Reklama
Strona 130 z 166 PierwszaPierwsza ... 3080120128129130131132140 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 1,936 do 1,950 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #1936
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    ktoś ma sprawdzony przepis na zupę czosnkową?
    w weekend byłem w Harrachowie i właśnie tam jadłem coś takiego, było zajebiste tylko nie mam za bardzo pomysłu jak to zrobić, do tego były grzanki z ciemnego pieczywa
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  2. #1937
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    wi ktoś gdzie kupić taki sos ?



    albo jakiś przepis wiarygodny ?
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  3. #1938
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    31
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    widzialem kiedys na frisco.pl "sos chilli heinza", ale nie wiem czy to ten sam, bo chyba etykieta byla inna


    jakis pomysl na jajka majonezem? chodza za mna od dawna

  4. Reklama
  5. #1939
    Avatar czarymary
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    165
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    ktoś ma sprawdzony przepis na zupę czosnkową?
    w weekend byłem w Harrachowie i właśnie tam jadłem coś takiego, było zajebiste tylko nie mam za bardzo pomysłu jak to zrobić, do tego były grzanki z ciemnego pieczywa
    Spoko przepis kiedyś był od Smugglera w CD-Action, numer pewnie między 2004-2008, sekcja Gamewalker, pamiętam, że tytuł "Zupa czosnkowa, smaczna i zdrowa", mało roboty i smakowało, jak znajdę to dam znać.
    RAZOR BLADE STILO HOMMIE

  6. #1940
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    31
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj czarymary napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Spoko przepis kiedyś był od Smugglera w CD-Action, numer pewnie między 2004-2008, sekcja Gamewalker, pamiętam, że tytuł "Zupa czosnkowa, smaczna i zdrowa", mało roboty i smakowało, jak znajdę to dam znać.
    3 sec w google:D

    W wielkim skrocie:

    3 GLOWKI czosnku (nie zabki!)
    1 litr wody
    opcjonalnie kostka rosolowa
    1 lyzeczka szalwi (plaska)
    1 lyzeczka tymianku (plaska)
    2-3 gozdziki
    jedna pocieta w plastry bagietka
    tarty ser zolty
    odrobina oliwy (opcjonalnie)

    Dodatkowo: durszlak, gaza.

    Czosnek obrac i zmiazdzyc w wyciskarce. Wstawic wode na gaz, dodac czosnek, gozdziki. szalwie i tymianek, ew. kostke rosolowa, poczekac az zawrze (na srednim ogniu), zmniejszyc ogien do slabego, przykryc tak, by zostalo troszke miejsca na uciekajaca pare (z centymer?), zostawic na jakies 30-40 minut, mieszajac co jakis czas. Wody powinno ubyc gdzies o 1/3. (Uwaga w czasie gotowania - okrtunie capi czosnkiem i moze wykipiec tongue_prosty.gif).

    W miedzyczasie pokroj bagietke na plasterki grube na 2-3 cm, mozna leciutko skropic je oliwa (jak ktos lubi, bo dodaje to takiego specyficznego posmaczku), posypac tartym serem, ulozyc W JEDNEJ WARSTWIE na duzym talerzu.

    Ugotowany wywar odcedzic przez zlozona 2-3x gaze - to co zostalo po odcedzeniu wywalic, bo capi czosnkiem okrutnie, nas interesuje sam wywar.

    Podajemy zonie talerz z grzankami, a osobno GORĄCY wywar w garnuszku/kubku (mozna ustawic na podgrzewaczu). Nalezy nabierac wywaru i polewac 2-3 grzanki naraz, az ser sie roztopi, a wywar wsiaknie w grzanke (nie za wiele na raz, bo chlebek rozmieknie a wywar na nim wystygnie). Smacznego! Niewykorzystany wywar mozna zamrozic - przyda sie nastepnym razem (ja sam od razu robie wywar z 2 litrow i 6 glowek czonsku. a potem polowe zamrazam. Dzieki temu nastepnym razem mam gotowy wywar bez smrodu czosnku towarzyszacemu gotowaniu.)

    Uprzedzaja zone: 90% smrodu czosnku znika w czasie gotowania, zjedzenie zupy nie wywoluje potem ucieczki ludzi z otoczenia, choc oczywiscie calkiem bezwonna to nie jest. W kuchni czuc ja potem 2-3 dni.

  7. #1941
    Avatar Andaryel
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    1,279
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    mielone mam gotowe, nie chce jutro odsmażać, mielone wymieszane juz z jajcem i przyprawami - schować do lodówy czy zamrazarki? jutro zjem.

  8. Reklama
  9. #1942
    Avatar marek
    Data rejestracji
    2005
    Posty
    643
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Andaryel napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    mielone mam gotowe, nie chce jutro odsmażać, mielone wymieszane juz z jajcem i przyprawami - schować do lodówy czy zamrazarki? jutro zjem.
    przykryj czymś, daj do lodówki i spokojnie sobie jutro smaż

  10. #1943
    Avatar Deagle
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    30
    Posty
    2,846
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    jak zrobic takie czary mary, żeby ryż był żółty :D ?

  11. #1944
    Avatar Lavoks
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    698
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Deagle napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    jak zrobic takie czary mary, żeby ryż był żółty :D ?
    magic sulphur zwany kurkumą

  12. Reklama
  13. #1945
    konto usunięte

    Domyślny

    Cytuj Lavoks napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    magic sulphur zwany kurkumą
    polecam tez curry.

  14. #1946
    Avatar Aeven
    Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Wrocław
    Posty
    62
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Deagle napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    jak zrobic takie czary mary, żeby ryż był żółty :D ?
    Troszkę kostki rosołowej ;)

  15. #1947

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    1,622
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Cytuj Deagle napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    jak zrobic takie czary mary, żeby ryż był żółty :D ?
    Szafran, 0,3g na 2 torebki ryżu starcza :D

  16. Reklama
  17. #1948
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Andaryel napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    mielone mam gotowe, nie chce jutro odsmażać, mielone wymieszane juz z jajcem i przyprawami - schować do lodówy czy zamrazarki? jutro zjem.
    tylko jkoniecznie przykryć, bo tłuszcz chłonie zapach i będzie ci klepało lodówką
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  18. #1949
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj Averin napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Szafran, 0,3g na 2 torebki ryżu starcza :D
    szafran chyba najczęściej pakowany po 0,12g i to starcza na pewno na 2 torebki ;d
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  19. #1950
    Avatar lipek
    Data rejestracji
    2004
    Położenie
    Hyperbolic Time Chamber
    Wiek
    35
    Posty
    2,737
    Siła reputacji
    22

    Domyślny

    kurr musze zrobic sos z kurkami, ale kupilem marynowane xD
    chyba sie nic nie stanie jak je dodam? Tzn. oczywiscie bez tej calej zalewy.

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1719
    Ostatni post: 21-04-2025, 19:12
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •