Dobre odżywianie się to podstawa treningu.
Nasz forumowy Kolumb odkrył Amerykę :D
Wersja do druku
Dobre odżywianie się to podstawa treningu.
Nasz forumowy Kolumb odkrył Amerykę :D
no nie da się ukryć, ale byś przepisem zarzucił lepiej :P
Sałatka winogronowa z kurczakiem:
http://iv.pl/images/92942271163195880726.jpg
Potrzeba:
1. winogrona jasne i ciemne
2. kukurydza
3. kurczak
4. oliwa z oliwek
5. czosnek
6. przyprawa do salatek
7. Przyprawa do gyrosa
Jak to zrobić:
kurczaka kroimy w kostkę i posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Podsmażamy lekko na oliwie. Winogrona myjemy, kroimy na 4 części i usuwamy pestki (żmudna robota). Całość czyli kurczak i winogrona do michy wrzucamy, dodajemy kukurydzy. polewamy lekko oliwą z oliwek i niewiele czosnku dorzucamy. Na koniec sypiemy posypką do sałatki greckiej chyba i mieszamy. :D
Smacznego :D
Te winogrona wg mnie nie pasują twardością do takiego posiłku. Bardzo niewygodnie by mi się to jadło.
Od siebie dodam tipa jak urozmaicić smak ryżu:
Potrzebne będą nam rodzynki bez pestek. Wrzucamy je do jakiegoś małego rondelka, dajemy masło i smażo-dusimy (mały ogień). Metodą prób i błędów musicie odkryć ile ma być masła, ale chodzi o to, żeby rodzynki napuchły i zassały masło. Wrzucamy je do ryżu i mieszamy. Polecam, bo bardzo dobre w smaku, podbija kcal i rodzynki są ciemnym owocem, a takowe są polecane. :)
Winogrona z kurakiem ;o
Nie jestem na to gotów...
Co prawda u chińczyka kurczak w pomarańczy urywa dupę ale to nie to samo.
No panowie, dawać przepisów więcej ;)
no kurwa xD
Smaczny, tani i kompletny posiłek. Podstawą są jajka i płatki owsiane, choć ja osobiście wolę zamiast płatków owsianych dać otręby żytnie albo zmieszać owies i otręby w stosunku 1:1, otręby nadają plackowi ciemniejszy kolor, lepiej się kleją + wychodzi nieco ostrzejszy smak ; } Do bazy można też użyć mąki pszennej, żytniej, razowej, wiele opcji. Potem można wrzucić co się chce tak naprawdę, ja zawsze daję cynamon/przyprawę korzenną, bo tego nigdy za wiele, jakieś wiórki kokosowe lub orzechy co by nieco tłuszcze podbić, twaróg chudy co by podbić białko, czasem jakieś jabłko pokrojone w cienkie paseczki, no kurwa wrzucić można nawet kanapkę z dżemem jak kto lubi.
Moja porcja:
50g płatków owsianych // próbowałem różne opcje, przedzial 25-70g jest sprawdzony
3 jajka duże
30g sera włoskiego [twarogu nie miałem] // opcjonalnie
10g orzechów ziemnych // opcjonalnie
cynamon // opcjonalnie
krem czekoladowo-orzechowy // opcjonalnie
smalec // do smażenia
Kcal: 627
B/W/T: 38.25 / 40,2 / 34,45
http://rndm.tk/images/1007327nin.jpg
Przygotowanie jest banalnie proste: wjebać wszystko do miski i wymieszać.
http://rndm.tk/images/1007328ljl.jpg
Wjebać troszkie smalcu na patelnie, jak się roztopi to wlać tę naszą miksturę. Ja smażę na średnim ogniu 3 min z jednej strony i 2 min z drugiej strony, pod przykryciem - jak będzie zarumieniony, czy tam taki brązowawy jak u mnie to jest OK. Największą zagadką jest obrócić ten placek, bo prawie zawsze się rozpierdoli, wiem, że ludzie kombinują jakimiś szpachlami albo przerzucają na talerz i potem z powrotem na patelnie, ja wolę na patelni łyżką pokroić placka na 4 kawałki i po kolei je obracać. Na talerz, posmarować czym się chce i można wpierdalać :D
Znane opcje dokończenia;
-masło orzechowe
-bita śmietana
-cukier puder
-syrop klonowy
-jogurt z bananem
http://rndm.tk/images/1007329isi.jpg
Do tego przepisu Makaron ze szpinakiem w sosie pieczarkowym zrobilem swój sos pieczarkowy, imo lepszy własny niż gotowce...
No i faktycznie szpinak z tą potrawą jest wyśmienity, nielubiącym napewno się spodoba.
Składniki:
-1 duża pieczarka
-pół cebuli
-duży ząbek czosnku
-śmietana kwaśna 18%
-tymianek
-pieprz
-sól
Można na maśle, na oleju. Rozpuszczamy masełko, na to cebulka, na niewielkim ogniu podsmażamy do oszklenia. Wrzucamy drobno posiekany czosnek i pokrojone w nieduże plastry pieczarki. Pieprzymy świeżym pieprzem. Dodajemy tymianku (około pół łyżeczki). I czekamy aż pieczarki odpowiednio zmiękną, ale nie tak żeby zrobiły się z nich flaki. Gdy zmiekną i nabiorą kolorku dodajemy smietanę (ilość wg uznania, mysle że około 150g jest odpowiednio dla 1 pieczarki). Solimy i można wymieszać. No i jeszcze minutke/dwie na niedużym ogniu pod przykryciem trzymamy. Gotowe. Ja to wymieszałem ze szpinakiem (liście z hortexu, 2-3 takie kulki) doprawionym solą i 2 ząbkami czosnku.
Smaczego :)
------
I śniadanie golompa, ugniatane jajka z majonezem. Fajna sprawa, dla odmiany zamiast zwykłe twarde jajka z majonezem, ugniatamy jajka, majonez, pieprz i szczypiorek razem i mamy bardzo fajną mase, szybko można zjeść i dobrze smakuje. Dobra do szkoły czy pracy bo nie wali jajkami xd
Potrzebuje przepisów na coś gdzie mogłbym wykorzystać twaróg półtłusty. Jedzenie go z miodem mi nie służy :S
Panowie, jakiś fajny przepis z kurczakiem na redukcji znacie? Spróbowałem tego kurczaka w curry i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem :D.
ja już z lenistwa nawet w mixerze nie robię tylko normalnie całą kostkę do takiego wiaderka, trochę kakao, mleko i łyżką rozmieszam na papkę :DD
Jako, że nie tylko mięsem człowiek żyje to...
Polecam małe czit mile ewentualnie przekąskę pod kawę czy coś takiego, raczej nikt nie umrze od takiej dawki cukru ;d
http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...?ticaid=61043d
Skład jest nie taki zły, czekolada tylko ciemna jakaś (zresztą z mleczą byłby straszny zamuł, wnętrze jest słodkie więc na zewnątrz jakaś deserowa dobrze się komponuje), reszta samo zdrowie (masło, wiórki koko, śmietana 30) no i nieszczęsny cukier 70g na 20 kulek więc wychodzi z 3.5g na kulkę to ilość nie taka straszna a szczerze w smaku jest wypas i bounty ze sklepu nie ma startu + można kombinować z aromatami, posypkami i co tam kto lubi ;d