Reklama
Strona 59 z 75 PierwszaPierwsza ... 949575859606169 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 871 do 885 z 1111

Temat: Coś Cię boli, coś Cię strzyka, przyjdź po radę do chemika!

Data rejestracji
    2009
    Siła reputacji
    16

Domyślny

Witam, mam prawie 22 lata i od ok miesiąca pracuje przy kostce brukowej. W skrócie, cokolwiek bym nie robił to obciąża to plecy i to dość porządnie (przykład; 20-30kg kostki na ręce, podnieś z ziemi, przenieś 15 metrów, odłóż ostrożnie na ziemie, powtórz 100 razy). Pierwsze dni miałem po prostu okropne zakwasy od łydek po kaptury... jednak obecnie nasila się ból w dolnej części pleców (kilkanaście minut pracy i jest to prawie nie do zniesienia). Do tego dochodzi ból po prawej stronie 1wszego kręgu odcinka piersiowego/ostatniego odcinka szyjnego. Mniej więcej w tej części, ciężko mi określić. Ból nasila się gdy stoje pochylony i robie coś rękoma (mycie naczyń np). Do tego od jakiegoś tygodnia praktycznie co dziennie budze się z zesztywniałymi palcami prawej ręki, po przebudzeniu przez godzine-dwie dalej czuje mrowienie w palcach.

Czy to wszystko może być wynikiem przepracowania? Zanim podjąłem pracę przez ponad rok byłem dość mało aktywny (miałem wcześniej wypadek i operacje (usuwanie krwiaków nadtwardówkowych), z początku nie można mi po prostu było dźwigać, przemęczać się, jednak później to po prostu przyzwyczajenie się do leniwego trybu życia...)

Data rejestracji
    2012
    Siła reputacji
    13

Domyślny

Witam, mam taki problem. Z 4 miesiace temu tak dla zartu z kolegą co jakis czas sie szarpalismy i klepalismy z pięsci po rękach. Od tygodnia gdy zaczołem cwiczyc na drazku zaczał mnie bolec bark (miesien nad bicepsem i tricepsem) Ból przypomina jak po szczepienu lecz kilka krotnie intensywniejszy i to tylko w 1 punkcie. Im więcej powtórzen tym bardzie ból mi doskwiera, i po jakims czasie muszę przerwac trening. Co to moze byc?

Data rejestracji
    2011
    Siła reputacji
    15

Domyślny

Od wczoraj przy ruszaniu szczęką odczuwam dziwne uczucie w lewym uchu, jakby takie pulsowanie wraz z przytkaniem. Jak zatkam sobie ucho to tego nie czuję. Co to i jak to wyleczyć? ;d

4. Reklama
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Stalowa Wola
    Siła reputacji
    20

Domyślny

Cytuj Pelikan napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Od wczoraj przy ruszaniu szczęką odczuwam dziwne uczucie w lewym uchu, jakby takie pulsowanie wraz z przytkaniem. Jak zatkam sobie ucho to tego nie czuję. Co to i jak to wyleczyć? ;d
    byles ostatnio na basenie lub zamoczyles ucho?

Data rejestracji
    2011
    Siła reputacji
    15

Domyślny

Nie, ale może mi przewiało bo byłem wieczorem pokopać w piłkę, minął tydzień i dalej mam ten objaw ale teraz już może trochę mniej.

Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Wyskoczyly mi jakies dziwne czerwone(?) plamy na klacie. Mniej wiecej na samym srodku, miedzy linia sutkow a szyja. Juz z 3-4 tyg cos takiego zauwazylem, ale to byla jedna plama i pozniej znikla. Teraz mam 3, kazda o srednicy ok. pol centymetra. Nie sa to zadne krosty, nie bola, nie swedza. Mam wrazenie jakby z nich luszczyl sie naskorek. Co to moze byc? Zadnych innych zmian skornych nie mam.

Ofc myje sie codziennie ;d

8. Reklama
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    Chodzież
    Siła reputacji
    24

Domyślny

Problem mojej mamy, który jest mega dziwny.

W ciągu dnia NAGLE zaczynają ja boleć 3 punkty: 2 (wyrostek kruczy?), 6 guzek większy, po obu stronach, promieniujący aż na kaptury i prawe łączenie łokcia z przedramieniem:
    http://pawelszaro.pl/foty/biblioteka...rkowo%20ob.jpg

CO NOC, samo zaczyna od 23 ból i nie ustaje aż do 1 - 2. Potem przechodzi.

Chuj wie szczerze mówiąc co to jest, mnie to przerasta. Lekarze robili USG i niby nic nie ma, ale boli. Jeden ortopeda pierdolnął blokadę w zastrzyku i przestało boleć na tydzień. Inny mówi, że to zapalenie nadkłykcia (łokieć tenisisty). Kupiłem matce kolagen żeby piła, ale gówno daje i jakby po nim bóle stają się silniejsze. Any ideas?
    Ostatnio zmieniony przez haxigi : 16-09-2014, 00:03

Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Siemanko, jakoś od tygodnia jakby "ciągnie" mnie pod lewą łopatką na plecach, wydaje mi się, że mogłem naciągnąć mięsień, bo to tego typu ból, jakeiś rady, ćwiczenia, żeby go troche rozluźnić?

Data rejestracji
    2006
    Położenie
    c==3
    Siła reputacji
    21

Domyślny

a co robiles przed tym ? bo mialem ten sam problem, okazalo sie calkiem przypadkiem, ze kolege z pracy rownez ciagnelo pod lewa lopatka, dokladnie to w prostowniku. okazalo sie, ze zarowno on jak i ja, dzien wczesniej robilismy allahy d; wiec przy tym cos nie pyklo. u mnie po 2,5 tyg smarowania przeszlo samo.

12. Reklama
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Koszalin
    Siła reputacji
    27

Domyślny

Cytuj ArkaSath napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Siemanko, jakoś od tygodnia jakby "ciągnie" mnie pod lewą łopatką na plecach, wydaje mi się, że mogłem naciągnąć mięsień, bo to tego typu ból, jakeiś rady, ćwiczenia, żeby go troche rozluźnić?
    pomaga na wszystko w okolicach lopatek

Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Katowice
    Siła reputacji
    23

Domyślny

torgi pomóżcie

Ból w okolicach grzebienia biodrowego, przy bieganiu lekki, mało odczuwalny (jak nacisnę palcami to w ogóle nieodczuwalny). Ale dzisiaj właziłem po drabinie i zauważyłem (przy schodzeniu gdy ciężar ciała był na lewej nodze), że w porównaniu do biegania ból jest kupe większy, taki dość spory dyskomfort. Wyczytałem na internetach, że rozchodzi się o mięsień czworoboczny lędźwi
    @Byczek ;

płacę zielonymi
    Ostatnio zmieniony przez 2Fast4You : 22-09-2014, 16:52

Data rejestracji
    2006
    Siła reputacji
    24

Domyślny

Załącznik 321150

Wyjebałem glebę o asfalt. Boli jak cholera, a że jest to dłoń czyli miejsce, gdzie skóra co chwile jest rozciągana, chciałbym jakoś to szybko zagoić. Jest jakiś sposób czy muszę przecierpieć?

Pozostałości ze skóry, która trzyma, jeżeli chodzi o szybsze gojenie, zerwać czy zostawić?

Nie mogę fapać ;<
    Ostatnio zmieniony przez Dzzej : 27-09-2014, 22:35

16. Reklama
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Od 3 dni boli mnie szczeka, lekko pobolewa jak mowie, jem lub przelykam, prawie tego nie zauwazam, bol jest wiekszy gdy szeroko otworze usta. Podotykalem sobie pysk, i tam gdzie boli nie mam takiej duzej "kulki", tak jakbym mi szczeka z takiego zawiasu wypadla. Z drugiej strony ta "kulka" jest duza i wyrazista. Samo przejdzie? Czy mam isc do lekarza? Ew. jakis sposob aby samemu to nastawic. Nie mam pojecia od czego tak sie stalo, w pysk nie dostalem ;d

Data rejestracji
    2013
    Siła reputacji
    15

Domyślny

Moze to 8-mki ci rosna ? Wymacaj od srodka moze juz się wyzynaja czyt. przebily się przez dziaslo. Sam tez mialem bole w okolicy stawu zuchwowego jak mi rosły, wczoraj usunalem ostatnia 8-mke bo mam za ciasna szczeke.

Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Osemki juz mi urosly. Ten bol ewidentnie w szczece. Do tego brak tej kulki. I boli coraz bardziej, wczoraj przy jedzeniu nie zwracalem na to uwagi, teraz sniadanie jadlem to czuc konkretnie.

20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)