imho nie możliwe, że na 5 tyle czasu by ci się jajko na indukcji ścinało...
sam indukcji nie mam, ale czasami zdarza mi się gotować u siostry i na takiej 5 to bym jajecznicy nie zrobił, bo by się spaliła... a co do przerywania to u niej też coś takiego jest ale kompletnie nie wpływa to na nic
Z tego co zaobserwowałem w domu, płyta indukcyjna tak właśnie działa. Na 1/10 - większość czasu jest "wyłączona", na 10/10 praktycznie cały czas grzeje. Jak dla mnie ona po prostu działa cały czas z maksymalną mocą, i te przerwy są po to aby wolniej/szybciej nagrzewać garnek(Jeżeli ktoś się na tym lepiej zna, może mnie poprawić).
Bo indukcja jest ładna, łatwa w czyszczeniu i bezpieczniejsza przy dzieciach. Palniki jednak w gotowaniu radzą sobie zdecydowanie lepiej, dając pełną kontrolę nad temperaturami.
Potrzebujesz pomocy z komputerem, laptopem? Coś nie działa, szukasz nowego PCta? Pisz PW lub mnie mentionuj.
Zakładki