Reklama
Strona 138 z 166 PierwszaPierwsza ... 3888128136137138139140148 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 2,056 do 2,070 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #2056
    Torg User

    Domyślny

    ktos ma jakis pomysl na szybki obiad dosyc tanio? myslalem nad zrobieniem sobie tych pseudo kebabow z knorra itp, ale moze ktos ma cos innego lepszego do zaproponwoania?

  2. #2057

    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Krym
    Posty
    2,013
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj gary tyler fox napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    ktos ma jakis pomysl na szybki obiad dosyc tanio? myslalem nad zrobieniem sobie tych pseudo kebabow z knorra itp, ale moze ktos ma cos innego lepszego do zaproponwoania?
    kup piersi z kurczaka i do tego takie papirusy z przyprawami czonskowo ziołowymi. Kurde nie pamietam jakiej to firmy bylo, napewno zolte opakowanie i lezy tam gdzie wszystkie te rzeczy typu "dziś pomysł na..". Mega proste danie, kroisz piers na pol tak zeby miec 2 kotlety z jednej piersi gdzieś, potem przykrywasz takiego kotleta od dolu i gory papirusem i wrzucac na patelke, nawet bez oleju ;p a wychodzi przepyszne:)
    albo ogolnie tam są czasami swietne rzeczy, tez takie cos na kotlety mielone - jakby taka przyprawa, ktora mieszasz w wodzie bodajze, potem wrzucac do miesa mielonego, mieszasz i formujesz kulki na kotlety;d chociaz takie od mamy duzo lepsze:D

    ja wlasnie niedawno skonczylem robic sałatke z tunczyka warstwową, kiedys chyba tutaj z torga pomysł zgarnalem :P najpierw ukladam białko z jajek ugotowanych na twardo, potem połowe zoltego sera, potem cebulke pokrojoną w drobną kostke, potem sol i pieprz, na to polowe tunczyka, nastepnie majonez, reszta sera, reszta tunczyka, znowu majonez i na samą górę zolto z tych jajek :P procz cebulki i tunczyka to wszystko tarte na grubych oczkach. Ale jak juz ją zrobilem to mi sie odechcialo jej jesc i wrocilem teraz do lozka z plackiem i tostami xD ale to lepiej, bo na jutro przejdą smaki zajebiscie i bedzie nawet lepsza;d
    'Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.'
    Mark Twain.

  3. #2058
    Avatar Rollercoster
    Data rejestracji
    2011
    Wiek
    30
    Posty
    1,247
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    Pany, kupiłem pierś z kurczaka (500g), do ryżu wykorzystałem tylko 100g. Nie zepsuje mi się w lodówce przez 2-3 dni? ew. co można z tym zrobić ? mam jajka, parówki. keczup, makaron, sos boloński i słodko kwaśny. Tylko nie połączenie ryż+sos+mięso.

  4. Reklama
  5. #2059
    Avatar Pumpkin
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    3,153
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Cytuj Rollercoster napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Pany, kupiłem pierś z kurczaka (500g), do ryżu wykorzystałem tylko 100g. Nie zepsuje mi się w lodówce przez 2-3 dni? ew. co można z tym zrobić ? mam jajka, parówki. keczup, makaron, sos boloński i słodko kwaśny. Tylko nie połączenie ryż+sos+mięso.
    zepsuje się surowy kurczak po 3 dniach na bank

  6. #2060
    Avatar Rollercoster
    Data rejestracji
    2011
    Wiek
    30
    Posty
    1,247
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    Cytuj Pumpkin napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    zepsuje się surowy kurczak po 3 dniach na bank
    :<
    A co by do niego dokupić żeby go całego na raz wykorzystać i fajnie zjeść?

  7. #2061

    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Krym
    Posty
    2,013
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    z warzywami?
    'Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.'
    Mark Twain.

  8. Reklama
  9. #2062
    Avatar Rollercoster
    Data rejestracji
    2011
    Wiek
    30
    Posty
    1,247
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    Cytuj SedaN* napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    z warzywami?
    W sumie spoko opcja, takie z paczki z Tesco mogą być? :D Niestety, przez 2 miesiące jestem zdany tylko na siebie jeżeli chodzi o jedzenie, kebaby nie wchodzą już w grę, a do restauracji też nie mogę codziennie chodzić.

  10. #2063

    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Krym
    Posty
    2,013
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Rollercoster napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    W sumie spoko opcja, takie z paczki z Tesco mogą być? :D Niestety, przez 2 miesiące jestem zdany tylko na siebie jeżeli chodzi o jedzenie, kebaby nie wchodzą już w grę, a do restauracji też nie mogę codziennie chodzić.
    @Rollercoster ;
    idz do biedronki i kup sobie tam włoską mieszanke warzywną - jest tam odrazu mega zajebista przyprawa w srodku. Za 450g takich warzywek chyba 3.5zl zaplacisz. Albo za 4zl jest 750g prawie takich samych warzyw, ale bez tej przyprawy + z ziemniakami. Ja zawsze tak sie zajadalem :P pozatym sos, ryz i kurczak nie wiem czemu odpada, jest mnostwo sosów takich, ktore moglbym jesc codziennie ;d np. smietankowo pomidorowy knorra, naprawde Ci go polecam i obiecuje, ze sie nie zawiedziesz!:)
    'Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.'
    Mark Twain.

  11. #2064
    Avatar Rollercoster
    Data rejestracji
    2011
    Wiek
    30
    Posty
    1,247
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    Cytuj SedaN* napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    @Rollercoster ;
    idz do biedronki i kup sobie tam włoską mieszanke warzywną - jest tam odrazu mega zajebista przyprawa w srodku. Za 450g takich warzywek chyba 3.5zl zaplacisz. Albo za 4zl jest 750g prawie takich samych warzyw, ale bez tej przyprawy + z ziemniakami. Ja zawsze tak sie zajadalem :P pozatym sos, ryz i kurczak nie wiem czemu odpada, jest mnostwo sosów takich, ktore moglbym jesc codziennie ;d np. smietankowo pomidorowy knorra, naprawde Ci go polecam i obiecuje, ze sie nie zawiedziesz!:)
    kurczak + ryż spoko opcja, ale chciałbym coś urozmaicić.
    Nigdy nie gotowałem, zawsze tylko naleśniki, jajecznica i inne takie guwna, chyba czas się nauczyć.
    Dzisiejszy obiadek:
    250ml sosu pudliszki, 400g piersi z kurczaka, 200g ryżu
    Ostatnio zmieniony przez Trickhor : 20-07-2014, 08:32

  12. Reklama
  13. #2065
    Avatar H5N1
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    ส็็็็็็็็็็็็็&#
    Posty
    1,729
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Rollercoster napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    kurczak + ryż spoko opcja, ale chciałbym coś urozmaicić.
    Nigdy nie gotowałem, zawsze tylko naleśniki, jajecznica i inne takie guwna, chyba czas się nauczyć.
    Dzisiejszy obiadek:
    250ml sosu pudliszki, 400g piersi z kurczaka, 200g ryżu
    No to jeszcze raz zacznij, od zrobienia sosu.
    Ja miałem pizdę z kolegów, którzy przy dupach podniecali się, że umieją sphagetti zrobić, moje pierwsze pytanie, to było:

    -jak robisz sos?
    -no jak to jak? kupuje knorr fix
    - xDDDDDDDDDDDD

    loszki:

    -xDDDDDDDDDDD
    -xDDDDDDD
    -XDDDDDDDDDDDDDD

    Miałem tu wrzucić zdjęcie swojej pierwszej zupy jarzynowej, ale zgubiłem adapter do karty z lustra ;_; dokleję jak znajdę plx
    https://torg.pl/image.php?type=sigpic&userid=285171&dateline=13299  51801

  14. #2066

    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Krym
    Posty
    2,013
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    A wlasnie to ja jeszcze moge polecic mrozone warzywa z biedry ale tym razem o nazwie "zupa kalafiorowa z ziołami". Są to zwykle warzywka zamrozone, a taka nazwa bo nalezy je ugotowac w wodzie do ktorej wrzucimy parę kostek bulionu. Nie ma chyba niczego prostszego, ja sam nigdy zupy wczesniej nie robilem i to była moja pierwsza. Jak ją zorbilem to po 3talerze wpierniczałem bo taka dobra, a do tego zdrowa i wychodzi jej baaardzo duzo:P mozna jeszcze dodac tam troche smietany i mąki, ale nie koniecznie :) ja dopiero gdy za trzecim razem ją robilem to sobie tak urozmaiciłem ;)
    'Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.'
    Mark Twain.

  15. #2067
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj SedaN* napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    A wlasnie to ja jeszcze moge polecic mrozone warzywa z biedry ale tym razem o nazwie "zupa kalafiorowa z ziołami". Są to zwykle warzywka zamrozone, a taka nazwa bo nalezy je ugotowac w wodzie do ktorej wrzucimy parę kostek bulionu. Nie ma chyba niczego prostszego, ja sam nigdy zupy wczesniej nie robilem i to była moja pierwsza. Jak ją zorbilem to po 3talerze wpierniczałem bo taka dobra, a do tego zdrowa i wychodzi jej baaardzo duzo:P mozna jeszcze dodac tam troche smietany i mąki, ale nie koniecznie :) ja dopiero gdy za trzecim razem ją robilem to sobie tak urozmaiciłem ;)
    głównie glutaminiam sodu zawarty w bulionie i tych "warzywach" odpowiada za to że tak ci smakowała. po takiej diecie, serwując sobie wzmacniacze smaku, nie jest się w stanie docenić naturalnego jedzenia. nie polecam tego stylu życia
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  16. Reklama
  17. #2068

    Data rejestracji
    2007
    Wiek
    30
    Posty
    9,025
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    głównie glutaminiam sodu zawarty w bulionie i tych "warzywach" odpowiada za to że tak ci smakowała. po takiej diecie, serwując sobie wzmacniacze smaku, nie jest się w stanie docenić naturalnego jedzenia. nie polecam tego stylu życia
    zgadzam sie wchuj
    przez dlugi czas jadlem tylko wlasnie takie gotowe jedzenie, sosy itd gdzie bylo bardzo duzo glutaminianiu i to mi smakowalo, zawsze mialo wyrazny smak itd
    pozniej pojechalem do wloch ze znajomymi do dziadka jednego z nich, typ byl kucharzem i robil nam codziennie fajne rzeczy
    tamtejsi ludzie sie zachwycali a ja w tym nie czulem nic dobrego, ani zadnego smaku, wszystko bylo takie malo wyraziste
    ale pozniej sie ogarnalem, zaczalem sam gotowac bez ulepszaczy i juz zaczynam powoli doceniac naturalne smaki

  18. #2069
    Avatar wampiirr
    Data rejestracji
    2007
    Posty
    5,864
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Jak przygotowujecie pierś z kurczaka, żeby była taka delikatna?
    Jak chodzę czasami do jakiegoś chińczyka to tam ten kurczak jest taki delikatny, ale taki jakby hmm jakby trochę gumowy, nie, że się go żuje, ale jak go przegryzam to tak trochę jak taką żelkę czy coś :p może to tylko tak mi się wydaje xd ale ogólnie jest taki delikatny i fajnie się je
    Jak ja sam robie to kroję go jakoś w kostkę i jak np. robię go z warzywami jakimiś to najpierw daję cebulę, jakieś warzywa i potem wrzucam na tę patelnię, przyprawy, czasami jakiś sos czy coś, no ale ogólnie wychodzi on taki trochę twardy i duuużo gorszy niż ten w restauracji ;/ nie chodzi o sam smak tylko o jego miękkość

  19. #2070

    Data rejestracji
    2007
    Wiek
    30
    Posty
    9,025
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    zeby byl taki jak mowisz (ja nazwalbym to zoczystym) musisz smazyc krotko i w wysokiej temperaturze
    jak sobie czasem zrobie porcje na 3 dni, to juz po trzecim odgrzaniu nie jest taki soczysty bo sie wysusza podczas poprzednich

    dzis zrobilem kurczaka w smietanie i nie wiem czy za bardzo nie zredukowalem jej, bo byla juz jak taki serek topiony

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •