Reklama
Strona 8 z 166 PierwszaPierwsza ... 6789101858108 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 106 do 120 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #106
    Avatar nagiler
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Toruń
    Wiek
    31
    Posty
    815
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Jak bylem na wymianie u hiszpana to ogarnalem, ze zawsze jak robil kanapki, to zamiast masla smarowal albo jakims sosem, majonezem lub oliwa. Od tego czasu tez tak robie i kanapki o wiele lepsze ;d

    majonez + salata + szynka + ser + papryka/pomidor = raj :D

  2. #107

    Notoryczny Miotacz Postów Dawox jest teraz offline
    Avatar Dawox
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    1,480
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Trochę głupie pytanie ale jak mogę udoskonalić tosty? Wpieprzam je prawie codziennie bo najłatwiej zrobić i już mi się powoli przejada.

  3. #108

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    216
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Cytuj Dawox napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Trochę głupie pytanie ale jak mogę udoskonalić tosty? Wpieprzam je prawie codziennie bo najłatwiej zrobić i już mi się powoli przejada.
    daj dzemu troche na gotowe tosty, ser + dzem to mega polaczenie ; d

  4. Reklama
  5. #109

    Data rejestracji
    2011
    Posty
    252
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    Angielskie sniadanie ;-)

  6. #110
    Avatar Phoenix
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    330
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj dzeejkop napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Angielskie sniadanie ;-)
    o w dupę, to w 1/3 tłuszcz przecież

    ale zjadłbym, tak raz w życiu prawdziwe angielskie śniadanie z takiego zajebistego baru (nie, że sobie w domu zrobię bo to nie to samo)

    ale ogólnie taka fasola + bekon na śniadanie + tosty z masłem to zajebista rzecz, na wakacjach jak to jest jako śniadanie to tylko to ;dd
    a no i czarna herbata do tego ofc
    Captain! My Captain!

  7. #111

    Notoryczny Miotacz Postów Dawox jest teraz offline
    Avatar Dawox
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    1,480
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj Warsain napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    daj dzemu troche na gotowe tosty, ser + dzem to mega polaczenie ; d
    Hmm nie mam dżemu akurat.Jakaś inna propozycja?

  8. Reklama
  9. #112
    Avatar benek6666
    Data rejestracji
    2006
    Wiek
    34
    Posty
    213
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Tarta z ananasem i z kremem takim patisiere czy coś, w moim wykonaniu, dobra zią. troche na brzegach sie rozpadła ale to nic



    przepis http://www.youtube.com/watch?v=T-wgDLLDsb4

    Z dzisiaj: placki ziemniaczane z pieczarkami, cebulą i sosem czosnkowym. epic win



    przepisu nie daje bo to po prostu placki ziemniaczane i położony farsz z duszonych pieczarek i cebuli. a sos czosnkowy jak zrobić macie tu: jogurt naturalny pół szklanki, majonez 2-3 łyżki, czosnek wycisnięty (ze 2 ząbki, chyba że nie chcecie ziać to z półtora), koper posiekany(moze byc i mrożony jak ktoś ma), troche soli lub najlepiej soli ziołowej. Ilość majonezu se regulujecie według własnych upodobań

  10. #113
    Avatar Szantymen
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Szczecin
    Posty
    1,731
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Kurwa, jakbym zjadł rano takie 'angielskie śniadanie' to miałbym niestrawność cały dzień...
    Mam problem żeby wmusić rano 2 lekkie kanapki a co dopiero takie coś...

  11. #114
    Avatar jamba
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    171
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Cytuj Dawox napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Trochę głupie pytanie ale jak mogę udoskonalić tosty? Wpieprzam je prawie codziennie bo najłatwiej zrobić i już mi się powoli przejada.
    jak nie używasz przypraw to polecam czosnek granulowany, zioła prowansalskie i oregano + w srodku tosta majonez, mówie Ci, zupełnie inny wymiar tostów :D
    Cytuj Offspring Power napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ja w te święta będę pociskał panienki w dupeczke
    Cytuj Lanth napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    pokaz zdjecie dziewczyny, bez tego nic sie nie dowiemy

  12. Reklama
  13. #115
    Avatar Elite Box
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    ________________ Piszę: Życie na Rookgaardzie!
    Wiek
    33
    Posty
    290
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Dobry kumpel Box jak zwykle służy dobrym przepisem! :>


    Potrzebne:
    - pieczywo tostowe
    - masło naturalne (nie żadne margaryny ramy delmy itp)
    - ząbek-dwa czosnku
    - pieprz cayenne
    - przyprawa do kebaba/gyrosa
    - słodki sos chilli
    - grubo ciachana szynka konserwowa bądź z indyka (lub taka, jaką lubicie najbardziej)
    - ser tostowy ten taki paczkowany w folijkach
    - oliwa do dekoracji

    Przygotowanie:
    Na początek ucieramy ząbki czosnku (w zależności od ilosci przewidywanych tostów) i mieszamy w miseczce dokładnie z lyżką masła. Tak weźmy sobie ząbek czosnku na dwie łyżki masła. Smarujemy masłem czosnkowym obie kromki chleba tostowego, na to kładziemy od razu szynkę, którą posypujemy pieprzem cayenne i przyprawą do kebaba. Kładziemy potem plasterek sera. Zapiekamy i dopiero później nakładamy do środka sos, żeby był zimny :P
    Na wierzch możemy posmarować lekko oliwą, trochę dla smaku i trochę do dekoracji, żeby tosty się świeciły :D Można też polać sos na wierzch, zamiast do środka.

    Doznania ostrości pieprzu cayenne i słodkości sosu chilli to świetne połączenie. Masełko spowoduje, że tosty będą bardziej soczyste, czosnek w dodatku poszerzy gamę smaków potrawy.
    Opowiadania SF i Fantasy
    Zapraszam na bloga, aktualnie wydaję opowiadanie SF pt. Cztery godziny NOWE!
    http://sciencefantasia.blogspot.com
    ***
    Facebookowa grupa dla twórców blogów literackich - https://www.facebook.com/groups/literaccy/ ;)

  14. #116
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Dzisiejsza kolacja:



    Puszka tunczyka, dwa pomidorki, sos czosnkowy, szczypta bazylii.

  15. #117

    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    c==3
    Wiek
    32
    Posty
    2,069
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    moja dziewczyna zrobila ostatnio zajebista potrawe i dzis skserowałem to od niej, nie mam zdjecia bo juz żeżarłem, ale rzuce przepisem;

    najpierw robimy sos czosnkowy; wiec chyba kazdy powinien wiedziec. Gnieciemy 2 zabki czosnku, dwie lychy jogurtu naturalnego, 1 lycha majonezu (jak kto woli)
    smazymy kielbase w drobna kostke
    kroimy ogorka, papryke, ser, jajko, cebule, pora w drobna kostke
    z kielbasy odsysamy zbedny tluszcz kladac np na papierowym reczniku, wszystko wrzucamy do michy i zalewamy naszym sosiksem ;d mega kozak opcja mozna jesc tak, lub mozna zawinac w nalesnika (cos ala twister) wtedy nalesnika zapiekamy w lekko w piekarniku i naprawde dobre papu wychodzi ;o

  16. Reklama
  17. #118
    Avatar Phoenix
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    330
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj Vadim napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Dzisiejsza kolacja:

    [IMG]http://img26.imageshack.us/img26/3008/imag0238a.jpg

    Puszka tunczyka, dwa pomidorki, sos czosnkowy, szczypta bazylii.
    weź wydłub te gniazda nasienne z pomidorów, są wtedy 100x lepsze
    teraz zima, pomidory drogie to może Ci szkoda, ale w lato to zawsze tak rób
    a najlepiej jeszcze skórkę zdejmij to już wgl super wtedy jest (no i kilka kropli octu balsamicznego i oliwy no i ta bazylia, niebo)
    Captain! My Captain!

  18. #119
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Phoenix napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    weź wydłub te gniazda nasienne z pomidorów, są wtedy 100x lepsze
    teraz zima, pomidory drogie to może Ci szkoda, ale w lato to zawsze tak rób
    a najlepiej jeszcze skórkę zdejmij to już wgl super wtedy jest (no i kilka kropli octu balsamicznego i oliwy no i ta bazylia, niebo)
    Nigdy nie wydlupuje pestek jak jem w takiej postaci. Jedynie ten bialy srodek wywalam, tzn obkrajam pomidorka i wywalam ten srodek, jakby ogryzke. Skorek tez nie obieram, w niej jest najwiecej witamin podobno. Do gotowanych potraw (np. spaghetti) to oczywiscie wywalam pestki i skorki.

  19. #120
    Avatar Fiolettowy
    Data rejestracji
    2007
    Posty
    758
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Phoenix napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    weź wydłub te gniazda nasienne z pomidorów, są wtedy 100x lepsze
    teraz zima, pomidory drogie to może Ci szkoda, ale w lato to zawsze tak rób
    a najlepiej jeszcze skórkę zdejmij to już wgl super wtedy jest (no i kilka kropli octu balsamicznego i oliwy no i ta bazylia, niebo)
    lol to 2/3 pomidora ma wyjebac ?

    Ostatnio zygam już makaronem tostami frytkami i innym szybkim żarciem. Chciałem sobie zjeść ryżu, zawsze jak jadłem ryż to był taki zajebisty tak jakby sklejony, ogarnia ktos jak taki zrobic albo jaki to rodzaj. Mi wyszedł taki sypki jeść się nie da i jakiś suchy wgl. Da radę zeby był coś jak w sushi i zeby gotował się w worku ?



    Aha i ogarnia ktos z was przepis na jakiś domowy dip w miarę normalny ? Nie salsa najlepiej bo taki to umiem sam
    Ostatnio zmieniony przez Fiolettowy : 16-01-2012, 00:17

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •