Reklama
Strona 2292 z 2612 PierwszaPierwsza ... 1292179221922242228222902291229222932294230223422392 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 34,366 do 34,380 z 39180

Temat: Luźne rozmowy na siłce - archiwum

Notoryczny Miotacz Postów Bigi jest teraz offline

Data rejestracji
    2012
    Siła reputacji
    14

Domyślny

Cytuj Michaleczek napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Adidas powerlifery
    ziomki jest sprawa, zalajkujcie moja ziomalke Karine Harasimowicz
    https://www.facebook.com/trainingSHO...type=3&theater
    bar brothers laczmy sie, zielone plecaki wysylam oczywiscie
    Masz te buty? Do biegania też są ok?

Data rejestracji
    2012
    Siła reputacji
    13

Domyślny

Dałem lajka

Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Łódź
    Siła reputacji
    15

Domyślny

ROk dobrze zamkniety :) zaczynalem we wrzesniu z maxami 70 kg na klate i chyba tez 70-75 na przysiad, zamknalem rok 100 kg na klate 1x i 100 kg na przysiad 5x z lekkim zapasem SIŁA I MOC : ] Przyszly rok cel 150 kg :3

Nowy rok zaczynam z redukcja, zdjęcia poglądowe wrzucam, troche brzuch podlalo, ale w mojej ocenie na zywo jest duzy postęp odnośnie ja - początek z siłka, a ja teraz.

Załącznik 344078
    “When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful.” - Eric Thomas

4. Reklama
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Ziemniakowo
    Siła reputacji
    20

Domyślny

Ale dzik
    przydałoby się wrzucić barki do trening

Czy to możliwe,że naciągnąłem wczoraj najszersze robiąc wiosło hantlem(relatywnie niski ciężar bo roztrenowanie) i nie wiem jakim kurwa cudem dopiero dzisiaj przed meczem w kosza to w ogóle poczułem przy rozgrzewce?Teraz nie wiem co z tym robić bo ból jest dość spory i taki specyficzny(nie wiem jak to opisać)ale uaktywnia się tylko przy ruchu np ściągania łopatek lub używaniu tegoż mięśnia.
    Miałem jutro robić martwe ale chyba sobie zrobię wolne do końca tygodnia bo boje się,że mi coś pierdolnie i będzie potrenowane XD
    czo robicz

Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Łódź
    Siła reputacji
    15

Domyślny

Cytuj matius napisał Pokaż post
    przydałoby się wrzucić barki do trening
    Mam barki, ostatnio jedynie ze 2 treningi odpuscilem bo cos mam z jednym ze rwie mnie i jak zrobie trening na siłce to potem spac nie moge, ale wezme twoja rade do serca dorzuce wiecej treningu na barki :)
    “When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful.” - Eric Thomas

Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Ziemniakowo
    Siła reputacji
    20

Domyślny

Cytuj SzalonyMes napisał Pokaż post
    Mam barki, ostatnio jedynie ze 2 treningi odpuscilem bo cos mam z jednym ze rwie mnie i jak zrobie trening na siłce to potem spac nie moge, ale wezme twoja rade do serca dorzuce wiecej treningu na barki :)
    Ja bym się mnie nie słuchał na twoim miejscu bo wyglądam jak laps i w sumie to nie mam pojęcia o treningu
    Co do barków to po czym Cię tak rwie?

8. Reklama
    Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Łódź
    Siła reputacji
    15

Domyślny

Cytuj matius napisał Pokaż post
    Co do barków to po czym Cię tak rwie?
    Obstawiam ze przez to ze zaniedbałem rozciaganie, troche mi się zakres ruchu zmniejszył i jak chodziłem na nauke pływania gdzie duzo Kraula katowałem to po prostu przez mniejszy zakres ruchu bardziej nadwyrezałem te barki, ewentualnie gdzies na wyciskaniu na ławeczce czegos sie dorobiłem gdy motywacja ponad siły była i pchałem z całej siły ile wlezie by tylko podniesc ten raz jeszcze

Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Koszalin
    Siła reputacji
    27

Domyślny

a ja propsuje mesa, bo wyglada jak zlany klocek a ma odwage dodac zdj, beda z Ciebie ludzie cisnij dalej

Ostatnio zmieniony przez Byczek : 29-12-2015, 23:39
    Cytuj Halunek napisał Pokaż post
    byczek-jebaka hedonista kulturysta i uzdrowiciel a ty i tak powiesz ze to człowiek o twarzy homo erectus

Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Łódź
    Siła reputacji
    15

Domyślny

Cytuj Byczek napisał Pokaż post
    a ja propsuje mesa, bo wyglada jak zlany klocek a ma odwage dodac zdj, beda z Ciebie ludzie cisnij dalej
    No troche podlalo mnie ostatnio nawet nie skapnalem sie kiedy a wyjebalo mi brzuch niczym calgon, no ale wierze ze na redukcji zleci to teraz i fajnie sie wytne :) dzieki za wiare

12. Reklama
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Ziemniakowo
    Siła reputacji
    20

Domyślny

Obstawiam ze przez to ze zaniedbałem rozciaganie, troche mi się zakres ruchu zmniejszył i jak chodziłem na nauke pływania gdzie duzo Kraula katowałem to po prostu przez mniejszy zakres ruchu bardziej nadwyrezałem te barki, ewentualnie gdzies na wyciskaniu na ławeczce czegos sie dorobiłem gdy motywacja ponad siły była i pchałem z całej siły ile wlezie by tylko podniesc ten raz jeszcze
    W moim przypadku rozciąganie barków nigdy nie przekładało się na ich zdrowie, albo w ogóle nic nie dawało albo było jeszcze gorzej, krążenia to w ogóle wyjebałem chyba z dwa/trzy lata temu(wiem,że to nie podchodzi pod rozciąganie ale tak o mówię).
    Mi pomogła zmiana techniki w wyciskaniu, mostek, węższy chwyt(mały palec 2-3cm od pierścieni), do tego wolę opuszczać zaraz pod mostkiem(prawie,że na ale lekko poniżej), wiem,że dużo osób mówi,że powinno być wyżej ale ja kurwa inaczej nie umiem, mam jakieś spierdolone proporcję i tak po prostu jest dla mnie najlepiej pod względem nie rozjebania sobie barków.
    Przez węższy chwyt wyciskam trochę mniejszy ciężar i klata mniej pracuje niby ale dzięki temu mogę nakurwiać płaską 3x w tygodniu i nie obawiać się o kontuzje
    Do tego pomogły mi militarne, pełny zakres ruchu, powolne opuszczanie, ale ja nie miałem problemu z mobilnością, w sumie to może był aż za mobilny :D
    No i możesz spróbować prony pomachać
    Ostatnio zmieniony przez matius : 29-12-2015, 23:47

Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Łódź
    Siła reputacji
    15

Domyślny

No sprawdze w nowym roku jak jest, na razie miałem przerwe w pływaniu 2 tyg to bark jakby wrócił do zycia, no treningi 5-6x w tygodniu jednak moga dac sie we znaki 3x siłka, 2-3x basen.

No ja to na wyciskaniu zawsze powoli opuszczam tak ze 3 sekundy~ krociotkie przytrzymanie i podniesienie

Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Ziemniakowo
    Siła reputacji
    20

Domyślny

No ja to na wyciskaniu zawsze powoli opuszczam tak ze 3 sekundy~ krociotkie przytrzymanie i podniesienie
    Wyciskanie jest bardziej złożone niż "opuszczam, przytrzymuje, podnoszę"
    W ogóle im bardziej zagłębiam się w technikę głównych bojów tym bardziej sobie uświadamiam jakie to jest złożone gówno i zastanawiam się czy lepiej bym nie wyszedł na tym jakbym nie wiedział tych rzeczy :D
    Poszukaj jakichś filmików o wyciskaniu/siadach/martwym na youtube ja polecam te od tego brodatego pojeba (untamed strength czy coś takiego).

16. Reklama
    Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Łódź
    Siła reputacji
    15

Domyślny

No to na pewno, jednak filmik nie nauczy mnie sam w sobie jak to robic, najlepiej jakby ktos majacy pojecie o tym powiedzial jak robic dobrze, wciaz udoskonalam technike no ale mysle ze jeszcze daleka od idealnej, nie mniej jestem zadowolony na razie z tego co jest.

Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Elbląg
    Siła reputacji
    17

Domyślny

Panowie jak to z tymi barkami u was wygląda. Trzymacie się jakiś schematów jeżeli chodzi o przednie/boczne/tylnie aktony ? ;d
    u mnie wychodzi po 1-2 ćwiczenia na przód, tył i 2-3 na boczne. Macham tak już z 1.5msc i widzę ,że coś tam się dzieje czy to te słynne poznawanie swojego ciała? W 1,5msc zrobić lepsze barki niż w pol roku + lel

Data rejestracji
    2008
    Siła reputacji
    21

Domyślny

ja barkow nie rozdrabniam.

baza: high pull, bradford press, hatfield front raise (tu se jeszcze klatke mozna fajnie poprzypinac), face pulls. nic wiecej nie potrzebuje; hp smigam x3, cala reszte 12-15x. generalnie staw barkowy jest super, bo ma praktycznie nieograniczone pole do popisu. czasem mi sie za chce zrobic strict press jakis, ale doroslem do tego, ze ohp nie jest dla mnie, wiec takie wyciski megarzadko wpadaja. jak juz to landmine press i elo.

20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)