Tristhe napisał
@2UP:
Patrzysz na to przez pryzmat UW/PO. PiS chociażby swój sztandarowy punkt programu dotyczący walki z korupcją wprowadził w życie, oczywiście spotkało się to z niezadowoleniem czwartej władzy. Szukajmy przykładów wcześniej, AWS - mówił o czterech wielkich reformach i zrobił je, za co oczywiście media zniszczyły partię.
Nie chcę tutaj poruszać kwestii ideologicznych, bo wyniknie kolejny flamewar, tylko pokazuję, że jednak program na znaczenie.
Pozwolę sobie na dłuższą wypowiedź na temat mediów - nie mogę znieść tego, że nie mamy w Polsce obiektywnych mediów niosących prawdę. Nie mogę znieść wojny Michnik - Rydzyk i tego, że nie ma trzeciej, obiektywnej siły.
Użyję tutaj przykładów oddziałujących na wyobraźnię. TVP Info będące obecnie w łapskach SLD pokazuje jak Napieralski chociażby kichnie, a dzieje się to kosztem rzetelnych informacji o stanie kraju. W dodatku likwidacja programu Pospieszalskiego(Wildsteina przy okazji też) to patetycznie mówiąc zamach na wolność słowa.
TVN z kolei pokazuje jak Tusk się chociażby uśmiechnie, jak rzuci kolejnym kłamstwem, dokładnie tak samo jak działo się to na Węgrzech(skończyło się to wyjściem ludzi na ulicę). TVN nie pokazuje konferencji prasowych PiS-u, SLD, PJN-u(nie wspominając już o pozaparlamentarnej opozycji) dotyczących gospodarki, czasem pokazuje z nich urywki jeżeli zdarzy się komuś jakaś wpadka(co jest skandaliczne). Za to bardzo chętnie wyświetla w całości konferencje poświęcone Smoleńskowi, homoseksualistom i nakręcające wzajemną nienawiść polityków. Boli fakt, że "dziennikarze" tej stacji jawnie popierają PO(słynna rozmowa: dr Kochan vs Miecugow).
Gazeta Wyborcza zaś manipuluje informacjami, dzień rozpoczyna od informacji chwalącej PO i krytykującej PiS. ALE najbardziej znamienny jest fakt wykorzystywania GW do propagandy pozapolitycznej typu: POLACY piją najwięcej na świecie, POLACY kradną samochody tam i tam, POLACY coś tam coś. Celem tego jest sianie nienawiści i taniej sensacji.
Nasz Dziennik i ogółem środowisko Radia Maryja zamiast UŚWIADAMIAĆ politycznie, wdaje się w wojnę z TVN-em i GW. Zamiast opierać się na FAKTACH snuje PRZYPUSZCZENIA, co nie powinno mieć miejsca w żadnych mediach!
Jednym słowem: jeżeli chcemy coś zmienić, najpierw zmieńmy czwartą władzę, czyli media.
A i jeszcze jedno: nie ulega dla mnie wątpliwości, że rząd Tuska jest najgorszym rządem w historii III RP i prawdziwą katastrofą będzie, jeżeli będzie rządził drugą kadencję. Prawdopodobnie Tusk rządził tak fatalnie, ponieważ nie spodziewał się(może doświadczenia z UW?), że kłamstwo da mu drugą kadencję.
@emiko
Podziwiam Cię, jesteś niesamowicie uświadomioną dziewczyną, a argumenty aż kipią z Twoich wypowiedzi.