Protip:
Kupcie dobrą mąkę, są takie pod pizze nawet. Można też sobie sprowadzić coś z zagranicy, nie są to duże koszta. A robotę robi.
No i nie oszukujcie się, że pizza z piekarnika będzie taka sama jak z węglowego/drzewnego pieca ;d
Wersja do druku
Protip:
Kupcie dobrą mąkę, są takie pod pizze nawet. Można też sobie sprowadzić coś z zagranicy, nie są to duże koszta. A robotę robi.
No i nie oszukujcie się, że pizza z piekarnika będzie taka sama jak z węglowego/drzewnego pieca ;d
Właśnie moim błędem chyba było zbyt krótkie/chujowe wyrabianie ciasta, ale właśnie zamówiłem sobie mikser z misa i niech wyrabia cwel 2 godziny. Bo normalnie zostawiałem w lodowce na cała noc
Myślisz że zbyt długie wyrabianie ciasta to dobre rozwiązanie? XD
10 minut to max.
jak szybko i dobrze wysuszyc mozzarele bo se chce na podplomyku pierdolnac z pieczarkami
Jak wysuszyć? xD
Jak se robisz podpłomyka na patelni to albo zetrzyj ser albo na małe kawałki porozwalaj kulkę i przykryj czymś patelnie to się rozpuści w minute
mam takie cos kupione na promocji w biedrze
https://i.imgur.com/nShc5m8.jpg
i ostatnio jak dalem to na pizze to mi sie zupa zrobila, tak samo z podplomykiem, chociaz wczesniej wyciskalem to przez 10min nad zlewem
Do mikrofali na 1.5 minuty
xd nie mam mikrofali, ja fan piekarnika i przeciez to mi sie zacznie rozpuszczac w piekarniku/mikrofali chyba
Wyjmiesz z zalewy to osusz ręcznikiem papierowym, jebnij na małe kawałki i połóż na podłomyk, żadna zupa się nie zrobi xD
ok, mam nadzieje, ze mowisz prawde
Wrzuć obowiązkowo zdjęcia tych rarytasów
Jedząc ser oddzielasz mamę krowę i dziecko krowę. Powiedz nie serowi