tak ale sporadycznie
Wersja do druku
niedziela po polsku, szwedzki stul
https://i.imgur.com/1j96VxZ.jpeg
kotlety z karkówki przekładane, kotlet/cebula i duszone
https://i.imgur.com/biHMNmP.jpeg
https://i.imgur.com/zgf6DSH.jpeg
https://i.imgur.com/RZBT9Sd.jpeg
Ło kruwa, gdyby mi takiego gara ktoś w postawił przed gębą to bym zapomniał o diecie :feelsokayman
ze mną możesz zapomnieć o wszystkim :easterpepe
Cebula fuj
Ja za tydzień jadę na japoński bufet to wam coś podeślę pozdro
poka wagyu jak sonka
to prawda
danie bez cebuli to chuj nie danie
nie zapraszam do dyskusji
pierogi klikane jutro, dzisiaj tylko farsz
https://i.imgur.com/ojWl1os.jpeg
https://i.imgur.com/L30CusY.jpeg
i polskie wagyu
https://i.imgur.com/XBlOvhA.jpeg
Mam nadzieje ze w farszu dajesz 3x wiecej ziemniaków niż twarogu
no takie 2x-2.5 razy więcej, cały garnek ziemniaków obrałem i te dwa twarogi xd nie sprawdzałem ile ziemniaków kroję
te przepisy z jutuba też jakieś popierdolone, każdy inny
jutro z rana jeszcze boczek dosmażę i wymieszam z farszem i dopiero lepianki będą robione
Ja bardzo lubię ruskie ale właśnie czujki często dają twarogu tyle co zimniorow I to wszystko psuje :(
a jak ciasto robiłeś? ręcznie, czy w planetarnym? i jakie składniki? mąka, sól, ciepła woda i trochę oleju, czy inaczej?
niektórzy też trochę masła dają zamiast oleju
https://i.imgur.com/CU3mSWy.png
:maskot
najlepsze jest to, że te przepisy się potem nie udają xD
pierogi ciąg dalszy :dancingpepeez
https://i.imgur.com/uBgDtvU.jpeg
https://i.imgur.com/COvhwcV.jpeg
https://i.imgur.com/Z9Yku3n.jpeg
Te pierożki wyglądają fantastycznie Czarku
gdybym był pierogiem to chciałbym być takim
gdybyś był pierogiem to był byś takim
https://www.vogue.pl/uploads/reposit...sci-slider.jpg
Mam nadzieje, że te pierogi były bryzgane?
piczyfko + masło orzechowe + dżem japkowo dyniowy, ja pierdole ale to jest dobre
a pacząc na filmy hamberykańskie sie zastanawiałem kiedyś jak można żreć masło ożehowe z drzemem
może to nawet lepiej, że bez zdjęcia :prayge
pamiętaj, że z taką dietą hamburgery potem są za grube nawet do startowania w sumo
robił se ktoś kiedyś cebulke prażoną w domu? ile taka może postać w domu bez tych konserwantów sklepowych
macie na obiad
ryż
mieszanka chińska
troche passaty
czosnek
buraczki w occie
na pierwszym zdjęciu widać nawet jak dusza ucieka z kurczaka
https://i.imgur.com/0UFbHF5.jpeg
https://i.imgur.com/HRRlKDZ.jpeg
https://i.imgur.com/9iufU9K.jpeg
czarek zdrowo odżywiający się, powiedz jeszcze że alkohol rzuciłeś zwyrolu
nie odżywiam się zdrowo, ale to akurat gitez do kanapek xD
no i nie mam problemów z nadwagą, więc nie musze się odżywiać zdrowo
Robił ktoś z Was takie przekąski jak w anime mają? Takie kulki z ryżem i czymśtam? Co dzieciaki w Japonii w ogóle dostają do jedzenia do szkoły/w szkole?
Pewnie google powie wszystko, ale eksperymentowaliście z takimi rzeczami na polskich warunkach? ;d
niestety nie w polskich warunkach sie nie da
indor i ogury
https://i.imgur.com/PG9eKvB.jpeg
Kupiłem polędwiczkę wieprzową, bo na promce była. Macie jakiś pomysł, co z tym zrobić dobrego?
usiadz na niej :peepoblanket
do piekarnika, sos grzybowy, albo zasmażka, ziemniaki i korniszonka obok najłatwiej i najszybciej
https://www.youtube.com/watch?v=5-ufFAVGd6w
placek po polsku tylko tłuszczu za dużo ze smalcu, ale już odsączyłem ten, który się na górze zebrał w garze
https://i.imgur.com/6FFeaen.jpeg
https://i.imgur.com/MqHgDye.jpeg
https://i.imgur.com/GfVn9lV.jpeg
a placuszek sam robiony czy kupny
plus za brak marchewki z groszkiem
Nigdy za dużo makaronu z sosem na winie i włoskim serem
Załącznik 383195
boleslaw chrobry przeloguj:czesiuhehe
mmm SOS NA WINIE
Sos na winie, to nie sos, lecz dodaje sie biale lub czerwone wina do "wyparowania", dodaje to smaku, i wtedy dodaje sie salse passate lub swieze pomidory, pomidorki, nie trzeba obierac, bo sa wysmienite jak wygotowane, sos na winie to bardziej Beouf Bourgognon co jest Francuska delikacja nie Italianska, w sumie mlodzi ludzi w Polsce to jak gowneria w hamersrycce, a pozniej leca do Wloch i "Ohhh my gooosh this is so wonderful soo good", ale jak ktos nie ma to sie nie czepiam, bo w zyciu trzeba miec szacunek, ale jesc jak podludzie czy modyfikowac dania i rezultat to praktycznie smieci to wtedy problem, wynalazki, same stworzone dania, itd to inna sprawa, autentyczne dania np jak "Pasta coi funghi" czyli Makaron z grzybami to nie do zamieszania, grzyby i pomidory nie powinny byc w tej samej recepcie.
czarek placek ziemniaczany xd do tego co tam na górze robiłem, tylko bedlin się zapytał czy sam robiłem to wrzuciłem xd
chlop cos sie odpala do bolka jak bolek jest szanowanym krytykiem kulinarnym
Ale kwik :feelsokayman