Reklama
Strona 110 z 166 PierwszaPierwsza ... 1060100108109110111112120160 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 1,636 do 1,650 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #1636
    Avatar WesolyJasio
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    24
    Posty
    523
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Vadim napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jak jeden noz szefa kuchni ktory starczy Ci do wszystkiego to: http://allegro.pl/gerlach-noz-szefa-...696726319.html
    Komplet: http://allegro.pl/gerlach-5x-noze-ku...626266290.html
    miały być tanie, a nie drogie i dobre :D
    Cytuj alien napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Polacy pochodzą od Polan, Ślązacy od Ślężan.
    Na geografii coś o Śląsku chyba wspominali?

  2. #1637
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    To sa tanie noze. Kup sobie tylko noz szefa kuchni i Ci starczy. Jeszcze taniej znajdziesz na allegro podobny model Gerlach za 55zl~.

  3. #1638
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Zostało mi jakieś 3 kg pomidorów. ostatnie dni przydatności mają. co mogę zrobić, żeby sie nie zmarnowały. Myślę nad sosem z pieczonych pomidorów i zamrożeniem tego w porcjach.

    Jakieś ciekawe pomysły ?
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  4. Reklama
  5. #1639
    Avatar jankiel7
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    317
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Zostało mi jakieś 3 kg pomidorów. ostatnie dni przydatności mają. co mogę zrobić, żeby sie nie zmarnowały. Myślę nad sosem z pieczonych pomidorów i zamrożeniem tego w porcjach.

    Jakieś ciekawe pomysły ?
    Ja zrobiłem z pomidorów coś ala dip, wyparzyłem obrałem ze skórki to wszystko do blendera z dodatkiem podsmażonej cebulki i na ogień, dodałem troche sera do smaku + pieprzu cayenne,czosnek i mąki do zagęszczenia, no i to blendowałem po dodaniu mąki żeby nie było grudek i wyszło zajebiste
    "Ilu klnie, że jest źle i dalej brnie, zwinięte banknoty, sto złotych, dziury dwie, Absolut, XTC, 1, 2, 3 czy to świat jest zły czy ty?"

  6. #1640
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj jankiel7 napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ja zrobiłem z pomidorów coś ala dip, wyparzyłem obrałem ze skórki to wszystko do blendera z dodatkiem podsmażonej cebulki i na ogień, dodałem troche sera do smaku + pieprzu cayenne,czosnek i mąki do zagęszczenia, no i to blendowałem po dodaniu mąki żeby nie było grudek i wyszło zajebiste
    ja bym zamiast dodawać mąki, po prostu zredukował na ogniu. Ale jest to jakiś pomysł
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  7. #1641
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Może zwykły przecier? Będzie w sam raz do zup/sosów/whatever... Umyj i pokrój pomidory, dobrze je przegotuj, przetrzyj przez drobne sito, zredukuj i do słoików/butelek. Moja matka robi tak od wielu lat, i zawsze wychodzi zajebiste

  8. Reklama
  9. #1642
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    robie koniec końców Ragu - taki odpowiednik sosu bolognese. pomroże i będe wpierdalał do końca życia
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  10. #1643
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    supermate, kiedyś wrzucałeś tutaj z grubsza proporcje mięsa do burgerów oraz ogólnie jak przyrządzić tego 'kotleta', mógłbyś to zapodać jeszcze raz? do tego może jakiś prosty sos taki typowo burgerowy? no i skąd wziąć dobre bułki i jak je przyrządzić? takie z biednej czy tam lidla pakowane po kilka sztuk są okej? byłbym wdzięczny, zresztą jak zawsze kiedy pytam Cię o coś kuchennego, dziex
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  11. #1644
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    supermate, kiedyś wrzucałeś tutaj z grubsza proporcje mięsa do burgerów oraz ogólnie jak przyrządzić tego 'kotleta', mógłbyś to zapodać jeszcze raz? do tego może jakiś prosty sos taki typowo burgerowy? no i skąd wziąć dobre bułki i jak je przyrządzić? takie z biednej czy tam lidla pakowane po kilka sztuk są okej? byłbym wdzięczny, zresztą jak zawsze kiedy pytam Cię o coś kuchennego, dziex
    20 % tłuszczu generalnie musi być w mięsie. Żeby bardoz dużo nie kombinować to po prostu kup mieloną łopatkę wołową. faktura, przerosrty tłuszczu, i armoat idealnei sie nadaja do burgerów.

    z przypraw przed smazeniem to : pieprz, sól i drobno posiekana cebula i pietruszkai sos worcestershire(kupiszw kazdychlepszych delikatesach).

    solisz przed samym zdjęciem z patelni. daj kotletowi z 2 minuty na desce do krojenia bez dotykania go, to nie będzie brudził tak bardzo.

    Bułki dla amatorów to zawsze jest problem. te pakowane po 4 sztuki z lidla etc. są słabe. Nawetn ie chodzi o smak, tylko o fakt, że rozpada się po 2 gryzach i z przyjemność zostaje zastąpiona irytacją.

    przepis na sos poszedł na priv.
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  12. Reklama
  13. #1645
    Avatar Bigi27
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Lublin
    Posty
    278
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Ma ktoś jakiś dobry przepis na takie bułeczki drożdżowe, słodkie? Bez nadzienia, takie zwyczajne, mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi.
    Jim Atts, wędrowny handlarz, niedawno się osiedlił
    Hya ; o

  14. #1646

    Notoryczny Miotacz Postów Dawox jest teraz offline
    Avatar Dawox
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    1,480
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Dajcie jakiś przepis na dobry sos do kurczaka z ryżem. Szczerze mówiąc nigdy nie robiłem własnego, zawsze kupowałem te gotowe w słoiku z marketów.

  15. #1647
    konto usunięte

    Domyślny

    Cytuj Dawox napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Dajcie jakiś przepis na dobry sos do kurczaka z ryżem. Szczerze mówiąc nigdy nie robiłem własnego, zawsze kupowałem te gotowe w słoiku z marketów.
    Kurczak w śmietanie. Proste, tanie, a tak zajebiste że się w pale nie mieści. (tylko pietruszkę olej, jakieś dziwactwo)

  16. Reklama
  17. #1648

    Notoryczny Miotacz Postów Dawox jest teraz offline
    Avatar Dawox
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    1,480
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj Hyakinthos napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Kurczak w śmietanie. Proste, tanie, a tak zajebiste że się w pale nie mieści. (tylko pietruszkę olej, jakieś dziwactwo)
    Wygląda pysznie, na dniach muszę spróbować.

  18. #1649

    Data rejestracji
    2010
    Położenie
    Myszków
    Wiek
    32
    Posty
    2,793
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    wystarczy też jak pokroisz pomidory/paprykę/pieczarki/cebule/czosnek (co chcesz i ile chcesz) + przyprawy i podsmaż trochę kurczaka i dodaj to.. ja daje zawsze zioła prowansalskie i paprykę ostrą tylko ale możesz zrobić według uznania

  19. #1650

    Data rejestracji
    2007
    Wiek
    30
    Posty
    9,025
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Ciężko zrobić dobry sos do ryżu bez półproduktów. Mleko kokosowe + pasta chili, do tego warzywka różne.

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •