suche gowno :easterpepe
Wersja do druku
suche gowno :easterpepe
UWAGA GITY
sernik wjechał do piekarnika
widzimy się wieczorem albo jutro ze zdjęciami
:poggers
Załącznik 386055
witam
:pikachu barista artista
ostatnio dla gita ładniej wyszło. generalnie z tym latte art najwiekszy problem mam taki ze mam tylko jeden pitcher, jakbym mial drugi mniejszy do nalewania to lepiej by bylo i tez by wtedy latwiej bylo odpowiednio spienic bo ta zbyt lekka piana zostaje w wiekszym
Załącznik 386057
Załącznik 386105
Tomahawk 1 raz. Ale dobre om nom nom
wyglada smacznie jak gładka pupcia motha:peepoblanket
wow ale antrykocik dojebany. Ten tomahawk to chyba tylko wizualnie robi robotę ale w smaku to chyba łatwiej i szybciej antrykota usmażyć no nie? Robiłeś na grillu to czy sous vide?
No takiego antryykota zdecydowanie latwiej ogarnąć. Zwłaszcze że tego typu steki robiłem nie raz. Tomahawka wrzuciłem najpierw do piekarnika w temp 120 stopni, tak aby w srodku mial temperature jaka chce, co przelozy sie na stopien wysmazenia (znalazłem taki sposób na yt). Potem tylko obsmażyłem na patelni tak by mieć crust. Wyszło mi nie do końca tak jak miało być, wyszło medium rare a miejscami nawet rare xd a miało być medium. To chyba dlatego że powinenem mieć sondę a mam tylko taki termometr wbijany w mięcho i nie wiem czy mnie troche nie oszukiwał jak to było w ciepłym piekarniu. Tak czy inaczej mięcho było zajebiste ii lepsze sporo niż ten antrykot.
Jak opierdalacie mango to jak myjecie skórkę, po prostu opłukać jak japko czy jakos mocniej? Bo nie chce się jakimś brudem z łap małpich zatruć
Kurczak w panko, a jutro będą kotlety schabowe w tym, bo mi zostało sporo tego z paczki :peepo
Ale Spaghetti aglio e olio odjebane weszło właśnie. Do tego jeszcze parmezan i szparagi
Dobry ten miech wyglada full apetit ja dzis mielone z ziemniakami jadlem dobre nawet jebany macdonald odwiedzilem z rana dalem
18.30zl za bulke i filet Z piersi salata i pomidor chyba ale dobre jebanstwo
Az sobie wyobrazilem jak mnie stara do piekarnika wsadza ze staryn i grzeja tymi 120 c jebane pieklo
Chicken ta piers :duda
Plastry boczku z piekarnika, w taką pogodę z ziemniaczkami wchodzą jak złoto.
https://www.youtube.com/shorts/ALZdEc1yYQA
To, oesu jakie dobre. A na następny dzień jak przejdzie ostrość z papryczek do sosu jeszcze lepsze
Lody Nutella bez szału, myślałem, że więcej Nutelli w tym będzie. A smakują jak zwykłe czekoladowe lody. Dobre, ale jak mówię - bez szału.
Wczoraj na obiad carbonara a dzis na sniadanko dojebany omlecik. Nie umiem układać zarcia na talerzu :feelsspecialman ale wyszło omnomnom
Załącznik 386437
Załącznik 386436
Szanuję
Załącznik 386439
Dobę leżały w zalewie z czosnku, chilli i oleju wymieszanej z ciemnym sosem sojowym.
Żeby były bardziej chrupiące posypałem skrobią ziemniaczaną.
Na jednego doszła jeszcze papryka, na inne majeranek, sól, pieprz.
:feelswowman
się jadło :peepolove
https://www.youtube.com/watch?v=YdOeUrh_m2U
Oesu jaki sztos. Jak ktoś lubi ramen, to to wejdzie mu jak złoto
jak ktoś lubi ramen to mu rosół wejdzie jak złoto :pepega
A dziś wjechały na kolacje sardynki wędzone do tego chleb z masłem i herbatka.
Lubie ramen nie lubię rosołu
Właśnie w Filipino store na Wielopolu kupiłem suszone kalmary, czipsy ze smażonej skóry świni oraz pastę z krewetek :feelsokayman
chlop odpady kupuje lmao
kupiłem se powietrznego frajera i kozak ekwipunek wam powiem, zrobiłem sobie wcześniej kurczaka z frytami i fryty zajebiste, kurczak b smaczny, acz lekko przesuszony, także tu będę testował różne czasy i temp w przyszłości, ale wygodne w chuj spędziłem może z 5 minut w kuchni żeby przyprawe jebnac, włożyć i essa potem tylko obróciłem
chlop w wieku 30 lat odkrywa piekarnik z termoobiegiem ktory po prostu ma lepsza cyrkulacje powietrza :pikachu
No tylko ten piekarnik nagrzewa się w 2 minuty, ustawiasz automat na 180 stopni, 15 minut i gotowe. Łosoś wychodzi soczysty.
no to mowie ze z lepsza cyrkulacja powietrza
lepiej odkryć coś późno niż wcale:300iq
:moth jak cos przyrzadza to jak na kanale wilderness cooking
Postaw obok jeszcze ryżowar i w ogóle będziesz mieć komplet
https://mi-store.pl/product-pol-3004...oker-1-5L.html
bo frytki to kupiłeś gotowe? bo chyba nie zrobiło Ci to frytek w tym samym czasie co pierś z kury nie?
fryty gotowe mrożone, ale wrzuciłem po jakimś czasie do kuraka z 10-11 minut się robily(?), cienkie jak coś
ryżowar pomyśle bo same fryty to mi się znudzą jako dodatek
https://www.traderjoes.com/home/prod...muffins-070524
Najlepszy shit na świecie w kategorii muffin. Jakby się dało sprowadzić do Europy to zamówiłbym kontener.