W innych krajach też są tacy zacofani ludzie, którzy strajkują przeciw uberom?
Wersja do druku
W innych krajach też są tacy zacofani ludzie, którzy strajkują przeciw uberom?
Tak
Nigdy nie zrozumiem dlaczego po prostu nie przejdą do ubera, to chyba ten słynny zaszczyt bycia zawodowym kierowcą :kappa
A owszem, jeszcze jak.
Nie wiem tylko w jakiej skali, natomiast to, co we Wrocławiu widziałem, to mnie po prostu przeraziło. Najśmieszniejsze jest to, że daję sobie stopę uciąć, że 3/4 złotów, które strajkują przeciw uberom to ci najwięksi kanciarze, oszuści i byli milicjanci, którzy się nudzą w domku ze swoją emeryturką i starą Haliną i wyrywają się z domu, żeby ludzi pooszukiwać, ponaciągać i pokazać jakimi gównami mentalnymi i intelektualnymi są.
Protesty w stosunku Ubera odbywają się na całym świecie. Ostatnio w Holandii sąd nawet wydał wyrok na niekorzyść Ubera i ten uciekł z tamtego kraju. Z jednej strony nie jestem przeciwko Uberowi, bo konkurencja na rynku może nam być tylko na rękę, ale z drugiej strony rozumiem po części taxiarzy, bo nie ukrywajmy Uber jest taką samą usługą taksówkarską jak pozostałe korporacje w Polsce, a mimo to kierowcy u nich jeżdżą bez licencji, która swoje kosztuje (choć taksówkarze w Polsce sami chcieli takich regulacji, więc można powiedzieć, że sami są sobie winni dodatkowym opłatom).
Jako, że w Lublinie nie ma Ubera jest mi ktoś w stanie wyjaśnić wyższość Ubera nad zwykłą taxówką? Jest poprostu taniej czy coś jeszcze? Zakładając, że znasz miasto i taxiarz pet Cie nie przewiezie na około
jest tanio wygodnie i ogolnie lepszy komfort bo maja wymogi co do samochodow
Dlatego są licencje na taksówkarza, kierowcę busa czy spawacza a nie byle Janusz kupi na szrocie migomat a później stawia centra handlowe (imho nie sam ale bierze w tym udział)
Taka ciekawostka: Lublin, Majdanek salon nissana zapadł się w biały dzień xD
Powod: nieszczelność spawu przez co wata mineralna zamiast ważyć x kg bo tyle belki były w stanie utrzymać (plus zapas oczywiście) wazyla x + woda która się dostała przez co konstrukcja się poddała. Prokuratura milczy póki co.
To teraz pytanie taki 18 latek w furze za 3 koła z lewym dowodem albo taksówkarz, który zna każdą dziurę w drodze na mieście i pojedzie tak aby nic się nie stało a ten drugi jedzie jak mapka ubera pokazuje - twój wybór :)
Wygodna aplikacja, szybki transport, nowe samochody (z tego co wiem Uber ma odgórnie ustalony wiek samochodów, więc obędzie się bez starych Mercedesów), kierowcy bardzo młodzi najczęściej, jasne reguły przejazdu (nic bardziej mnie nie wkurwia niż złotów, który niby liczą za przejechane kilometry, a widać jak im licznik skacze stojąc na światłach lub w korku xD) i zawsze dostaniesz rachunek. Generalnie u nas w mieście weszła od ponad roku nowa korporacja taksówkarska na podobnych zasadach co Uber (tylko legalna z licencjami) i nie wyobrażam sobie już więcej jechać ze zwykłą złotówą.
Załącznik 360595
co to ma do rzeczy xD
I o ile jakąś tam frustrację taxiarzy mogę zrozumieć to nie rób plz z umiejętności jeżdżenia autem nie wiadomo czego xD
Zupełnie nie rozumiem, jaki sens ma istnienie licencji taksówkarskiej czy czegokolwiek podobnego
Jedyna regulacja w tym temacie powinna mieć postać rejestracji w jakimś centralnym spisie + konieczność regularnej kontroli jakości pojazdu
W miejsce problemów i protestów byłaby zdrowa konkurencja na wolnym rynku
@Gniewny ;
Tylko kurier musi znać miasto, żeby móc szybciej się poruszać, unikać korków i móc wyrobić normę.
Ubery raczej jeżdżą po nocach, wieczorami jak już takich wielkich korków niema i wystarczy google maps . A przepisy i jeździć umie każdy kto zdał egzamin i ma ważne prawo jazdy.