Jakiekolwiek, polecam KFD WPC 80, bo jest smaczne.
Ale białko to jest tylko substytut jedzenia. Zacznijmy od tego, że aby schudnąć musisz być na deficycie kalorycznym, a ty nawet nie wiesz ile jesz. Trudno mi powiedzieć ile powinieneś jeść, bo to zależy od metabolizmu i stylu życia. Ja zaczynając od wagi ok. 85kg jadłem od 2500 kcal i potem w dół. Musisz sam sobie sprawdzić, przy jakiej ilości waga zacznie ci schodzić, ale nieznacznie, ok. pół kilograma na tydzień to będzie dobrze, bo zrzucając więcej palisz mięso. Możesz sobie obliczyć nawet GDA z jakiegoś kalkulatora i zacząć się do tego stosować i ważyć się codziennie rano na czczo i zobaczyć co się dzieje z wagą po np. tygodniu, wiadomo, że będą wahania, ale jak będzie tendencja spadkowa to git, jak nie to ucinasz co tydzień 50-100 kcal. Są różne szkoły, ale ja robiłem redukcje 0.8 tłuszczu na kg masy ciała, 2g białka na kg i reszta w węglowodany, ale niektórzy jedzą więcej tłuszczu mniej węgli, to zależy. Ogólnie w twojej diecie masz mega mało białka, a to jest podstawa redukcji. Nie musisz się katować jakąś owsianką z wody czy mięsem gotowanym, bo to nie ma większego znaczenia. Jeżeli to jest twój pierwszy poważny kontakt z siłką to pomimo utraty tłuszczu na pewno zbudujesz trochę mięsa i poprawisz sylwetkę, na pewno to zauważysz po dłuższym czasie, ale musisz robić ciężkie i duże objętościowo treningi, żeby dać mięśniom bodziec do wzrostu, a nie do spalania.
Maniek900 napisał
najtańszy izolat jaki znajdziesz i pij z mlekiem, a moja rada nie kupuj. Szkoda pieniedzy na żarcie w proszku, poza tym wymiernych efektow nie bedzie po samym bialku. Jak chcesz jakies suple to kreatyna monohydrat/jabłczan
Po co mu kreatyna na start treningów? Bez sensu, a białko w proszku wychodzi wcale niedrogo, bo jak masz białko za 40zł 700 g, porcja wychodzi niecałe 2 zł za 25g białka, cenowo mniej więcej jak pierś z kurczaka. Bez sensu jest natomiast kupno izolatu, który jest drogi, dla kogoś takiego jak autor tematu.
Zakon napisał
Może i głupie pytanie, ale niechaj będzie(jestem laikiem w tej dziedzinie). Jest to chemia czy naturalnie tworzone proszki? @
Maniek900 ;
Jest to najczęściej koncentrat białka serwatkowego z mleka
Zakładki