
    30

    Domyślny

    ja se ostatnio często steki nakurwiam i całkiem spoko i smacznie mi wychodzą jak na moje kulinarne niedorozwinięcie, a dodatkowo szybciutko fest się je robi to też kozak bo nienawidzę gotować

  4. Reklama
  5. #4579
    Avatar Pumpkin
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    3,153
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    U mnie też raz w tygodniu antrykocik wjeżdża jak upoluje jakiś ładny w selgrosie. Dzisiaj trafiłem taki nie za tłusty i z lekkim marmurkiem. Taki protip żeby patrzeć za kawałkami które maja jak największy miesień spinalis dorsi ten co zaznaczyłem pomarańczowym. Bo ten fragment zawsze jest najlepszy i najmiększy. Nawet czasem warto kupić w jakimś markecie takie steki sezonowane na mokro których nikt nie chce bo np są nierówne albo grubości 1cm jeśli właśnie mają tą część dużą i sobie z nich zrobić wołowinę stir fry a są na promkach wtedy
    Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu ! Załączone obrazki Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !-img_20250120_171135_edit_78451508454082.jpg Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !-img_20250120_175631.jpg 
    Cytuj wampiirr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Leki które aktualnie mają wartość 200zł, po refundacji płacimy 50 zł, a za Korwina będą kosztowały 10zł. Bardziej tak

    Cytuj wampiirr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    (...)bo był honorowym rycerzem w porównaniu do tego gościa, który oddał bez walki zamek.

  6. #4580
    Avatar Pumpkin
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    3,153
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    z kolei jeśli macie takiego tłustego jak ten co kiedyś kupiłem to polecam okroić ten tłuszcz ile się da z zewnątrz, wytopić na wolnym ogniu robiąc skwarki a tłuszczu będzie pewnie z 2-3 razy tyle co trzeba żeby usmażyć takiego steka więc można wykorzystac np robiąc popcorn
    Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu ! Załączone obrazki Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !-img_20240505_145230.jpg 
    Cytuj wampiirr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Leki które aktualnie mają wartość 200zł, po refundacji płacimy 50 zł, a za Korwina będą kosztowały 10zł. Bardziej tak

    Cytuj wampiirr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    (...)bo był honorowym rycerzem w porównaniu do tego gościa, który oddał bez walki zamek.

  7. #4581
    Avatar Taidio
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Sayonara
    Wiek
    30
    Posty
    22,181
    Siła reputacji
    30

    Domyślny

    a jak go robisz? bo ja mam w sumie grilla elektrycznego i na tym se robię, a na patelni mi skurwysyństwo tak pryskało że po jednym razie zwątpiłem bo cała kuchenka do mycia, ale jestem otwarty na sugestie

  8. Reklama
  9. #4582
    Avatar Pumpkin
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    3,153
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Cytuj Taidio napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    a jak go robisz? bo ja mam w sumie grilla elektrycznego i na tym se robię, a na patelni mi skurwysyństwo tak pryskało że po jednym razie zwątpiłem bo cała kuchenka do mycia, ale jestem otwarty na sugestie
    No do końca nie unikniesz że będzie pryskać poza patelnie i będziesz musiał wytrzeć kuchenke nawet jak osuszysz go jakimś ręcznikiem papierowym bo jak tego nie zrobisz to będzie pryskać aż na Ciebie. wpływ ma też kiedy go solisz. Bo powinno się albo pare godzin wcześniej wtedy sól wyciąga wode i tworzy warstwę na powierzchni ale potem wchłania się z powrotem do mięsa. Albo posolić i po paru sekundach odrazu wpierdalasz na patelnie to też będzie git. Najgorzej posolić i dać troche czasu żeby sól wyciągnęła tą wode na powierzchnie mięsa to znów będzie pryskać.


    No i polecam też poczytać jak się smaży na stalowych patelniach żeby nie przywierało. Bo można nawet na niewielkiej ilości tłuszczu smażyć tylko temperatura musi być idealna a widać po tym jak tłuszcz się porusza. Ale warto bo te teflony to lepiej sobie oszczędzać do jakichś delikatnych rzeczy i nie kupować co pół roku nowej bo przestała być nieprzywieralna.

    A no i są te przykrywki takie że mają sito które łapie ten tłuszcz ale w sumie nie testowałem samemu
    Ostatnio zmieniony przez Pumpkin : 20-01-2025, 19:25
    Cytuj wampiirr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Leki które aktualnie mają wartość 200zł, po refundacji płacimy 50 zł, a za Korwina będą kosztowały 10zł. Bardziej tak

    Cytuj wampiirr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    (...)bo był honorowym rycerzem w porównaniu do tego gościa, który oddał bez walki zamek.

  10. #4583
    Avatar Taidio
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Sayonara
    Wiek
    30
    Posty
    22,181
    Siła reputacji
    30

    Domyślny

    hmm no spróbuję tak jak mówisz, tylko se kupię w tygodniu jakąś lepszą patelke bo na tym mieszkaniu to mam z prlu jeszcze chyba


    a w takich mięsnych zwykłych to idzie dostać jakiegoś antrykota czy rostbefa smacznego na steka czy raczej sieciowki? Bo tego selgrosa to nie widzę żebym miał gdzieś blisko

  11. #4584
    Avatar BenyHawk
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Bolesławiec
    Posty
    657
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Karkówkę se w Dino kup i będziesz miał steka nie wiem na chuj robić z plebsa arystokratę na siłę a cały miesiąc wpierdalac kasie na kanapkach bo masło drogie

  12. Reklama
  13. #4585
    Avatar Taidio
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Sayonara
    Wiek
    30
    Posty
    22,181
    Siła reputacji
    30

    Domyślny

    co chłop pierdoli jak ci 2-3 dychy za steka rozpierdala budżet to gratuluję

  14. #4586
    Avatar moth
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Gdańsk
    Wiek
    39
    Posty
    16,421
    Siła reputacji
    28

    Domyślny

    najlepsze stejki są z łaty mmmmmmmmmmmmmmmm ale bym ojebał takiego pysznego baweta

  15. #4587
    Avatar Avillon
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Olsztyn
    Wiek
    32
    Posty
    2,126
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Pumpkin napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    U mnie też raz w tygodniu antrykocik wjeżdża jak upoluje jakiś ładny w selgrosie. Dzisiaj trafiłem taki nie za tłusty i z lekkim marmurkiem. Taki protip żeby patrzeć za kawałkami które maja jak największy miesień spinalis dorsi ten co zaznaczyłem pomarańczowym. Bo ten fragment zawsze jest najlepszy i najmiększy. Nawet czasem warto kupić w jakimś markecie takie steki sezonowane na mokro których nikt nie chce bo np są nierówne albo grubości 1cm jeśli właśnie mają tą część dużą i sobie z nich zrobić wołowinę stir fry a są na promkach wtedy
    Ale ładny kawałek. Niestety blisko siebie nie mam selgrosa a słyszałem że fajne stejki potrafia być. Ogólnie przy robieniu stejków polecam zaopatrzyć się w termometr taki wbijany w mięcho. Robienie na czas nie ma sensu, bo mieso moze byc roznej gruboci, do tego jakiś rostbef inaczej smazy się od antrykotu. Do tego ja przerwacam stejka co jakies 30 s, i robi się wtedy fajny crust. Noi tylko patelnia, trochę faktycznie pryska ale no niestety taki urok.
    Ostatnio zmieniony przez Avillon : 21-01-2025, 10:03

  16. Reklama
  17. #4588
    Avatar Pumpkin
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    3,153
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Cytuj Taidio napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    hmm no spróbuję tak jak mówisz, tylko se kupię w tygodniu jakąś lepszą patelke bo na tym mieszkaniu to mam z prlu jeszcze chyba


    a w takich mięsnych zwykłych to idzie dostać jakiegoś antrykota czy rostbefa smacznego na steka czy raczej sieciowki? Bo tego selgrosa to nie widzę żebym miał gdzieś blisko
    Nie wiem w takim osiedlowym zwykłym to raczej nie aczkolwiek są pewnie wyjątki, zwłaszcza w większych miastach. Spoko wybór ale takich paczkowanych widzialem w auchanie. W Biedrze lidlu też da się znaleźć ale to tak raz na 10 zakupów a ostatnio mam wrażenie że coraz rzadziej
    Cytuj wampiirr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Leki które aktualnie mają wartość 200zł, po refundacji płacimy 50 zł, a za Korwina będą kosztowały 10zł. Bardziej tak

    Cytuj wampiirr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    (...)bo był honorowym rycerzem w porównaniu do tego gościa, który oddał bez walki zamek.

  18. #4589
    Avatar Aver
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Tychy
    Posty
    6,826
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !-kurak.jpeg

    Dwa w ciemnym sosie sojowym, dwa w przyprawach. Całą noc w lodówce.


    Do tego ryż, cola zero i jest w pytę

  19. #4590

    Data rejestracji
    2010
    Położenie
    Myszków
    Wiek
    32
    Posty
    2,793
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    dobrego steka można zamówić sobie na necie, bo te biedronkowe czy z lidla to jest najgorsze gówno... czasami w auchanie się właśnie trafi dobry kawałek

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Cos do poczytania przy jedzeniu
    Przez Halunek w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 07-10-2017, 19:23
  2. Żebrogłosowanie na Jarocin, torgu pokaż siłę!
    Przez Bazan w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post: 08-05-2016, 12:51
  3. Foobar2000 - pokaż przy uruchamianiu
    Przez Bazan w dziale Sprzęt i oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-11-2015, 09:26
  4. Pokaż w co siekasz - Screen ONLY
    Przez Levyt w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 213
    Ostatni post: 31-12-2014, 12:38
  5. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 08-05-2005, 20:58

Tagi tego tematu

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •