Reklama
Strona 84 z 166 PierwszaPierwsza ... 3474828384858694134 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 1,246 do 1,260 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #1246
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj esik napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Panowie, ktoś ma jakiś patent dobry na makaron z sosem śmietanowo-serowym i szynką? Chodzi mi właściwie bardziej o sos. Coś sprawdzonego?
    Ten przepis jest banalny i smakuje bardzo dobrze. Trzeba lubić tylko ser pleśniowy

    http://www.seromaniacy.pl/przepisy/s...wy-do-makaronu

  2. #1247
    Avatar Pluto
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    444
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    Łapcie przepis na zajebista zapiekanke już 3 dzień ją robie ;d

    ryż, 1szkl lub 2woreczki, majonez, kilka łyżek keczupu, żółty ser, ok.30dag, filety z kurczaka, 2szt, cebula, 2szt, przyprawa GYROS, 1/2opakowania, ogórek konserwowy 2-3szt, świeża papryka (lub mały słoik papryki konserwowej, 1szt.

    1. Ryż gotujemy,a następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego.Polewamy majonezem i keczupem i posypujemy 1/3 strartego żółtego sera.

    2. Filety z kurczaka i cebulę kroimy w kostke i razem podsmażamy na patelni w czasie smażenia posypujemy przyprawa gyros.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i przykrywamy 1/3sera.

    3. Układamy pokrojonego w plasterki ogórka konserwowego i pokrojoną w paski papryke.Przykrywamy pozostałym żółtym serem,smarujemy majonezem i keczupem.Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp.175 stopni i zapiekamy bez przykrycia 30min.

  3. #1248
    Avatar matizioom
    Data rejestracji
    2009
    Wiek
    23
    Posty
    10,201
    Siła reputacji
    23

    Domyślny

    Cytuj Urlak napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Dziś to zrobiłem na obiad rodzicom i sobie i wszystkim smakowało. OFc tak pięknie mi nie wyszło i złociście jak na obrazku ale jest moc.

    Kurczak jak kurczach fajnie się to je, sos czosnkowy bardzo fajny wyszedł, ten pomidorowy sos jest z nim trochę pierdolenia i trochę gorszy mi wyszedł ale też można zjeść :)

    Ogólnie polecam każdemu fajnie się je i syci fest kurczaczek
    mi w pierwszej turze smażenia kurczak też nie wyszedł taki jak tu ale w kolejnej już tak, mi salsa nie smakowała totalnie ale rodzinie tak, czosnkowego nie próbowałem

  4. Reklama
  5. #1249
    Avatar nagiler
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Toruń
    Wiek
    31
    Posty
    815
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    http://nagiecky.wordpress.com/2013/0...kotlet-kuchni/ trochę zmieniłem jadłospis. chyba na lepsze :P

  6. #1250
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Najlepszy Domowy burger. Z guacamole. A dwa następne to równie burgery piętrowe, typowo na pac mana :D

    Załącznik 290057Załącznik 290058Załącznik 290059
    Ostatnio zmieniony przez supermate : 28-03-2013, 19:49

  7. #1251
    Avatar WolF
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    440
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Macie jakieś przepisy na ciekawe i smaczne śniadanie? Oprócz, wiadomo, jajecznicy z kiełbą i szczypiorkiem.

  8. Reklama
  9. #1252
    Avatar nagiler
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Toruń
    Wiek
    31
    Posty
    815
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj WolF napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Macie jakieś przepisy na ciekawe i smaczne śniadanie? Oprócz, wiadomo, jajecznicy z kiełbą i szczypiorkiem.
    omlet na śniadanie rządzi :)

  10. #1253
    Avatar WolF
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    440
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj nagiler napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    omlet na śniadanie rządzi :)
    A co do niego dodajesz? Nie chce, żeby standardowo były dwa dodatki i gotowe, a z kolei nie można zrobić z niego sałatki; d

  11. #1254
    Avatar Sargeras
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    ku█wa moje pole!
    Wiek
    32
    Posty
    700
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Mrożone warzywa z lidla (ogórek, papryczka, kukurydza i ziemniaki w mundurkach + przyprawa włoska z papryką). Podsmażasz, mozna dodac cebulki i kiełbaski. Zalewasz roztrzepanymi jajkami i smażysz. No i do tego sosik: 2 łyzki majonezu, łyzeczka musztardy, drobno posiekana łyzeczka cebulki, tak samo posiekany maly ogórek kiszony, ocet winny. I gotowe ;D
    Co Cię nie zabije to zrobi z Ciebie kalekę....

  12. Reklama
  13. #1255
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    suszone pomidory i feta. wydaje się dziwne, ale z takimi dodatkami zjadlem najleszego omleta w życiu

  14. #1256
    Avatar nagiler
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Toruń
    Wiek
    31
    Posty
    815
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj WolF napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    A co do niego dodajesz? Nie chce, żeby standardowo były dwa dodatki i gotowe, a z kolei nie można zrobić z niego sałatki; d
    zależy co mam w lodówce ;-) najczęściej jakieś mięsko, oliwki, paprykę

  15. #1257
    Avatar janek456
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    67
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Gotowanie <3 Co tam też się udzielę. Polecam z całego serca przepisy z Lidla. Ostatnio robiłem makowiec, bajka :)

  16. Reklama
  17. #1258
    Avatar Mega Filip
    Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Leszno
    Posty
    3,013
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Nie wiem czy było, ale tak mi sie skojarzyło z wami:
    http://youtu.be/CcvR3UW-cCc?t=1m16s
    Ustawiłem na bardzo... ciekawy moment ;)

  18. #1259
    Avatar matizioom
    Data rejestracji
    2009
    Wiek
    23
    Posty
    10,201
    Siła reputacji
    23

    Domyślny

    halo
    wrzucajcie jakieś własne ciekawe przepisy, jakbym mógł prosić to najlepiej coś z ryżem/makaronem innego niż kurczak

  19. #1260

    Notoryczny Miotacz Postów Lencu jest teraz offline

    Data rejestracji
    2005
    Wiek
    32
    Posty
    1,460
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj matizioom napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    halo
    wrzucajcie jakieś własne ciekawe przepisy, jakbym mógł prosić to najlepiej coś z ryżem/makaronem innego niż kurczak
    Makaron ze szpinakiem (jedno z moich ulubionych dań ostatnio) zawsze z ziomkiem wpierdalamy wspólnie.Nawet jak nie lubisz szpinaku/nigdy nie jadłeś -> go prawie nie czuć a wyjebane danie.
    I to jest różnie bo - u mnie w domu jemy to na 4 osoby , zaś z ziomkiem czasem wjebiemy cały gar we 2 także będziesz musiał sam wypróbować.


    Składniki
    - makaron - NAJLEPIEJ wychodzi Lubella RURKI (I najlepiej by to były rurki)
    - śmietana 30%
    - szpinak mrożony
    - przyprawy
    - czosnek
    - ser mozarella (może być w kostkach, może być taka kulka, około 150-200 gram)

    1.Gotujesz makaron (może to oczywiste ale solisz też wodę jak to zwykle sie robi przy gotowaniu makaronu XD)
    2. Wrzucasz na patelnie troche margaryny -> szpinak (szpinak może być już odmrożony ale zamarznięty też w końcu odpuści także bez różnicy)
    3. W tle makaron Ci się gotuje cały czas, szpinak się rozpuścił więc wlewasz śmietanę.
    4. Dodajesz ze 3-4 ząbki czosnku (wyciśnij go przez wyciskarkę, w plasterkach czy coś może być chujowy )
    5. Mozarelle kroisz na jakieś drobne kawałki i również wrzucasz do patelni
    6. Mieszasz to wszystko + szpinak z tym wszystkim dochodzi do siebie, Mozarella się rozpuszcza dodajesz do tego sól,pieprz,vegete co tam lubisz.
    7. Makaron ugotowany -> wylewasz wodę, polecam zostawić makaron ciepły.
    8. Do garnka z makaronem wrzucasz zawartość patelni , mieszasz wszystko - > wpierdalasz.


    W domu lubie dania z mięsem więc długo się zastanawiałem co by tutaj pasowało i musze przyznać ,że świetnie spisują się krewetki. Wystarczy je przysmażyć obok na patelni i na koncu dodać sobie do talerza/miski.
    Cytuj Thaz napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    chociaz nie wiem bo jak gramy czasem 2v2 to zawsze gram ja z ziomkiem (my obaj bogowie we fife xD) na innych i po jakichs 2 minutach juz wyzywamy sie od najgorszych x-D
    Sprawdź to!

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •