Reklama
Strona 258 z 316 PierwszaPierwsza ... 158208248256257258259260268308 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 3,856 do 3,870 z 4734

Temat: Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !

  1. #3856
    Avatar moth
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Gdańsk
    Wiek
    39
    Posty
    16,420
    Siła reputacji
    28

    Domyślny

    polska kuchnia jest najlepsza na świecie i to sa fakty.

    a najlepszym tego przykladem sa kluchy. kopytka, slaskie, pyzy.
    do tego kurwa pierogi, nalesniki, makowiec.

    nawet polska pizza to najlepsza pizza na swiecie co pieknie pokazuje ze nikt nie ma podejscia do polacks w kuchni

  2. #3857
    Avatar Tibiarz
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Tibiantis
    Wiek
    5
    Posty
    17,120
    Siła reputacji
    29

    Domyślny

    polska kuchnia to jest guwno i to jest fakt obiektywistyczny i udowodniony naukowo

  3. #3858
    pies szamana

    Domyślny

    Cytuj Tibiarz napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    @pies szamana ; w skrócie: Lord twierdził, że nie mamy takiej kuchni jak włosi czy francuzi, bo u nas byli chłopi i kociołek kulturowy xD
    No dobra, ale jak mi wklejasz pajaca, to może napisz jak to z tym schabowym, polskie danie czy nie, jak to jest z tymi inspiracjami / naśladownictwem w kuchni? Tylko polakom nie wolno, czy innym też nie wolno?

    Cytuj tofulover69 napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    polska kuchnia jest najlepsza na świecie i to sa fakty.

    a najlepszym tego przykladem sa kluchy. kopytka, slaskie, pyzy.
    do tego kurwa pierogi, nalesniki, makowiec.

    nawet polska pizza to najlepsza pizza na swiecie co pieknie pokazuje ze nikt nie ma podejscia do polacks w kuchni
    Wreszczie jakiś prawicowy głos na moim forume, bo od tego lewaczenia Tibiarza aż sie przykro robiło

  4. Reklama
  5. #3859
    pies szamana

    Domyślny

    Cytuj Tibiarz napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    polska kuchnia to jest guwno i to jest fakt obiektywistyczny i udowodniony naukowo
    Ale piecze weganina, no dalej, żryj pan te swoje kotlety sojowe i mleko owsiane obrzydliwe

  6. #3860
    Avatar moth
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Gdańsk
    Wiek
    39
    Posty
    16,420
    Siła reputacji
    28

    Domyślny

    Cytuj Tibiarz napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    polska kuchnia to jest guwno i to jest fakt obiektywistyczny i udowodniony naukowo
    https://youtu.be/mwogGgHOzPI?t=229

  7. #3861
    Avatar Lord
    Data rejestracji
    2012
    Położenie
    Kąkolewnica
    Wiek
    30
    Posty
    11,661
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj pies szamana napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Pogubiłem sie
    @Lord pomusz zdebugować
    ale staruch dobrze mowi, podstawa polskiej kuchni jest chlop polski
    a chlop polski roznil sie od francuskiego chlopa tym, ze traktowano go gorzej niz krowe, tyral od rana do wieczora i wpierdalal kapuste przez caly rok
    i to wina naszej "szlachty" gdzie nie chcac sobie odejmowac od dworskiego zycia pomimo roznych kryzyzow (np. spowodowanych potopem szwedzkim) koszty przelozyli na kmieciow ktorzy i tak juz byli zajebani robota

    i kurwa nie bronie tej kuchni tylko neguje stwierdzenie pana @Tibiarz ; jakoby byla tlusta xD
    no tlusta w chuj byla, taka kapusta z pola


  8. Reklama
  9. #3862
    Avatar Tibiarz
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Tibiantis
    Wiek
    5
    Posty
    17,120
    Siła reputacji
    29

    Domyślny

    Cytuj pies szamana napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    No dobra, ale jak mi wklejasz pajaca, to może napisz jak to z tym schabowym, polskie danie czy nie, jak to jest z tymi inspiracjami / naśladownictwem w kuchni? Tylko polakom nie wolno, czy innym też nie wolno?
    oczywiście że kotlet schabowy nie jest polskim daniem

    Cytuj pies szamana napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ale piecze weganina, no dalej, żryj pan te swoje kotlety sojowe i mleko owsiane obrzydliwe
    nie jestem weganinem, ani nie jem żadnego pseudomięsa, bo ma to taki sam sens, jak ulepienie sobie jabłka ze świńskich podrobów

  10. #3863
    pies szamana

    Domyślny

    Cytuj Tibiarz napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    oczywiście że kotlet schabowy nie jest polskim daniem
    Bardziej polskim daniem jest, niż Ty polakiem
    W każdą niedziele czynie go polską tradycją, szach mat

  11. #3864
    Avatar moth
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Gdańsk
    Wiek
    39
    Posty
    16,420
    Siła reputacji
    28

    Domyślny

    Schabowy jest polski tak samo jak Kraków

  12. Reklama
  13. #3865
    Avatar Tibiarz
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Tibiantis
    Wiek
    5
    Posty
    17,120
    Siła reputacji
    29

    Domyślny

    Cytuj Lord napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    ale staruch dobrze mowi, podstawa polskiej kuchni jest chlop polski
    a chlop polski roznil sie od francuskiego chlopa tym, ze traktowano go gorzej niz krowe, tyral od rana do wieczora i wpierdalal kapuste przez caly rok
    i to wina naszej "szlachty" gdzie nie chcac sobie odejmowac od dworskiego zycia pomimo roznych kryzyzow (np. spowodowanych potopem szwedzkim) koszty przelozyli na kmieciow ktorzy i tak juz byli zajebani robota

    i kurwa nie bronie tej kuchni tylko neguje stwierdzenie pana @Tibiarz ; jakoby byla tlusta xD
    no tlusta w chuj byla, taka kapusta z pola
    odróżnijmy tutaj dwie rzeczy:
    polski chłop wpierdalał guwno, bo nic nie miał, i to się zgadza, stąd odwoływanie się do chłopskich "tradycji" jest komiczne, natomiast tak samo było wszędzie, że najniższa warstwa jadła cokolwiek, a najczęściej po prostu głodowała
    w związku z tym ciężar budowania tożsamości kuchni narodowej spoczywał głównie na tych, którzy mieli szersze możliwości, czyli na mieszczaństwie i szlachcie, a tutaj fakty są takie, że jedyne co ci nasi sarmaci wymyślili, to jakieś ohydztwa typu zupa z kaczej krwi, albo świnia pomielona razem z chlewem upchana w swoje wyprute uprzednio jelito xD

    w związku z tym, zaczęły się tu pojawiać argumenty, że to nie wina polakuw, że nie mieli cytryn i innych rzeczy, co zostało już obalone na przykładzie cebuli, z której pan francuz potrafił zrobić pyszną zupkę, a pan polak potrafił tylko wpierdalać do tej mielonki xD

    podsumowując: polska kuchnia chłopska, do której się pan cały czas odwołuje, była guwnem, wbrew temu co pan i inni tu piszecie (ale jednocześnie jest zrozumiałe, że była guwnem); natomiast polska kuchnia szerzej pojmowana, po przyłożeniu ogólnych kryteriów (analogicznie do francuskiej czy włoskiej), jest jeszcze większym guwnem, bo polak nic jadalnego nie wymyślił (i nie jest prawdą, że nie miał możliwości)

    osobną kwestią jest, że to co się nazywa polską kuchnią współczesnie, w ogóle nią nie jest, bo żadne naleśniki, pomidoruwka, czy inny schaboszczak nie są de facto polskie

    sam fakt, że pod pojęciem "kuchni polskiej" kryją się co najmniej trzy różne definicje, wskazuje że tak naprawdę to ona istnieje tylko teoretycznie i nie jest warta uwagi
    świadczy o tym dobitnie również fakt, że przez 15 stron prosiłem o wymienienie wspaniałości polskiej kuchni, i stanęło na ogórku kiszonym xD

  14. #3866
    Avatar Weczk
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Trójmiasto
    Posty
    1,741
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Eh, ta bo sytuacja chłopa przez wieki była taka sama jak w wieku XVIII kiedy się polska wypierdoliła na głupi ryj.
    Mieszkańcy ze swoim problemem zwracali się do rozmaitych instytucji. Żadnej nie udało się rozwiązać problemu. Kłopotem okazuję się fakt, iż warsztat działa nielegalnie.
    - Gdyby to była działalność zarejestrowana, to każda instytucja może się za to zabrać, ponieważ mają ku temu przepisy. A nikt się za to nie zabiera, ponieważ działalność jest niezarejestrowana – tłumaczy Sebastian Muszyński.

  15. #3867
    Avatar Lord
    Data rejestracji
    2012
    Położenie
    Kąkolewnica
    Wiek
    30
    Posty
    11,661
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj Tibiarz napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    odróżnijmy tutaj dwie rzeczy:
    polski chłop wpierdalał guwno, bo nic nie miał, i to się zgadza, stąd odwoływanie się do chłopskich "tradycji" jest komiczne, natomiast tak samo było wszędzie, że najniższa warstwa jadła cokolwiek, a najczęściej po prostu głodowała
    w związku z tym ciężar budowania tożsamości kuchni narodowej spoczywał głównie na tych, którzy mieli szersze możliwości, czyli na mieszczaństwie i szlachcie, a tutaj fakty są takie, że jedyne co ci nasi sarmaci wymyślili, to jakieś ohydztwa typu zupa z kaczej krwi, albo świnia pomielona razem z chlewem upchana w swoje wyprute uprzednio jelito xD

    w związku z tym, zaczęły się tu pojawiać argumenty, że to nie wina polakuw, że nie mieli cytryn i innych rzeczy, co zostało już obalone na przykładzie cebuli, z której pan francuz potrafił zrobić pyszną zupkę, a pan polak potrafił tylko wpierdalać do tej mielonki xD

    podsumowując: polska kuchnia chłopska, do której się pan cały czas odwołuje, była guwnem, wbrew temu co pan i inni tu piszecie (ale jednocześnie jest zrozumiałe, że była guwnem); natomiast polska kuchnia szerzej pojmowana, po przyłożeniu ogólnych kryteriów (analogicznie do francuskiej czy włoskiej), jest jeszcze większym guwnem, bo polak nic jadalnego nie wymyślił (i nie jest prawdą, że nie miał możliwości)

    osobną kwestią jest, że to co się nazywa polską kuchnią współczesnie, w ogóle nią nie jest, bo żadne naleśniki, pomidoruwka, czy inny schaboszczak nie są de facto polskie
    nie nie nie i nie

    otusz, polski chlop nie wpierdalal gowna, jadl wlasnie w miare zdrowo, to ze zyl krotko to niekoniecznie przyczyna strawy tylko wielu innych czynnikow jak spanie 3--4 h przed dobe, brak jakiejkolwiek opieki medycznej (vide nacieranie garbow na plecach czosnkiem xd), higieny itp
    jednak wiadomo ze zdrowo nie zawsze rowna sie pysznie
    nie wiem czy jest sens zebym teraz sie rozwodzil nad tym, bo ogolnie ja uderzalem do innego tematu, a udowadnianie ktora kuchnia jest bardziej chujowa i dlaczego polska, to akat jest poza moimi zainteresowaniami

    na koniec dodam tylko ze mamy ogura kiszonego


  16. Reklama
  17. #3868
    Avatar Tibiarz
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Tibiantis
    Wiek
    5
    Posty
    17,120
    Siła reputacji
    29

    Domyślny

    Cytuj Lord napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    nie nie nie i nie

    otusz, polski chlop nie wpierdalal gowna, jadl wlasnie w miare zdrowo, to ze zyl krotko to niekoniecznie przyczyna strawy tylko wielu innych czynnikow jak spanie 3--4 h przed dobe, brak jakiejkolwiek opieki medycznej (vide nacieranie garbow na plecach czosnkiem xd), higieny itp
    jednak wiadomo ze zdrowo nie zawsze rowna sie pysznie
    nie wiem czy jest sens zebym teraz sie rozwodzil nad tym, bo ogolnie ja uderzalem do innego tematu, a udowadnianie ktora kuchnia jest bardziej chujowa i dlaczego polska, to akat jest poza moimi zainteresowaniami
    nic dziwnego, że polska kuchnia się nie rozwinęła, skoro mówisz, że jak polak dostał czosnek, to nacierał nim garb, zamiast przyprawić żarcie

    na koniec dodam tylko ze mamy ogura kiszonego


    dziękuję, dobranoc

  18. #3869
    Avatar moth
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Gdańsk
    Wiek
    39
    Posty
    16,420
    Siła reputacji
    28

    Domyślny

    jak kuchnia polska sie nie rozwinela? polska picka, polski kebab, zagramanicą mają tylko chujowe wersje tych potraw

  19. #3870
    Avatar Lord
    Data rejestracji
    2012
    Położenie
    Kąkolewnica
    Wiek
    30
    Posty
    11,661
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj Tibiarz napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    nic dziwnego, że polska kuchnia się nie rozwinęła, skoro mówisz, że jak polak dostał czosnek, to nacierał nim garb, zamiast przyprawić żarcie





    dziękuję, dobranoc
    to sobie jedz jakiegos ogura sprzed ery jezusowej, ja tam wole takiego malosolnego


  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Cos do poczytania przy jedzeniu
    Przez Halunek w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 07-10-2017, 19:23
  2. Żebrogłosowanie na Jarocin, torgu pokaż siłę!
    Przez Bazan w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post: 08-05-2016, 12:51
  3. Foobar2000 - pokaż przy uruchamianiu
    Przez Bazan w dziale Sprzęt i oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-11-2015, 09:26
  4. Pokaż w co siekasz - Screen ONLY
    Przez Levyt w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 213
    Ostatni post: 31-12-2014, 12:38
  5. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 08-05-2005, 20:58

Tagi tego tematu

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •