Ten sos ze sloikow do spaghetti na dluzsza mete jest obrzydliwy. Lepiej samemu zrobic z przecieru (tak, przecieru a nie koncetratu) lub soku pomidorowego zageszczonego maka.
Wersja do druku
Ten sos ze sloikow do spaghetti na dluzsza mete jest obrzydliwy. Lepiej samemu zrobic z przecieru (tak, przecieru a nie koncetratu) lub soku pomidorowego zageszczonego maka.
zależy jaki. taki z biedronki za 3zł z jakimiś warzywami (aspiro?) jest obrzydliwy, lepiej kupić za 5zł sos do spaghetti pudliszki albo coś w ten deseń i od razu inna bajka
Mialem na mysli wlasnie Pudliszki/Lowicz/Uncle Bens ;d Te sosy maja takie sztuczne smaki, i sa kwasne. Raz na jakis czas ok, ale jakby mial jesc to z raz w tygodniu (bo srednio raz na tydzien robie sobie spaghetti) to bym wolal ograniczyc sie do suchego chleba ;d Naprawde polecam samemu zrobic sos z przecieru lub soku ;)
Zależy który sos. Ten z Biedronki z różnymi dodatkami jak pędy bambusa (bodajże nie jestem pewny), kukurydza, ananas i kilka innych jest naprawdę smaczny. Ale ten już sam czysty sos pomidorowy bez dodatków z Biedronki aż taki smaczny nie jest ale zjadliwy :D I tak najlepsze są kotlety mielone od Babci ^^
Dzisiejszy obiad <3
Załącznik 270338
Cholera ale slaba jakosc, nie wystabilizowalem ;<
A gdzie główne danie, widzę tylko sałatkę
ja jestem wegetarianinem i mogę polecić duszoną cukinię.
składniki
2 cukinie ~30 cm każda
średnia cebula
warzywko/vegeta/kucharek/CośWTenDeseń
cukinie kroimy w plasterki, cebulkę w kostkę, w rondelku rozgrzewamy trochę jakiejś Kasi albo czegoś takiego, dodajemy cukinię i cebulkę, dolewamy szklankę wody, dusimy pod przykryciem aż zmięknie, przyprawiamy i gotujemy aż do wyparowania wody.
smaczne.
Wegetarianinem nie jestem ale lubie strasznie takie wegetarianskie potrawy ;d Lekkie i zdrowe ;] A mieskiem tez nie pogadze ale nic wiekszego nie chcialo mi sie robic :D
Danie bez mięsa sie nazywa przystawką. Wegetarianie to są cioty. Człowiek od zarania dziejów jadł mięso, a tu proszę, XXI wiek i sie ludziom w dupach poprzewracało, tak samo z dysleksją, ale to inna sprawa.
Serio, tak bardzo Cie interesuje co inny, obcy czlowiek ma na talerzu zeby nazywac go ciota? Wiecej miesa w sklepie dla Ciebie.
Jeszcze raz podkreslam, ze nie jestem wegetarianinem/weganem.
@Gora
Z tortilla i salatka lepsze :D Z ryzem za suche ;d Moze w tygodniu zrobie sobie tego kebaba to zarzuce fotke ;d
Fajnie zrobić taki sos słodko-kwaśny samemu.
W połowie lipca wydajesz około 100zł na produkty a masz z tego 50-60 słoików czyli wychodzi mniej niż po 2zł za słoik do tego jest pełen smaku w przeciwieństwie do tych ze sklepu. Zawsze mama takie robiła, ale w tym roku zrobiłem sam, zajebiste.