Reklama
Strona 13 z 166 PierwszaPierwsza ... 311121314152363113 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 181 do 195 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #181
    Avatar Moveric
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Kraków
    Posty
    287
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    nie, to sa takie buleczki wielkosci kajzerek, zrobione z takiego zwyklego ciasta chyba. nie wiem, nigdy sam ich nie robilem, zawsze kupowalem. ona sa takie super miekkie po ugotowaniu na parze i roztapiaja sie wrecz w ustach, jak sa polane ciepla czekolada/nutella.
    takie cus:



    #Kashok
    dla mnie to cale zycie byly bulki na parze, wiec tak to nazwalem. wstawilem obrazek i teraz juz wiadomo o co chodzi. nie zmienia to faktu, ze epicko smakuja ;)
    Ostatnio zmieniony przez Moveric : 21-01-2012, 23:42

  2. #182
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Ciągle sobie obiecuje że znajdę więcej czasu na pichcenie a tu nic z tego nie wychodzi ; s w ferie wezme się za siebie
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  3. #183

    Data rejestracji
    2006
    Wiek
    33
    Posty
    1,495
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Bułki na parze
    Cytuj Google napisał
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    About 120,000 results (0.12 seconds)
    Kluski na parze
    Cytuj Google napisał
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    About 205,000 results (0.24 seconds)
    Teraz bardziej na temat. Jak to jest, że te frytki "osobiście" obierane z ziemniaków smakują (przynajmniej moim zdaniem) o wiele lepiej niż jakiekolwiek frytki mrożone? Co bym nie zrobił z frytkownicą i jak długo bym ich nie smażył, nigdy im nie dorównują. Czyżby różnicę robił brak skrobii czy czegoś innego?

  4. Reklama
  5. #184
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    W większości frytek jest trochę dodatków które przedłużają ich świeżość a co za tym idzie smak się pogarsza kosztem ich dlugiej zdatności do spożycia. Niejednokrotnie się o tym przekonamy jeszcze niestety...
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  6. #185
    Avatar Ergid
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    k̴̶̮͕͊͐ͤ̋͂ͤͬ͂̃͋͒ͨ&#8
    Posty
    305
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    jakie kluski na parze
    to sa pyzy przeciez

  7. #186

    Notoryczny Miotacz Postów Silsar jest teraz offline

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    1,191
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj Ergid napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    jakie kluski na parze
    to sa pyzy przeciez

    Tys widzial pyzy ;d

    Bulki do robienia na parze na 100%
    Cytuj Arinori napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Mam nadzieje ze Tusk użyje mózgu i odmówi podpisania ACTA bo jak dla mnie gdy wprowadzą ACTA to ja nie widzę sensu życia ;/

  8. Reklama
  9. #187

    Data rejestracji
    2008
    Posty
    265
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    buchty ?

  10. #188
    Avatar Euronymous
    Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Danzig
    Wiek
    32
    Posty
    633
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    No to i ja coś wrzucę. Przepis na magiczne spaghetti a'la Slayer.


    Składniki:
    pierś z kurczaka
    sos do spaghetti (nie bolognese, nie carbonara - po prostu sos do spaghetti)
    oragano, sól, pieprz, cebula
    natka pietruszki
    ser żółty


    Pierś z kurczaka kroimy w kostkę niedużej wielkości, smażymy na patelni razem z cebulą. Podgrzewamy sos do spaghetti w garnku. Dodajemy całą zawartość patelni. Czekamy aż się chwilę poddusi. W tym czasie kroimy stosunkowo dużą ilość naci z pietruszki na drobno. Dodajemy. Doprawiamy według smaku, nie bać się przypraw i koniecznie dać oregano! Po wszystkim dolewamy 2/3 szklanki wody. Wrzucamy 20dg sera pokrojonego drobno. Gotujemy czekając aż sos delikatnie rozjaśni swój kolor i zmieni konsystencję.

    Mała rada: po wystygnięciu nie odgrzewać spaghetti w mikrofalówce - nalać na patelnię odrobinkę oleju, wrzucić makaron, lekko podsmażyć i dodać sos. Smażyć razem przez 5 minut. Rewelacja.

  11. #189
    Avatar niezbednik-online
    Data rejestracji
    2010
    Położenie
    Łódź/Kielce
    Wiek
    34
    Posty
    262
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    jakis przepis na sosik zeby polac ciasto do pizzy (ten pomidorowy),bo dzis sie za pizze zabieram :D
    mam problem, wiem o tym ale nie chcę o nim myśleć
    i zapominam o nim codziennie z kieliszkiem.

  12. Reklama
  13. #190
    Avatar eRbe
    Data rejestracji
    2007
    Wiek
    33
    Posty
    1,023
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj niezbednik-online napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    jakis przepis na sosik zeby polac ciasto do pizzy (ten pomidorowy),bo dzis sie za pizze zabieram :D

    ja robie tak:

    przecier pomidorowy, ketchup pikantny kotlin (o polowe mniej niz przecieru), wycisniety/drobno posiekany czosnek, oregano, bazylia

  14. #191
    Avatar lavender
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    257
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    keczup do pizzy slaba opcja mocno

  15. #192

    Data rejestracji
    2010
    Położenie
    Opole
    Wiek
    32
    Posty
    52
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    a ja mam prosbe, ogolnie z gotowania jestem ciota ;< umiem zrobic platki sniadaniowe, jajecznice, kanapki ; d a chcialbym sie czegos nauczyc chocby dla wlasnej satysfakcji, co jest dobre do ogarniecia na poczatek? Zalezy mi na paru takich w miare prostych patentow na jakies dobre zarelko ;p

  16. Reklama
  17. #193
    Avatar lavender
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    257
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj jol napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    a ja mam prosbe, ogolnie z gotowania jestem ciota ;< umiem zrobic platki sniadaniowe, jajecznice, kanapki ; d a chcialbym sie czegos nauczyc chocby dla wlasnej satysfakcji, co jest dobre do ogarniecia na poczatek? Zalezy mi na paru takich w miare prostych patentow na jakies dobre zarelko ;p
    spaghetti aglia olio jest przebanalne
    http://www.uwielbiam.pl/przepisy/prz...tti-aglio-olio

  18. #194
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Wszędzie piszecie spaghetti... Proszę was, poszukaj w internecie przepisu na lasgane babeczki roladki kotlety nadziewane karkówkę zeberka itp, na początku nie zawsze wyjdzie ale bedzie coraz lepiej.

    Co do sosu to majonez, jogurt, ostra papryka trochę wyciśniętego czosnku i do tego odrobina soku z cytryny, i jedziesz dalej ; )
    Ostatnio zmieniony przez kubaplik : 22-01-2012, 16:06
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  19. #195
    Avatar eRbe
    Data rejestracji
    2007
    Wiek
    33
    Posty
    1,023
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj lavender napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    keczup do pizzy slaba opcja mocno
    keczup jako dodatek robi
    lagodniejszy smak jest

    Cytuj kubaplik napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Wszędzie piszecie spaghetti... Proszę was, poszukaj w internecie przepisu na lasgane babeczki roladki kotlety nadziewane karkówkę zeberka itp, na początku nie zawsze wyjdzie ale bedzie coraz lepiej.

    Co do sosu to majonez, jogurt, ostra papryka trochę wyciśniętego czosnku i do tego odrobina soku z cytryny, i jedziesz dalej ; )

    aha, myslalem ze on mowi o sosie podkladowym a nie tkaim ktory sie leje na pizze XDDDD


    @edit

    nie no, wyraznie mu chodzilo o sos podkladowy

    Cytuj niezbednik-online napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    jakis przepis na sosik zeby polac ciasto do pizzy (ten pomidorowy),bo dzis sie za pizze zabieram :D
    Ostatnio zmieniony przez eRbe : 22-01-2012, 16:18

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •