W daniach "wytrawnych" dodatek mascarpone jest bardzo zaskakujący i nie nazwałbym go śmietanowym. Nie umiem opisać, co to robi. jest po prostu przepysznie :D
Wersja do druku
Chińczyk w pracy - "Wołowina na ostro" - bardzo niska półka, ale było smaczne
Załącznik 306035
Ktoś ma jakiś klasyczny, sprawdzony przepis na taką chińską wołowinę na ostro? Druga sprawa - używa ktoś woka ze stali węglowej na zwykłej kuchence gazowej? Ogień jest wystarczający żeby zrobić wysoką temperaturę czy trzeba kupować taboret gazowy? ;d
no nei do końca, bo mozan zrobić lekki makaron, a można zrobić taki "glutaminianowy".
ja bym polecił pad thai, tajskie, syte, słodkawe i dosyć ostre.
dobry przepis tutaj z tym, że ja bym dodał trochę mleczka kokosowego:
http://allrecipes.com/recipe/pad-thai-2/
ten wygląda świetnie na papierze. osobiście dodał bym jeszcze pieczarki w całosci, swieżego chilli, szczypiorek i bedzie sztosik.
http://jiminmontana.com/2012/01/10/i...peanut-ginger/
a ma ktos dobry przepis na taki bulion chinski ? zeby sobie w nim np. kurczaka zrobic itd?
pewnie chodzi o popularny udon
http://www.japanesecooking101.com/ch...oodles-recipe/
albo jeszcze popularniejsze pho :D
http://smittenkitchen.com/blog/2014/01/chicken-pho/
ja kiedyś robiłem coś takiego -Makaron chiński z kurczakiem cukinią papryką etc w sosie sojowo miodowym.
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...2_680244_n.jpg
a znalazłem jeszcze fotkę ziemniaków farmera. mega tanie i sycące danie (pytaliście parę razy)
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...67750787_n.jpg
przepis:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html
hjuston mamy problem
http://i1257.photobucket.com/albums/...pshxh6f4my.jpg
zrobilem sobie taka paste twaróg, 2 jajka, 3 papryczki piri-piri, ogórek konserwowy, 2 łyżki jogurtu, ale zajebiście to wszystko przesoliłem. Co w takiej sytuacje moge zrobic?
Nie wiem czy interesuje Cię taka opcja, ale zrobić nową, mniejszą serie i wymieszać.
Jak wyżej albo próbowałbym ratować pomidorem/jogurtem/twarogiem/dodatkowym jajkiem.
jak zupe sie przesoli to ziemniaka mozna wrzucic ;p
@mate nie o to konkretnie mi chodzilo,ale calkiem ok. podstawe mam
zjadłem już takie jak było. po prostu zapijałem herbatą xD
w sobotę będę robił enchilladę z tego przepisu, więc może być ciekawie biorąc pod uwagę fakt, że przy zwykłych kanapkach potrafię zrobić w kuchni nieziemski pierdolnik.
Pol lyzeczki sody oczyszczonej i dobrxe wymieszaj. Bedzie naprawione
Not sure czy się tutaj nadaje, ale cisza w temacie, to można to potraktować jako bump:
Załącznik 306127