wrzucaj np na img.pl i tam dostaniesz linka od razu z tagami IMG
Wersja do druku
królik w sosie musztardowym podany na puree z marchewki
tych dwóch ziemniaków na dole nie było ;p
SPOT. Poznań
Załącznik 304840
Jadlem ostatnio, ale cos sie nie moge przekonac. Za slodkie mieso ma krolik
Załącznik 304957
Załącznik 304958
nigdy mało sosu.
nigdy mało floty.
Magiel Cafe
ul. Stępińska 2
Pstrąg pieczony z boczkiem, ziemniaki z patelni, sos vierge - 34 zł
http://24.media.tumblr.com/69e37d875...t5o2o1_500.jpg
Poleci ktos jakies proste dania, ktore bede mogl sobie zrobic na wieksza ilosc? Lubie zrobic sobie potrawe i jesc ja 2 dni :D Dobrze zeby nie byly mega drogie.
@down:
Makaron dosyc czesto robie, ale napewno sprobuje go w tej wersji.
"makaron ziti"
w najprostszej wersji wyglada to tak
makaron w tym stylu
http://www.makarony.co/files2/term_desc/3ziti.jpg
gotujesz go, wrzucasz do zaroodpornego naczynia, potem gdy jest jeszcze cieply dodajesz startego sera, mieszasz wszystko zeby ser sie roztopil i zmieszal z makaronem. sypiesz przyprawami, oregano, bazylia, co tam lubisz i zalewasz sosem pomidorowym (moze byc kupiony lub zrobiony, jak wolisz). na koniec zasypujesz jeszcze startym serem i wkladasz do pieca na jakies 200stopni az sie u gory zarumieni.
http://www.youtube.com/watch?v=ABap04I3qnE
A ja podobna propozycja. Gotujesz makaron, brokuły, pieczarki, kurczaka. Potem wszystko laczysz wrzucajac do naczynia zaroodpornego, z sosem beszamelowym lub np pieczarkowym, masa sera na to, do piekarnika i mozna wcinac ^^
może też być klasycznie i po staropolsku. Z każdym sosem na bazie śmietany jest pyszna. pieczarkowym, serowym itp.
babka ziemniaczana.
http://kulinarni.pl/przepisy/przepis...aczana,30.html
ja robie tak najprostsze danie:
gotuje makaron, w miedzy czasie gotuje w garnku obok przecier pomidorowy (a najlepiej z puszki pomidory cale bez skorki, jest niebo lepsze ale trzeba dluzej gotowac zeby sie mega rozmiękly a potem je przemielic widelcem.. chyba, ze masz blender to rządzisz na wejsciu ziomeczku). Przed wrzuceniem przecieru mozna oliwe dac, ale dla biedakow olej (od 1 pazdziernika taką wersje ja wlasnie robie) i jeszcze zabek czosnku - ja go kroje na pol i tam wrzucam i jest ideolo, ale jak ktos bardziej lubi czosnek to mozna na wiecej plastrow pokroic albo nawet zmielic. Potem makaron zalewamy tym sosikiem pomidorowym, posypujemy serem - oczywiscie najlepiej parmezanem, moze byc tez mozzarella czy cos. Albo tak jak ja teraz - zwykly zolty ser gouda, mozna nawet cos seropodobnego ale mnie tak bieda jeszcze nie przycisnela.
Druga potrawka to ryz (gotujesz 2 naraz), 400-500gram kurczaka i jakis sosik (kurczak po chinsku, jakis sos uncle benna, kurczak slodko kwasny, itp itd)- albo gotowy ze sloika akurat na taką porcje albo z torebki wymieszany potem z wodą. Z dwoch torebek ryzu masz ryz na 3 dania i z tamtego tez akurat tak na 3 dania starczy :P albo zamiast sosu to poprostu kurczak w wegecie, KONIECZNIE SLODKIEJ PAPRYCE<3 oraz w soli/pieprzu a do tego jeszcze jakas suroweczka z biedronki :D albo pomidory/ogorki w smietanie i gites
Kupujesz użka (chyba tak to sie pisze, te mini pierozki?) i z barszczem czerwonym :))
zupki chinskie
ok dziekuje za uwage
Taka pseudo-pizza. Spod z piekarni bo mi sie robic nie chcialo, na to sos pomidorowy domowej roboty, farsz z grzybow lesnych, cebuli i odrobiny boczku, pozniej wszystkie rodzaje miesa jakie mialem w lodowce - dwa rodzaje szynki, kielbasa, boczek no i ser.
http://i39.tinypic.com/52xcb4.jpg
co do pizzy to polecam ten blog i wszystkie filmiki
http://kazzperia.wordpress.com/
ostatnio robię wszystko jak tam jest opisane i pizza wychodzi genialna, szczególnie polecam wstawienie ciasta do wyrastania do lodówki na kilka godzin, wyrasta lepiej niż w temperaturze pokojowej, najtrudniejsza sprawa to formowanie placka w powietrzu ale powoli wychodzi coraz lepiej
@udarr
zatłuke Cie za to co właśnie mi zrobiłeś!
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...63967082_n.jpg
Jedno z naszych świątecznych dań. Od lewej krem żurawinowy, pierś z kaczki, żaby, afrykańskie ziemniaki robione na ostro oraz fasolka.