paczka mleka w proszku
kostka masła(lub innego tłuszczu, w oryginale używalismy ceres, ale na przyklad tłuszcz kakaowy byłby git)
szklanka cukru pudru
3 łyżki kakao(ja daje na oko tak, wiecej niz 3 bo lubie intensywnie kakaowe. zalezy tez jakie kakao macie)
3/4 szklanki wody
wode, masło i cukier roztopić i zostawić do ostygniecia. dodać mleko w proszku i kakao, wymieszać, włożyć na kilka godzin do zamrażarki
tera jak jest mleko w proszku 400g(to niebieskie) a maslo 200g to trzeba 150ml wody, chuj wie ile cukru pudru powiedzmy ze 170. no i mozna szczypte soli dodać. ekstrakt waniliowy też jest zajebistym dodatkiem, tak z łyżeczkę(ale taki prawdziwy a nie te sztuczne guwno).

jak nie macie zamrażarki to mozna do sniegu wlozyc, za moich czasów tak robilismy.
mozna rozne dodatki sobie wpierdolic, bakalie, ciasteczka, karmel, mozna shortcake upiec na spód co tylko lubicie.
smacznego sylwestra
Zakładki