Dzzej napisał
Ostatnio zagrałem Leoną. Jak dla mnie to ona wymiata, ale i tak mam słabość do Soraki, która chyba jest niedoceniana, bo dosyć rzadko ją widuję (wcale?). I właśnie dlaczego?
Bo jest meta na agresywne supporty typu all-in, ewentualnie mocny poke, a Soraka ani nie moze tego zaoferować, ani sobie nie radzi przeciwko takim przeciwnikom. Moim zdaniem to jest aktualnie zdecydowanie najgorszy champion wsrod tych typowych na te pozycje.
durel napisał
leona czy thresh na poczatkujacego supporta? leona wydaje sie latwiejsza duzo, z tym ze thresh wydaje mi sie duzo bardziej fun to play ;> a w sumie ostatnio jak gram to tylko nidale mid/lee sin jungle i mam zaciesz w chuj jak mi sie uda inseca zrobic ;d
Leona latwiejsza, ale jak zaczynasz grać, to często może wychodzić na to, że będziesz grać zbyt pasywnie - musisz pamiętać, że nie jesteś Janną ani Soraką. Moim zdaniem najlepszy support na początek to Sona - łatwy do ogarnięcia, ma sporo do zaoferowania i jest całkiem silny. Troche sobie moze slabo radzic przeciwko czesto granym Annie po 6 lvlu, ale zakladam, ze skoro mowimy o postaci dla poczatkujacego to przeciwnik tez nie bedzie jakis mega ogarniety.
Zakładki