O hui myslalem ze 180~
Wersja do druku
Ja oliwe z oliwek używam do jedzenia gdzie sie je całość, bo ona ma te przeciwutleniacze i inne takie*. Np do spaghetti daje ją, albo do udek z kuraka, z których potem robie sos. Tzn sos z tego w czym sie udka duszą.
No i poza tym to staram sie raczje takie udka dusić, albo ten sos do spaghetti, czyli nie robie tak że na samym tłuszczu smarze tylko wody od razu dolewam, może walory smakowe odrobine tracą na tym, ale dowalam se przypraw.
Sam już nie wiem co robie nie tak że mi ten kurewski cholesterol nie spada, chyba za mało jedzenie serów ograniczałem :cheems
* - edit no kurwa poza tym to przede wszystkim taka dobra oliwa to jest droga xD
Zmniejsz też ilość jajek w diecie.
Ja jeszcze to co się da piekę w piekarniku a nie na patelni, np mielone .
Ciekawe jak u mnie z tym cholesterolem , nigdy w sumie o tym nie myślałem .
Menemen Tureckie danie, tak bardzo dobre, ale ja dodaje tez Sucuk, Turecka kielbasa, mozna dodac nawet Polska czy Wloska, nie wazne, jak kto chce robic to robi, bardzo dobre danie, jest przepis Refika Kitchen na YouTube na najlepszy Menem jaki mozna stworzyc, Shakshuka to Tunyzyjskie danie, biedniejsze, to przez historie, mentalnosc i tez styl zycia i gust, tutaj najlepsze.
Załącznik 380503
szakszuka ci na ryj polaku
Robisz to bo masz pizde miedzy nogami a tata nie byl twoja figura w roli glownej lecz mama i babacia
Załącznik 380505
Tutaj jestes WIELKIM TURECKO LECHICKIM WOJOWNKIEM co wie czego chce od zycia.
Menemen
Załącznik 380506
Ale mi Bolesław smaka narobiłeś, ponosisz za to moralną odpowiedzialność :cheems
Dobra, uspokójcie swój homoseksualizm albo się umówcie, żeby rozładować napięcie :pepehands
Załącznik 380511
Kurczak, makaron, sos smietanowo-majo-sriracha :peepogiggle