Reklama
Strona 127 z 166 PierwszaPierwsza ... 2777117125126127128129137 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 1,891 do 1,905 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #1891
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    no są
    http://allegro.pl/pch-patelnia-wok-1...011639229.html
    to chyba w celu zastosowań europejskich gdzie klasyczny wok będzie się wywracał tylko po co skoro mamy to
    http://allegro.pl/pch-pierscien-stab...994658789.html
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  2. #1892

    Data rejestracji
    2010
    Położenie
    Płock
    Wiek
    32
    Posty
    415
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    torgi jakich przypraw moge uzyc do moich redukcyjnych kuchennych rewolucji tj. ryz z serkiem wiejskim w robocie i jajecznica z owsianymi rano bo na sucho tego juz nie daje rady jesc xd

  3. #1893
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj Heer_Xi napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    torgi jakich przypraw moge uzyc do moich redukcyjnych kuchennych rewolucji tj. ryz z serkiem wiejskim w robocie i jajecznica z owsianymi rano bo na sucho tego juz nie daje rady jesc xd
    można by pokombinować z przyprawami ale lepiej będzie pokombinować z dietą bo na ryżu to Ty się nie zredukujesz
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  4. Reklama
  5. #1894
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Do ryzu i serka wiejskiego to troche startego jablka + cynamon.

    Z owsianych i jajka rob placki, do tego miod, wiejski, konfitura, serek do smarowania. Ew. smazone z bananem, tez dobre.

  6. #1895

    Data rejestracji
    2010
    Położenie
    Płock
    Wiek
    32
    Posty
    415
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    nie bardzo mi sie bedzie chcialo robic placki o 5 rano xd
    tego cynamonu z jablkiem sprobuje

    @offtop
    @udar
    to mam leciec 2 miesieczna redukcje na lc?
    dwie torebki ryzu na poczatku redu, 270b, 250w i 115t, 3k cal

  7. #1896
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    co dobrego można wykombinować z łopatki? tylko coś ciekawego a nie jakiś polski klasyk
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  8. Reklama
  9. #1897
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    co dobrego można wykombinować z łopatki? tylko coś ciekawego a nie jakiś polski klasyk
    no panie, jak to co, mówie o tym przy każdej okazji.

    tego dania niczym nie przebijesz (jedynie łopatka wędzona w małej temp jest lepsza)



    do tego podajesz czerwoną kapustę, która prze 2-3 h trzymasz w soli, potem płuczesz, zalewasz wrzątkiem na 2-3 minuty, żeby nie straciła chrupkośći ale dalej była twarda. na końcu dodajesz trochę octu soli i cukru, parę kropel cytryny i umierasz ze szczęscia.
    Ostatnio zmieniony przez supermate : 05-03-2014, 21:15
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  10. #1898
    Avatar Adziorroo
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Łódź
    Wiek
    30
    Posty
    3,264
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    @lipek ;
    Dasz poradnik step by step jak zrobić to cudo?
    Cytuj lipek napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.

  11. #1899
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    biorę to bo rano mam dużo czasu a jak wrócę będzie mega żarcie :D
    tylko jak z temperaturami w piekarniku bo to mi niewiele mówi "about 6 to 8 hours on high or 8 to 10 hours on low" ?
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  12. Reklama
  13. #1900
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    biorę to bo rano mam dużo czasu a jak wrócę będzie mega żarcie :D
    tylko jak z temperaturami w piekarniku bo to mi niewiele mówi "about 6 to 8 hours on high or 8 to 10 hours on low" ?
    no tego nie mam, bo ona robi w wolnowarze (crok pot) i w nim masz po prsotu trzy opcje gotowania :D mały sredni i duży. Wydaje mi się że w skali kuchenki elektronicznej mały ogień to jakieś 3 na 9. Wywar powinien raz na jakiś czas "puścić bąbelek", ale nie może się bron boże gotować. zaraz poszukam na moim forum temperatury idealnej

    @edit

    Nie ma nigdzie, wrzuć na kuchence gazowej tą opcje, że przekręcasz na maxa na lewo(najmniejszy możliwy ogień) i zostaw tak. łopatka będzie gotowa jak będzie się rozpadac od zdecydowanego nacisniecia widelcem, nie może być zbyt pakpowata

    tu masz przepis na sosik i przy okazji stronę dla fanów grillowania. tam jest wszystko

    http://bbq.about.com/od/barbecuesauc...r/blb00114.htm
    Ostatnio zmieniony przez supermate : 05-03-2014, 21:26
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  14. #1901
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    no tego nie mam, bo ona robi w wolnowarze (crok pot) i w nim masz po prsotu trzy opcje gotowania :D mały sredni i duży. Wydaje mi się że w skali kuchenki elektronicznej mały ogień to jakieś 3 na 9. Wywar powinien raz na jakiś czas "puścić bąbelek", ale nie może się bron boże gotować. zaraz poszukam na moim forum temperatury idealnej
    ja mam elektryczny piekarnik ale z zakresem temperatur a nie ze skalą, to będzie z 80-90stopni skoro ma puścić bąbelek ale się nie gotować (~100stopni)?
    w zamkniętym naczyniu to robić tak? puree do tego dobrze wjedzie?

    edit : to jak mam to zrobić? myślałem, że w piekarniku a jednak na gazie? ;d
    boję się trochę zostawić włączony gaz na tyle godzin.. nie przejdzie raczej
    Ostatnio zmieniony przez udarr : 05-03-2014, 21:25
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  15. #1902
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    ja mam elektryczny piekarnik ale z zakresem temperatur a nie ze skalą, to będzie z 80-90stopni skoro ma puścić bąbelek ale się nie gotować (~100stopni)?
    w zamkniętym naczyniu to robić tak? puree do tego dobrze wjedzie?

    edit : to jak mam to zrobić? myślałem, że w piekarniku a jednak na gazie? ;d
    boję się trochę zostawić włączony gaz na tyle godzin.. nie przejdzie raczej
    http://www.jamieoliver.com/recipes/p...-pork-shoulder

    no to masz piekarnik. nie robiłem, ale jiemiego przepisy zawsze się sprawdzają.

    Purre spoko, ale bardziej te łódeczki co lipek robił ostatnio mi pasują smakowo do tego. No i polecam ci ten domowy sos bbq, prosty i smaczny

    @edit

    a jak jestes ryzykantem, to możesz zrobić tak jak w pierwszym przepisie, tylko po prostu brytfankę zamkniętą wsadzić do piekarnika. efekt jaki będzie ? dunno :D
    Ostatnio zmieniony przez supermate : 05-03-2014, 21:32
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  16. Reklama
  17. #1903
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    a jak jestes ryzykantem, to możesz zrobić tak jak w pierwszym przepisie, tylko po prostu brytfankę zamkniętą wsadzić do piekarnika. efekt jaki będzie ? dunno :D
    nie będę narażał się po pierwsze na brak obiadu po powrocie do domu a po drugie na zniszczenie wiejskiej świnki od rodziny ;d
    dzięki za to, myślę, że jutro spróbuję
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  18. #1904

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    1,622
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    1 tablespoon liquid smoke (hickory flavoring)

    A to skąd?
    @supermate ;

    edit: A może by tak zrobić jak w rosyjskich restauracjach, wziąć kawałek brzozy, zamoczyć w spirytusie, podpalić i zgasić w tym sosie? To najlepsze co mi do głowy przychodzi :D
    Ostatnio zmieniony przez Averin : 05-03-2014, 22:01

  19. #1905
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Averin napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    1 tablespoon liquid smoke (hickory flavoring)

    A to skąd?
    @supermate ;

    edit: A może by tak zrobić jak w rosyjskich restauracjach, wziąć kawałek brzozy, zamoczyć w spirytusie, podpalić i zgasić w tym sosie? To najlepsze co mi do głowy przychodzi :D
    te liquidy w specjalistycznych sklepach plus jeden gosc to sprzedaje na allegro. Generalnie to można to pominąć. Bo jedyną inna opcją to mieć grilla na dworze i do niego wrzucić parę

    tego
    http://www.dynamic24.pl/brykiety-do-wedzenia.html

    wsadzanie na ślepo randomowych częsci drzewa zniszczy od razu mięso :D

    jak by ktos jednak bez likłidów nie mógł żyć to tu można kupić

    http://allegro.pl/marynata-zapach-we...961167060.html
    @Averin ;
    w necie piszą, że liquid można zastąpic sosem worcestershire o którym pisałem już kiedyś. Myślę, ze to idealne zastępstwo, bo ten sos podkreśla w cudowny sposób smak mięsa.
    Ostatnio zmieniony przez supermate : 05-03-2014, 22:19
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •