no są
http://allegro.pl/pch-patelnia-wok-1...011639229.html
to chyba w celu zastosowań europejskich gdzie klasyczny wok będzie się wywracał tylko po co skoro mamy to
http://allegro.pl/pch-pierscien-stab...994658789.html
Wersja do druku
no są
http://allegro.pl/pch-patelnia-wok-1...011639229.html
to chyba w celu zastosowań europejskich gdzie klasyczny wok będzie się wywracał tylko po co skoro mamy to
http://allegro.pl/pch-pierscien-stab...994658789.html
torgi jakich przypraw moge uzyc do moich redukcyjnych kuchennych rewolucji tj. ryz z serkiem wiejskim w robocie i jajecznica z owsianymi rano bo na sucho tego juz nie daje rady jesc xd
Do ryzu i serka wiejskiego to troche startego jablka + cynamon.
Z owsianych i jajka rob placki, do tego miod, wiejski, konfitura, serek do smarowania. Ew. smazone z bananem, tez dobre.
nie bardzo mi sie bedzie chcialo robic placki o 5 rano xd
tego cynamonu z jablkiem sprobuje
@offtop
@udar
to mam leciec 2 miesieczna redukcje na lc?
dwie torebki ryzu na poczatku redu, 270b, 250w i 115t, 3k cal
co dobrego można wykombinować z łopatki? tylko coś ciekawego a nie jakiś polski klasyk
no panie, jak to co, mówie o tym przy każdej okazji.
tego dania niczym nie przebijesz (jedynie łopatka wędzona w małej temp jest lepsza)
http://www.chow.com/videos/show/the-...er-pulled-pork
do tego podajesz czerwoną kapustę, która prze 2-3 h trzymasz w soli, potem płuczesz, zalewasz wrzątkiem na 2-3 minuty, żeby nie straciła chrupkośći ale dalej była twarda. na końcu dodajesz trochę octu soli i cukru, parę kropel cytryny i umierasz ze szczęscia.
@lipek ;
Dasz poradnik step by step jak zrobić to cudo?
biorę to bo rano mam dużo czasu a jak wrócę będzie mega żarcie :D
tylko jak z temperaturami w piekarniku bo to mi niewiele mówi "about 6 to 8 hours on high or 8 to 10 hours on low" ?
no tego nie mam, bo ona robi w wolnowarze (crok pot) i w nim masz po prsotu trzy opcje gotowania :D mały sredni i duży. Wydaje mi się że w skali kuchenki elektronicznej mały ogień to jakieś 3 na 9. Wywar powinien raz na jakiś czas "puścić bąbelek", ale nie może się bron boże gotować. zaraz poszukam na moim forum temperatury idealnej
@edit
Nie ma nigdzie, wrzuć na kuchence gazowej tą opcje, że przekręcasz na maxa na lewo(najmniejszy możliwy ogień) i zostaw tak. łopatka będzie gotowa jak będzie się rozpadac od zdecydowanego nacisniecia widelcem, nie może być zbyt pakpowata
tu masz przepis na sosik i przy okazji stronę dla fanów grillowania. tam jest wszystko
http://bbq.about.com/od/barbecuesauc...r/blb00114.htm
ja mam elektryczny piekarnik ale z zakresem temperatur a nie ze skalą, to będzie z 80-90stopni skoro ma puścić bąbelek ale się nie gotować (~100stopni)?
w zamkniętym naczyniu to robić tak? puree do tego dobrze wjedzie?
edit : to jak mam to zrobić? myślałem, że w piekarniku a jednak na gazie? ;d
boję się trochę zostawić włączony gaz na tyle godzin.. nie przejdzie raczej
http://www.jamieoliver.com/recipes/p...-pork-shoulder
no to masz piekarnik. nie robiłem, ale jiemiego przepisy zawsze się sprawdzają.
Purre spoko, ale bardziej te łódeczki co lipek robił ostatnio mi pasują smakowo do tego. No i polecam ci ten domowy sos bbq, prosty i smaczny
@edit
a jak jestes ryzykantem, to możesz zrobić tak jak w pierwszym przepisie, tylko po prostu brytfankę zamkniętą wsadzić do piekarnika. efekt jaki będzie ? dunno :D
1 tablespoon liquid smoke (hickory flavoring)
A to skąd?
@supermate ;
edit: A może by tak zrobić jak w rosyjskich restauracjach, wziąć kawałek brzozy, zamoczyć w spirytusie, podpalić i zgasić w tym sosie? To najlepsze co mi do głowy przychodzi :D
te liquidy w specjalistycznych sklepach plus jeden gosc to sprzedaje na allegro. Generalnie to można to pominąć. Bo jedyną inna opcją to mieć grilla na dworze i do niego wrzucić parę
tego
http://www.dynamic24.pl/brykiety-do-wedzenia.html
wsadzanie na ślepo randomowych częsci drzewa zniszczy od razu mięso :D
jak by ktos jednak bez likłidów nie mógł żyć to tu można kupić
http://allegro.pl/marynata-zapach-we...961167060.html
@Averin ;
w necie piszą, że liquid można zastąpic sosem worcestershire o którym pisałem już kiedyś. Myślę, ze to idealne zastępstwo, bo ten sos podkreśla w cudowny sposób smak mięsa.