a gdzie ten tunczyk
Wersja do druku
roczny niewidoczny haha
xD jednej puszki tylko używam to tam jest 200g ryżu, 100g tuńczyka to może i mało
pesto pietruszkowe + papryczka chilli i ser cheddar, polecam
Załącznik 376784
piesto nie jem bo to piesje a nie dla człowieka
pzdr
I makaron za 2zl z biedronki no nieźle nieźle
Kurwa bez kitu obiad dla biedoty. Może sobie zrób aglio olio jeszcze jak kurwa bezdomny
spoko wyglada i pewnie dobre ale kurwa kup se jakis normalny ser do makaronu
Wy pewnie na studiach to samo tagiatelle z łososiem wpierdalaliscie xD
A ser do makaronu to jaki, parmezan?
sharp cheddar 12-18m jest spoczko do takich potraw ale kurwa no na makaronie nie oszczędzaj bo to jest najwazniejsza rzecz a roznica miedzy najtanszym gownem a czyms naprawde dobrym to jest kwestia 1-2zł na jednym daniu.
a no i na posypanie te te sery co kolega wyzej wymienił
Komu mogłem to dałem reputka, zastosuje się do porad w następnej makaranowej potrawie
No i co tam na talerzach..
Klasycznie, doprawiony chamsko 2x schabowy dzien przed, zmieniaczki z masełkiem, resztka jajeczka z obtaczania i starzejąca się zielona cebulka.
Do pekinskiej papryka srednio pasuje..
Załącznik 376813
Załącznik 376814
Uwaga podaje przepis na zajebistą grzybową jak sie nie ma grzybów (mi mole jaja zlozyly w moich zbiorach kurwy jebane)
2x mroźna kraina z biedry za piątaka
4x kostki bulionowe
1.5l wody
robicie bulion (wrzucacie kostki do wody) i jak zacznie bulgotac to wrzucacie zawartosc mroznej krainy
potem cyk maly ogien albo cyferka trzy, zalezy od tego na czym grzejecie i profit
ja do smaku dodalem troche magi ale w intrukcji nie wspominali
co to jest mrozna kraina z biedry za piataka
mrożona kraina to jest firma produkująca mrożonki
biedra to jest sklep biedronka
piątak to jest 5pln czyt polski nowy złoty
Folda jest za 20
jedzenie z kostki bulionowej masz ty godność?
Takie grzybki z mrożonej krainy to mają skład jakby ktoś nasrał na rzadko do tej torebki. Dawajcie jakieś normalne dania, bo bede musiał wrzucić fotkę paprykarza
Ok,
Chamska buła z karczkiem i żurem na chamskiej giełdzie elektronicznej, tu czas zatrzymał się w miejscu.
Załącznik 376835
Nie jest to prawda, jako czlowiek grzybniety potrafie odroznic posiekanego maślaka od prawdziwka. No i w mroznej krainie daja prawdziwki przez co ladnie pachnie w chacie grzybami ale niestety ostatnio mi sie trafil robaczywy kawalek ( w sensie tunele po robakach w grzybie), estetycznie 1/10 ale smakowo to nie robi roznicy. Jako substytut prawdziwej grzybowej zatwierdzam te rozwiazanie
https://www.radio.bialystok.pl/src/4...fceab97981d634
no elo zrobiłem se kisiel podlaski
a tu z wczoraj
https://upload.wikimedia.org/wikiped...s_kissel_6.jpg
Jak to jakas spucha jest panie kilkudniowa
Długo zbierałes zwałe do tej miski?
ble
kurwa moze macie racje
dzisiaj cos zdroszego
https://rozszerzaniediety.pl/wp-cont...niemowlaka.jpg
tak w skali od 1 do 10 to jak bardzo jestes odklejony shany
kupilem se takie ksiazki fajne kucharskie na razie wszystkie przepisy pyszne
https://www.amazon.com/Natural-Harve.../dp/1481227041
https://www.amazon.com/Cooking-Semen.../dp/1675305226
Ostatnio kupiłem sobie thermomixa, polecam w chuj urządzenie. Jedzonko smaczne wychodzi z wbudowanych przepisów a przy gotowaniu nie upierdala się całej kuchni.
Wole mieć kontrole nad kuchnią :polak
Też kupiłem jakoś w sierpniu zrobiłem 3 razy naleśniki fajny sprzęt
Nie stać was na ukrainke?
Sao na 100 sposobów i mortadela?
Załącznik 376842
Kto wybrzydza ten nie zna smaku dobrej kiszki, pasztetowej
Ta galarete podlaska skads kojarze, bynajmniej nie z kibla
Załącznik 376932
Załącznik 376933
Lasagne ze szpinakiem, tym razem posluchalem torga I użyłem droższych serów xD. Gorgonzola, mozarella i feta prosto ze słonecznej Grecji.
Szpinak zmieszany z fetą i gorgonzolą, i sosem beszamelowym, z góry posypany mozarellą. Trochę opadła, bo źle ugotowałem płaty makaronu xD. Skleily się I założyłem przed to mniej warstw
Nawet dobre
co se położył listek na obsrańcu prawie jak jamie oliver xD
i niezłe "droższe sery" to az sie boje z jakich serow robiles wczesniej
Edamskiego i morskiego :kappa
Nie gotuj makaronu lasagne :pepehands
Raz jak nie ugotowałem makaronu to był twardy po pieczeniu, może za mało sosu dałem wtedy, chuj wie
Teraz przetrzymalem po 30 sekund każdy płat i mięciutkie wyszło
Kicha, kicha pasztetowa w wołowym jelicie :nosacz
Dzis stypa z obiadem to se tosta zajechałem, konserwowa szynka to numer jeden w tej potrawie
Załącznik 376937
Sos czosnkowy warty uwagi? (Kupny)