Reklama
Strona 19 z 39 PierwszaPierwsza ... 9171819202129 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 271 do 285 z 579

Temat: [8.0] TorgOT

Data rejestracji
    2008
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Cytuj M4teu$z napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Nie rozumiem, co was tak piecze
    powiedzmy, ze gra 50 osob i WSZYSCY kupuja pacca 4/mc
    i powiedzmy, ze to sms
    50*20 =1k
    polowe zabiera (nie chce mi sie logowac na konto sprawdzac ile dokladnie) firma od sms
    500 zl
    dedyk, aka byle komfortowo uciagnac i przetrwac ddosa z 180 - 200 zl (zaleznie od mapy itd)
    zostaje 300 zl na kilka osob

o kurwa ELDORADO, kopalnia zlota, rzucam robote robie otsy
    Ale stawiam że 80% będzie kupowac przez przelew a nie sms. Takze firma nie bierze 500zl tylko 100zl. Zostaje 700 osob na kilka osob, o kurwa wychodzi troche wiecej.

Aczkolwiek, niewazne ile bedzie, sprobuje, i nawet jak bedzie 5zl / 7 dni, to i tak bym kupowal. Kurwa to jest jedna paczka chipsow. A twórcom OTS hajs sie nalezy, bo duzo pracy zostalo wjebane, i bedzie na biezaco zabierac czas. To nie jest tak ze oni sobie postawia i niech sie dzieje wola nieba.

A przeciez wydaje mi sie tez, ze mozna zrobic bez problemu stawke malejacą. 7 dni - 5zl, 14 dni - 8zl, 30 dni - 15zl.
    I pasi.
    Ostatnio zmieniony przez Bazan : 08-11-2014, 13:58
    Dreaming by drumming. ˆˆ™

Data rejestracji
    2009
    Siła reputacji
    18

Domyślny

Cytuj M4teu$z napisał Pokaż post
    Nie rozumiem, co was tak piecze
    powiedzmy, ze gra 50 osob i WSZYSCY kupuja pacca 4/mc
    i powiedzmy, ze to sms
    50*20 =1k
    polowe zabiera (nie chce mi sie logowac na konto sprawdzac ile dokladnie) firma od sms
    500 zl
    dedyk, aka byle komfortowo uciagnac i przetrwac ddosa z 180 - 200 zl (zaleznie od mapy itd)
    zostaje 300 zl na kilka osob

o kurwa ELDORADO, kopalnia zlota, rzucam robote robie otsy
    przeciez to przelewem czyli 800 przy 50 graczach

mi to zwisa i powiewa czy ktos bedzie na tym zarabial, po prostu smiechnalem z naglej zmiany na 4x drozej i wielkimi tlumaczeniami, kiedy serwer nawet nie wystartowal

Notoryczny Miotacz Postów Yogurt jest teraz offline
    Data rejestracji
    2014
    Siła reputacji
    11

Domyślny

No tak, ale serwer jeszcze kurwa nie wystartował, a oni już się porównują do Tibianica, który jakąś marke ma. I w ogóle nie czepiałbym się gdyby mi nie wciskali pierdolonego kitu jakie to serwery są drogie, że muszą opłacić grafików itd. zamiast prosto z mostu napisać, że chcą sobie przy tym zarobić, bo się napracowali. Nie cierpie ludzi, którzy wciskają kit, tworząc przy tym dziwne historie i jeszcze obrażając innych, że nie mają pojęcia o czym piszą. Zostałem zbesztany, że się nie znam, po podaniu prostych obliczeń zostawia to bez komentarza XDDDDD

4. Reklama
    Data rejestracji
    2008
    Siła reputacji
    19

Domyślny

W sumie oboje macie racje :D
    Taka bolączka mentalności polaków, że się boją powiedzieć prawdy, że chcą zarobić, bo w polsce to trzeba wszystko charytatywnie inaczej się ludzie poobrażają :D

Także tam kto pisał o tych kosztach serwerów, faktycznie chodzi o zarobek czy dalej będziesz szedł w zaparte że sa koszty?
    Stary, większość ludzi to dorośli ludzie, i zrozumieją, że chcecie jakiś zwrot kasy za tyle pracy, ale to możecie to otwarcie powiedzieć, a nie pod przykrywką kosztów utrzymania :)
    Dreaming by drumming. ˆˆ™

Data rejestracji
    2012
    Położenie
    Śląsk
    Siła reputacji
    15

Domyślny

Ja to bym proponowal zeby w tej kwestii wypowiadal sie tylko seyaelo

Data rejestracji
    2009
    Siła reputacji
    18

Domyślny

Za zarobiona pierwsza kase zatrudnijcie goscia od PR, a kamila do klatki wsadzcie co by kontaktu z graczami nie mial XD

8. Reklama
    Data rejestracji
    2012
    Położenie
    Śląsk
    Siła reputacji
    15

Domyślny

Cytuj Kucyk napisał Pokaż post
    Za zarobiona pierwsza kase zatrudnijcie goscia od PR, a kamila do klatki wsadzcie co by kontaktu z graczami nie mial XD

Dlatego napisalem zeby seya sie zajmal odpowiadaniem na takie pytania xd

Data rejestracji
    2014
    Siła reputacji
    11

Domyślny

Cytuj Bazan napisał Pokaż post
    Ale stawiam że 80% będzie kupowac przez przelew a nie sms. Takze firma nie bierze 500zl tylko 100zl. Zostaje 700 osob na kilka osob, o kurwa wychodzi troche wiecej.

Aczkolwiek, niewazne ile bedzie, sprobuje, i nawet jak bedzie 5zl / 7 dni, to i tak bym kupowal. Kurwa to jest jedna paczka chipsow. A twórcom OTS hajs sie nalezy, bo duzo pracy zostalo wjebane, i bedzie na biezaco zabierac czas. To nie jest tak ze oni sobie postawia i niech sie dzieje wola nieba.
    w ogóle to ja byłem przekonany, że będzie tylko i wyłącznie opcja przelewu/paypal, smsy to już przeżytek.
    Druga kwestia jest taka, że właśnie nie wiemy jak to z nimi będzie, czy będą robić coś na serwerze etc. Zapewniać to sobie każdy moze, póki co niczego prócz fragmentów mapy nie widziałem, więc nie wiem czy faktycznie się coś napracowali, czy zwykłe copy & paste z innych serwerów po prostu z custom mapą. I jak to na większości serwerów bywa im dłużej stoi tym mniej zapału do roboty mają jego twórcy, jak w pierwszych miesiącach aktywności serwera będzie lipa to z czasem tylko gorzej.

I faktycznie lepiej żeby w temacie odpisywał Seya, po co ci adwokaci typu Kamila?XD

Data rejestracji
    2012
    Położenie
    Śląsk
    Siła reputacji
    15

Domyślny

Cytuj Yogurt napisał Pokaż post
    w ogóle to ja byłem przekonany, że będzie tylko i wyłącznie opcja przelewu/paypal, smsy to już przeżytek.
    Druga kwestia jest taka, że właśnie nie wiemy jak to z nimi będzie, czy będą robić coś na serwerze etc. Zapewniać to sobie każdy moze, póki co niczego prócz fragmentów mapy nie widziałem, więc nie wiem czy faktycznie się coś napracowali, czy zwykłe copy & paste z innych serwerów po prostu z custom mapą. I jak to na większości serwerów bywa im dłużej stoi tym mniej zapału do roboty mają jego twórcy, jak w pierwszych miesiącach aktywności serwera będzie lipa to z czasem tylko gorzej.

I faktycznie lepiej żeby w temacie odpisywał Seya, po co ci adwokaci typu Kamila?XD
    Seya wczoraj jak szlem spac(wlasciwie dzisiaj) o 5 dalej na skypie online byl i pracowal nad servem
    Ogolnie od paru dni widze ze siedzi do pozna
    Mysle ze mu nie przejdzie bo przy mniejszych projektach juz pokazywal ze mu zalezy i robil updaty itd
    Ja wierze ze to bedzie swietny ots

12. Reklama
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Mława
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Macie się za dorosłych, inteligentnych ludzi, a nie macie 5zł/tydzień NA WŁASNĄ PRZYJEMNOŚĆ. Żeby to była dotacja za nic, ale przecież to Wy płacicie za coś, co chcecie robić w wolnym czasie dla zabawy. Jeśli uważacie, że wolicie wydać te 5zł tygodniowo na.. nie wiem, paczke chipsów, którą zjecie w 10minut to nikt nie broni ^^ 5zł/tydzień to śmieszne pieniądze O ILE rzeczywiście serwer będzie fajny i wart tego, żeby w ogóle na nim grać (czy to za darmo, czy odpłatnie). Ja wchodzę w ciemno, najwyżej stracę oszczędności mojego życia :(

Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Daleko
    Siła reputacji
    18

Domyślny

Od dobrych kilku stron omawiany jest jeden temat :P

Moze ktoś przypomni jak w tibii 8.0 wyglądała sprawa profesji? Na pewno wtedy byla mozliwość uderzania z run w "battle" , więc + (ułatwienie) dla postaci magicznych , coś więcej?
    Jak bylo z uhami? były juz potki?

Data rejestracji
    2013
    Siła reputacji
    14

Domyślny

no jak bedzie 2 dychy za miesiac to nikt nie bedzie tego kupowal, ani razu nie oplacil serva a mowi ze mu nie starczy kasy ;d

5zl za tydzien to moze bys sms przelewem conajmniej 15 dni ;)
    dycha za miesiac jesli juz jest spoko jak na APO :d

16. Reklama
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Łódź
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Czekałem na start, ale po dłuższym zastanowieniu chyba sobie odpuszczę.
    Oczywiście, doceniam prace mapperów czy tam innych zajętych OTSem, ale takie zachowanie jest nieuczciwe, jak baliście się, że nie będzie za co tego OTSa wystartować to wystarczył news i każdy torg co chciał grać by wam po tej dyszcze pewnie przelał. A wjeżdżanie z ryjem do grupy docelowej, czyli torgowicza, żeby wypierdalał na RL Tibie wywołuje uśmiech na mojej twarzy :)
    Miał być OTS dla kilkunastu torgów, mała mapka, a nagle każdemu czy z kadry OTSa czy nawet graczom skoczyły ambicje i reklamujecie się po OTlandzie, celujecie w 100-200 osób(xD).
    Szczerze wątpie, że po miesiącu czy dwóch zostanie tutaj więcej niż 20 graczy, wtedy mam rozumieć cena pacca wzrośnie do 20zł/7 dni?xD
    I tu nie chodzi głównie o cenę PACCa, bo jakby OTS był dobry to bym tyle płacił, tak jak płaciłem na RealOtsie, ale nie wiecie ile takich graczy którzy tyle zapłacą będzie, bo nie oszukujmy się na realia Polskich OTSów to nie jest mało.

Data rejestracji
    2014
    Siła reputacji
    11

Domyślny

Cytuj The Raq napisał Pokaż post
    Macie się za dorosłych, inteligentnych ludzi, a nie macie 5zł/tydzień NA WŁASNĄ PRZYJEMNOŚĆ. Żeby to była dotacja za nic, ale przecież to Wy płacicie za coś, co chcecie robić w wolnym czasie dla zabawy. Jeśli uważacie, że wolicie wydać te 5zł tygodniowo na.. nie wiem, paczke chipsów, którą zjecie w 10minut to nikt nie broni ^^ 5zł/tydzień to śmieszne pieniądze O ILE rzeczywiście serwer będzie fajny i wart tego, żeby w ogóle na nim grać (czy to za darmo, czy odpłatnie). Ja wchodzę w ciemno, najwyżej stracę oszczędności mojego życia :(
    ja już pisałem, że mi nie chodzi o te parę groszy... odsyłam do mojego postu - http://torg.pl/showthread.php?455653...=1#post8345178.
    I jeżeli twórcy na starcie próbują wciskać kit, żeby zarobić pare groszy to nie wygląda to za dobrze xD

@edit pomijając fakt, że ludzie proponowali wsparcie finansowe XDD
    Ostatnio zmieniony przez Yogurt : 08-11-2014, 14:42

Data rejestracji
    2013
    Siła reputacji
    14

Domyślny

jednym postem seyaelo zniechecil duzo osob ;d

20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)