zwykly pikantny
A Ci jebne
Ci jebne też
Wersja do druku
a gluten to nie jest przypadkiem w zbozach?
kurwa też tak myślałem.
ale polecam te paste
Cytuj:
Dotychczas bez wahania sięgałam po koncentrat pomidorowy z Pudliszek, ufając, że jako produkt z tzw. wyższej półki (cena) nie zawiera żadnych zagęstników i glutenowych dodatków.
[...]
- Marta, ty używasz tego koncentratu? Przecież nie ma gwarancji, że on jest bezglutenowy?
Poczułam, jak purpura okrywa mi policzki.
- No ładnie, majątek tracę na bezglutenowe jedzenie, a truję się koncentratem! - pomyślałam ze zgrozą
o chuj chodzi z ta cala moda na gluten XD?
pozdrawiam jedzac kanapke z chlebem
Vadim dzięki za podpowiedź.
Rahilux to nie moda, nie jem glutenu z powodów medycznych.
Macie jakies fajen przepisy na ramen ktorych nie gotuje sie przez 3 dni? Raczej cos co da sie zrobic w miare szybko...
W miarę to tak wzglednie, ale:
500g mięcha, ja użyłem karczek, do garka z sosem sojowym i mirin w proporcjach 2:1, gotujesz z godzinke
Robisz bulion, ja robilem na resztkach z kurczaka z "wczoraj", warzyw i konbu (jak uzywasz konbu to dodaj tak na 10-20 ostatnich minut gotowania + pienia sie), jak masz to mozesz zrobic z konbu + bonito + warzywa, tez spoko
Moczysz grzybki co by byly miekie, ja uzywalem shitake i mun
Warzywka kroisz, ja uzylem dymke, marcheweczke i pora
Miecho wyjmujesz, kroisz w plastry dodajesz ile chcesz
Do bulionu wlewasz zaprawe w ktorej gotowales miecho, ja dodaje sporo bo lubie smak sosu sojowego
Ja dalem jeszcze jajeczko na twardo
I makaron, ja lubie Chow Mein
Tak to wygladalo:
Załącznik 365715
Zostaly ze sniadanka akurat. W sumie to powinno chyba byc polplynne zoltko.
Byczki, jakieś ciasto nie za słodkie?
U mnie w domu klasyk orzechowiec z masa budyniowa i dżemem porzeczkowym, dobrze wjeżdża klasyk, nie przejada się, ale szukam czegoś właśnie takiego nie za słodkiego, tutaj kwaśne porzeczki trochę przełamują tę słodycz. Ewentualnie zajdzie ogólnie przepis na jakiegoś sztosa, ale nie jakiś tort kurwa
rowniez pozdrawiam
https://youtu.be/dwM3alaXb8k
ja na skurwialej dietce także moje posiłki to typowe 15 minutówki typu wpierdol ryz, kurczaka i zryj
no i za to cie szanuje, byku
Sugerowanie że musisz wpierdalać jakiś ryż z kurczakiem bo jesteś na "diecie" iks de.
Jest pełno smaczniejszych i zdrowszych posiłków które też dostarczą Ci odpowiednią ilość białka i węgli ale nie, na siłkę jak ktoś chodzi to ryż z piersią i essa
no ja to bym w huju miał tą całą dietę jak bym miał wpierdalać ryż i kurczaka, co ze mnom nie tak?
Co z tym ciastem? Którzy tutaj byli spece od gotowania kiedyś? Mentionujcie
serniczek na propsie a nie jakieś wymyślone gówienko z qtasem pośrodku smacznego
:ezy
Jakiego typu? Wiedeński?
nasz polski z twarogiem
@wampiirr ; ale jakie ciasto chcesz, bo to dość istotne :hmm
przecież napisał
https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...FjPIKzmhnk.jpg
xD
Pierdolnij se marchewkowe, przepisów masz milion na necie, daj se migdałki i włoskie oraz miud zamiast cukru który będzie w przepisie i gotowe :)))
Rozważę te propozycje
Ciasto marchewkowe z kremem orzechowym | Kwestia Smaku
z marchewkowych to jest zajebiste
no i robiłem jeszcze kiedyś takie
Sernik snickers na zimno - proste ciasto bez pieczenia
nie było zbyt słodkie, nie za dużo cukru idzie tam, brałem też zwykły twaróg zamiast tego sera na sernik
Tarta cytrynowa z bezą | Kwestia Smaku @wampiirr ; tylko wypierdol beze i będzie cud miód i orzeszki
Rośnie mi jalapeno i zastanawiam się co z tym zrobić. Wpadłem na pomysł wykorzystania papryczek do zrobienia "chipotle". Jednym z warunków jest jednak wędzenie papryczek przez przynajmniej kilka/kilkanaście godzin.
Jak najlepiej zaimprowizować nie mając sprzętu?
ehh to cale zycie zle robilem
Nauczę się w tym temacie gotować krakena?
chodzi o osmiornice czy gowno? :D
ktory gotowy spod do pizzy najlepszy czy to w wszystko jeden chuj
zapierdol se gościu szczura to ci się odechce jeść te śmieci typu pizza
@Eternal Spark ; wędzarnia balkonowa? Do środka sypiesz wiórki drewniane a pod spód dajesz podgrzewacze i to ładnie dymi.
Ja sie nie dziwie ze nie dajesz sobie rady z zyciem jak ty nawet ciasta na pizze nie umiesz zrobic xD
Oj byku zrobienie dobrego ciasta wcale nie jest łatwe
-1
No no to lepiej za desery sie nie zabieraj
90% pizzeri w Polsce nie potrafi zrobić dobrego ciasta na pizzę
zrobienie dobrego ciasta na pizze to jest umiejętność której nawet paralityk w postaci psa by sie nauczyl. a ze polskie pizzerie robią polskie pizze to inna kwestia, biorąc pod uwagę że kiedy jest takie jak powinno być to większość klientów mówi "hur dur pizza była przypalona i ogólnie chujowa" xD
Protip:
Kupcie dobrą mąkę, są takie pod pizze nawet. Można też sobie sprowadzić coś z zagranicy, nie są to duże koszta. A robotę robi.
No i nie oszukujcie się, że pizza z piekarnika będzie taka sama jak z węglowego/drzewnego pieca ;d
Właśnie moim błędem chyba było zbyt krótkie/chujowe wyrabianie ciasta, ale właśnie zamówiłem sobie mikser z misa i niech wyrabia cwel 2 godziny. Bo normalnie zostawiałem w lodowce na cała noc
Myślisz że zbyt długie wyrabianie ciasta to dobre rozwiązanie? XD
10 minut to max.