Reklama
Strona 253 z 316 PierwszaPierwsza ... 153203243251252253254255263303 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 3,781 do 3,795 z 4739

Temat: Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !

  1. #3781
    Avatar Tibiarz
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Tibiantis
    Wiek
    5
    Posty
    17,120
    Siła reputacji
    29

    Domyślny

    Cytuj pies szamana napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    No to z jakiego regionu to danie pochodzi?
    Zgodze sie z tym że to nie jest jakiś rozpoznawalny element polskiej kuchni.
    Zupa cebulowa (fr. soupe à l'oignon) – potrawa kuchni francuskiej, której bazą jest wywar mięsno-warzywny lub warzywny, a dodatkiem smażona cebula. Podawana z grzankami z pszennej bułki i warstwą startego sera.

    Twoja opinia jest mało obiektywna boś kulinarny homoseksualista (wegetarianin)
    nie jestem wegetarianinem, bo jem czasem ryby

  2. #3782
    pies szamana

    Domyślny

    Ciekawe na ile to jest prawda, bo zalanie smażonej cebuli wywarem to brzmi banalniej od wodzionki xD

  3. #3783
    Avatar Tibiarz
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Tibiantis
    Wiek
    5
    Posty
    17,120
    Siła reputacji
    29

    Domyślny

    Cytuj pies szamana napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ciekawe na ile to jest prawda, bo zalanie smażonej cebuli wywarem to brzmi banalniej od wodzionki xD
    brzmi banalnie, ale jak widać polak nie był w stanie nawet tego wymyślić, bo był zajęty opierdalaniem pęta kaszanki

  4. Reklama
  5. #3784
    pies szamana

    Domyślny

    Cytuj yandere napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    spróbowalibyście?
    Załącznik 382295
    Nie zbyt chętnie, ale prędzej niż coś z pomarańczą, jagoda jest mniej dominująca smakowo od cytrusów.

  6. #3785
    pies szamana

    Domyślny

    Cytuj Tibiarz napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    brzmi banalnie, ale jak widać polak nie był w stanie nawet tego wymyślić, bo był zajęty opierdalaniem pęta kaszanki
    Właśnie dlatego w tą informacje zbytnio nie wierze, bo jakoś polaki potrafili wymyślić podobne rzeczy, jak chociażby tą wodzionke, która bazuje bardziej na czosnku.
    Jajecznica też jest francuska, co? xD

  7. #3786
    Avatar Tibiarz
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Tibiantis
    Wiek
    5
    Posty
    17,120
    Siła reputacji
    29

    Domyślny

    Cytuj pies szamana napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Nie zbyt chętnie, ale prędzej niż coś z pomarańczą, jagoda jest mniej dominująca smakowo od cytrusów.
    a cytrynę do smażonej rybki można? albo limonkę do pieczonej? czy też bodzi w nosaczowo-patriotyczne kubki smakowe prawdziwego polaka??

  8. Reklama
  9. #3787

    Data rejestracji
    2021
    Posty
    230
    Siła reputacji
    0

    Domyślny

    Cytuj tofulover69 napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    ciepla miekka pomarancza to obrzydlistwo nie wazne z jakiego jest zrodla
    https://youtu.be/DD5UKQggXTc?t=39

  10. #3788
    pies szamana

    Domyślny

    Cytuj Tibiarz napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    a cytrynę do smażonej rybki można? albo limonkę do pieczonej?
    Nie mam zdania, poza tym że zauważe że cytryna ma mniej aromatów od pomarańczy, za to jest bardziej kwaśna i często stosuje sie ją naprzemiennie z octem.
    Limonka to samo, z tym że limonka jest popularniejsza w ameryce południowej i chyba mniej słodka od cytryny.

    Np do sosów pomidorowych dowalam se cytryną zamiast octu.

  11. #3789
    Avatar Tibiarz
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Tibiantis
    Wiek
    5
    Posty
    17,120
    Siła reputacji
    29

    Domyślny

    Cytuj pies szamana napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Nie mam zdania, poza tym że zauważe że cytryna ma mniej aromatów od pomarańczy, za to jest bardziej kwaśna i często stosuje sie ją naprzemiennie z octem.
    Limonka to samo, z tym że limonka jest popularniejsza w ameryce południowej i chyba mniej słodka od cytryny.

    Np do sosów pomidorowych dowalam se cytryną zamiast octu.
    prawdziwy polak używa cytryny tylko do zabicia smaku herbaty, i to koniecznie z cukrem

  12. Reklama
  13. #3790
    Avatar Pingwinq
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    30
    Posty
    5,366
    Siła reputacji
    20

    Domyślny


  14. #3791
    pies szamana

    Domyślny

    Cytuj Tibiarz napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    prawdziwy polak używa cytryny tylko do zabicia smaku herbaty, i to koniecznie z cukrem
    Zielona herbatka z cytryną i miodem, mmm, łyżka herbaty, zelewas 0,5l wody 85 stopni na 5 minut, potem dokłądasz pare kostek lodu do schłodzenia (może być letnie), pół cytrynki i troche miodu
    Lepsze od piwa

  15. #3792

    Data rejestracji
    2021
    Posty
    230
    Siła reputacji
    0

    Domyślny

    z cytryny (i reszty potrzebnych składników xd) można zrobić blondie
    tarta cytrynowa tez smaczna

  16. Reklama
  17. #3793
    Avatar moth
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Gdańsk
    Wiek
    39
    Posty
    16,420
    Siła reputacji
    28

    Domyślny

    jak ktos pije herbatka z cytryną to jest ruska onucą

  18. #3794
    Avatar jaxi
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    5,835
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Mam gdzieś książki kucharskie z przełomu XIX i XX wieku, jak znajdę to coś wyślę

  19. #3795
    Avatar Tibiarz
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Tibiantis
    Wiek
    5
    Posty
    17,120
    Siła reputacji
    29

    Domyślny

    Cytuj jaxi napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Mam gdzieś książki kucharskie z przełomu XIX i XX wieku, jak znajdę to coś wyślę
    czekam niecierpliwie, bo przez 11 stron nikt nie był w stanie podać przykładu jadalnej tradycyjnej polskiej potrawy, stanęło na ogórku kiszonym

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 2 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 2 gości)

Podobne tematy

  1. Cos do poczytania przy jedzeniu
    Przez Halunek w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 07-10-2017, 19:23
  2. Żebrogłosowanie na Jarocin, torgu pokaż siłę!
    Przez Bazan w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post: 08-05-2016, 12:51
  3. Foobar2000 - pokaż przy uruchamianiu
    Przez Bazan w dziale Sprzęt i oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-11-2015, 09:26
  4. Pokaż w co siekasz - Screen ONLY
    Przez Levyt w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 213
    Ostatni post: 31-12-2014, 12:38
  5. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 08-05-2005, 20:58

Tagi tego tematu

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •