ale zdajecie sobie sprawe, ze on tego wszystkiego sam nie gotuje ?
ja pierdole
Wersja do druku
ale zdajecie sobie sprawe, ze on tego wszystkiego sam nie gotuje ?
ja pierdole
jaram się też fotografią kulinarną. ale to gównie zasługa dobrego letniego światła.
Te dwa piewsze dania są z babuszki. restauracji rosyjkiej, dwa następne zrobiłem sam, a trzecie to dim sum,popularne chinskei pierozki.
@up
Ale 95% moge ugotować na zawołanie z głowy, o każdej dodawanej potrafię mogę szeroko opowiedzieć jak i każdemu ciekaemu wytłumaczyć jak się to robi, co robie regularnie jak ktoś chce. więc o co masz ból dupy trollu ?
Brokuly w sosie serowym i do tego piers z kurczaka w przyprawie chyba do kebabow;)
http://i39.tinypic.com/w1e3ck.jpg
skąd masz sos serowy, szukam jakiegoś fajnego
Nie lepiej samemu zrobić?
Jakbym mial jesc tylko sniadanie obiad kolacje to taki obiadek bylby strasznie skromny, wrecz chodzilbym glodny. To byl chyba 3 posilek dzisiejszego dnia, wiec na spokojnie:)
Co do wartosci kalorycznej nie mam pojecia.
Cos ciekawego i w miare dietetycznego na kolacyjke polecacie? (fajnie jakby bylo z miesem:))
@<a href="http://torg.pl/member.php?u=11916" target="_blank">Pluton</a> ;
ja robiłem z teog przepisu. trzeba powoli mleka dawać, żeby nie zepsuć i dobrze mieszać bo łątwo się przypala. No ipodstawa to dobry ser, bo jak kupić jakiś morski czy coś, to bedzię smakowało jak gówno
http://southernfood.about.com/od/che...r/bl30103x.htm
genialnie si komponuje z tą kanapką. robiłem i polecam. przygoda kulinarna
https://www.youtube.com/watch?v=5PIhO30G3Wo
Watrobka smazona z cebulka + mix salat
http://i40.tinypic.com/rkaa29.jpg
Zupa pomidorowa z domowej roboty przecieru
http://i39.tinypic.com/2uqf894.jpg
Pulpeciki w sosie pomidorowym + makaron
http://i42.tinypic.com/jt6gb7.jpg
wszytko wygląda smaczeni, ale na makaron z 3 zdjęcia narobiłeś mi smaka.
Ja jutro piekę boczek z szałwią. zoabczymy co to będzie
Mój obiad w 15 minut na szybko. Kurczak w kurkumie, ziołach prowansalskich, estragonie, chilli, czosnku i ostrej papryce na oliwie z oliwek.
Niestety nie jestem wirtuozem w podawaniu jedzenia :/ Pokropiony dipem żurawinowym aczkolwiek był to zły pomysł. Dip byl za słodki.
Załącznik 303527Załącznik 303528
pluton zadziwi świat zaraz.
DIETA !
Wołowina czyli to co byki lubią najbardziej.
1 raz robiłem. Dostanej zjebke od mistrzów wołowiny :D
Załącznik 303534Przed
Załącznik 303535i Po
Co do wołowiny to polecam w Lidlu rostbef paczkowany po jednym stejku, koszt 35zł/kg a zjadając 1 stejk o wadze 300g i koszcie <10zł miałem opór jak nigdy w życiu, do tego puree ziemniaczane i surówka buraczkowa na ciepło, coś pięknego i wcale nie tak drogo.
to jak ci smakowało, to sobie skocz gdzieś do knajpy ze stekami, która ma ok recenzje i weź sobie sezonowaną polędwicę (nawet te polskie są bardzo dobre). załóż tylko pampersa :D
często te rsotbefy podają pisząc steak,a nijak to się ma w smaku do polędwicy wołowej. ta na zdjęciu jest perfekcyjnie wycięta i tak własnie powinna wyglądać.
Załącznik 303538
Kolejna wigilia samemu w domu przed komputerem ;d A wiec moje potrawy wigilijne:
Barszczyk wigilijny
http://i40.tinypic.com/rrjqms.jpg
Kolacja wigilijna: losos smazony, krokiet z kapusta i grzybami, pierog z kapusta i grzybami, salatka jarzynowa
http://i40.tinypic.com/29451t2.jpg
A do picia kompot z suszonych owocow
http://i42.tinypic.com/dh91k5.jpg
A tu juz nie z dzis, bigos
http://i41.tinypic.com/29eoyza.jpg
No i wczorajsza pizza na masce samochodu :D
http://i41.tinypic.com/2dh8xnl.jpg
Pieczony boczek. peklówka wyszła za słona więc zredukowałem sos z pieczeni i zrobiłem BBQ. wrzuciłem pokrojone mięso, marchewki i pora, żęby wyciągneły sól, dolałem 200 ml wody, znowu zredukowalem i jest pycha :)
Załącznik 303709
kozi ser, nie pamietam nazwy. owiniety domowym boczkiem wedzonym przez mojego ojca i usmazony.
Załącznik 303718
up
Takie rzeczy lepiej upiec, bo wtedy boczek jest chrupiący, maładniejszy kolor, a ser jest idealnie rozpuszczony:)
Szacun dla starego, że sam wędzi
@down
A w sklepowych masz 40 % solanki wstrzykniętej :D Jak ja czasami piekę (slow cook) mięso z jakiejś sieciówki(tesco itp) to traci prawie 30% wagi.
@up: owszem, lepiej piec, ale nie mialem czasu, chcialem na szybko zjesc cos z nieswiatecznego menu, bo przeciez na mulistego karpa "trzeba czekac caly rok":D
a wedlin to praktycznie juz nie jadam sklepowych, tylko te staruszka roboty. Z kilograma surowego miecha wychodzi 750-800 g wedliny.
@koczek mamy za maly ogrod, zeby hodowac wlasne mieso:( ale ojciec ma znajomego, od ktorego kupuje mieso po uboju.
Krokiety z kapustą i grzybami, Pierogi z kapustą i grzybami, Sos pieczarkowy, Karp, Sałatka jarzynowa, Krupnik, Wino, Był jeszcze barszcz z uszkami i żurek z jajkiem. :)
https://i.imgur.com/ZYat1yZ.jpg
Obiad u dziewczyny:
Resztka łazanek, chleb podsmażany w tłuszczu z boczku, z boczkiem (swojskim) i kotlecik z indyka (w zasadzie przerosty które dziewczyna odkroiła od swojego, najlepsza część mięsa:)
http://img834.imageshack.us/img834/249/4upw.jpg
Wiem że słaby aparat xD
Naleśniki mega, wyszło mi 6
robiłem pierwszy raz w sumie sam sobie i są nawet grube, z tego co zrobiłem to by wyszło z 10 cienkich jakbym dobrze lał ciasto xD
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...62&oe=52C2A750
https://i.imgur.com/MbRuUbG.jpg
karczek z dodatkiem czosnku i ryżek ;]
supermate, Ty ogarniasz, więc zapytam tu, jak zrobić dobry ryż z czymś łatwo dostępnym(jakiś sos/przyprawa/whateva) żeby nie był suchy/kleisty?
@SlitasneZebro ;
Nie wiem zbytnio o co Ci chodzi, ale wydaje mi się że chcesz po prostu ryż, który nie jest kleisty, suchy. Od siebie polecam ryż Uncle Bensa, do garnka z wodą dodajesz trochę vegety i wrzucasz ryż. Dla mnie jest idealny. :)
Ja bardzo propsuję ryż basmati z lidla <3
Plećcie mi szybko jakaś panierke do skrzydełek. Mam 1,8kg skrzydełek z lidla przygotowac na jutro na sylwestra, nie chce dawać ich w samej marynacie z przypraw.
Na internetach nie moge znaleźć niczego co by miało jakieś komentarze, a nie wypróbowanych przepisów nie chce wykorzystywac.
z dodatkiem miodu będą kozak !
Kup gotową z biedronki klasyczną ew. pikantną, masz powiększone opakowanie, kup ze trzy za 6 zł a żarełko cacy <3.
Obtocz, zostaw na 10 minut niech trochę przesiąknie i KFC WELCOME HOME :D
http://www.youtube.com/watch?v=Jf75I9LKhvg
<3
ogolnie polecam jego kanal, zajebisty.
@Up musze to wyprobowac.
Powie mi ktos co to sa te "gwiazdki"? Bo cos mi swita ale nie pamietam nazwy.
No i skad wziasc kardamon? Pierwszy raz spotykam sie z czyms takim.
ja np w kalflandzie ani kardamonu ani kminu ostatnio nie znalazłem a stalem z 10 minut przygladajac sie tym półkom tam
kardamon smierdzi strasznie, do butter chickena go nie dodalem, ze wzgledu na sam zapach
@Up: dodany w rozsądnych ilościach wcale nie śmierdzi, a super komponuje się z cynamonem do pieczonych czerwonych mięs.
Załącznik 304002
A mnie ostatnio wzięło na pieczenie, więc zrobiłem bułki pszenne na zakwasie. Tylko mam słaby piekarnik i grzeje jedynie od dołu:(