ten bbq to sieciówka, sa lepsze do kupienia w PL. Ale fakt jest smaczna :D
Wersja do druku
ten bbq to sieciówka, sa lepsze do kupienia w PL. Ale fakt jest smaczna :D
@Vadim ;
wstawiasz naprawdę smacznie wyglądające, swojskie żarełko, ale weź no zrób czasem jakąś ładną fotkę, przystrój obiadek, bo aż się tego nie da z należytym smakiem oglądać.
sugerujesz że 99 % obiadów które zrobisz sobie ty albo zrobi ci mama nie wyglądają tak samo ?
Już nie przesadzajcie z tym przystrajaniem dań, bo dopóki ktoś nie ma chlewu na tym talerzu to wygląda jak normalny talerz na domowym obiedzie więc po co dodawać do tego coś na siłę ? ;)
juz sie nie zesrajcie z tymi zastawami, kwiatuszkami, lisciami i innymi gownami przy jedzeniu
Jedzenie jesz i potem zostawiasz to w kiblu wiec po co kłaść jakieś kwiatki i mlecze kiedy i tak tego nie zjesz ?
Ja nie wiem ocb wgl.
Zupa nalana normalnie do talerza, co w tym jakiegos brzydkiego czy oblesnego??
No moze nie ma fajerwerkow, ale tez nie chce mi sie wyrzygac jak na to patrze, normalny obiad...
Absolutnie każde zdjęcie w tym temacie było ozdobione jadalnymi dodatkami. Widziałem liście bazylii, pietruszki igły tymianku. To ze wy jecie na kiblu żeby było szybxiej, nie oznacza, ze każdy na torgo ma poziom estetyki na poziomie psa.
Mu nie wbijamy śmiać sie to motoryzacji i nie kpimy z pałowania sie na widok rury z Której wychodzą spaliny
@Vadim ;
wystarczy, że wyłączysz lampe i będzie 132321% lepiej wyglądać, nawet jak jest ciemno.
Ok, ok. W miare mozliwosci postaram sie "przystrajac", ale bez fajerwerkow - nie jestem esteta ;d
I jak bedzie mi sie chcialo to bede uzywal aparatu, bo telefonem to kiepskie te zdjecia wychodza.
@Dol
ok ;d
mooim zdaniem nic przystrajać nie trzeba. kwestia robienia zdjęć z flashem
cannelloni ze szpinakiem
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n..._3203365_n.jpg
supermate czym dokładnie nabijasz rurki tak by środek nie wypłynął? bo sam szpinak to pewnie nie jest
Najbardziej mi smakuje połączenie szpinak serek ricotta, ale na zdjęciu jest z fetą
@topic
Czy istnieje ktoś kto tego nie lubi?
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/..._5350177_n.jpg
Nie pamiętam czy kiedys to dodawałem, to jest moje ulubione od paru lat zdjęciem picie co prawda, ale prostota pomysłu i perfekcyjna estetyka tego stoiska mnie powala za każdym razem.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...15861535_n.jpg
@Up: Żurek zawsze spoko!
Cukinia z ricottą i suszonymi pomidorami
Załącznik 308853
Penne z sosem pomidorowym z rociottą i bakłażanem
Załącznik 308854
Pizza rucola e prosciutto
Załącznik 308855
Restauracja "Pausa włoska" Warszawa ul. Ząbkowska
Załącznik 308857
Dawno nie jadlem czegos innego niz moje studenckie menu wiec postanowilem zrobic sobie twarog z miodem zamiast worka ryzu i kurczaka.
@up
Niby tylko makaron z serem, co też niejednokrotnie robie, ale jakoś nie pomyslałem, by miodu do tego użyć ;o rozumiem że twaróg bez serka żadnego, sam miód + twaróg?
Ja wolę dodawać owoce lub marmoladę/sok z owoców(a raczej koncentrat typu "ten do herbat i napojów") aniżeli miód.
wjechal ramen burger. oczywiscie wyjebalem jedna z bulek podczas przewracania, wiec na dole nieco krzywo, ale ogolnie wyszlo ok.
http://i57.tinypic.com/20g1zep.jpg
http://i61.tinypic.com/so4t9e.jpg
Wrzucisz przepis? Wygląda bardzo oryginalnie
Makaron do zupek odstawiony na jakiś czas by obsechł, potem na patelnie z dwóch stron, mięsko, sałatki itp to wiadomo jak normalny burger + sos pewnie według uznania, taka moja pierwsza myśl, chociaż pewnie się mylę.
Ladniej wygladajace zarcie jest innaczej postrzegane przez organizm i to nie jest zadna nowosc. Równie dobrze mozesz jutrzejszy schabowy z ziemniakami i surówka zblendowac, bo przeciez jak pogryziesz wszystko to i tak sie wymiesza. Ladniej wygladajacy posilek wplywa na smak (oczywiście jak cos jest niedobre to wygląd tego nie zmieni ale porównując 2 identyczne dania tak) - statystycznie to ladniej podane jest smaczniejsze no i wplywa na samopoczucie/zadowolenie. Gdzies to czytalem swego czasu w materiałach do olimpiady o zywieniu. Bierzemy pod uwage oczywiście statystycznie 2 przecietne osoby bo glodnemu wszystko smakuje. No i nie zapominajmy ze to temat o fotkach zarcia...
@lipek ;
Warto ? bo czytałem o tym, widziałem, ze nawet w pl robią w jaiejs burgerowni, ale nie przekonało mnie to do spróbowania :D
https://www.youtube.com/watch?v=Z1wbHDg8EY8
Jest ok, ale następnym razem muszę zdecydowanie bardziej podsmażyć makaron, bo teraz bałem się spalić i wyszedł nieco za mało chrupki z zewnątrz, no i trzeba dodać jednak coś do tego makaronu. W przepisie niby są same kluchy, ale strasznie mdłe wychodzi i nie ma tego fajnego, słonego smaku kluseczek. Myślę że ta saszetka z zupki chińskiej by wystarczyła.
Wrzucę coś tam od siebie :)
Wiadomo standard. Kurczak, ryż, sos słodko-kwaśny.
https://i.imgur.com/X0f5TBo.jpg
Szaszłyki z indyka + to co było w lodowce :) (indyk marynowany prawie dwa dni w jogurcie naturalnym, czosnku i curry + oczywiście liście laurowe, pieprz itd).
https://i.imgur.com/F7fCnTu.jpg
Lava Cake z lodami tiramisu (po przecięciu wypływa gorąca czekolada <3) Coś naprawdę zajebistego i banalnego, polecam naprawdę każdemu. http://www.mojewypieki.com/przepis/c...ten-lava-cakes
https://i.imgur.com/RjS2AO5.jpg
Krówka. <3
https://i.imgur.com/me4mVdo.jpg
Hot chocolate.
https://i.imgur.com/GxixQY5.jpg
Jak coś ciekawego jeszcze zrobię to na pewno wrzucę.
@ciachu15 ;
W sumie to nigdy wczesniej nie robilem tego, ale stwierdzilem ze samego twarogu nie zjem wiec kupilem miod.
Dalem ze 2 lyzki do 250g twarogu i okolo 250g makaronu, jednak troche za slodkie bylo i pewnie z jedna lyzka by wystarczyla
Ale nie za suche czy coś? Muszę to przemyśleć ;d
https://i.imgur.com/I81VTGP.jpg
hamburger take2
Ze schabowym? Bo na wołowinę to mi nie wygląda.
Taka tam pizza. Restauracja Bella Napoli Warszawa. Jedna ze smaczniejszych w mieście :)
Załącznik 308911
@DOWN
Dokładnie tak :) furę ma fajną nie powiem ;). A makarony oni robią sami na miejscu także polecam!
Polecam tą sieć restauracji Bella Napoli. Wiem że własciciel, włoch przyleciał kiedys do Polski i nie miał nic, a teraz ma ok 10 restauracji swoich i jezdzi ferrari czerwonym :D Stacjonuje na bródnie ( tam chyba ma swoją główną siedzibe) jem zawsze u nich makarony i są mega, polecam, cenowo tez ok
sniadanie
Załącznik 308951
Załącznik 308956
@lipek
jak chcesz robić pizze jak najbardziej zgodną z prawdziwą to nie podwijaj boczków ;d
nie trzeba tego robić jeśli odpowiednio wyrośnięte ciasto się rozciągnie (a nie rozwałkuje co usuwa z ciasta powietrze) nie ruszając boczków wtedy fajnie same rosną, ciasto można rozciągać rękami na blacie lub kręcąc w powietrzu co nie jest wcale takie trudne tylko wtedy pizza musi być okrągła a nie kwadratowa heh ;d znam się na tym bo ponad pół roku dopracowywałem swoją pizzę by była jak najbliższa tej, którą jadłem we włoszech i powiem nieskromnie, że jest już blisko ale największa przeszkoda to piec opalany drewnem, w którym jest 400stopni...
ale to jest jakies nedzne ciasto z paczki mozliwe nawet ze francuskie
aha =[
ale na francuza to mi nie wygląda tak czy inaczej
Raczej nie ma sensu robienia z ciasta francuskiego pizzy, to po prostu zwykła pizza może i z pudliszek, czyli gotowy spód. ;)
http://kazzperia.wordpress.com/
Nie wiem czy tutaj trafiłem na ten kanał czy gdzieś randomowo, ale ziomek fajnie tłumaczy jak dobrze podrzucać ciasto żeby się ładnie rozciągnęło i ogólnie przydatna stronka dla ludzi którzy chcą się nauczyć pizzy innej niż tej kupnej ;d
Jakaś randomowa restauracja w Płocku w zeszły weekend. Poziom mocno średni...
Załącznik 308962
Załącznik 308963
Załącznik 308964
Załącznik 308965
Co to za lokal? ;d
ale przecież pizza na cieście francuskim jest zajebista !