Reklama
Strona 3 z 7 PierwszaPierwsza 12345 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 31 do 45 z 100

Temat: WOŚP

Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Tibiantis
    Siła reputacji
    29

Domyślny

Cytuj Kusterek napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    gdyby nie on szpitale w Polsce by nie miały połowy sprzętu.
    To zdanie ma mniej więcej tyle sensu, co powiedzenie, że gdyby nie bramkarz jakiejś drużyny, to mecz zakończyłby się wynikiem 0:15, zamiast 0:0, bo akurat drużyna przeciwna oddała 15 strzałów w tym meczu.
    To, że jest jakiś tam sprzęt, to nie znaczy, że gdyby nie Owsiak, toby go nigdy nie było. Jak również nie znaczy, że wszystkie dzieci, którym rzekomo ten sprzęt uratował życie, nie żyłyby, gdyby nie pan Jurek. Trochę powagi. Poza tym, to, że coś w szpitalu ma naklejkę WOŚP, nie znaczy też, że było kupione przez WOŚP. Każdy może sobie wrzucić 2 złote do puchy i wziąć naklejkę, a potem nakleić ją gdziekolwiek, choćby na czole.

Cytuj Aver napisał Pokaż post
    Zawsze rozwala mnie fakt że polaczki mają większy ból dupy z powodu WOŚP'u niż tego jak nasze OBOWIĄZKOWE podatki są rozpierdalane na prawo i lewo ;d
    O, dobrze, że poruszyłeś tę kwestię. Czy ktoś w ogóle zastanawia się nad tym, jakie są koszty organizacji tej szopki ponoszone z pieniędzy "publicznych"? Przecież, zdaje się, że to miasta organizują te koncerty i opłacają wszystko, co z tym związane. A czas antenowy w telewizji publicznej, cała ta promocja w mediach? Tego w "szczegółowych sprawozdaniach finansowych" WOŚP nie znajdziesz. Zresztą, skoro już o tym, to polecam zapoznać się ze świeżą sprawą z procesem przeciwko 'MatkaKurka'. Dlaczego Owsiak wolał przegrać proces, niż wykonać postanowienie sądu i dostarczyć wszystkie papiery, skoro niby nie ma nic do ukrycia?

Cytuj Bazan napisał Pokaż post
    Bo to nie jest odciazanie panstwa. Panstwo daje max co moze. Tzn to ludzie jacys w ministerstwach decyduja.
    Czyli generalnie nie ma różnicy, czy WOŚP zbiera na sprzęt do ratowania biednych małych dzieci, czy na ośmiorniczkę dla Sikorskiego? Skoro państwo daje max, co może. Jeśli załóżmy raz na tydzień muszę kupić karton mleka, to gdyby ktoś zechciał mi to mleko zasponsorować, to piłbym więcej mleka? Nie, pieniądze na mleko, zostałyby w mojej kieszeni i wydałbym na nie wiadomo w sumie co, bo trudno stwierdzić, skoro po wrzuceniu do kieszeni nie różniłyby się niczym od innych, które już się tam znajdowały.

Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Kraina marzeń
    Siła reputacji
    16

Domyślny

Cytuj RedheadPapa napisał Pokaż post
    Jesteś debilem. Nie, nie mogą dysponować sobie nimi jak chcą, mają przedstawiać te jebane faktury co gdzie idzie bo to nie są ich pieniądze a moje, i każdego kto wrzuca do puszki. Idiotyzmem to jest bycie owieczką jak ty, która godzi się na takie zachowanie pana Owsa jakie zaprezentował na tej konferencji oraz na robienie ciemnych interesów za plecami, zakładanie firm które obracają tymi pieniędzmi mówiąc że wcale tak nie jest i to tylko "mały prywatny biznesik" na boku. Wyrzuć sobie gazete wyborczą z zakładek bo widać jej wpływ na twoją psychike.
    Jesteś debilem. Dysponować jak chcą nie oznacza, że nie mają obowiązku robić z tego sprawozdań finansowych. Wracaj do książek. :)
    W dupie mam to jak zachowuje się Owsiak. Póki robi to co robi i nie krzywdzi nikogo to będzie dla mnie szlachetnym i godnym naśladowania człowiekiem. Ugrał dwie pieczenie na jednym ogniu. Nie dość, że pomaga NAM WSZYSTKIM. Bo to my korzystamy ze sprzętu jaki kupuje WOŚP, to jeszcze ma z tego hajs na godne życie.

Dla wszystkich malkontentów: Napiszcie jakieś pismo w którym wyjaśnicie, że Owsiak to dla Was gówno i ta cała jego fundacja to gówno oraz, że nie pozwalacie, aby w chwilach kiedy będziecie potrzebować pomocy będą Was ratować sprzętem kupionym przez WOŚP.

A najlepsze jest te czepianie się zysków Owsiaka z fundacji przez forumowych wyznawców wolnego rynku.
    Ostatnio zmieniony przez Sumbate : 10-01-2015, 17:18

Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Cytuj Sumbate napisał Pokaż post
    Jesteś debilem. Dysponować jak chcą nie oznacza, że nie mają obowiązku robić z tego sprawozdań finansowych. Wracaj do książek. :)
    W dupie mam to jak zachowuje się Owsiak. Póki robi to co robi i nie krzywdzi nikogo to będzie dla mnie szlachetnym i godnym naśladowania człowiekiem. Ugrał dwie pieczenie na jednym ogniu. Nie dość, że pomaga NAM WSZYSTKIM. Bo to my korzystamy ze sprzętu jaki kupuje WOŚP, to jeszcze ma z tego hajs na godne życie.
    Dobrze, dobrze, brawo dla niego, robi hajs, nie żałuję mu. ALE NIECH KURWA NIE ROBI Z SIEBIE ŚWIĘTEGO. Niedługo chyba czeka go kanonizacja. Super, że pomaga, że ogarnął to wszystko itp., ale dlaczego teraz nie można o nim powiedzieć złego słowa?? Ja rozumiem, że on się wkurwia jak mu wytykają jego machlojki, no ale sorry. Gdyby powiedział: słuchajcie, dajcie mi spokój, nie interesujcie się tymi pieniędzmi, pieniążki idą na leczenie itp, nie chcecie to nie dawajcie kasy. A on jest like "kurwa ja jestem jurek owsiak bóg, beze mnie wszyscy by zginęli nie ważcie się powiedzieć o mnie złego słowa".

4. Reklama
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Tychy
    Siła reputacji
    20

Domyślny

wampiirr mógłbyś wrzucić jakiś wywiad w którym Owsiak taki przekaz daje? :)

Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    21

Domyślny

A ten co darł ryja, że schował słoik nie wiadomo gdzie :P z zeszłego roku bodajże. Ale nawet mniejsza z nim, ale ludzie tak do tego podchodzą. A to też jest ogólnie żałosne, bo np. każdy ciśnie Rydzyka, że jeździ Maybachem, a on daje milion dolców na biednych(taki przykład, bo szczerze mówiąc to nie wiem xD), ale Jureczka Owsiaka to nie można obrażać.
    Ogólnie chodzi mi o to, że na prawdę nic do niego nie mam, tylko drażni mnie to przekonanie, że on robi tyle dobrego i w związku z tym jest nietykalny.

Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Tychy
    Siła reputacji
    20

Domyślny

Porównanie Owsiaka do Rydzyka... co tu się odjebało ;d

8. Reklama
    Data rejestracji
    2011
    Siła reputacji
    17

Domyślny

Cytuj wampiirr napisał Pokaż post
    A ten co darł ryja, że schował słoik nie wiadomo gdzie :P z zeszłego roku bodajże. Ale nawet mniejsza z nim, ale ludzie tak do tego podchodzą. A to też jest ogólnie żałosne, bo np. każdy ciśnie Rydzyka, że jeździ Maybachem, a on daje milion dolców na biednych(taki przykład, bo szczerze mówiąc to nie wiem xD), ale Jureczka Owsiaka to nie można obrażać.
    Ogólnie chodzi mi o to, że na prawdę nic do niego nie mam, tylko drażni mnie to przekonanie, że on robi tyle dobrego i w związku z tym jest nietykalny.
    No różnica jest taka, że Owsiak mimo swoich grzeszków to coś robi dla społeczeństwa, a Rydzyk nie.

Data rejestracji
    2010
    Siła reputacji
    16

Domyślny

Jeden i drugi bierze hajs od ludzi i z tego zyje?
    Podaj mi chociaz 3-4 roznice miedzy jednym a drugim. czekam ;s

Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Siła reputacji
    14

Domyślny

Cytuj tibia77 napisał Pokaż post
    To zdanie ma mniej więcej tyle sensu, co powiedzenie, że gdyby nie bramkarz jakiejś drużyny, to mecz zakończyłby się wynikiem 0:15, zamiast 0:0, bo akurat drużyna przeciwna oddała 15 strzałów w tym meczu.
    To, że jest jakiś tam sprzęt, to nie znaczy, że gdyby nie Owsiak, toby go nigdy nie było. Jak również nie znaczy, że wszystkie dzieci, którym rzekomo ten sprzęt uratował życie, nie żyłyby, gdyby nie pan Jurek. Trochę powagi. Poza tym, to, że coś w szpitalu ma naklejkę WOŚP, nie znaczy też, że było kupione przez WOŚP. Każdy może sobie wrzucić 2 złote do puchy i wziąć naklejkę, a potem nakleić ją gdziekolwiek, choćby na czole.

Mam 1000 zł, 500 zł od wujka Jacka. Niepotrzebnie dawał mi wujek Jacek 500 zł bo dałby mi je na pewno jakiś inny wujek

Tyle sensu ma twoje zdanie

irc: freenode.net in #torgdevs

12. Reklama
    Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Cytuj Madduro napisał Pokaż post
    No różnica jest taka, że Owsiak mimo swoich grzeszków to coś robi dla społeczeństwa, a Rydzyk nie.
    A skąd wiesz? Bo ja szczerze mówiąc nie wiem, ta dojebałem z tym Rydzykiem. No ale właśnie sam mówisz, że grzeszki są i tylko o to mi chodzi. Przyznać się: ok zatrudniam żonkę, mam zajebistą chatę, w chuj kasy, reszte oddaje do szpitala (no i po drodze jeszcze woodstock). No i tyle, więcej nie ma tematu, żyj sobie, jak ludzie dają ci pieniążki to super.

Data rejestracji
    2011
    Siła reputacji
    17

Domyślny

A skąd wiesz? Bo ja szczerze mówiąc nie wiem, ta dojebałem z tym Rydzykiem. No ale właśnie sam mówisz, że grzeszki są i tylko o to mi chodzi. Przyznać się: ok zatrudniam żonkę, mam zajebistą chatę, w chuj kasy, reszte oddaje do szpitala (no i po drodze jeszcze woodstock). No i tyle, więcej nie ma tematu, żyj sobie, jak ludzie dają ci pieniążki to super.
    No chociażby stąd, że o Owsiaku słyszysz, że coś robi, a o Rydzyku nie. Poza tym, na co zbiera pieniądze Rydzyk? na jakieś kościoły, na uniwerki kościelne i inne tego typu bzdury, nigdy nie widziałem żeby Rydzyk kupował sprzęt onkologiczny.

Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Tibiantis
    Siła reputacji
    29

Domyślny

Dla wszystkich malkontentów: Napiszcie jakieś pismo w którym wyjaśnicie, że Owsiak to dla Was gówno i ta cała jego fundacja to gówno oraz, że nie pozwalacie, aby w chwilach kiedy będziecie potrzebować pomocy będą Was ratować sprzętem kupionym przez WOŚP.
    Dlaczego ktoś ma niby w ten sposób napisać? Nielogiczne jest twierdzenie, że sprzętu nigdy by nie było i wszyscy, którym pomógł, by nie żyli, gdyby nie Owsiak. A skoro tak, to nie ma w ogóle powodu, żeby składać takie oświadczenia.
    Zresztą, takie rozumowanie, to jest czysta abstrakcja. Skoro dyskutujemy nad tym, ilu ludzi żyje dzięki Owsiakowi, bo kupił tyle i tyle sprzętu, to możemy równie dobrze dyskutować o tym, ilu ludzi umarło przez Owsiaka, bo nie kupił tyle i tyle sprzętu za pieniądze, które wziął dla siebie.

Cytuj Kusterek napisał Pokaż post
    Mam 1000 zł, 500 zł od wujka Jacka. Niepotrzebnie dawał mi wujek Jacek 500 zł bo dałby mi je na pewno jakiś inny wujek

Tyle sensu ma twoje zdanie
    A tyle twoje:
    (...)
    Jeśli załóżmy raz na tydzień muszę kupić karton mleka, to gdyby ktoś zechciał mi to mleko zasponsorować, to piłbym więcej mleka? Nie, pieniądze na mleko, zostałyby w mojej kieszeni i wydałbym na nie wiadomo w sumie co, bo trudno stwierdzić, skoro po wrzuceniu do kieszeni nie różniłyby się niczym od innych, które już się tam znajdowały.
    Pomyśl rozsądnie. Czy jeśli np. przez ileś lat paliłeś papierosy i wydałeś na nie w sumie, załóżmy 10 tysięcy złotych, to gdybyś nie był palaczem, to miałbyś teraz w kieszeni 10 tysięcy? Albo odwrotnie, jeśli nie jestem palaczem, ale nie mam 10 tysięcy, to znaczy, że gdybym był palaczem, to miałbym długi na 10 tysięcy? No niestety, ale to w ten sposób nie działa.

Co do twojego porównania, to konkretnie zmieniłbym je na takie: masz 500zł, potrzebujesz spodni. Wujek Jacek kupuje ci w prezencie spodnie za 500zł i sobie w nich chodzisz. Czy to znaczy, że gdyby ich nie kupił, to chodziłbyś bez spodni? @Kusterek ;

Nawiasem mówiąc, polecam przeczytać, bo to, co tutaj niektórzy wypisują, to wręcz podręcznikowy przykład niemerytorycznej argumentacji.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Argumen..._misericordiam
    "Należy podnieść podatki i rozdać pieniądze biednym, bo inaczej ich dzieci będą głodować."
    A może... "należy dawać na WOŚP i przymykać oko na wszystkie inne okoliczności, bo inaczej biedne dzieci będą umierać w szpitalach"? Brzmi znajomo?

16. Reklama
    Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Cytuj Madduro napisał Pokaż post
    No chociażby stąd, że o Owsiaku słyszysz, że coś robi, a o Rydzyku nie. Poza tym, na co zbiera pieniądze Rydzyk? na jakieś kościoły, na uniwerki kościelne i inne tego typu bzdury, nigdy nie widziałem żeby Rydzyk kupował sprzęt onkologiczny.
    Hah no trochę śmiesznie, bo to żaden argument, że się nie słyszy, szczególnie w polskich mediach, które mówią to co im na rękę. Ogólnie nie masz pojęcia( ja też) i wysnuwasz tylko swoje przypuszczenia, a może jego eminencja ojciec Tadeusz Rydzyk właśnie oddał swoją nerkę dla chorego półrocznego dziecka.
    XDDDD No to w chuj masz wzór. Typ który kłamie, robi ciemne interesy i ssie chuja obecnej władzy.
    Też tak sobie myślę, nie ma szans, że gościu z niczego nagle wybił się tak, że dostaje milion godzin antenowych wszędzie itp. Swoją drogą z takim zapleczem jakie on ma to każdy potrafiłby zrobić taką akcję.
    Ostatnio zmieniony przez wampiirr : 10-01-2015, 17:56

Data rejestracji
    2012
    Siła reputacji
    15

Domyślny

Póki robi to co robi i nie krzywdzi nikogo to będzie dla mnie szlachetnym i godnym naśladowania człowiekiem.
    XDDDD No to w chuj masz wzór. Typ który kłamie, robi ciemne interesy i ssie chuja obecnej władzy.

Napiszcie jakieś pismo w którym wyjaśnicie, że Owsiak to dla Was gówno i ta cała jego fundacja to gówno oraz, że nie pozwalacie, aby w chwilach kiedy będziecie potrzebować pomocy będą Was ratować sprzętem kupionym przez WOŚP.
    Ja ci sugeruje napisać jakieś pismo że rzeczy które wypisujesz są powodem choroby psychicznej, będzie szansa że cie nie wyśmieją na ulicy.

Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Kraina marzeń
    Siła reputacji
    16

Domyślny

Ja ci sugeruje napisać jakieś pismo że rzeczy które wypisujesz są powodem choroby psychicznej, będzie szansa że cie nie wyśmieją na ulicy.
    Jesteś typowym ćwierćinteligentem, któremu brakuje już argumentów i zastępuje je idiotycznym "XDDDD" oraz wmawiając mi chorobę psychiczną.
    Udowodnij te ciemne interesy i "ssanie chuja" obecnej władzy. Poza tym wystarczy spojrzeć na Twoje posty: ssanie chuja, w chuj masz wybór. Tylko człowiek z niższych warstw społecznych tak się wypowiada.

Dlaczego ktoś ma niby w ten sposób napisać? Nielogiczne jest twierdzenie, że sprzętu nigdy by nie było i wszyscy, którym pomógł, by nie żyli, gdyby nie Owsiak. A skoro tak, to nie ma w ogóle powodu, żeby składać takie oświadczenia.
    Zresztą, takie rozumowanie, to jest czysta abstrakcja. Skoro dyskutujemy nad tym, ilu ludzi żyje dzięki Owsiakowi, bo kupił tyle i tyle sprzętu, to możemy równie dobrze dyskutować o tym, ilu ludzi umarło przez Owsiaka, bo nie kupił tyle i tyle sprzętu za pieniądze, które wziął dla siebie.
    Ale on ma pełne prawo brać je dla siebie! To jest jego praca, a za pracę człowiek dostaje wynagrodzenie! Owsiak to wartość dodana do naszego życia w społeczeństwie. Kupił sprzęt, który pomógł. Najprostsze rozumowanie jest najlepsze.

Dobrze, dobrze, brawo dla niego, robi hajs, nie żałuję mu. ALE NIECH KURWA NIE ROBI Z SIEBIE ŚWIĘTEGO. Niedługo chyba czeka go kanonizacja. Super, że pomaga, że ogarnął to wszystko itp., ale dlaczego teraz nie można o nim powiedzieć złego słowa?? Ja rozumiem, że on się wkurwia jak mu wytykają jego machlojki, no ale sorry. Gdyby powiedział: słuchajcie, dajcie mi spokój, nie interesujcie się tymi pieniędzmi, pieniążki idą na leczenie itp, nie chcecie to nie dawajcie kasy. A on jest like "kurwa ja jestem jurek owsiak bóg, beze mnie wszyscy by zginęli nie ważcie się powiedzieć o mnie złego słowa".
    Proszę bardzo jego zachowanie można różnie oceniać. Jednak ponad jego zachowaniem jest to, co robi dla NAS wszystkich. Zorganizowanie WOŚP to ogromne przedsięwzięcie i za to trzeba być wynagradzanym. Modelowy przykład działania wolnego rynku. Gość miał pomysł, zrobił i robi coś wielkiego, ma "popyt" na swoją działalność i w dodatku dzięki jego działalności pomógł wielu osobom. A za pracę, za wkład w jakąkolwiek działalność można oczekiwać wynagrodzenia.

Co mnie obchodzi to, że sprzedawca najlepszych samochodów na rynku jest zoofilem i lubi pić własny mocz? Nie interesuje mnie to. Co mnie obchodzi to, że za swoją działalność inkasuje ogromne pieniądze? Nie interesuje mnie to, nie mój portfel. Mnie interesuje jego produkt. Czyli samochód.
    Tak samo jest z Owsiakiem. Nie interesuje mnie jaki on jest. Robi coś wspaniałego(WOŚP) i na to jestem chętny dać pieniądze. Tak samo nie interesuje mnie jaką ma z tego kasę. Robi coś co mi się podoba i tyle.

Pięknie jest patrzeć jak w tym temacie prawaki wpieprzają się do nie swojego portfela. Piękna hipokryzja.
    Ostatnio zmieniony przez Sumbate : 10-01-2015, 18:09

20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)