Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
Makaron ze szpinakiem (jedno z moich ulubionych dań ostatnio) zawsze z ziomkiem wpierdalamy wspólnie.Nawet jak nie lubisz szpinaku/nigdy nie jadłeś -> go prawie nie czuć a wyjebane danie.
I to jest różnie bo - u mnie w domu jemy to na 4 osoby , zaś z ziomkiem czasem wjebiemy cały gar we 2 także będziesz musiał sam wypróbować.
Składniki
- makaron - NAJLEPIEJ wychodzi Lubella RURKI (I najlepiej by to były rurki)
- śmietana 30%
- szpinak mrożony
- przyprawy
- czosnek
- ser mozarella (może być w kostkach, może być taka kulka, około 150-200 gram)
1.Gotujesz makaron (może to oczywiste ale solisz też wodę jak to zwykle sie robi przy gotowaniu makaronu XD)
2. Wrzucasz na patelnie troche margaryny -> szpinak (szpinak może być już odmrożony ale zamarznięty też w końcu odpuści także bez różnicy)
3. W tle makaron Ci się gotuje cały czas, szpinak się rozpuścił więc wlewasz śmietanę.
4. Dodajesz ze 3-4 ząbki czosnku (wyciśnij go przez wyciskarkę, w plasterkach czy coś może być chujowy )
5. Mozarelle kroisz na jakieś drobne kawałki i również wrzucasz do patelni
6. Mieszasz to wszystko + szpinak z tym wszystkim dochodzi do siebie, Mozarella się rozpuszcza dodajesz do tego sól,pieprz,vegete co tam lubisz.
7. Makaron ugotowany -> wylewasz wodę, polecam zostawić makaron ciepły.
8. Do garnka z makaronem wrzucasz zawartość patelni , mieszasz wszystko - > wpierdalasz.
W domu lubie dania z mięsem więc długo się zastanawiałem co by tutaj pasowało i musze przyznać ,że świetnie spisują się krewetki. Wystarczy je przysmażyć obok na patelni i na koncu dodać sobie do talerza/miski.
I to jest różnie bo - u mnie w domu jemy to na 4 osoby , zaś z ziomkiem czasem wjebiemy cały gar we 2 także będziesz musiał sam wypróbować.
Składniki
- makaron - NAJLEPIEJ wychodzi Lubella RURKI (I najlepiej by to były rurki)
- śmietana 30%
- szpinak mrożony
- przyprawy
- czosnek
- ser mozarella (może być w kostkach, może być taka kulka, około 150-200 gram)
1.Gotujesz makaron (może to oczywiste ale solisz też wodę jak to zwykle sie robi przy gotowaniu makaronu XD)
2. Wrzucasz na patelnie troche margaryny -> szpinak (szpinak może być już odmrożony ale zamarznięty też w końcu odpuści także bez różnicy)
3. W tle makaron Ci się gotuje cały czas, szpinak się rozpuścił więc wlewasz śmietanę.
4. Dodajesz ze 3-4 ząbki czosnku (wyciśnij go przez wyciskarkę, w plasterkach czy coś może być chujowy )
5. Mozarelle kroisz na jakieś drobne kawałki i również wrzucasz do patelni
6. Mieszasz to wszystko + szpinak z tym wszystkim dochodzi do siebie, Mozarella się rozpuszcza dodajesz do tego sól,pieprz,vegete co tam lubisz.
7. Makaron ugotowany -> wylewasz wodę, polecam zostawić makaron ciepły.
8. Do garnka z makaronem wrzucasz zawartość patelni , mieszasz wszystko - > wpierdalasz.
W domu lubie dania z mięsem więc długo się zastanawiałem co by tutaj pasowało i musze przyznać ,że świetnie spisują się krewetki. Wystarczy je przysmażyć obok na patelni i na koncu dodać sobie do talerza/miski.
A nie lepiej jest ze świeżymi liśćmi?
Zakładki