Reklama
Strona 125 z 166 PierwszaPierwsza ... 2575115123124125126127135 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 1,861 do 1,875 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #1861
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    musiałbym kupić chyba dwa takie wiaderka bo jedno ma 500g, wiem, że jest okej bo używam go od dawna do smażenia ale nie będę wydawać blisko 30zł na sam olej do smażenia pączków heh, albo kupię ten smalec albo rzepakowy, nie wiem co lepsze
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  2. #1862
    Avatar PeZeT777
    Data rejestracji
    2012
    Posty
    2,973
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    smalec xD

    albo kup jakies gowniane maslo i sam sklaruj

  3. #1863
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj PeZeT777 napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    smalec xD

    albo kup jakies gowniane maslo i sam sklaruj
    masło się klaruje z 4h, kiedyś to przerabiałem i mi się już nie chce ;d
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  4. Reklama
  5. #1864
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj PeZeT777 napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    albo kup jakies gowniane maslo i sam sklaruj
    nie da rady, klaruje się tylko dobre masło...

    punkt dymienia smalcu to 120-218 st C
    oleju rzepakowego 130-190

    jeśli kompletnie odrzucasz masło, to lepiej iść po cenie:D

    + smalec wybitnie podnosi cholesterol a olej (podobno) wytwarza substancje rakotwórcze podczas smażenia (if you care)
    Ostatnio zmieniony przez Bardzo fajny druid : 27-02-2014, 11:55

  6. #1865
    Avatar PeZeT777
    Data rejestracji
    2012
    Posty
    2,973
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    masło się klaruje z 4h
    chyba cos zepsules w takim razie xD

  7. #1866
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj PeZeT777 napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    chyba cos zepsules w takim razie xD
    zależy od ilości a tutaj potrzeba z 1 litr, może przesadziłem z 4h ale przy takiej ilości 2h to minimum ;d

    @Druid
    to tylko naukowy bullshit z tym smalcem i cholesterolem, smalec jest zdrowy i najlepszy do smażenia czegokolwiek w wysokich temperaturach
    Ostatnio zmieniony przez udarr : 27-02-2014, 12:00
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  8. Reklama
  9. #1867
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    hej, ja się akurat nie przejmuje, sam bardzo lubię smalec;d

    ale co do smażenia myślę, że jest to kwestia indywidualna. ja do wysokich temp daje albo masło, albo olej arachidowy, smalec bardzo rzadko, jego smak nie pasuje mi do wszystkiego + moja dziewczyna nienawidzi smalcu

  10. #1868
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    masło się klaruje z 4h, kiedyś to przerabiałem i mi się już nie chce ;d
    kup masło klarowane już. nie kostuje to dużo. sporo osób z tego korzysta

    @udarr ;

    nie kumam też tego, ze klarujesz masło 4 h :D ? ja robie na klarowanym jajecznice rano i zajmuje to jakies 3 minuty :D

    @edit
    ten produkt jest najlepszy jesli chodzi o gotowce
    http://1.bp.blogspot.com/-wJCh9Yi7Hi...+klarowane.JPG

    a tu filmik potweirdzający, że duża ilość możesz zrobić w 10 minut

    http://www.youtube.com/watch?v=_E3gmAUWJV4

    a tu przepis na ekspresowe pączki
    http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html
    Ostatnio zmieniony przez supermate : 27-02-2014, 12:11
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  11. #1869
    Avatar Moris
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    Poznań
    Wiek
    32
    Posty
    474
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    w biedronce sa soki don simon, maja duzo miazszu i na opakowaniu jest napisane, ze nie sa z koncentratu tylko normalnie wycisniete i zapakowane do kartonu. w smaku bardzo dobre, kosztuja 5 zl za litr.

    @H5N1 ;
    Cytuj Nosikamyk napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    kaptur z futerkiem ma walory estetyczne
    Cytuj Cysiu :P napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Może mi ktoś wyjasnić różnice między marynarka tweedową a causolową?:D

  12. Reklama
  13. #1870
    Avatar H5N1
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    ส็็็็็็็็็็็็็&#
    Posty
    1,729
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Moris napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    w biedronce sa soki don simon, maja duzo miazszu i na opakowaniu jest napisane, ze nie sa z koncentratu tylko normalnie wycisniete i zapakowane do kartonu. w smaku bardzo dobre, kosztuja 5 zl za litr.

    @H5N1 ;
    Dzięki, dziś kupie i edyta zrobie czy tak jest :3 thx rep
    https://torg.pl/image.php?type=sigpic&userid=285171&dateline=13299  51801

  14. #1871

    Ekspert: Sprzęt i oprogramowanie Przemo jest teraz offline
    Avatar Przemo
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    Łódź
    Posty
    3,598
    Siła reputacji
    22

    Domyślny

    @udarr ;

    Nie są to standardowe pączusie, ale łapaj:

    Załącznik 308193
    Załącznik 308194
    Potrzebujesz pomocy z komputerem, laptopem? Coś nie działa, szukasz nowego PCta? Pisz PW lub mnie mentionuj.

  15. #1872
    Avatar H5N1
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    ส็็็็็็็็็็็็็&#
    Posty
    1,729
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Dobra Torgi, koniec żartów, wkraczam ja - mistrz wariantów!

    A dziś na obiad KACZKA... robiłem już parę razy, ale czasami wychodzi sucha 50/50 :C a wole miec 100% pewnosci jutro, bo mam świeżą kaczkę prosto od pradziadka przywiezioną :>

    @supermate ; halp
    https://torg.pl/image.php?type=sigpic&userid=285171&dateline=13299  51801

  16. Reklama
  17. #1873
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj H5N1 napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Dobra Torgi, koniec żartów, wkraczam ja - mistrz wariantów!

    A dziś na obiad KACZKA... robiłem już parę razy, ale czasami wychodzi sucha 50/50 :C a wole miec 100% pewnosci jutro, bo mam świeżą kaczkę prosto od pradziadka przywiezioną :>

    @supermate ; halp
    wkładasz oskubaną kaczkę do wrzątku na 3 minuty. zamkną się pory i kaczka nie będzie sucha.
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  18. #1874
    Avatar H5N1
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    ส็็็็็็็็็็็็็&#
    Posty
    1,729
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    wkładasz oskubaną kaczkę do wrzątku na 3 minuty. zamkną się pory i kaczka nie będzie sucha.
    @supermate ;

    Ale całą kaczkę? Razem z tłuszczem itp? Bo chcę ją w piecu zrobić, tradycyjnie, po polandzku
    Myślałem też, czyby się nie szarpnąć i nie rozpierdolić jej jak kurczaka, piersi, palki etc, ale boje sie ;c
    https://torg.pl/image.php?type=sigpic&userid=285171&dateline=13299  51801

  19. #1875

    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Krym
    Posty
    2,013
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Co polecalibyscie mi zrobic z piersi kurczaka + pomidorow krojonych w kostke z puszki? Mam smietane 12%, jakis jogurt i podstawowe przyprawy :p chcialbym sie nauczyc z tych rzeczy robienia jakiejs dobrej potrawki, ale tez prostej i szybkiej bo lubie wcinac kurczaka z ryżem a lubie tez jesc makaron z tymi pomidorkami (wylewam je na oliwe w garnku, troche czonsku i tak sobie to gotuje az sie zrobi ciapa z nich a wtedy na makaron + troche sera i włala). Jakbym do tego kurczkaa i pomidorow krojonych w kostke wrzucil sam czosnek + smietane to byloby git? I ile tej smietany na pol kilo piersi i 500ml pomidorow? ze 100/200ml czy raczej cos typu 1/2łyżki?
    'Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.'
    Mark Twain.

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •