Czyli wyglada na to, że trzeba kupić wszystko oprócz cebuli, której u mnie zawsze pod dostatkiem.:santakekw
Wersja do druku
Czyli wyglada na to, że trzeba kupić wszystko oprócz cebuli, której u mnie zawsze pod dostatkiem.:santakekw
ale bym se opierdolil jakiegos kotleta z mortadeli
po konfrontacji z mikrofalom
https://i.imgur.com/WaPKAxp.jpg
w pracy nie pijemy ;(
Polskie zapiekanki z lat 90's sa do dzisiaj wyjebiste, to fast food, ktore kazdy musi znac, zamiast hamburgerow i kebapow Polacy powinni promowac to, ostatni raz mialem w 2006, listopad, snieg padal, pamietam, mialem umowe z biznesmenem z Polski, w metro takie kupilem, z kielbasa Polska to bomba, ja pamietam, te z pieczarkami i cebula i miesem i nie tylko, spoko sprawy, aa dania ktore spożywam ale to wysoka kuchnia, czasami lubie wpierdolic smaki PRLU..
Pasta alla Puttanesca czyli Makarona Ala Kurwy, bomba wyjebisty, moj ulubiony w Rzymie jadam w restauracji z dobrym winem i przekaskami, cacy jest.
Załącznik 380118
Pasta patate e cavolo nero, czyli Makaron ziemniaki oczywiscie sadzone i zniszczone i do tego czarny KALAFIOR, bomba, nie jestem jakims weganem czy cos ale dobra rzecz, dla zdrowia.
Załącznik 380119
Dzisiaj bedzie Homar z Makaronem dobrej jakosci, najlepszej, te gowna Barilla i De Cecco w Italii sa, ale tego lduzie tutaj nie kupuja, Rummo i Molisani lepsza, tylko dwie tak na szybko, Rummo jest najlepsza, Divella to stare czasy 70's 80's, tutaj talerz z Homerem, swiezymi pomidorami, passata dobrej jakosci, najlepiej domowa, i do tego oczywiscie Homer lub Calamary.
Załącznik 380120
I Lescz Morski
[QUOTE=Boleslaw Chrobry;10501186]Dzisiaj bedzie Homar z Makaronem dobrej jakosci, najlepszej, te gowna Barilla i De Cecco w Italii sa, ale tego lduzie tutaj nie kupuja, Rummo i Molisani lepsza, tylko dwie tak na szybko, Rummo jest najlepsza, Divella to stare czasy 70's 80's, tutaj talerz z Homerem, swiezymi pomidorami, passata dobrej jakosci, najlepiej domowa, i do tego oczywiscie Homer lub Calamary.
Załącznik 380120
I Lescz Morski Załącznik 380121
Ale bomby tutaj to jebne na wigilie Salatke z Osmiornicy, ale tutaj cala Osmiornica, Polipo jebne se jak dojade bomba.
Załącznik 380122
Tutaj klasyk, Arrosto di Vitello czy Maiale czyli wieprzowskie pieczenie, te mozna zrobic jako Vitell Tonne' czyli z Piedmontu, z sosem Tunczykowym, kaperami, majonezem, musztarda, i pieperzem czarnym dobrej jakosci, najlepiej od Magrebow jak Maroko, czy Middle Eastu.
Załącznik 380123
wajlandur nie spamuj
Panie, panie, ja nie jestem nim a on mna, ale zlosc ludzi tego wieku tak zrobi, ja was znam, wy zydami jestescie wątpićelami, ja jestem Salvatore, dobra, znaja mnie na obsranych Anglo Saskich forach, ale do Polakow mam szacunek, Gerrit, spierdalaj, bo Polacy pizdy zydowsko komunistycznej napewno nie uściskaja, spierdalaj Gerrit, z zydami Grekami i jebanymi "mniejszosciami", wiem, ale Polak ci nie pozwoli bys mnie wkurwial znowu, idz wpierdalac Lerdammer, z kolegami zydowskimi, bo Polak to POLAK i ci bydlaku wpierdoli, nawet przez internet.
Co chłop skriny z kuchnia dorotki wkleja xDDD
Abbacchio (mleczne mięso jagnięce jeszcze nie odsadzone)
Pomidorki koktajlowe Piennolo
Czosnek
rozmaryn
Anchois w oleju
Oliwki drylowane
Świeża lub sproszkowana papryczka chilli
Ocet z białego wina
białe wino
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Sól
gary myje w jakimś hotelu w alpach i pierdoli dobrze tam domywaj bo cie austryjaki wyzwiom:feelsokayman
Ostatnio byłem w drukarni smaku czy jakoś tak w zakopcu, i polecam. Dziczyzna zajebista, pierożki z jagnięcina bardzo dobre, dodatkowo z takim sosikiem ze szpinaku afair. No i kurwa ślimaki, myślałem że będzie gówno ale były genialne. A i podanie git, kelner opowiada o wszystkim, bardzo miło i sympatycznie
I 400zl za obiad dla dwóch osób :nosacz
fajne zycie, wychodze 6, wracam 19
mniej czasu na alko, szef ratuje ci wontrobe:easterpepe
Niemcy tutaj gdzie ja zyje nawet sie boja przyjezdzac na wakacje, teraz se pomysl, ja pracowac dla Niemcow? Chyba gdybym byl toba, ponioslo mnie wczoraj, ale taka pizda jak ty mogla by orac trawe na Ukrainie za pare Rubli, teraz spierdalaj chlopcze, ostatnio za duzo przeklinam, ale prawda jest taka ze ja mam 49 lat i jestem czlowiekiem zycia, bylem w 50 krajach, i czuje zycie, ty napewno nie byles nawet w Krakowie, chlopaku, zostaw to, nie twoja sprawa, do Polaka z szacunkiem i dobra pozytywna mentalnoscia mam szacunek, do zydka i kurwy Niemiecko Ukrainskiej nie, Polak to wasz pan pamietam Hanysie.
Załącznik 380149
Insalata di Riso, po Italiansku, dobre, i auper najbardziej w cieple dni, ale tez dobre na zimno dzisiaj :dancingcoffin
Ja mam pytanie do ludzi tutaj, lubicie pieczone kasztany?
Załącznik 380165
tylko te z placu pigalle
Raz w Turynie je jadłem i bez szału. Ale mąka kasztanowa jest świetna do szarlotki czy innych wypieków.
Zalezy tez od regionu w Italii, kazdy region ma inna kulture i tradycje, "Wlochy lub Italia" nie istnieja, tak ludzie to Italic peoples, czyli Italijscy ludzie, Polacy pomylili Italiancow z "Volsci" czyli Woloskowami, starozytne plemie Italijskie pochodzenia Umbro Oskiego, ale w Italii bylo wiele "cywilizacji" te znane to Rzymianie, Sikulowie, Enotrowie z Kalabrii, Etrschi, Veneti, itd, byly tez mieszane plemiona Celtycko Italijskie, Polacy z "Wlochami" mnie rozjebali, kazdy region ma wlasna kulture, ludzie z centrum Italii maja Rzymiansko Latynskie korzenie kulture i kuchnie jak Wenetowie czy Lombardzi, czy Piedmont, jak w Milanie czy Tyrolu, a South czyli Poludnie Italii to inna sprawa, to ci "Wlosi" znani z Mafii, i egzotycznosci, to potomkowie, Italijskich plemion, narodow, Greckich, Kartaginczykow, Fenicjuszow, kuchnia i kultura jest po prostu inna, i to jak swiat równoległy, tutaj kasztany sa tradycjnie jedzone w Listopadzie, w piekarniku czy wedzone, mozna zrobic tez paste czyli Makaron z kasztanami, i powiem ze dobry, z Speckiem, Pancetta czy Guanciale, dobra rzecz, lecz kasztany troche za slodkie, i ta konsystencja i ten smak troche moga byc dziwne dla obcokrajowca, nie przepadam za tym, w sensie nie jadam tego co 5 miesiecy ale czasami mozna to zrobic z winem czerwonym jest dobre, sa rozne smaki w kuchni Italijskiej, to najwieksza i najlepsza kuchnia na swiecie ludzie chca czy nie, nawet Chinczycy od nas kopiuja, haha... :pepega
Super kanapka/bulka w pracy, z czym to? Dobra sprawa ale widze kawe mleczna, Capuccino lub kakao, z tego w Italii sie smieja z Niemcow, bo oni pija Capuccino po dobrym jedzeniu, gdzie idzie wino czerwone lub biale, nawet nie piszo "powinno" bo kazdy czlowiek wybiera to co lubi, najbardziej gdy to zalezy kuchni, tw twoje screeny sa super, to takie jedzenie PRLwoskie, jedzenie biesiadne to inna rzecz, wielu nie przepada za tym, najbardziej w Polsce kulturalnie Hameryczkowej gdzie wpierdalaja burgery, szawarmy, i nie maja szacunku do Polskich tradycji, to tez byly tradycje z czasow bolu i problemow, takie jedzenie jest dobre, nie mysl co bydlaki polglowki, i swinki ci pisza, dawaj do przodu, lepsze to nisz spasle kurwy hamburgerskie, Polaczki "digital" i tik srok. Pozdrawiam Ciche sciany.
zapiekanka bułkowa, ser i kiełba na masełku i keczupix ten taki dobry nie pudliszki tylko ten lepszy heinz (ten na zdjeciu to tego po prawo) bo jadl parUwU
a kawka neska z ostatniem lykiem mleka i kurwy pomarancze na deserek po sniadaniu
Dobra myliłem się to na bank nie poncjusz:fook
W tym roku wigilia z Torgiem, chyba sobie pickę zrobie albo cos eh
:peepolove
no heinz kozak, ja se zawsze daje heinza i sriracze i wtedy letko pikantne
https://i.imgur.com/HyWnc4k.jpg