Reklama

Pokaż wyniki sondy: Na kogo zaglosujesz w wyborach?

Głosujący
464. Nie możesz głosować w tej ankiecie
  • Bronisław Komorowski

28 6.03%
  • Andrzej Duda

27 5.82%
  • Magdalena Ogórek

28 6.03%
  • Janusz Korwin-Mikke

239 51.51%
  • Paweł Kukiz

61 13.15%
  • Adam Jarubas

2 0.43%
  • Janusz Palikot

4 0.86%
  • Marian Kowalski

11 2.37%
  • Wanda Nowicka

1 0.22%
  • Nie idę na wybory/Nie mam 18/Nie wiem

53 11.42%
  • Anna Grodzka

10 2.16%
Strona 50 z 81 PierwszaPierwsza ... 40484950515260 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 736 do 750 z 1204

Temat: Wybory prezydenckie 2015 - pierwsza tura

Data rejestracji
    2010
    Siła reputacji
    17

Domyślny

po prostu dajcie zestawienie postulatów Dudy, Korwina i Kukiza i będzie wiadomo na kogo głosować, ja nie wiem co jest trudnego w tym. Ewentualnie jakieś sztandarowe wypowiedzi wszystkich kandydatów i to daje jakiś tam obraz

Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Lublin
    Siła reputacji
    19

Domyślny

jest taka strona jak latarnik wyborczy i ona w pewnym stopniu podpowiada na kogo glosowac. nalezy tylko odpowiedziec na 20 pytan

Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Cytuj Oryks napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    po prostu dajcie zestawienie postulatów Dudy, Korwina i Kukiza i będzie wiadomo na kogo głosować, ja nie wiem co jest trudnego w tym. Ewentualnie jakieś sztandarowe wypowiedzi wszystkich kandydatów i to daje jakiś tam obraz
    zapraszam na stronę kukiz.org
    Nie znalazłem na niej nic o programie poza JOW...
    Załącznik 333499
    Ostatnio zmieniony przez wampiirr : 03-05-2015, 14:59

4. Reklama

Data rejestracji
    2014
    Siła reputacji
    12

Domyślny

bedzie ta debata 5.05 duda vs korwin?

Data rejestracji
    2014
    Siła reputacji
    11

Domyślny

Cytuj Grimekk napisał Pokaż post
    twoj poglad nt zlego socjalizmu jest zly. nie masz racji, bo tak napisalem. pasuje Ci taka dyskusja?
    to troche co innego, bo socjalizm jest zly i nie mozna miec wlasnego zdania na ten temat za bardzo

to tak jakby miec inne zdanie na temat tego do czego sluzy widelec

kazdy ci powie, ze do jedzenia, no chyba ze ktos jest np. chory psychicznie i wbije ci go w oko ale to juz inna sprawa

Cytuj Luj Sklepowy napisał Pokaż post
    oprucz chuja morisa kturemu pomagalem ogarnac zarzygana pizde a ten mi w zamian kopa wypierdolil w klate i zaczal przepychacz xD
    Cytuj Govinem napisał Pokaż post
    chcesz ukraść dla gościa auto z podworka?

Data rejestracji
    2014
    Siła reputacji
    12

Domyślny

Kukiz to wstawka od platformy, gl and hf z głosowaniem na niego.
    a tak poza tym, wierzycie że coś można zmienić wyborami? tzn wierzycie że jakimś cudem Korwin osiągnął by 50.01%?

nawet jakby, to PKW zaraz pewnie by podliczyła drugi raz, i wyszło by na 2 ture czy w/e tak aby nie wygrał ;d

8. Reklama
    Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Cytuj killabeez napisał Pokaż post
    bedzie ta debata 5.05 duda vs korwin?
    to będą wszyscy kandydaci oprócz Bronka i nie wiem, może kogoś tam jeszcze jakiegoś Tanajno xd

Notoryczny Miotacz Postów Wind jest teraz offline
    Data rejestracji
    2014
    Siła reputacji
    11

Domyślny

Bronek nie chce debaty z wszystkimi kandydatami, bo to byłaby debata Komoruski vs wszyscy kandydaci, nie wspominając o tym, że Kukiz czy Ozjasz Goldberg by go zmasakrowali.

Swoją drogą, czy tylko ja uważam, że wygląd tych debat telewizyjnych jest trochę chujowy? ;d
    Chodzi mi o to, że debata zazwyczaj wygląda tak: jest dwóch kandydatów i prowadzący. Prowadzący zadają pytania i każdy z kandydatów ma ileś czasu, by na nie odpowiedzieć, potem następne pytanie itd.

Nie lepiej byłoby, gdyby prowadzący rzucili jakiś temat, np. służba zdrowia i kandydaci rozmawialiby bezpośrednio ze sobą, wymieniając się argumentami, oskarżając się o złe podejście do tematu, atakując się wzajemnie itd.

Wtedy bylibyśmy świadkami zażartej dyskusji, moglibyśmy zobaczyć, jak jeden z kandydatów zgasił drugiego jak peta (czy tam zmasakrował). Jeżeli jeden z kandydatów posiada bardzo mocne argumenty, którymi mógłby zniszczyć przeciwnika, to mogłoby to wpłynąć znacząco na wynik wyborów, a takie siedzenie sobie spokojnie na dupie i odpowiadanie na pytanie zgodnie z MOIMI POGLĄDAMI (czyli nie koniecznie słusznymi), to jest przecież bez sensu.

Cytuj Zwytkly napisał Pokaż post
    Kukiz to wstawka od platformy, gl and hf z głosowaniem na niego.
    a tak poza tym, wierzycie że coś można zmienić wyborami? tzn wierzycie że jakimś cudem Korwin osiągnął by 50.01%?

nawet jakby, to PKW zaraz pewnie by podliczyła drugi raz, i wyszło by na 2 ture czy w/e tak aby nie wygrał ;d
    Raczej nikt ze zwolenników Korwina w to nie wierzy, ale jego dobry wynik w wyborach prezydenckich może przełożyć się na wybory parlamentarne, było to już mówione w tym temacie kilka razy. A Korwin będąc w sejmie będzie częściej pokazywany w mediach = więcej ludzi będzie go słuchać i może za kolejne 4 lata wygra wybory. Bo jak na razie ponad połowa wyborców czerpie info o kandydatach/partiach z telewizji, a w Polsce przyjęło się, że w TV pokazuje się tylko te partie, które obecnie są w sejmie i dlatego od już niemal 10 lat w parlamencie są te same partie.
    Ostatnio zmieniony przez Wind : 03-05-2015, 22:23

Data rejestracji
    2012
    Siła reputacji
    14

Domyślny

Kukiz taki sam poziom debaty ma jak i Komorowski ,nie ma nic ciekawego do powiedzenia

12. Reklama
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Rzeszów
    Siła reputacji
    18

Domyślny

Dzisiaj ogladalem sobie na national geographic o nazistach i mysle ze korwin tak jak nsdap ma szanse na wygranie tylko wtedy gdy nastapi jakis wielki kryzys i ludzie straca prace, wyjda na ulice itp. Pytanie czy on do tego dozyje.
    Napewno w prezydenckich ciezko bedzie mu sie dostac do II tury, dzisiaj zajezdzam do dziadka i pytam go na kogo glosuje to powiedzial ze na komoruskiego, tak samo babcia (bo ma dobra prezencje), rzucilem pare argumentow m.in ze oni siedza w sejmie 25lat i czas na zmiany, ale nie wiem czy udalo mi sie ich przekonac.

Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Opole
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Kukiz to jest jakiś okropny przekręt, czuję, że dzieje się coś złego, ale jeszcze nie wiem co

dlaczego z początku deklarował 'współpracę' z JKM, przytakiwał na jego poglądy, a teraz mówi o budowaniu rządu z lewicą i związkami zawodowymi? jedyne o czym cały czas pierdoli to te jego JOWy, które nic nie zmienią, a może nawet pogorszą
    a z drugiej strony dlaczego ludzie z KORWiN nie hejtują Kukiza?

szukałem czegoś od Pana Michalkiewicza na ten temat i znalazłem to, polecam posłuchać ze skupieniem:

(nagranie z 2012 roku)

można się dziwić, że nagle wszystkie media zaczęły promować Kukiza (np. wczoraj - nowa trybuna opolska, lokalna gazeta, napisała dwa newsy o Kukizie i wrzuciła je na facebooka - oczywiście o JKM czy Braunie ani słowa, za to promują Komorowskiego, Dudę, Ogórkową i właśnie Kukiza), że w rządowych sondażach przewyższa Korwina dwukrotnie, że zapraszają go do różnych programów telewizyjnych, ale największy mindfuck mam czytając komentarze na jego facebooku
    sami zobaczcie: https://www.facebook.com/PrezydentKukiz

ludzie wrzucają zdjęcia w kukizowych koszulkach, jak rozdają ulotki, a przy tym nie przekazują żadnej treści w swoich komentarzach - zupełnie inaczej niż w na fanpejdżach KNP czy KORWiN, gdzie ludzie dyskutują, piszą że się z czymś zgadzają lub nie
    u Kukiza piszą jak u jakiegoś Kaczyńskiego, że nie poddawajmy się, że teraz 'będą atakować Kukiza bo się go boją', że bunt, że trzeba 'rozwalić system', że tylko w Kukizie nadzieja - i to ludzie w średnim wieku, jak i młodzi (w tym zastanawiająco dużo kobiet)
    Ostatnio zmieniony przez GrzdylóŚ : 04-05-2015, 00:02

Data rejestracji
    2008
    Położenie
    KK
    Siła reputacji
    17

Domyślny

Bardzo proste dlaczego Kukiz nagle ma takie poparcie w mediach - trzeba w jakiś sposób odebrać elektorat innym, a nawet jeśli ludzie uznaliby, że pierdolą Bronka i Dudę i został by tym prezydentem, to Kukiz nie ma twardych postulatów i nie jest politykiem, więc ziomeczki z obecnego układu będą mogli lecieć z nim w chuja i nie będzie w ogóle dla nich groźny.

Cytuj zizou napisał Pokaż post
    dzisiaj zajezdzam do dziadka i pytam go na kogo glosuje to powiedzial ze na komoruskiego, tak samo babcia (bo ma dobra prezencje), rzucilem pare argumentow m.in ze oni siedza w sejmie 25lat i czas na zmiany, ale nie wiem czy udalo mi sie ich przekonac.
    Hehsz jak ja zjechałem na dom to jak zeszła gadka na temat wyborów to się okazało, że moja mame na Komora, bo spokojny taki i przynajmniej będzie tak samo (chujowo >przyp. aut.<) jak dotychczas, a na Majkiego nie ma co bo to oszołom, chcę kary śmierci i jakonmówiokobietach! Co prawda oddanym wielbicielem JKM nie jestem, ale wkurwia mnie wszelkie zakłamywanie i manipulacja, więc trochę odczarowałem ten stereotyp i ojczym, (który wcześniej uznał, że pierdoli wybory i miał podobne spojrzenie na Janusza) nawet się zainteresował i aż zdziwił jak się z tym gościem zgadza.

Co do mnie raczej Korwin, nie jestem jego wielkim zwolennikiem, ale zgadzam się z Nim częściej niż z którymkolwiek ze znaczących kandydatów, poza tym odwołuje się do wartości i zasad na których zostałem wychowany i to uwaga, przez moją mamę (!).
    To jest właśnie takie smutne, że przez to, że nikt nie ma czasu zainteresować się co który polityk ma naprawdę do powiedzenia, a media podają tą informacyjną zmanipulowaną papkę, jest bardzo powszechne przekonianie: Aaa Bronek to taki miły i spokojny, Duda to by tylko chciał Bronkowi i PO na złość, Korwin to stary oszołom, szowinista, homofob (dopisz co chcesz), a Kukiz to niech śpiewa ale do polityki niech się nie miesza, bo się nie zna. Z ewentualnymi kombinacjami "to na złość Bronkowi i PO zagłosuję na Dudę" albo ostatnio "ten Kukiz to jednak wydaje się spoko". No cóż...
    Ostatnio zmieniony przez Weekendowiec100 : 04-05-2015, 02:54

16. Reklama
    Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Puść mamie teb filmik

laski na to lecą xD srsly

Data rejestracji
    2014
    Siła reputacji
    12

Domyślny

taki naglowek widnieje na glownej WP, az nie chce mi sie wierzyc ze oczerniaja bronka

Obietnice wyborcze Bronisława Komorowskiego to tylko kiełbasa wyborcza? Sprawdziliśmy, co prezydent zrobił przez 5 lat

Data rejestracji
    2008
    Siła reputacji
    18

Domyślny

I co, napisali o podniesieniu wieku emerytalnego, osmieszaniu nas za granicą, ustawie nr 1066 i ustawie o lasach państwowych? O wpadkach, chociaż ostatnio przy "obwodnicy" Inowrocławia?

20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)