Reklama

Pokaż wyniki sondy: Na kogo zaglosujesz w wyborach?

Głosujący
464. Nie możesz głosować w tej ankiecie
  • Bronisław Komorowski

28 6.03%
  • Andrzej Duda

27 5.82%
  • Magdalena Ogórek

28 6.03%
  • Janusz Korwin-Mikke

239 51.51%
  • Paweł Kukiz

61 13.15%
  • Adam Jarubas

2 0.43%
  • Janusz Palikot

4 0.86%
  • Marian Kowalski

11 2.37%
  • Wanda Nowicka

1 0.22%
  • Nie idę na wybory/Nie mam 18/Nie wiem

53 11.42%
  • Anna Grodzka

10 2.16%
Strona 63 z 81 PierwszaPierwsza ... 1353616263646573 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 931 do 945 z 1204

Temat: Wybory prezydenckie 2015 - pierwsza tura

Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Wrocław
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Cytuj Xar'o napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    btw zapytałem dziś ojca na kogo głosuje
    w odpowiedzi usłyszałem że na komorowskiego i oczywiście nie potrafił mi powiedzieć żadnego punktu z 'programu' komora i jedyne co mówił to że dzięki niemu jest 'stabilizacja'
    w sumie jak bym miał zagwarantowaną taką emeryture jak on to tez bym miał wbite no ale fajnie jakby zagłosował na kogoś spoza rządu ale nie wiem kompletnie jak i czym go przekonać oprócz tego że ja będę prawdopodobnie będę nadal żyl w tym zgniłym kraju
    Kup mu książkę "Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego" autorstwa Sumlińskiego. Jeżeli to go nie przekona, to znaczy, że nie ma dla niego już ratunku.
    Generalnie każdemu polecam lekturę. Z jednej strony świetnie się czyta, ale z drugiej to przerażające co w naszym państwie się dzieje za kulisami (nie mam tu nawet na myśli samego Komorowskiego, ale ogólnie wszystkie sprawy wokół Pro Civili).

A nawiasem mówiąc, cała ta kampania Komorowskiego doskonale pokazuje jego elektorat, bo spoty nie polegają w żadnym stopniu na przedstawieniu jakiegokolwiek punktu z jego programu, tylko głównie atakują Dudę i straszą ludzi przed PiSem. Tak samo wszystkie te wystąpienia Szoguna, które można zobaczyć na YT: "Zagłosujcie na tamtych krzykaczy to będziecie mieli awantury. Zagłosujcie na mnie to będzie zgoda" Żenujące.

Data rejestracji
    2014
    Położenie
    tu i tam
    Siła reputacji
    11

Domyślny

Nie mam pojęcia, czemu ludzie głosują na cookie monstera, bo mogą równie dobrze zagłosować na Komora czy Dudę. Dla mnie to idiota kierujący się emocjami, który nie ma pomysłu, mimo, że chce dobrze. Niestety, chcieć to nie jest móc, a tacy ludzie na stanowiskach mogą zrobić więcej złego niż dobrego. Dojebią jeszcze wyższe sondaże dla Kukiza, to się gimby zgadają i oddadzą mu głosy. Zajebisty manewr, by go wklepać, by odebrać głosy reszcie. Nawet TV zaczęła ostatnio go bronić. Wg mnie piękne zagranie betonowców. W ostatnich sondażach będzie b(r)ono 38~ Duda 30~ kukiz 13~ korwin 6~ Ogór 4~ I tam resztka podzieli się ochłapami.

Data rejestracji
    2015
    Położenie
    Gdańsk
    Siła reputacji
    11

Domyślny

Cytuj Bubuch napisał Pokaż post
    Korwin to co mówił 20 lat temu że za 20 lat ZUS może być nie wypłacalny ogólnie system emerytalny jest zły i trzeba zmienić
    szaleniec, oszołom
    a teraz żryjcie emeryci gruz za 800 zł
    Ale na nowy, wielki budynek ZUSu, a także stołki dla cioci/wujka/rodziny ze strony piątej wody po kisielu to pieniążki się znajdują. Oczywiście, to nie zmienia faktu, że zus to niewypał.

4. Reklama
    Data rejestracji
    2012
    Położenie
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    14

Domyślny

Cytuj Angeel napisał Pokaż post
    Ale na nowy, wielki budynek ZUSu, a także stołki dla cioci/wujka/rodziny ze strony piątej wody po kisielu to pieniążki się znajdują. Oczywiście, to nie zmienia faktu, że zus to niewypał.
    Nie tyle nie zmienia, co potwierdza ten fakt i pokazuje, do czego głównie służy ta piramidka - do dojenia ludzi, do jawnej, przymusowej kradzieży.

Data rejestracji
    2008
    Siła reputacji
    18

Data rejestracji
    2012
    Położenie
    Potsdam
    Siła reputacji
    14

Domyślny

Cytuj Lubieczasemczastracic napisał Pokaż post
    Nie mam pojęcia, czemu ludzie głosują na cookie monstera, bo mogą równie dobrze zagłosować na Komora czy Dudę. Dla mnie to idiota kierujący się emocjami, który nie ma pomysłu, mimo, że chce dobrze. Niestety, chcieć to nie jest móc, a tacy ludzie na stanowiskach mogą zrobić więcej złego niż dobrego. Dojebią jeszcze wyższe sondaże dla Kukiza, to się gimby zgadają i oddadzą mu głosy. Zajebisty manewr, by go wklepać, by odebrać głosy reszcie. Nawet TV zaczęła ostatnio go bronić. Wg mnie piękne zagranie betonowców. W ostatnich sondażach będzie b(r)ono 38~ Duda 30~ kukiz 13~ korwin 6~ Ogór 4~ I tam resztka podzieli się ochłapami.
    Czyli tylko Korwin mądry, reszta idioci. Co za różnica, czy Korwin, będzie miał 6%, czy 10%?

8. Reklama
    Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Żadna, ale jakie poważne plany ma Kukiz? :)

Data rejestracji
    2013
    Siła reputacji
    13

Domyślny

Zastanawiałem się czy umieścić to w temacie o broni czy tutaj ale uznałem, że to ważniejsze w kontekście wyborów.

Zatem

Na początku marca Andrzej Turczyn, prezes Ruchu Obywatelskiego Miłośników Broni, zapowiedział rozesłanie listów do wszystkich kandydatów na urząd Prezydenta RP. Z treścią listu możecie zapoznać się tutaj. Natomiast jego sednem są te oto pytania:

1. Czy w razie wyboru na urząd Prezydenta RP skorzysta Pan niezwłocznie z

przysługującej Prezydentowi inicjatywy ustawodawczej i złoży do Sejmu jako

własny projekt, który został przygotowany przez Ruch Obywatelski

Miłośników Broni?

2. W razie odpowiedzi TAK lub NIE na powyższe pytanie, uprzejmie proszę o

uzasadnienie stanowiska.
    Na list odpowiedzieli (Zachęcam do wejścia w linki i zapoznanie się z pełnymi odpowiedziami):
    (W kolejności jak odpowiadali od najwcześniejszego)

• Marian Kowalski -Tutaj- który zadeklarował, że w ciągu 100 dni swojej kadencji złożyłby ten projekt do sejmu zgodnie ze swoim przekonaniem co do słuszności idei popularyzowania strzelectwa oraz realnego zwiększenia bezpieczeństwa Polaków.
    • Grzegorz Braun -Tutaj- który odpisał, że w wypadku tego projektu nie skorzystałby z inicjatywy ustawodawczej gdyż projekt nie postępuje dostatecznie daleko "W moim przekonaniu prawo do posiadania i noszenia broni powinno być pojmowane i praktykowane jako prawo naturalne – a nie jako przywilej nadawany przez władzę".
    • Paweł Kukiz -Tutaj- który zapowiedział, że projekt do sejmu złoży jako, że sam jest posiadaczem kilku sztuk broni i aktywnie strzelectwo uprawia oraz wierzy w słuszność szerszego dostępu do broni przez obywateli RP.
    • Janusz Korwin-Mikke -Tutaj- który zadeklarował poparcie dla projektu i złożenie go do sejmu jako że "Najlepszym obrońcą swojego domu jest Głowa Rodziny – i trzeba tej Głowie dać zbrojne ramię"
    • Jacek Wilk -Tutaj- który zapowiedział złożenie projektu do sejmu gdyż zgadza się z powszechniejszym dostępem do broni dla Polaków. Ponadto zobowiązał się "do otoczenia opieką organizacji i stowarzyszeń strzeleckich, dostrzegając ich potencjał edukacyjny i rolę w kształtowaniu postaw patriotycznych".

A więc z 11 kandydatów odpowiedziało zaledwie 5. To straszna liczba! Już wcześniej byłem przeciwnym oddaniu głosu na osoby znajdujące się w tej niechlubnej 6, a teraz jestem o tym przekonany. Jak można z całą świadomością wybrać na głowę państwa osobę, która nie traktuje obywateli jak obywateli a bardziej jak poddanych? To jest jawne lekceważenie i to właśnie przede wszystkim ze strony osób, które mają związek z obecną sceną polityczną, zwłaszcza że te osoby posiadają wielkie sztaby więc gdyby chciałby to na pewno nie byłoby aż tak wielkiego problemu na napisanie odpowiedzi mimo natłoku innych aktywności.
    Ostatnio zmieniony przez John Galt : 08-05-2015, 11:35

Data rejestracji
    2014
    Położenie
    tu i tam
    Siła reputacji
    11

Domyślny

Cytuj Murzin napisał Pokaż post
    Czyli tylko Korwin mądry, reszta idioci. Co za różnica, czy Korwin, będzie miał 6%, czy 10%?
    Oj kolego, tego to ja nie powiedziałem, więc nie wtykaj mi cudzych słów w moje usta :). Darzę również ogromną sympatią Brauna i Kowalskiego. Nawet ośmielę się napisać, że gdybym poświęcił Braunowi jeszcze więcej czasu i zapoznałbym się głębiej z jego działalnością polityczną, to pewnie na niego bym zagłosował. Facet bije wszystkich na głowę sposobem jakim się wypowiada, jest mądry i ogarnięty, jeśli o to chodzi, to Korwin nie dosięga mu do pięt. Swym stoickim spokojem może wkurwić każdego przeciwnika. Mówiąc w skrócie, to taki pierdolony paladyn, który chce szerzyć dobro i wie jak to zrobić.
    Ostatnio zmieniony przez Lubieczasemczastracic : 08-05-2015, 12:08

12. Reklama
    Data rejestracji
    2006
    Siła reputacji
    24

Domyślny

Cytuj Xar'o napisał Pokaż post
    btw zapytałem dziś ojca na kogo głosuje
    w odpowiedzi usłyszałem że na komorowskiego i oczywiście nie potrafił mi powiedzieć żadnego punktu z 'programu' komora i jedyne co mówił to że dzięki niemu jest 'stabilizacja'
    w sumie jak bym miał zagwarantowaną taką emeryture jak on to tez bym miał wbite no ale fajnie jakby zagłosował na kogoś spoza rządu ale nie wiem kompletnie jak i czym go przekonać oprócz tego że ja będę prawdopodobnie będę nadal żyl w tym zgniłym kraju
    Mój ojciec to samo. Głosuje na Komora, bo wie, że będzie druga tura Komor vs Duda, a za chuja nie chce wpuścić PISu. Matka się nie wypowiedziała, ale jakoś czuję, że zagłosuje jak ojciec. A, że są to ludzie starej daty (60 lat) to na pewno nie zagłosują na szaleńca Korwina czy innych noname'ów.

Jak jest już 8 maj to nie mam możliwości zmienić miejsca, w którym chciałbym oddać głos? W sumie nadal nie wiem na kogo bym oddał, zbyt mało interesuje się polityką, ale pewnie Korwin lub Kukiz. A nie wiem czy chce mi się spędzać 3h w pociągu, żeby pojechać, oddać głos, zjeść obiad i wrócić.

I wytłumaczcie mi - jest jakikolwiek sens w oddawaniu nieważnego głosu?
    Ostatnio zmieniony przez Dzzej : 08-05-2015, 12:40

Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    18

Domyślny

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html

Oj, dobrze, dobrze by bylo gdyby wygral Korwin.

<3

Data rejestracji
    2011
    Siła reputacji
    15

Domyślny

Braun na debacie ogólnie minusował tym, że tak odważnie wypowiadał się o żydach. Owszem, ma on sporo racji, ale ludzie którzy nie mają o tym bladego pojęcia(Propaganda tv, która nie wspomina prawdy o żydach) mogą ustrzec w nim antysemitę. Jeśli chce osiągnąć cokolwiek w polityce musi wystrzegać się podobnych wystąpień, bo to co wyprawia jest gorsze niż wyczyny Korwina.

16. Reklama

Data rejestracji
    2014
    Siła reputacji
    11

Domyślny

Cytuj Dzzej napisał Pokaż post
    I wytłumaczcie mi - jest jakikolwiek sens w oddawaniu nieważnego głosu?
    Taki sam jak oddanie glosu na Kukiza.

Data rejestracji
    2006
    Siła reputacji
    24

Domyślny

Cytuj Lipajlu napisał Pokaż post
    Taki sam jak oddanie glosu na Kukiza.
    Ale może bez politycznego bełkotu? Pytam serio.

Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Ziemniakowo
    Siła reputacji
    20

Domyślny

szkoda,że ma taki niski %

20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)