czemu nie ma jeszcze updatu puszkowego 09.10.2023:reeeeeeee:reeeeeeee
Wersja do druku
czemu nie ma jeszcze updatu puszkowego 09.10.2023:reeeeeeee:reeeeeeee
na chuj jesc takie gowno jeszcze w takiej cenie :hmm
Bo już ojebałem wszystkie :feelsspecialman
Ale ktoś polecał jakieś inne puszki, więc może w następnym miesiącu coś wleci
aha kolejny sonka nam tu rośnie widzę 200złotych przejadł nawet tydzień nie minął.
dieta czokoszokowa by na miesiąc nawet przy inflacji starczyła za tyle
Tak kurwa, Ogorki kiszone w Mesopotamii, bo Shlomo Goldbergovitz jak tak napisal, jebane karaluchy.
mogłbyś jeszcze zrobić porównanie do jakichś słoików z marketów i tych szybkich obiadów w plastiku od sfd/kfd. Bo z tego co mówisz to z tą jakością premium to tak średnio i nie wszystko było smaczne. Cenowo z marketów wychodzi pewnie z 60% taniej bo mogą sobie pozwolić na niskie marże a te puszki to marketing+wysoka marża bo ludzi co to kupuje jest garstka. A to co jest dla marketów produkowane to ma olbrzymią pule odbiorców np jacyś starsi ludzie czy co nie potrafią gotować.
Ja z marketowych słoików gorąco polecam pataks. Mój ulubiony to tikka masala i w połączeniu z gotowymi naanami z biedry(odgrzanymi na patelni) robi super robotę.
Załącznik 382412
Najlepsze produkty Włoskie do makaronów to Rummo, De Cecco, Baronìa, Setaro, Voiello, Afeltra, Molisana, Martelli, Vergini, Gentile, te za granicą Italii to produktry sredniej jakośći.
No super, ale jak Germanie uczyli jak przechowywać PIWO i WINO w beczkach to nie, w Italii jest to znane, Zyd do pieca, klamca.
Na Sardynii lud nuragijski produkował piwo od 1350-1200 p.n.e. Ceramika znaleziona w miejscu nuragicznym nuragu Arrubiu zachowała w sobie cząsteczki i kwasy tłuszczowe gotowanych substancji. Badania wykazały, że niektóre z nich są typowe dla piwa. Trwają dalsze badania, aby zrozumieć, jakie owoce i substancje wykorzystano do odkrycia przepisu.
Grecja, bardziej zorientowana na wino, nie produkowała piwa, ale spożywała go w dużych ilościach, szczególnie z okazji uroczystości ku czci Demeter i podczas igrzysk olimpijskich, podczas których spożycie wina było zakazane. Napój trafił do Grecji za pośrednictwem handlarzy fenickich.
Etruskowie i Rzymianie również bardzo woleli wino, choć byli sławni ludzie, którzy stali się zwolennikami piwa, jak na przykład Agricola, gubernator Wielkiej Brytanii, który pewnego razu wrócił do Rzymu w 83 roku n.e. przywiózł ze sobą trzech mistrzów piwowarskich z Glevum (dzisiejsze Gloucester) i otworzył pierwszy pub na półwyspie Włoskim..
Boleslaw Chrobry z torga to mój ulubiony model AI :peepolove
To musi sprobować każdy, "Pasta alla Zozzona", ja pierdole, boczek, pancetta czy Guanciale, cebula, passata dobrej jakosci, można dodać pomidory typu malinowe, i inne podobne, albo normalny pomidor, do tego 2/3/4 jajka, i bomba, pieprz czarny, i nawet czosnek można dodać, wyjebista sprawa, Pecorino czy Parimigiano lub jaki ser wolicie, i bomba, pozdrawiam grubą kurwe Sonke, co keto nie działało? Ha ha
Załącznik 382415