Chciałem zacząć rozmowe o tym czy uważacie że Knight jest upośledzoną postacią w pvp czy tez nie?
Wersja do druku
Chciałem zacząć rozmowe o tym czy uważacie że Knight jest upośledzoną postacią w pvp czy tez nie?
w ataku to tak ale w obroni to jest najlepszy. duza ilosc hp i shielding robia swoje. podczas trapa tez knight najdłuzej wytrzymy przez co jes maal szansa ze padniesz (szczegolnie na OB)
Moim zdaniem Knight jest upośledzony w PvP - tak, ma obronę, ale prawie nic poza tym. Palkowie mają swoje AS'y, magowie mają SD (+ mana shield, strong haste), a co z knightem? Nie zmienia to faktu, że w rękach dobrego gracza nawet knight może być dobrym killerem, jednak potencjał ten jest mniejszy niż u pozostałych profesji...
Knight ma duze znaczenie na walkach, duzo hp robi swoje.
Jesli chodzi o atak knighta to jest on slaby bo byle jaki ms z gran hurem moze go zostawic w tyle, ale znowu w trapie przydaje sie do robienia combo za pomoza e grana.
Gdyby nie knighci, każde OB wyglądało by dużo inaczej.
Bo kto by rushował aby blokować wrogów?
Kto by był blokerem jak się trapujemy ;>?
RP wysypia na najmniejsze combo, a ed i ms to porażka w tym.. ;]
zwykle tak jest że team bez EK a same rpki i mski pada..
Z własnego doświadczenia wiem, że knight wcale nie jest upośledzony w pvp. Kiedyś też tak myślałem, jednak parę pojedynków i zmieniłem zdanie. Jedynym problemem jest tylko szybkość, cała reszta naprawę jest na równym poziomie.
Błagam nie rozwalajcie mnie juz ;( ktos tam powiedzial ze kknight ma szanse na OB- wcale nie na ob knight ma przejebane, nikomu za duzych obrazen nie zada, )chyba ze podejdzie, po czym go wezma w trap) a jak juz go wezma w trap to tez ma przejebane, padnie szybciej nic sork, bo sork wytrzyma chwile dluzej na swojej utamce i hp niz knight ze swoimi potami ktore smiesznie go lecza, jesli chodzi o pvp- 1 vs. 1 to juz teraz nikt nikogo solo nie bierze na podobnym lvlu bo walka trwa w chuj dlugo, sorc sie wyleczy exurka, knight potami, obydwaj sie beda nawzajem nabijali "mozesz mi gowno zrobic"
P.S. Gram ekiem na 120+ i jzu duzo przezylem, sporo OB, walk 1 vs. 1 trapow, (nigdy nie oddawaj eq, strac 100 k na aol i bless, bo jak oddasz to stracisz cos z eq + te 100 k...)
EDIT:
z Vasiva sie zgodze, ze znow bez knightow ob by wygladalo calkiem inaczej
EDIT:
Umiem grac i mam dobre skille, moze nie jakeis super, ale dobre ;] 90~ sworda, na prawdę już dlugo gram
Zapytajcie tych ktorzy byli knightami na ob, i looknijcie kto (na jakism normalnym lvlu) ma najwiecej fragow... ms/ed > Pallek>EK ;>
imo nie
jak ma dobre skille i umie grac, to wystarczy ze dogoni atakujacego
to jesli 1vs1
a jesli 321 vs 1 kina,...no to to wiadomo, trap i ded
Do ataku UPOŚLEDZONY.
Nadaje się tylko do bota i ew. zagrań taktycznych. Długo wytrzymuje na wojnie, może iść na przód w trapach.
Knight na ob to czasami nawet przeszkoda... Trzeba mu przydzielić Druida, ratować dupę jak w trapie siedzi.
Nie mniej jednak może zabawić się m wallami, ponosić innym poty, i co najważniejsze - zostaje do końca ;d
co to jest te OB co wy tak gadacie o tym?
No a co z tymi nowymi czarami knighta jestem ciekaw czy zmieniły diametralnie pvp biorąc pod uwagę poprzednie wersje tibii?
Open Battle - mini walka pomiedzy najczesciej gildiami, licza sie fragi, rozgrywana na otwartym terenie np. Pustynia Ankrahmun, czesciej ustalana, o dokladnej dacie i godzinie.
@up: nie mam doswiadczenia w ekach, ale napewno pomogl e gran, a te buffy o dupe roztrzas ;d
@edit: sadze ze mozna zamknoc temat.
Zacznijmy od tego, że kina nie jest po to żeby strzelac z run ;o Na ob pełni inną role jego zadaniem przeważnie jest bycie żywym mwalem, ma trapować itp. I zapomnieliście chyba o nowym haste knighta dzięki któremu może naprawde gwałtownie przyśpieszyć :D
Pvp to nie tylko open battle. Knight na luzie może piznąć kombo ~500+hp czyli nie gorzej niż magowie/pallek z tym że rzadko takie hity wejdą. Ale wystarczy dwóch knightów ~100 na random pk i 80msy nie wiedzą co sie stało. Prawdziwe pvp knightem zaczyna się wraz z 9mlvlem, ale i bez tego to mocna profesja. Z dobrym sio na wojnie knight nie padnie i nie sugerujcie się tym, że ma mało fragów na openkach, bo pvp to nie tylko zabijanie ludzi, ale także taktyka, zgranie, umiejętności.
Knighta bardzo ciezko jest ubic, ale za to knightowi tez jest ciezko przeciwko innej profesji :P
No ale popatrzmy tak-> chodzi o przypadkowe PK. powiecmy, że jest sobie 2 knightów 100 lvl, i atakują jednego mastersorca na 100, to co? dadzą czar, skill ataku rośnie o 100%, broń dwuręczna, exori i sorc nawet nie zauważy ocb? o_O
no chyba ze sorc walni gran hura i zacznie spieprzać....to wtedy moze byc lipa
ja tam gram knightem bo nie umiem innymi, to tez sie liczy chyba ;d
Z wypowiedzi przedmówców wywnioskowałem tylko to, że opowiadają o swoich relacjach z OTS.
Przykład:
Na rl kina nie jest taki wolny jak Ci się wydaje. 60-70 ms z Bohami i Time Ringiem nie ucieknie przed 100ek. Poza tym knightowie na OB zazwyczaj mają the best lvl, bo wiadomo, że najszybciej się expi nawet bez bota.
@Topic
Każda profesja jest od czegoś. CipSoft powinien zostawić knighta na takim poziomie na jakim jest teraz w sumie mogło by być bez buffów, bo to już kompletne ułatwienie :P
Nie róbmy z Knighta nie wiadomo jakiej Pro Ivól Machine do zabijania ludzi. Wystarczy, że na Ob wbija się chamsko w przeciwną ekipę i blokuje graczy. Jeszcze dodając, że jak Kina osiągnie 9 mlvl to robi kompletny pogrom na OB.
W sumie Knightowie są przede wszystkim tworzeni ze względu na jeden cel - hajs (tzw. MoneyMaker) Na ogół 1/3 Ms/Ed 100++~ posiada takiego MoneyMakera.
Czy podając te przykłady nie udowodniłem przypadkiem, że Knight jest już wszechstronny? Jeśli nie to mogę dalej pisać.
#Autor Tematu
Zrobiłeś ten temat by posta nabić? Bo ja nie widzę, żadnego sensu by rozmawiać o pvp knighta. Ponieważ ta profesja jest i tak bardzo dobra na pvp jesli ktoś umie grać.
To tyle w tym temacie.
Pozdr
Reed
Edit:
@Up
Proponuje Ci bys se poczytał o buffach na wiki, a potem mówił, bo z tego co powiedziałeś to wnioskuję, że jeśli ktoś ma 70 skilla to po buff ma 140? o.O Jeśli już się bawisz w te % to to jest 135% a nie 100 ;p
ja zawsze gram ek :)
wychodz na wabia bija mnie we 3 albo 4
narobia skuli wpadaja kumple i ziomki padaja :)
teraz gdy wszyscy nosza te ksiegi co maja po 14 defa
i jakies hat of the mad
to ek z emerald sworda i exori potrafi wywalic mocniejsze combo niz sorc...
wiec nie wiem ocb
jedyna wada to to ze wolno biega w pvp
manasy mu zchodza w tempie 5bp/minuta
Co do ogromnej obrony i ogromnego defa, oraz pozostawaniu najdluzej - gowno prawda. Najmocniejszy pod tym wzgledem jest paladyn, ofc na hlvlu gdzie niemozliwe praktycznie wziasc cale hp na combo, powiedzmy 200 EK (3065hp/995mp=4070), dajmy na to ze ma 95/90 vs 200 RP (2105hp/2915mp=5020), 105/80. Jak myslicie, kto dluzej wytrzyma? 10 shieldinga mala roznice robi... Kina uleczy sie UHP za okolo 750hp, a jako ze od ostatniego update mozna lykac pota + czar w tym samym momencie, to powiedzmy ze da tez exane, leczy sie za okolo 900, ale w koncu mana mu siadzie i bedzie mogl dalej 750hp, RP uleczy sie GSP za 300hp + 150mp + da sana, i ma polowe hp, w sumie okolo 1300hp, zanim zacznie mu many nie starczac to zdaza go z trapa wyciagnac. RP to lepszy bloker solo niz EK. Ale wcale nie prawda ze EK ma slaby atk, taki 200ek moze naprawde odwinac takie combo jakiego zadna inna profesja nie da rady walnac. Powiedzmy ze majac 95 skilla EK wlozy ringa i da rage, ma wtedy 132 skilla. Z bronia majaca 50 ataku moze pierdolnac w gracza nawet za 200 z broni i 400 z granki (nie przesadzam). Podczas gdy taki sork ze swojego ue wyciagnie ok 450 w gracza.
dokładnie sorc jest caly czas udupiany, cipsoft "ulepsza go" dajac mu nowe czary runiczne i zabiera je pallom/drutom, to jest smieszne. Sorc dostaje wandy ktorymi bije na 1000lvlu po 60 w monstera i po 30 w czlowieka i bierze mu to 12 many a knight na tym lvlu bije po 200 ze sworda. Sorcowi zabierają eq i dają mu smieci co daja +1,2 mlvla co daje +3 obrazenia do runki. 150 sorc pada od 4 45 sorców wchodzac po schodach i obrywając combo po 150 kazdy. Knight leczy sie i bije jednoczesnie, sorc przy walce musi raz sie leczyc i raz atakowac. Do tego te exori, zenada. Teraz knight to knight+sorc. Zamiast niebieskiej energi bije z szarych mieczykow ale przeciez knight nie jest postacia magiczna co nie?
Sorcowi leca tak manasy ze sie moze zarzygac...
jedyna mozliwosc poleprzenia sorca to zmiana systemu mlvla, niech m lvl rosnie tak samo szybko jak u innych profesji skille i obrazenia zadawane od wandów/rodow beda proporcjonalne do tych od knighta... a czary 3x mocniejsze od tych od knighta bo sorc ma mniej capa i mniej hp, wtedy bedzie sprawiedliwie
albo summony orcow warlordów, dragow, gsów od 50lvla, zeby sie nimi posluzyc bedzie trzeba byc dobrym w pvp zeby kogos strapowac i nie uciekł na schody, albo blazing fire elementale aby samemu nei zostac zabitym przez takiego
@up
Weź wyjdź, bo jak pier****e siekierą. Dziecko ots...
Manasy Ci niby szybko schodzą? Jak dzieciaku na Utamce lecisz na tych pieprzonych ots to tak.
Gdzie Ci CipSoft czary zabrał?? Jak Ci się nie podobają te pieprzone niby shity które w komplecie dają duży + do obrażeń to lataj w Vampirce.
Co do "czarów" knighta powiem Ci, że są tak tylko powszechnie nazywane tu chodzi o jego umiejętności. Może niby CipSoft ma zabrać Exori knightowi??
Hahaha mlvl tak szybko jak skille? Zaraz były by MS/ED z 150 mlvl pzdr...
Zwiekszenie obrażeń z rodów?? Pojebało (słów mi brak) zamierzasz cisnąć po 100-500 z roda + 500 z sd? Chyba nie na rl. Poproś by Ci gm na servie coś takiego zrobił.
Czary 3x lepsze czyli chciałbyś walić w gości po 1500 z ue? Już wiem lepiej bylo by LP z Ue na hita ściągać....
Tutaj the best xd 2 głupoty w jednym pomyśle. Dobrymw pvp i summonowanie gs xd
Podliczając twój żenujący post chcesz:
a) dodania sorcom nowych czarów
b) zabrania knightom exori
c) walenia z wanda po 500
d) z ue 1500
e) summonowania gs
200 ek wtedy by padał na shota przy takim combo od sorc 1500 ue + 500 wand + 2 gs summony. HAIL OTS
Pozdr
Reed
Edit:
Jak chcesz to Ci mogę postawić takiego Ots. Ja se wezmę sorca na 100 lvl z twoimi pomysłami, a ty knighta na 300 z exori lub bez :d (wybór należy do Ciebie)
ahhh to mnie masz.
dlaczego knight ma mozliwosc treningu a sorc nie? Czy szystkie ksiazki fantasy itd nie mowia o tym ze to sorc studiuje magie przez bardzo dlugi czas i dopiero jest potezny?
dokladnie sorce zdobedą wysokie m lvle tak samo szybko jak knighci skille wiec nie bedzie 150+, ci co teraz mają 50-60 zostaną im automatycznie podwyzszone tak aby bylo sprawiedliwie.Cytuj:
Hahaha mlvl tak szybko jak skille? Zaraz były by MS/ED z 150 mlvl pzdr...
Mowie zeby ALBO zabrac knightowi exori albo dac sorcowi siłe wandów zeby bylo sprawiedliwie. Dlaczego knight Z CZARU moze walnac za 200? a sorc z meel nie moze?
a co, sorc na 150lvlu ktory wbił 2 razy ciezej niz knight ma BIC Z UE za 450? I jeszcze ma mu to zabierac tyle many?
czy ja tak powiedziałem? gdy powiem ze wieksze obrazenia z wandow to oznacza hity za 5k?Cytuj:
c) walenia z wanda po 500
z gsem zartowałem ale czemu nie fire blazing elemental? Trzeba sie wykazac pvp i jakimis umiejetnosciami...
tak tak vampirka mi wszystko nadrobi, a mam latac z jakas ksiazka i smieciowym płaszczkiem? Ktory gówno daje?Cytuj:
Jak Ci się nie podobają te pieprzone niby shity które w komplecie dają duży + do obrażeń to lataj w Vampirce.
takiemu to tylko zakurwic i do rowu wpierdolic...
Kurwa, knight jebnie z czaru za 200 i z meele za 100~ i kurwa co? masz hita za 300 :s podlicz sobie teraz, kurwa, jakie mozesz zajebac combo z wanda + SD + summonow? Ja pierdole. dodac blaze elementale? o kurwa... jak ja sie ciesze ze ty z cip softu nie jestes ;*
ponoc sie zmieniles i teraz jestes miły i grzeczny, tylko nie wiesz jak podejsc do kumpli bo sie boisz ze cie nie zaakceptująCytuj:
takiemu to tylko zakurwic i do rowu wpierdolic...
[/QUOTE]Cytuj:
Kurwa, knight jebnie z czaru za 200 i z meele za 100~ i kurwa co? masz hita za 300 :s podlicz sobie teraz, kurwa, jakie mozesz zajebac combo z wanda + SD + summonow? Ja pierdole. dodac blaze elementale? o kurwa... jak ja sie ciesze ze ty z cip softu nie jestes ;*
knight jebnie z czaru za 200 i z meel za 200, tylko ze to meel go nic nie kosztuje i moze bic caly czas z tego meel. Masz racje jak zrobie 100lvlem 2 ZERKI i WALNOM super combo za 120 i w tym samym czasie walne z sd i wanda to rzeczywiscie, walne tyle co knight tylko te 2 zerki mnie beda kosztowac 12k many i kazdy ma je na hita.
zjadło mi przecinek i dobrze o tym wiesz -.-
te full eq to te shity o ktorych wspomniałem, wiec tak walnie mi za 200 i ponad 200Cytuj:
aaa i mowisz ze w normalnego playera z eq itp jebniesz za 200?
sorc nie jebnie z dysta bo nie moze chodzic tylko sie musi manasowac caly czas bo obrywa po 400 i jeszcze musi miec mane na atak...Cytuj:
pozdro... jeszcze w sorca ktory na full def biega? -.- i sorc
jebnie z dysta, moze spierdalac i walic a knight co? musi podleciec zeby te "200" z meele jebnac
i jesze po upie mu dali odpowiednik utani gran hura, po prostu zajebiscie
i jeszcze zajebiste magic walle, co to ma byc teraz? czemu rzucenie MW powoduje pzta? TO juz jest totalnie posrane i chore, jedyny sposob na ucieczke to bylo uzywanie MW a teraz? kpina
kazdy update udupia sorca
kurwa abbbbt zrozum, ze ten twoj tok myslenia to jest totalna glupota
po 1. sorc nawet jak walnie z SD za 300 w knighta, a knight walnie za 300 z melee, to KURWA KNIGHT NIE ZAWSZE WALI ZA 300!! Raz walnie za 300, za potem 10 razy za 30 -,-"
druga sprawa-> Exori....przeciez to nie jest zaden jebany czar tylko jego umiejetnosc o_O tak samo jak rzucanie bronią, exori to po prostu obrócenie się knighta dookola i walniecie we wszystko na kratke .... a exori mas to po prostu walniecie w ziemie o_O i obrazenia zaleza od skilli
mowiles ze mag dlugo studiuje ....to se kurwa studiuj XDDD za 30 lat bedziesz mial 150 mlvl i skille 90/90 >.< i bediesz walil z meele 321, z SD 500, summony 300 i wymiatasz ! AAA no ta, 2 GS, ty walisz pierwsze za 300, pierwszy summon za 200, a trzeci za 500 o_o + jeszcze SD za 500 i hulaj dusza w PVP ;d
szkoda ze nie grales na 7.5....nie bylo wandow, biegalo sie z warhammerem, a SD chyba od 11 lvl byl .. .;d
go to ots !
A dla mnie knight w pvp jest DooBry ; p lubie nim grac na otsach lub rl ;p
Plusy
-Teraz po upie na tempo hurze + skrypcie na przedluzanie go zapierdala jak samolot (ta rozumiem waste manasow, ale taki 200 ek ma w pizdu kasy ^^)
-Druga sprawa, z tego co wiem to na rl tez jest mozliwe exana mort + pot na raz wiec wyciagnie combo leczace za 1,5-1,8k
-Trzecia bierze w pizdu suppli dla siebie + moze wziasc troszku supplesow dla teamu ;)
-Czwarta Wiecie jak exori gran combo w 8 knightow pieknie wyglada? ; D
Minusy
-No te jebane leczenie ; / (uhy Rox )
-ten smiesznie chujowy system obrazen ^^
No i pamietajcie Ze taki knight ze skryptem na tempo hura + t ring i bohy,na reeatacku i follow target moze biegac za sorcem w pizdu czasu ^^ i caly czas bd go doganiac
na OB knight jest lipny ;/
No ale na expenie jest super. Ogolem knight to nie jest postac do pvp moim zdaniem.
Pomyliłeś się. Wszytkie moje doświadczenia mam z rl tibii. W swojej 5 letniej karierze tibijskiej miałem niejednego, naprawdę dobrego knighta.
Piszesz mj o tym, że 70 ms nie ucieknie przed 100 ek. Ja zauważyłem tutaj sporą różnicę 30 lvli :) Postaw przed sobą 100 ek i 100 msa. Praktycznie wszystko to samo, lecz ms jednak ma gran hura. A co jeżeli atakuje nas lvl większy od nas? Do tego dochodzi to, że np. Mój internet czasem ma leciutkie lagi, to pozwala już na oddalenie się rywala. Dlatego prędkość, dla mnie zawsze miała znaczenie.
Ja gram kiną na pvp i gra się bardzo przyjemnie.Coprawda mały lvl (ledwie 30) na ob nigdy nie byłem, chociaż lubię war otsy ale one nie są miarodajne. Pamiętam jak mnie pkowali koło kazz. Ja ~25 lvl a oni 40 pale i magowie. Było to jak się wchodzi od strony thais przy takim kręgu z kamienia i zpieprzyłem do temple na 7 potkach, bez utani hura bo nie mam pacca ale się udało, więc na szybkość nawet wtedy nie narzekałem, nawet byłem w furkach ;p;p;p
grałem wtedy &&
i robilem magebomby :>
i było duuuzo lepiej niz jest teraz:
sorc nie mial wandow ktore biją za 30, obrazenia knighta byly o polowe mniejsze, a czary sorca 2x silniejsze... wtedy uwazano sorca za SŁABSZEGO, wiec dano mu wandy, na co krzykneli oburzeni knighci wiec, zmniejszono sile ich wszystkich czarów o 3/4 i jeszcze zabrano burst arrowy, knightom podwoili obrazenia a sorcom dano sorcom nowe CZARY RUNICZNE, teraz zabierają im eq i bronie i dają jakies syfy co dają +5mlvl i razem kosztuja 100k... zenada
Cytuj:
knighta dookola i walniecie we wszystko na kratke
no super... to niech sorc ma darmowy w manie czar tworzenia magicznego młota z stęrzonego powietrza ktory bedzie na 5 minut zamieniac atak sorca w atak meel o sile jego mlvlu tak jak by to byl skill knighta tylko ze przed tym wprowadzi sie zmiane w systemie mlvli, bedzie to czar prawda?
http://www.allegro.pl/item548402769_...e_polecam.html
sprzedam postac :D 42 knight skile 79/79 ZOBACZ!!
he? ale exori zabiera mane o_O
co do wanduf-> tu przyznaje racje, to jest troche chamskie, ze knight na 8 lvl wlnie za 100, a sorcd za 16, i tak dalej, i w koncu nawet jak ma sie 300 to sie wali za 60...ale zauwaz ze wielu na wyzszych lvl nei nosi wandow tylko jakas bron..nie wiem po co bo nie gralem sorcem
@up
wypierdalaj
@ed
o kurwa 150 potionow ja pierdole ale jestes master!1oneoene i jeszcze 11k loota !1O O_OOOO_OO jak tyto zrobiles przecie to jest 231312 dni grania!11!
Ja wam coś powiem o Knightcie.
Na OB jest niezbędny!Bo kto inny by nagrywał wszystko :] HAH
Knight 1 na 1 jest nie do ruszenia. Niech sobie jakiś sorcek wali z sd, a ja mogę się leczyć i leczyć. Bo w tibii liczy się zaplecze :D Komu się poty skończą ten przegrywa :P Knight ma więcej capa, więc więcej potów uniesie. Sor ma mniej, ale od knighta nie będzie łapał dużych hitów.
Więc jest równowaga.
Do tego jest jedna ważna zasada- Knight knighta nie ubije ;] Nie ma mowy. Na public test serverze się tłukłem (miałem tam 40ek :P) z 130(!!!) ek i nie mógł mnie ubić. Później tłukłem 20 knighta i też nie mogłem go ubić (choć był strapowany) Dopiero gdy jakiś pallek przyszedł to daliśmy radę.
KAŻDA POSTAĆ W TIBII MA INNĄ FUNKCJĘ W PVP I WSZYSTKIE SĄ RÓWNE!
Liczy się liczebność armii, taktyka, element zaskoczenia i zaplecze :D
Knight jest blokerem (czy w pvp czy nie) i jego rolą jest zbieranie na siebie ostrzału.
Ms/ed i pallek to shooterzy i tyle :D
Niestety do gry solo jest głównie pallek :< Bo knightem samemu gra się nudno, magiem za drogo i bez blokera ciężko, a pallem można robić wszystko samemu :D
Grałem każdą profesją, znam plusy i minusy. Jak dla mnie to gra magiem jest najzabawniejsza, pallem najbardziej powergamująca a knightem... heh... Knightem gra się najspokojniej, najstabilniej, no i najspołeczniej, bo jest się zależnym od sioherów i shooterów :D
1. Exori to nie czar, bo nie zależy od mlvlu. To UMIEJĘTNOŚĆ.Cytuj:
Mowie zeby ALBO zabrac knightowi exori albo dac sorcowi siłe wandów zeby bylo sprawiedliwie. Dlaczego knight Z CZARU moze walnac za 200? a sorc z meel nie moze?
2. Knight ma tylko Melee+exori a SORC ma TYLKO rózgę + exori flam/vis itd. lub SD, lub UE, lub inne runy. Ue + Sd na NIEPRZYGOTOWANEGO nieprzyjaciela to niechybna śmierć atakowanego. Knight musi podbiec i zaatakować, a sorc może zrobić to z dystansu. I nie mów, że nic to nie zmienia, bo jak by nic to nie zmieniało, to pall różnił by się od knighta tylko mniejszym hp i maną, a nie najważniejszą zdolnością- Bo DYSTANS OD WROGA TO PODSTAWA!!! To zmienia wszystko.
3. Jest sprawiedliwość w tibii. 1 na 1 nikt nikogo (z podobnym lvlem) nie ubije. To tylko kwestia zaplecza.
4. Zauważ, że knight może walić exori+melee, ale mana mu się skończy i musi wypić manasa (a ma tylko małe) WIĘC na przykładzie ~50 lvl ek z EXORI (nie gran).
1 tura- knight atakuje melee + exori
2 tura- melee + manas
3 tura - melee + exori
itd itd. ALE!
Widzisz. W sytuacji gdy jeden atakuje a drugi się leczy, wygrywa atakujący. Ty zakładasz że knight robi to co napisałem up, czyli tylko atakuje.
Exori zjada 115 many, czyli czasem 1 manas nie wystarczy, żeby uderzyć exori (manas oddaje od 75 do 125 many)
Więc sytuacja może wyglądać tak:
1 tura- melee +exori
2 tura- melee+manas+leczenie
3 tura melee+ DUPA, many brakło
Do tego "leczenie" to nie może być pot, bo 2 potów w turze nie można wypić. Więc musi być to exana mort. Wtedy na pewno nie wystarczy many na exori.
To przy sytuacji gdy walka jest po równo.
Jest jeszcze sytuacja, że sorc bije, a knight się leczy. Ale tego nie rozpatrzam bo z góry wiadomo jak taka walka wygląda.
WIĘC WCALE NIE JEST TAK, ŻE KNIGHT cały czas wali mega comba. Wszystko zależy od tego kto atakuje i w jakim stopniu.
ALE SOR MA ŁATWIEJ, gdyż (!!!) może być tym, który nie leczy się, ale cały czas atakuje, bo uderza z dystansu. AMEN!
Ogólnie kolego abbbbt wracaj na oteesa skarżyć gm. Ja gram i sorem i knightem i uważam, że jest pełna równowaga. A sorem i tak się fajniej bije ludzi. Ostatnio wyskoczyłem 1 na 1 z przyjaciółką o tym samym lvlu (ona pall) i red hp miała już po kilku sd. Oczywiście w teorii moje sd wyleczyła by exurą san, ale po 1sze mana jej się może skończyć na san i na kilka tur (zależy ile many ma max, no chyba że by piła manasa co jedną exurę san, a ta żre coś ponad 200 many czyli 2 małe manasy, lub 1 większy od 50 lvla, więc te mniejsze wykluczają leczenie na turę a większe na pół tury) a po drugie, nie może wtedy zadawać ataków dodatkowych.
Ale powiem ci, że nikt nie jest botem i nie będzie leczył się i atakował wg. schematów. No chyba, że sobie na bocie ustawi wszystko, ale wystarczy jedna niespodziewana rzecz i będzie musiał zrobić coś po za botem co może zaowocować exhausted. Ale zakładając, że nie każdy ryzykuje bota na walkę, albo nie jest przygotowany (nie każdy lata z botem gotowym do walki po słabych expowiskach, albo stoi w mieście, kupuje manasy itd-element zaskoczenia :D) to sorem da się świetnie zaownić.
Ale wszystko zależy od taktyki :D
Sam mam 121 ek na świecie Aldora i nie twierdzę, żeby knight był upośledzony. Rashuje na openkach i trapuje ludzi, a nawet czasem dowodzę OB... Gdyby nie knighci to wojny byłyby dziwne łatwo ubić/paść... loteria kto wygra.
Jeśli mówisz o moim przykładzie ;) to właśnie się mylisz bo jak rzucam strong haste to papa 100 ek ;] a teraz niżej piszesz o buffach (że to ułatwanie) a gdyby nie ten buff chociażby z szybkością to by mnie nie dognił ;]
Knight to jedna z łatwiejszych postaci, ale żeby był naprawdę silny liczy się trening i oczywiście level, level i jeszcze raz level!
Tak to prawda jest niestąpiony na OB pod warunkiem, że masz 130/150+ i co więcej ważna jest tez umiejętność grania nim, poruszania się itp. Najłatwiej się nim expi ale jak powiedziałeś Reedian na wyższym levelu to magiczne najszybciej zdobywają doświadczenie nie knightci! ;] i jeśli chodzi o obrażenia to.. knight zadaje obrażenia wystarczająco silne, ponieważ nic za nie nie płaci (nie licząc exori/exori gran oraz czasu na trening żeby zdobyć upragnione skille) a magiczne właśnie wydają..
Pozdro
Mandark ;]
Głupota niektórych postów w tym temacie mnie już przeraża.
@Gegul
Boots of Haste + Time Ring + Strong Haste = (Base Speed + 100) * 1.7
Charge = Base Speed * 1.8 + Bohy (nie zawsze)
Chyba widać różnice. Wiec knight ma szanse dogonić sorca, a o lagach mi nie mów, bo jeśli masz takie doświadczenia to czemu nie zaznaczysz Chase Opponent
@abbbbt
Ręce mi opadają jak w postach pokazujesz swój iloraz inteligencji.
Może Cie uświadomię. Profesje magiczne mają regularne nie rozbieżne zbytnio hity z każdego rodzaju ataku i to na dodatek na dystans, a knight se raz walnie za 5, raz nie trafi, raz walnie za 100, a czasami za 200++ to samo się tyczy exori/exori gran (nie uwzględniając trafiania)
Poza tym Tibia się zmienia i to jest +. Wiem dlaczego Ci się podobały stare czasy, bo wtedy se szedłeś z sd i na macro napieprzałeś jak niedowalone dziecko, a teraz sd nie są nie zawodne trzeba mieć przy sobie także np. stalagmity lub icicle.
Rozwaliłeś mnie swoją wypowiedzią na temat skilli (tą drugą) czyli ty sorcem nie trenisz mlvl? Spoko więcej pytań nie mam i wracaj na OTS.
@up
Masz racje, że niby szybciej zdobywają expa lecz przy tym mają wielkie waste, a taki knight se pięknie levelek bije na Frostach lub Bog Raiderach albo Quarach bez waste
@MEgaton
No to już dawaj rób knighta co na 9 lvl będzie Ci po 100 hitał bez skillowania... Zapewne nie miałeś nigdy knighta i nie wiesz jak długo i mozolnie się wbija kolejne skille, a jaką radością jest jak zamiast 260 walniesz 263 na nowym skillu.
Na botowanie noszą broń, zazwyczaj serpent sworda, bo różdżka zżera mane i jak nie spadnie żarcie to równa się ded. Też Ci tu powiem, że knight ma rozbieżne hity, a sorc wbija 13 (pacc) lub 17 (facc) i już ma fajny czar którym nadrabia te 100+ hity knighta. Nie widziałem nigdy by ktoś na 20+ expił z samą różdżką no chyba, że jakiś chory na łeb gościu
Anyway CipSoft stworzył bardzo dobrą balansację pomiędzy profesjami i ja jestem nim za to wdzięczny.
1. Nie wiem jaki knight wali 5, potem nic a potem 100 ;> jeśli masz wytrenowaną dobrze postać, to nigdy tak bardzo rozbieżny damage nie wystąpi! Przesadzasz...
2. A Knight z kolei nakupował sobie xxx bp UH i jak wyszedł na hunta z parcelam tak nie wracał i nie wracał...
Zgodzę się za to z Tobą, że tibia się zmienia i wszystko się poprawia lub pogarsza, ale to nie znaczy, że jak ktoś się mniej zna to należy już go wyzywać.
Pozdro
Mandark ;]
45sorc 45knight
sorcem mam kupowac 3 plecaki sd co mnie kosztuje 21k zeby walczyc z knightem co ma takie same hity co ja tylko ze za free? kiedy mam zdobyc kasem, mam expic na dwarfach guardach? kasa idzie na manasy dla woia, czasem trzeba dopłacać z lootbagów ktore trzeba taszczyc, nie zostac okradzionym i i tak zysk z nich (smiesznych pare steel helmetów pare battle shieldow) jest załosny i bez szans na jakikolwiek zysk, sprawiedliwe?
Eee w ogóle to po co Ci 180 ładunków z SD przeciwko takiemu knightowi?
Na guardach można ładnie wyjść ;) ale nie jak sobie siedzisz 30 minut.. tylko dłużej ;] a co darmowych hitów knighta.. to nie widziałem knighta 45 który by walił w człowieka tyle co z SD... a zaraz czekaj.. xxx ots.no-ip.biz? .........................................
Nie nabijaj tu postów, bo nie znasz się na knightcie kompletnie, proszę =)
Mogę wiedzieć w jakim celu zacytowałeś mi wzór na szybkość knighta? Ja bardzo dobrze wiem jaka jest jego prędkość. Odbieram to raczej jako przyznanie mi racji, ponieważ twoja wypowiedź ma mało wspólnego z moją.. Zaznaczanie chase opponentu nic nie daje, jeżeli np. Walczy się w terenie gdzie jest sporo schodów/drabin itp:
ja pierdole abbbbt wszyscy na ciebie jada a ty i tak swoje...widac ze nigdye nie grales knighem (nie, wbicie 16 lvl to nei jest gra), a jak grales to na OTS...
co z teg oza wali za darmo ? Jak WALCZY W ZWARCIU, wiec kasa na potiony i tak idzie, a one leczą mało....to też jest drogie, idź sobie takim knightem solo na guardy....sorcem wydajesz na szczelanie a knightem na leczenie, bo nawet przy dobrych skillach i eq guard potrafi mocno jebnąć, a co dopiero dragi/worker golemy >.< a leczyc sie trza ;d bo sama exura nie wystarczy (chyba ze z nieba lecą softy i hel ringi) :d
@Mandark@
oj, jest różnica, jak mob ma dobrą obrone to raz się go jebnie za 200 a raz za 30...i to sie czesto zdarza
knight ładnie wali z miecza w postacie najwiekszy problem jest w szybkości ponieważ czasem nie dogania ofiary gdy ta może go sobie łupać ale doszedł nowy czar lecz za krótko trwa lecz gdy mamy 3 knightów powyzej 100 lvl i łupia np sorka 100 to bardzo ładne hity wchodza gdy go złapia w trap sork nie bedzie miał duzych szans przy combo exori gran : o
@abbbbt
Ile razy Ci trzeba mówić, że ty będziesz orał z tych sd itp cały czas po tyle samo ( np od 160 do 190) a knight nawet przy skillach 90~ potrafi walnąć w pancerz lub w tarcze. Na dodatek trzymasz knight na odległość.
Sam sobie zaprzeczasz niedawno pisałeś, że +1 mlvl daje ok. +# obrazen z sd a teraz gadasz, że +10 mlvl to +1 obrazen z sd. Może dlatego tak gadasz bo ots zmieniłeś. Poza tym jak Ci się nie podoba to graj knightem i skilluj do takiego niby łatwego skilla czyli 85.... sądzę że przy 50 wymiękniesz, a to nie jest nawet 1/100 skillowania :p
@Mandark
Oj ty mój mandarku skille nic nie dadzą bo rozbieżność i tak będzie może nie między 5-100 tylko między 50-250
a jaki masz mlvl? Bo angelic axe przy 100 skillu bije po 180 max w playera... a z sd i tak rozpieprzysz knighta, bo nie ma na 45 lvl'u dobrych potek... o co ci kurwa chodzi? Kina z pewnością w zadawaniu DMG jest gorszy od sorca... ja wiem że ty chciałbyś runy które by się nie kończyły, bo wtedy wg. ciebie było lepiej, ale niestety. Knight to tank, ale w dobrych rękach można nią ładnie zabijać... oczywiście ty jako sorc na 45 lvl'u nie umiesz uciec przed knightem... zresztą z sd na przykładowym 45 lvl'u i 30 mlvl'u, to napierdalasz 150~ w gracza. Wiesz co? Widać że NIGDY nie grałeś knightem... Zapomniałem wspomnieć, że na tym 100 skillu z angelic axe to walniesz 20~ mniej, bo 180 walisz, jeżeli cel ma 0 defa.
Wyjdź, i nie pisz w tym topicu.
@edit
zapomniałem wspomnieć, na wyższym lvl'u z najlepszego axe na 100 skillu (solar axe) walniesz 210~ max w playera, tymczasem z sd nawet 400. I ty mówisz że knight jest silniejszy od sorca?
oczywiscie ze knight to nie jest postac do pvp tylko do botowania i robienia kasy
50 knighty skladalem 9 sorkami nawet w 4 osoby... po prostu lurujesz takiego w 1-kratkowe przejscie, 2 osoby bez skulla go trapuja a reszta bije... wiekszosc lamerow boi sie wlaczyc skulla albo robia to za pozno
poza tym jezeli chodzi o walke solo sork vs knight, to nie chodzi tu o spamowanie sd, wystarczy lurnac kogos w 1-kratkowe przejscie, rzucic za soba 2x fielda/bombe/magic walla i przywolac stone golema, ktory pojawi sie za jego plecami (stone golemy maja 50% odpornosci na melee) a potem go ihac i bic tego knighta do konca potionow...