Reklama
Strona 85 z 166 PierwszaPierwsza ... 3575838485868795135 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 1,261 do 1,275 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #1261
    Avatar marek
    Data rejestracji
    2005
    Posty
    643
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Lencu napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Makaron ze szpinakiem (jedno z moich ulubionych dań ostatnio) zawsze z ziomkiem wpierdalamy wspólnie.Nawet jak nie lubisz szpinaku/nigdy nie jadłeś -> go prawie nie czuć a wyjebane danie.
    I to jest różnie bo - u mnie w domu jemy to na 4 osoby , zaś z ziomkiem czasem wjebiemy cały gar we 2 także będziesz musiał sam wypróbować.


    Składniki
    - makaron - NAJLEPIEJ wychodzi Lubella RURKI (I najlepiej by to były rurki)
    - śmietana 30%
    - szpinak mrożony
    - przyprawy
    - czosnek
    - ser mozarella (może być w kostkach, może być taka kulka, około 150-200 gram)

    1.Gotujesz makaron (może to oczywiste ale solisz też wodę jak to zwykle sie robi przy gotowaniu makaronu XD)
    2. Wrzucasz na patelnie troche margaryny -> szpinak (szpinak może być już odmrożony ale zamarznięty też w końcu odpuści także bez różnicy)
    3. W tle makaron Ci się gotuje cały czas, szpinak się rozpuścił więc wlewasz śmietanę.
    4. Dodajesz ze 3-4 ząbki czosnku (wyciśnij go przez wyciskarkę, w plasterkach czy coś może być chujowy )
    5. Mozarelle kroisz na jakieś drobne kawałki i również wrzucasz do patelni
    6. Mieszasz to wszystko + szpinak z tym wszystkim dochodzi do siebie, Mozarella się rozpuszcza dodajesz do tego sól,pieprz,vegete co tam lubisz.
    7. Makaron ugotowany -> wylewasz wodę, polecam zostawić makaron ciepły.
    8. Do garnka z makaronem wrzucasz zawartość patelni , mieszasz wszystko - > wpierdalasz.


    W domu lubie dania z mięsem więc długo się zastanawiałem co by tutaj pasowało i musze przyznać ,że świetnie spisują się krewetki. Wystarczy je przysmażyć obok na patelni i na koncu dodać sobie do talerza/miski.
    Jutro zrobię i zdam relację! :D
    A nie lepiej jest ze świeżymi liśćmi?

  2. #1262
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    możesz ze świeżym, tylko będziesz musiał go poddusić, żeby się liście tak rozpadły na papkę, ja polecam z makaronem tagliatelle (grube wstążki) i koniecznie dużo oliwy z oliwek


    @edit

    I krewetki z tym na prawdę na propsie, polecam
    Ostatnio zmieniony przez Bardzo fajny druid : 16-04-2013, 15:03
    Szagi's

  3. #1263
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    ja raczej propsuje baby szpinak, chwilę obsmażyć z czoskiem, żeby delikatnie puścił sos, ale żeby nie stracił smaku zmieniając się w papke własnie.

  4. Reklama
  5. #1264

    Notoryczny Miotacz Postów Lencu jest teraz offline

    Data rejestracji
    2005
    Wiek
    32
    Posty
    1,460
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj Marekexp napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jutro zrobię i zdam relację! :D
    A nie lepiej jest ze świeżymi liśćmi?
    w sumie to nie wiem ale raczej nie bo ten szpinak z serem mozarellą i śmietaną robi się takim jak by... sosem nie wiem cięzko to wyjaśnić musisz zrobić no i tego szpinaku w sumie jakoś nie czuć bardziej to wszystko się skupa na makaronie i ten ser ze śmietaną i przyprawami tak fajnie działają na szpinak ,że po prostu jesz i Ci smakuje.

    Ja np samego szpinaku nie lubię i ogólnie nie jadam ale tutaj jak mówie - go raczej nie czuć a całość jest wyjebane w kosmos :D
    Cytuj Thaz napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    chociaz nie wiem bo jak gramy czasem 2v2 to zawsze gram ja z ziomkiem (my obaj bogowie we fife xD) na innych i po jakichs 2 minutach juz wyzywamy sie od najgorszych x-D
    Sprawdź to!

  6. #1265
    Avatar H5N1
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    ส็็็็็็็็็็็็็&#
    Posty
    1,729
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Dobra, mam boczek, jak jutro na śniadanie zrobić CHRUPIĄCY BEKON, nie zjebane skwarki, tylko PYSZNY CHRUPKI BEKON?
    https://torg.pl/image.php?type=sigpic&userid=285171&dateline=13299  51801

  7. #1266
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj H5N1 napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Dobra, mam boczek, jak jutro na śniadanie zrobić CHRUPIĄCY BEKON, nie zjebane skwarki, tylko PYSZNY CHRUPKI BEKON?
    Piekarnik na funkcji grill

  8. Reklama
  9. #1267
    Avatar Euronymous
    Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Danzig
    Wiek
    32
    Posty
    633
    Siła reputacji
    15

    Domyślny



    Kurczak w sosie słodko-ostrym, z ananasem, marchewką i pomidorami. Wyszło zajebiście :).

  10. #1268

    Notoryczny Miotacz Postów Lencu jest teraz offline

    Data rejestracji
    2005
    Wiek
    32
    Posty
    1,460
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj Euronymous napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.


    Kurczak w sosie słodko-ostrym, z ananasem, marchewką i pomidorami. Wyszło zajebiście :).
    wyglada apetycznie, jak zrobić ?
    Cytuj Thaz napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    chociaz nie wiem bo jak gramy czasem 2v2 to zawsze gram ja z ziomkiem (my obaj bogowie we fife xD) na innych i po jakichs 2 minutach juz wyzywamy sie od najgorszych x-D
    Sprawdź to!

  11. #1269
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Podbijam, sos sam robiłeś czy to jakiś kupny ? Jak sam to mógłbyś zarzucić jakiś przepis bo ostatnio próbowałem coś takiego ogarnąć i wyszło z dupy.
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  12. Reklama
  13. #1270
    Avatar Kimex
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    327
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    można walić sos z paczki ale polecam

    Sok z puszki ananasa (wiem , trudno sie oprzeć i go nie wypić)
    z łyżka koncentratu
    keczap (zamiennie jak nie macie koncentratu to więcej go po prostu)
    łyżeczka cukru

    Wymieszać , wlać na patelnie , zredukować- jak została wam resztka wódki to można dolać 25ml , będzie miało wtedy bardziej "azjatycki smak"

  14. #1271
    Avatar Euronymous
    Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Danzig
    Wiek
    32
    Posty
    633
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    Sos robiłem sam według przepisu z tej strony http://www.gryzz.pl/kurczak-w-sosie-slodko-kwasnym/

    Ja jedynie lubię ostry posmak, dlatego nie pożałowałem pieprzu cayenne :).

  15. #1272
    Avatar Pluto
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    444
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    jak to smakuje z tym ananasem ? ;d ja bym sobie zrobił ale bez marchewki bo jakoś nie przepadam...

    @down no właśnie nie jadłem ;d i troche się bałem takiego połączenia ;d
    Ostatnio zmieniony przez Pluto : 18-04-2013, 15:22

  16. Reklama
  17. #1273
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Up

    Nigdy nie jadłeś chinczyka w sosie słodko kwaśnym ? tam masz ananasa. Generalnie zajebiscie się komponuje kurczak i ananas.

  18. #1274
    Avatar marek
    Data rejestracji
    2005
    Posty
    643
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Lencu napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Makaron ze szpinakiem (jedno z moich ulubionych dań ostatnio) zawsze z ziomkiem wpierdalamy wspólnie.Nawet jak nie lubisz szpinaku/nigdy nie jadłeś -> go prawie nie czuć a wyjebane danie.
    I to jest różnie bo - u mnie w domu jemy to na 4 osoby , zaś z ziomkiem czasem wjebiemy cały gar we 2 także będziesz musiał sam wypróbować.


    Składniki
    - makaron - NAJLEPIEJ wychodzi Lubella RURKI (I najlepiej by to były rurki)
    - śmietana 30%
    - szpinak mrożony
    - przyprawy
    - czosnek
    - ser mozarella (może być w kostkach, może być taka kulka, około 150-200 gram)

    1.Gotujesz makaron (może to oczywiste ale solisz też wodę jak to zwykle sie robi przy gotowaniu makaronu XD)
    2. Wrzucasz na patelnie troche margaryny -> szpinak (szpinak może być już odmrożony ale zamarznięty też w końcu odpuści także bez różnicy)
    3. W tle makaron Ci się gotuje cały czas, szpinak się rozpuścił więc wlewasz śmietanę.
    4. Dodajesz ze 3-4 ząbki czosnku (wyciśnij go przez wyciskarkę, w plasterkach czy coś może być chujowy )
    5. Mozarelle kroisz na jakieś drobne kawałki i również wrzucasz do patelni
    6. Mieszasz to wszystko + szpinak z tym wszystkim dochodzi do siebie, Mozarella się rozpuszcza dodajesz do tego sól,pieprz,vegete co tam lubisz.
    7. Makaron ugotowany -> wylewasz wodę, polecam zostawić makaron ciepły.
    8. Do garnka z makaronem wrzucasz zawartość patelni , mieszasz wszystko - > wpierdalasz.


    W domu lubie dania z mięsem więc długo się zastanawiałem co by tutaj pasowało i musze przyznać ,że świetnie spisują się krewetki. Wystarczy je przysmażyć obok na patelni i na koncu dodać sobie do talerza/miski.
    Zrobiłem!
    Pyszniutkie :3. Dziewczyna mówiła, że nie lubi szpinaku(wtf), ale jej też bardzo smakowało.
    Dzięki!

  19. #1275

    Notoryczny Miotacz Postów Dawox jest teraz offline
    Avatar Dawox
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    1,480
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Ostatni raz szpinak jadłem w przedszkolu ale zachęciliśćie mnie tymi postami i jutro spróbuję przygotować. Jak wyjdzie to zdam relację.

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •