Reklama
Strona 15 z 17 PierwszaPierwsza ... 51314151617 OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 211 do 225 z 244

Temat: Euro 2012 - co nam to w ogóle daje?

Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Łódź
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Cytuj Rocky Balboa napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    -honor w napierdalaniu się
    -ale bez nich byłoby bezpiecznie
    -szkoda słów
    1.Więc średniowieczni rycerze też nie byli honorowi bo się "napierdalali"? Albo zawodnicy sztuk walki to też jakieś zjeby, bo się "napierdalać" tylko potrafią?
    2.Beż noży by się też nie napierdalali. Wyjebmy wszystkie noże, smarujmy chleb palcem! Albo poucinajmy każdemu noworodkowi ręce, przecież któryś może się później bić nimi.
    3.No szkoda, bo podaje ci sensowne argumenty ale haters gonna hate, bić bydło pałami.

Nie przychodza, bo jednak są na tyle inteligentni żeby ogarnąć, że to znajdą podczas kontroli.
    Za to na osiedlach jest to stan codzienny.
    Zrzeszony jesteś w jakimś osiedlu? Ile cie gonili razy ze sprzętem? Jakoś kulturalnie się prosi o oddanie barw i ewentualne solówki, nie ma miasta poza krakowem żeby się ganiali z maczetami po osiedlu.
    Ostatnio zmieniony przez Adziorroo : 03-06-2012, 00:20

Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Tibiantis
    Siła reputacji
    29

Domyślny

A propos Starucha. Za kibice.net:

Wyłapywanie kibiców przed Euro zaczyna przypominać poprzedni system. "Proces" Franza Kafki to przy tym szczyty logiki. Piotrek z Legii, znany w całej Polsce jako "krwiożerczy boss neonazistowskiej, narkotykowej mafii Teddy Boys" czyli "Staruch" na własnej skórze doznaje wszystkich dobrodziejstw systemu III RP.

Proces utajniony, zarzuty z kosmosu, areszt bez dowodów... "Staruch" został zawinięty na fali wyłapywania rzekomych dealerów narkotykowych i otrzymał absurdalne zarzuty wprowadzania do obrotu dużych ilości amfetaminy. Jedynym "dowodem" są zeznania świadka koronnego.

Teoretycznie obrona powinna więc być prosta. Niestety - teoretycznie. W praktyce bowiem adwokat kibica Legii nie miał szans na jakąkolwiek obronę - zabroniono mu dostępu do akt! Krzysztof Wąsowski, adwokat Starucha znalazł się więc w sytuacji kuriozalnej – musiał bronić klienta, nie mając wiedzy o obciążających go dowodach i bez wystarczającej możliwości poznania jego stanowiska (spotkać się z Piotrkiem też mu zabroniono.

Oburzona takim zachowaniem sądu jest Helsińska Fundacja Praw Człowieka, której przedstawiciel nie został wpuszczony na salę utajnionych obrad. Składane są już stosowne skargi na złamanie Europejskiej Konwencji Praw Człowieka. Sprawą zainteresowało się zaś Amnesty International.

Ale pewnie to nic nie da. Przecież kibol to nie człowiek...

Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Człuchów/Gdynia
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Ogólnie, co do samych kibiców nie mam nić przeciwko temu gdy "leją się po mordach", jeżeli obydwie strony się na to zgodzą i nikt postronny na tym nie ucierpi. Jeżeli ktoś może dać komuś w ryj na ringu to czemu nie może dać mu na stadionie, gdy obydwoje tego chcą i walczą na ustalonych warunkach . Dla mnie jest to tym samym tylko , że to 2 nie jest regulowane przez żadną instytucję.

4. Reklama
    Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    18

Domyślny

Cytuj tibia77 napisał Pokaż post
    No ale fakty są takie, że obecność policji nie tylko wywołuje agresję, ale także niczemu nie zapobiega. Nie ma żadnych podstaw, by sądzić, że gdyby policja nie została wprowadzona na stadiony, to w najbliższym czasie na którymś z nich doszłoby do morderstwa. Równie dobrze można poustawiać policjantów w szkołach, sklepach, na uczelniach w teatrach i toaletach, bo nigdy nie wiadomo, czy kiedyś komuś się tam coś nie stanie. A jak już się stanie, to czasu nie cofniesz! Tylko kto będzie za to wszystko płacił?
    Ale ja nie chcę żeby mnie ochraniali. Nie dlatego, że jestem wielki jp hwdp i nie wiadomo co jeszcze. Dlatego, że dużo bezpieczniej się czułem, gdy policji nie było. Nigdy nie odczuwałem żadnego zagrożenia, a teraz to muszę się oglądać, czy czasem jakiegoś tajniaka obok nie ma, bo jeszcze mi wlepią 2 tysiące do zapłaty za "sędzia kalosz", albo wywiozą w kajdankach do aresztu za stanie na schodach lub zajmowanie innego miejsca niż na bilecie.
    Potrafili. Jeśli ktoś tego nie robił, to widocznie nie chciał. Jeśli wtedy nie chciał, to teraz też nie zechce. Zwłaszcza, że jak do tej pory WSZYSTKIE działania skierowane są przeciwko kibicom, którzy z zadymami nie mają nic wspólnego. A w cywilizowanym świecie nie zamyka się stadionów, bo ktoś wbiegł na murawę, nie prześladuje się osób decyzyjnych w środowisku kibicowskim, bo ktoś ma taki kaprys, nie zamyka się nikogo za wywieszanie flag z antykomunistycznymi symbolami i nie robi się jeszcze wielu innych rzeczy, które u nas mają miejsce pod pretekstem walki z rzekomym bandytyzmem i terrorem wobec rodzin z dziećmi.
    Na żadnym stadionie na euro i tak nie doszłoby do żadnego poważnego incydentu. Po pierwsze większość ekip ma w dupie ten turniej. Po drugie dystrybucja biletów była prowadzona w taki sposób, że było niemożliwe zdobyć odpowiednią ilość wejściówek, bo te trafiły głównie do sponsorów i działaczy, do przyjaciół sponsorów i działaczy, do przyjaciół ich przyjaciół itp. A reszta była rozlosowywana. A działania uderzające w środowisko kibicowskie, mogą tylko spowodować frustrację, która zostanie wylana na ulicach w trakcie mistrzostw. Dużo rozsądniej byłoby bez medialnego szumu zamykać bandytów itp. a z kibicami współpracować, niż zamykać kibiców, bandytów olewać i prowadzić nagonkę w mediach.
    Nie mam zamiaru bronić żadnego Starucha, ale z niego już od dawna robiono wroga publicznego numer jeden, więc wcale bym się nie zdziwił, gdyby to była wymyślona i zaplanowana akcja w celu udupienia go (choć nie twierdzę, że tak było). To tak swoją drogą.
    Najśmieszniejsza rzecz związana z tym panem to to, że kiedy udzielał wywiadu dla polsat news, to on - właśnie ten łysy bezmózg - wyszedł na (i tu zdanie postronnych osób) o wiele bardziej inteligentnego i rozgarniętego od dziennikarza polsatu.
    Na stadion, a o tym cały czas mówimy, nikt nie przychodzi z maczetą ani teleskopem. A ty kolejny raz udowadniasz, że lubisz się wypowiadać na tematy, w których jesteś TOTALNYM ignorantem.
    Nawet jeśli obecność policji wywołuje agresję, to czas to wreszcie zmienić. Czasu komunizmu, gdzie policja była naszym wrogiem już się dawno skończyły. Należy zmienić tok rozumowania społeczeństwa, aby policja nam nie przeszkadzała, bo co to za myślenie "jak jest policja to ja im zacznę robić burdę bo jp, hwdp". Jakby nie robili burd, nic by się nie działo z policją. Należy zobaczyć kto pierwszy dał pstryczka nos drugiemu, policja ot tak porostu sobie na stadiony przyszła pilnować porządku, czy rzeczywiście coś było na rzeczy i porządek na stadionach trzeba ustanowić. Wierz mi, to nie jest tak, że chcę wam zabronić wyładowania agresji. Jak chcecie się bić to róbcie to, ale w lesie, a nie nie na stadionach gdzie możecie coś zniszczyć. Mówisz, że to są pojedyńcze incydenty, ale na jaką skalę, jak np. zamieszki w Bydgoszczy, które były stosunkowo nie dawno. Mówisz, że mało niszczą a tamten stadion był po 30-min zamieszkach w opłakanym stanie. Nie wierzysz, że są takie duże szkody to mogę ci dać zdjęcia:

http://bulgarska.pl/bydgoszcz-stadio...f1da007c000000

Powyrywane krzesła, powyrywane megafony, barierki, zniszczona murawa. Nie chodzę na stadiony, nie znam tych ludzi, więc jakie mam gwaranty, że takie incydenty nie pojawią się bez policji. Przecież tam zachowywali się jak zwierzęta. I teraz jakie mogę mieć zagwarantowania, że nic nie zrobią na Euro, nawet przed stadionami, kiedy to nie potrafią się we własnym gronie opanować. Przykro mi, że takie incydenty, że ktoś niewinny dostanie od policji pałka się zdarzają, jednak ci tzw. "kibice" są za tą cała sytuację sobie sami winni. Gdyby odpowiednio się zachowywali od samego początku nie byłoby całej sprawy.

Pomijając fakt, że w ostatnich latach bacznie się nam przyglądano i ocena bezpieczeństwa na stadionach była zdecydowanie negatywna w oczach UEFA.

http://www.youtube.com/watch?v=avSOBoe7HT0

I tutaj jeszcze jeden filmik jak wygląda sytuacja na stadionach. Ja bym się tam po prostu bał stać. I jeszcze się zastanawiam, czy oni w ogóle prawidłowo reagują. Dla mnie prawidłową reakcji społeczeństwa jest po prostu stanie spokojnie obok policji, ale dla nich odpowiednia reakcją na widok policji, jest naparzanie w tarczę tym co jest pod ręką.
    Ostatnio zmieniony przez Xamek : 03-06-2012, 09:43

Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Łódź
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Xamek

Wszystko ładnie pięknie, tylko to się już nie zmieni, bo chłopaków zamykają o byle pierdoły, u nas na Widzewie chyba nawet kogoś zawinęli za to że stał na schodkach, albo w Kielcach zamykali o to że fragment środka pirotechnicznego leżał w miejscu gdzie jest twoje krzesełko na bilecie(chociaż każdy wie że nikt nigdy nie stoi w miejscu wyznaczonym na bilecie, tylko po prostu tam gdzie jest wolne)

http://www.youtube.com/watch?v=0Q09MAQDAjc
    Włącz sobię ten filmik na 1:15 i zobacz co zrobił policjant. Dokładna sytuacja wyglądała tak :
    Policjant : Spierdalaj z krawężnika
    Chłopak : Prowokacja
    Policjant : Prowokacje to ja ci zaraz pokaże

Oczywiście potem tego chłopaka chcieli zawinąć na dołek, jednak inni stanęli w jego obronie i ktoś inny niestety tam wylądował. I uwierz mi, zawsze takie prowokacje były, dlatego też policja była atakowana, bo my nie jesteśmy podludźmi a oni nie są uprzywilejowani żeby móc nas atakować czy to fizycznie czy psychicznie.

O tyle dziwne jest to że nikt nie umie ich kontrolować. Przed wyjazdem na Cracovie, Stowarzyszenie Fanatyków Widzewa wysłało pismo do klubu Cracovia, Małopolskiej Policji i kierowników ds Bezpieczeństwa pismo, że w związku z licznymi prowokacjami na wyjazdach będzie nagrywane całe wejście na stadion, od wyjścia z autokarów do wejścia na sektor. Dziwnym zbiegiem okoliczności panowie i panie na bramkach z uśmiechem sprawdzali bilety i nawet trochę z nami pożartowali, policjanci niechętnie aczkolwiek uprzejmie ręką wskazywali którędy mamy się udać na sektor(gdyby nie było to kręcone, po prostu byłbym popchnięty w stronę wejścia). Reformę zacznijmy od policji, potem od kiboli.
    Ostatnio zmieniony przez Adziorroo : 03-06-2012, 10:07

Data rejestracji
    2004
    Siła reputacji
    29

Domyślny

Cytuj Adziorroo napisał Pokaż post
    1.Więc średniowieczni rycerze też nie byli honorowi bo się "napierdalali"? Albo zawodnicy sztuk walki to też jakieś zjeby, bo się "napierdalać" tylko potrafią?
    2.Beż noży by się też nie napierdalali. Wyjebmy wszystkie noże, smarujmy chleb palcem! Albo poucinajmy każdemu noworodkowi ręce, przecież któryś może się później bić nimi.
    3.No szkoda, bo podaje ci sensowne argumenty ale haters gonna hate, bić bydło pałami.

Zrzeszony jesteś w jakimś osiedlu? Ile cie gonili razy ze sprzętem? Jakoś kulturalnie się prosi o oddanie barw i ewentualne solówki, nie ma miasta poza krakowem żeby się ganiali z maczetami po osiedlu.
    1. Rozróżniasz walkę o ojczyznę czy w sporcie od bezsensownego napierdalania się o jakiś gówniany klub sportowy?
    2. Nie wiem jaki to ma związek z tym co napisałem. Gdyby nie te prostaki to na stadionach nie byłoby problemów. Byłem na kilkunastu imprezach |(nie tylko sportowych), na każdym była ochrona/policja i jakoś nie ruszała bogu ducha winnych kibiców, którzy oglądali i kibicowali. Ale na stadionach piłkarski to pewnie tylko czekają żeby pobić tych biedaków w dresach i szalikach :(
    3. Jak można pytać czy coś mi przeszkadza, że dwie grupy ludzi umawiają się na ustawki. Tak przeszkadza, bo z epoki kamienia łupanego wyszliśmy ileś tam wieków temu i takie zachowania nie powinny mieć miejsca.

Ja wiem, gonili mnie z 3 razy w życiu, tylko dlatego, że mieszkałem na osiedlu, które kibicowało innemu klubowi. Już nie wspominam o tym, że miałem wyjebane na całą okoliczną piłkę nożną i gdybym mógł to pozamykał bym ten burdel, by żyło się lepiej.

8. Reklama
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Łódź
    Siła reputacji
    21

Domyślny

1. Rozróżniasz walkę o ojczyznę czy w sporcie od bezsensownego napierdalania się o jakiś gówniany klub sportowy?
    2. Nie wiem jaki to ma związek z tym co napisałem. Gdyby nie te prostaki to na stadionach nie byłoby problemów. Byłem na kilkunastu imprezach |(nie tylko sportowych), na każdym była ochrona/policja i jakoś nie ruszała bogu ducha winnych kibiców, którzy oglądali i kibicowali. Ale na stadionach piłkarski to pewnie tylko czekają żeby pobić tych biedaków w dresach i szalikach :(
    3. Jak można pytać czy coś mi przeszkadza, że dwie grupy ludzi umawiają się na ustawki. Tak przeszkadza, bo z epoki kamienia łupanego wyszliśmy ileś tam wieków temu i takie zachowania nie powinny mieć miejsca.

Ja wiem, gonili mnie z 3 razy w życiu, tylko dlatego, że mieszkałem na osiedlu, które kibicowało innemu klubowi. Już nie wspominam o tym, że miałem wyjebane na całą okoliczną piłkę nożną i gdybym mógł to pozamykał bym ten burdel, by żyło się lepiej.
    1. Każdy ma swoje ideały. Ktoś walczył za ojczyzne, ktoś za klub, ktoś za kasę z jakiejś gali KSW. Nie tobie to oceniać.
    2. A czy na koncertach czy innych sportach nie ma osoby która dostała się tam pijana/naćpana i równie dobrze może zrobić burdę? Uwierz mi, ci co siadają najbliżej sektora gości wiedzą po co tam siadają, UWIERZ chuligan nie skieruje się najpierw na sektor rodzinny i nie wyrzuci sześciolatka nad płotem za stadion. Co do ostatniego zdania - zobacz filmik z ostatniego posta. Ja jakoś słyszałem o prowokacjach na koncertach chyba nawet metalowych, i na koszykówce policja również atakuje o czym się sam przekonałem, i to nie jest zjawisko tylko w Polsce.
    3. Jak mówiłem, nie tobię to oceniać. Nie podoba ci się? Nie bierzesz udziału. Nie możesz zabronić tego innym. Równie dobrze mi może przeszkadzać to że jest kurczaka na obiad, bo do ch*a mieszkamy przecież w nowoczesnej Polsce XXI wieku, tu się jada kawior i żabie udka! JESTEŚ ZACOFANY, PAŁOWAĆ GO!

Z tego co pamiętam jesteś z Rzeszowa. Pytam, gonili cię tam z maczetami?
    I uwierz mi, stereotypy są jakie są, każdy może mieć swoje zdanie, ale co do ostatniego zdania - powiedz mi szczerze, kto pierwszy stanął by do obrony Polski? Szlachta z sejmu, inteligenci, lewaki, geje i inni żądający praw, czy ci źli kibole, którzy lubią sobię dawać po mordach, i mieli by do tego kolejną okazje w razie ataku na Polskę, i którzy do tej Polski jednak czują przywiązanie, tak jak do barw klubowych, w których imieniu do walki stają niemal na codzień?
    Ostatnio zmieniony przez Adziorroo : 03-06-2012, 10:34

Data rejestracji
    2004
    Siła reputacji
    29

Domyślny

1. Każdy ma swoje ideały. Ktoś walczył za ojczyzne, ktoś za klub, ktoś za kasę z jakiejś gali KSW. Nie tobie to oceniać.
    2. A czy na koncertach czy innych sportach nie ma osoby która dostała się tam pijana/naćpana i równie dobrze może zrobić burdę? Uwierz mi, ci co siadają najbliżej sektora gości wiedzą po co tam siadają, UWIERZ chuligan nie skieruje się najpierw na sektor rodzinny i nie wyrzuci sześciolatka nad płotem za stadion. Co do ostatniego zdania - zobacz filmik z ostatniego posta. Ja jakoś słyszałem o prowokacjach na koncertach chyba nawet metalowych, i na koszykówce policja również atakuje o czym się sam przekonałem, i to nie jest zjawisko tylko w Polsce.
    3. Jak mówiłem, nie tobię to oceniać. Nie podoba ci się? Nie bierzesz udziału. Nie możesz zabronić tego innym. Równie dobrze mi może przeszkadzać to że jest kurczaka na obiad, bo do ch*a mieszkamy przecież w nowoczesnej Polsce XXI wieku, tu się jada kawior i żabie udka! JESTEŚ ZACOFANY, PAŁOWAĆ GO!

Z tego co pamiętam jesteś z Rzeszowa. Pytam, gonili cię tam z maczetami?
    1. No i właśnie w tym jest cały problem. IDEAŁY :D O czym Ty kurwa mówisz? Porównujesz sposób na zarabianie pieniędzy, żeby nakarmić rodzinę albo obronę własnego kraju(który dla Ciebie jest chyba bardzo wazny, patrząc na posty w temacie o rasizmie) do jakiegoś bzdurnego klubu sportowego, o którym nie słyszał prawie nikt poza granicami naszego kraju? Każdy normalny człowiek powie Ci, że to jest pojebane. Można angażować się w życie klubu, dorzucać kasę, robić doping ale nie zaraz po meczu wychodzić ze stadionu i robić burdy.
    2. Na tych poważnych nie- po jest ochrona, która w razie potrzeby ma alkomaty i jeśli wyjdą promile to mogą delikwenta nie wpuścić(zgodnie z regulaminem imprezy). A że ten prawie nigdy nie chce do tego ustąpić to trzeba go wyprowadzić siłą. Na koncertach metalowych to jest szczególnie powszechne bo ta subkultura wielbi picie taniego wina, piwa i innych alkoholi, i przyjeżdzą kilka h przed koncertem żeby się zajebać. Już nie mówię o tym, że mają mnóstwo metalowych rzeczy(łańcuchy itp), których wnosić nie można i o to się plują też bardzo często.
    Jakoś kilka razy miałem styczność z policjantami i nigdy nie byli chujami. Można było pogadać, spróbować zamienić sytuację w żart. To, że robią swoje i dzieci mają u nich przypał za picie alko albo dostaje się mandaty za picie w miejscu publicznym to ich praca, a nie powód to, phi, nienawiści.
    3. patrz pkt1 Nie wiem co ma Ci przeszkadzać mój obiad, skoro jest mój i Ty w nim w żaden sposób nie uczestniczysz. Za to Ci pojebani pseudokibice mi przeszkadzają, bo może ja chcę zabrać rodzinę właśnie w miejsce, gdzie oni urządzili sobie pole walki?
    Nie, z meczetami nie, bo jak wiem kosy głównie w krk latają. Ale z teleskopem się zdarzyło i równie dobrze widziałem też jak kilka osób ma takowe przy sobie, gdy musi wyjść ze swojego blokowiska.

Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Łódź
    Siła reputacji
    21

Domyślny

1. No i właśnie w tym jest cały problem. IDEAŁY :D O czym Ty kurwa mówisz? Porównujesz sposób na zarabianie pieniędzy, żeby nakarmić rodzinę albo obronę własnego kraju(który dla Ciebie jest chyba bardzo wazny, patrząc na posty w temacie o rasizmie) do jakiegoś bzdurnego klubu sportowego, o którym nie słyszał prawie nikt poza granicami naszego kraju? Każdy normalny człowiek powie Ci, że to jest pojebane. Można angażować się w życie klubu, dorzucać kasę, robić doping ale nie zaraz po meczu wychodzić ze stadionu i robić burdy.
    2. Na tych poważnych nie- po jest ochrona, która w razie potrzeby ma alkomaty i jeśli wyjdą promile to mogą delikwenta nie wpuścić(zgodnie z regulaminem imprezy). A że ten prawie nigdy nie chce do tego ustąpić to trzeba go wyprowadzić siłą. Na koncertach metalowych to jest szczególnie powszechne bo ta subkultura wielbi picie taniego wina, piwa i innych alkoholi, i przyjeżdzą kilka h przed koncertem żeby się zajebać. Już nie mówię o tym, że mają mnóstwo metalowych rzeczy(łańcuchy itp), których wnosić nie można i o to się plują też bardzo często.
    Jakoś kilka razy miałem styczność z policjantami i nigdy nie byli chujami. Można było pogadać, spróbować zamienić sytuację w żart. To, że robią swoje i dzieci mają u nich przypał za picie alko albo dostaje się mandaty za picie w miejscu publicznym to ich praca, a nie powód to, phi, nienawiści.
    3. patrz pkt1 Nie wiem co ma Ci przeszkadzać mój obiad, skoro jest mój i Ty w nim w żaden sposób nie uczestniczysz. Za to Ci pojebani pseudokibice mi przeszkadzają, bo może ja chcę zabrać rodzinę właśnie w miejsce, gdzie oni urządzili sobie pole walki?
    Nie, z meczetami nie, bo jak wiem kosy głównie w krk latają. Ale z teleskopem się zdarzyło i równie dobrze widziałem też jak kilka osób ma takowe przy sobie, gdy musi wyjść ze swojego blokowiska.
    1. Więc jeżeli ktoś biłby kobietę na ulicy to miałbym to olać, bo nikt poza jej rodziną i znajomymi o niej nie słyszał? Oczywiście, walka o niepodległość jest ważniejsza od walki o klub, ale jeśli byłbyś fanatykiem i żyłbyś tylko z meczu na mecz, z wyjazdu na wyjazd to byś to zrozumiał. Dla ciebie bzdurne jest to, dla innych tamto. A, i jeśli o chociażby Widzewie(Półfinał Pucharu Europy:1983, Zdobywca Pucharu Intertoto:1976, 1982) nie słyszał nikt poza granicami naszego kraju to fajnie. I większość osób walczących dorzuca kase, robi doping, ale i walczy. Pytam, dla ciebie robienie burdy i ustawka to to samo? Bo dla mnie burda jest zła, bo mogą ucierpieć postronni ludzie, a ustawka jest ok, bo oni się na to umawiają, i oni wyrażają na to chęć i zgodę. Ty umawiasz się pokopać ze znajomymi w piłkę(też uważaną kiedyś, a nawet i dziś w niektórych kręgach za "zacofany" sport) a oni umawiają się na napierdalanie po ryjach. Kto co lubi.
    2. I ja również czasem spotykałem miłych policjantów, z którymi dało się pogadać i dogadać. Ja tu nie mówię o piciu w miejscu publicznym, mówimy o policji która jest podczas meczu, a uwierz że zachowują się zupełnie inaczej. Pytam, obejrzałeś filmik który dodałem dwa posty wyżej? Odpowiedz czy to jest normalne zachowanie funkcjonariusza policji?
    3. Aha, obiad jest twój i w nim nie uczestnicze, a ustawka już nie jest ich i ty też w niej nie uczestniczysz? Uwierz, wybierają takie miejsca do których nie jest łatwo się dostać(chyba że postanowiłeś akurat zabrać rodzinę na gołe pole 80km od miasta), i przecież jak na horyzoncie zobaczą Mariolkę, Stefana i małego Antosia to nie połączą nagle sił i was nie zaatakują.
    Mogli cię gonić z teleskopem, ale nie byli to chuligani, bo jak mówiłem, śmiej się z tego ale mają swój honor. Niech zgadnę, goniło cię z 5ciu łebków po 18-20 lat? Ok, zdarza się, ale to że się najebali i postanowili poszukać wrażeń to jest wina tego jak byli wychowywani. Nikt nic na to nie poradzi, nie miałeś na osiedlu albo nigdy nie słyszałeś o starszej osobie która ganiała z czymś dzieciaki bo jej hałas przeszkadzał? U mnie np. starsza babka polała dziewczynkę wrzątkiem z okna, a niedawno gdzieś było słychać o facecie co strzelał z wiatrówki do dzieci na boisku bo mu spać nie dawały w środku dnia. Więc co, powyżej 50 roku życia izolatka albo odstrzał? Bo robią takie samo zagrożenie jak ludzie którzy wpadają na osiedle.

12. Reklama

Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Keski-Suomi
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Cytuj Jojo Kapitan napisał Pokaż post
    Ogólnie, co do samych kibiców nie mam nić przeciwko temu gdy "leją się po mordach", jeżeli obydwie strony się na to zgodzą i nikt postronny na tym nie ucierpi. Jeżeli ktoś może dać komuś w ryj na ringu to czemu nie może dać mu na stadionie, gdy obydwoje tego chcą i walczą na ustalonych warunkach . Dla mnie jest to tym samym tylko , że to 2 nie jest regulowane przez żadną instytucję.
    może dlatego, że stadion to nie jest ring?
    przecietny post na torgu w 2014:
    Cytuj Dzzej napisał Pokaż post
    Nie widzę problemu? Skoro idę na dziwki to tylko po to, żeby spuścić wszystko z jajec. Zakładając, że dojdę szybko to chciałbym jeszcze postukać przez chwilę.

Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20

Domyślny

@Rocky

Daj sobie spokój bo troche odbiegłeś z tematu, Adziorroo i tibia77 piszą o jednym danym temacie a Ty wrzucasz ich temat do swojego wymyślonego tematu, który tutaj nie ma totalnie sensu.

Wspominasz wcześniej o pałkach, teleskopach, a czy tutaj jest rozmowa o tym kto co nosi na osiedlu?
    Po coś ten pakt jest co wspomniał Adziorroo i tylko w Krakowie latają 'legalnie' z machetami i innymi ostrymi narzędziami.
    Teraz jest tak, że w większych miastach nie mówiąc już o Krakowie to spokojnie można spotkać typków co chodzą z pałkami lub z innymi 'gadżetami' typu kastety, noże.

Data rejestracji
    2004
    Siła reputacji
    29

Domyślny

1. Więc jeżeli ktoś biłby kobietę na ulicy to miałbym to olać, bo nikt poza jej rodziną i znajomymi o niej nie słyszał? Oczywiście, walka o niepodległość jest ważniejsza od walki o klub, ale jeśli byłbyś fanatykiem i żyłbyś tylko z meczu na mecz, z wyjazdu na wyjazd to byś to zrozumiał. Dla ciebie bzdurne jest to, dla innych tamto. A, i jeśli o chociażby Widzewie(Półfinał Pucharu Europy:1983, Zdobywca Pucharu Intertoto:1976, 1982) nie słyszał nikt poza granicami naszego kraju to fajnie. I większość osób walczących dorzuca kase, robi doping, ale i walczy. Pytam, dla ciebie robienie burdy i ustawka to to samo? Bo dla mnie burda jest zła, bo mogą ucierpieć postronni ludzie, a ustawka jest ok, bo oni się na to umawiają, i oni wyrażają na to chęć i zgodę. Ty umawiasz się pokopać ze znajomymi w piłkę(też uważaną kiedyś, a nawet i dziś w niektórych kręgach za "zacofany" sport) a oni umawiają się na napierdalanie po ryjach. Kto co lubi.
    2. I ja również czasem spotykałem miłych policjantów, z którymi dało się pogadać i dogadać. Ja tu nie mówię o piciu w miejscu publicznym, mówimy o policji która jest podczas meczu, a uwierz że zachowują się zupełnie inaczej. Pytam, obejrzałeś filmik który dodałem dwa posty wyżej? Odpowiedz czy to jest normalne zachowanie funkcjonariusza policji?
    3. Aha, obiad jest twój i w nim nie uczestnicze, a ustawka już nie jest ich i ty też w niej nie uczestniczysz? Uwierz, wybierają takie miejsca do których nie jest łatwo się dostać(chyba że postanowiłeś akurat zabrać rodzinę na gołe pole 80km od miasta), i przecież jak na horyzoncie zobaczą Mariolkę, Stefana i małego Antosia to nie połączą nagle sił i was nie zaatakują.
    Mogli cię gonić z teleskopem, ale nie byli to chuligani, bo jak mówiłem, śmiej się z tego ale mają swój honor. Niech zgadnę, goniło cię z 5ciu łebków po 18-20 lat? Ok, zdarza się, ale to że się najebali i postanowili poszukać wrażeń to jest wina tego jak byli wychowywani. Nikt nic na to nie poradzi, nie miałeś na osiedlu albo nigdy nie słyszałeś o starszej osobie która ganiała z czymś dzieciaki bo jej hałas przeszkadzał? U mnie np. starsza babka polała dziewczynkę wrzątkiem z okna, a niedawno gdzieś było słychać o facecie co strzelał z wiatrówki do dzieci na boisku bo mu spać nie dawały w środku dnia. Więc co, powyżej 50 roku życia izolatka albo odstrzał? Bo robią takie samo zagrożenie jak ludzie którzy wpadają na osiedle.
    Ale do czego jest ten fragment o kobiecie, bo nie rozumiem? Jak mężczyzna leje kobietę to naturalną reakcją powinna być pomoc. Natomiast nie ma nic naturalnego w napierdalaniu drugiego po mordzie w imię jakiegoś klubu sportowego. Fanatyzm to jedna z najgorszych rzeczy na świecie, nie ważne czy to fanatyzm religijny, polityczny czy dotyczący klubu sportowego. Fanatyzm nie dostrzega wielu wad, a stara się widzieć tylko te nieliczne zalety. Z fanatyzmu niedaleko do rasizmu, czy innych zboczeń. Calkiem niedawno było informacja o tym, że banda kretynów usiłowała wykoleić pociąg, w którym jechali kibice przeciwnego klubu. To jest ten twój fanatyzm, w imię którego człowiek jest w stanie zrobić wszystko, nie patrząc przy tym na innych ludzi. Sam jestem kibicem ale moim zdaniem cenniejsze są uwagi co należy zmienić w grze, żeby przestać dostawać od każdego w dupę, niż napierdalanie tych co się śmieją z naszej nieudolności.
    Zapytaj o Widzew na ulicy w innym kraju- myslę, że mało kto będzie wiedział o co chodzi. Zapytaj o Real, Barcelone, Milan- większość będzie wiedziała.

Już widzę jak banda dresów jedzie 80km od miasta żeby sprzedać dwie kule na ryj i wrócić potulnie na obiad do mamusi.

Są księża pedofile, uczciwi politycy, nauczyciele-chuje- tak samo zdarzają się policjanci, którzy będą nadużywać pozycji. Mówi się tylko o nich, nikt nie wspomina o tysiącach innych, którzy codziennie zgarniają pijanych kierowców, łapią złodziei i gwałcicieli albo rozpracowując handel narkotykami- bo to jest takie nudne!

Nie ma nic honorowego w napierdalaniu kibica innej drużyny. Honorowo byłoby podejść po meczu, uścisnąć dłoń i powiedzieć 'byliście lepsi'.

/down
    mappi same konkrety widzę
    Ostatnio zmieniony przez Filia the Dragon : 03-06-2012, 11:47

16. Reklama
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    Poznan
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Nie chce mi sie tutaj dyskutowac, bo z tego co widze to rozmowa z toba to jak walenie glowa w mur, wiesz swoje i chuj, mimo, ze nic nie wiesz, ale wtrace swoje trzy grosze.
    Po to jest ochrona, alkomaty, nie wpuscic, ze co? Widac, jak pieprzysz glupoty, bo najwyrazniej nie masz zielonego pojecia o tym jak wyglada praca na ochronie imprez masowych i jacy ludzie tam pracuja. A tak sie sklada, ze mi dane bylo pracowac, ochraniac koncerty i mecze i to wyglada troche inaczej, niz nam tutaj probujesz to wmowic (gdzie oczywiscie nie neguje tego, ze zawsze znajda sie mili i uczynni ochraniarze/policjanci). Moze tobie trudno uwierzyc, ze policja czy ochrona urzadza prowokacje i zachowuje sie nie tak, jak powinna, ale moze to dlatego, ze najwyrazniej wiekszosc spraw zwiazanych z tym tematem wiesz z wirtualnej polski i tvnu, ale dla ludzi, ktorzy maja z tym jakis zwiazek w zyciu realnym sprawa jest jasna jak slonce. Gadasz w temacie o tolerancji, ze nalezy tolerowac inne osoby i nie mozna oceniac innych tylko ze wzgledu na rase, jak sie kogos nie zna. A co ty robisz? Oceniasz pewne sytuacje nie majac o nich zielonego pojecia, kierujesz sie stereotypami wykreowanymi przez media. Jestes zalosny

#up
    A jakich konkretow ode mnie oczekujesz? Ze ochrona/policja wcale nie boi sie wyplacic komus paru kopniakow z byle powodu? Ze ich priorytetem nie jest bezkonfliktowe rozwiazanie problemu? Myslalem, ze to byl jasny wniosek z mojego posta, ale widze, ze przeliczylem Twoje mozliwosci.
    Tak w ramach ciekawostki - pamietam mecz Lech-Legia, kilka lat temu. Akurat wtedy obstawialem sektor przyjezdnych. Proste rozkazy - panowie, jak zaczna rozrabiac - doskakujecie, w morde [x15], na glebe a policja sie zajmie reszta. Jak cos jestemy obok.
    Nikt tam nie myslal o tym, aby spokojnie obezwladnic kogokolwiek i wyprowadzic ze stadionu nienaruszonego, bo na to nie nikt nie ma ani czasu ani checi.
    Ostatnio zmieniony przez MasterMappi : 03-06-2012, 13:07
    tylko bog moze nas sadzic / yolo / hwdp / acab

Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Łódź
    Siła reputacji
    21

Domyślny

Ale do czego jest ten fragment o kobiecie, bo nie rozumiem? Jak mężczyzna leje kobietę to naturalną reakcją powinna być pomoc. Natomiast nie ma nic naturalnego w napierdalaniu drugiego po mordzie w imię jakiegoś klubu sportowego. Fanatyzm to jedna z najgorszych rzeczy na świecie, nie ważne czy to fanatyzm religijny, polityczny czy dotyczący klubu sportowego. Fanatyzm nie dostrzega wielu wad, a stara się widzieć tylko te nieliczne zalety. Z fanatyzmu niedaleko do rasizmu, czy innych zboczeń. Calkiem niedawno było informacja o tym, że banda kretynów usiłowała wykoleić pociąg, w którym jechali kibice przeciwnego klubu. To jest ten twój fanatyzm, w imię którego człowiek jest w stanie zrobić wszystko, nie patrząc przy tym na innych ludzi. Sam jestem kibicem ale moim zdaniem cenniejsze są uwagi co należy zmienić w grze, żeby przestać dostawać od każdego w dupę, niż napierdalanie tych co się śmieją z naszej nieudolności.
    Zapytaj o Widzew na ulicy w innym kraju- myslę, że mało kto będzie wiedział o co chodzi. Zapytaj o Real, Barcelone, Milan- większość będzie wiedziała.

Już widzę jak banda dresów jedzie 80km od miasta żeby sprzedać dwie kule na ryj i wrócić potulnie na obiad do mamusi.

Są księża pedofile, uczciwi politycy, nauczyciele-chuje- tak samo zdarzają się policjanci, którzy będą nadużywać pozycji. Mówi się tylko o nich, nikt nie wspomina o tysiącach innych, którzy codziennie zgarniają pijanych kierowców, łapią złodziei i gwałcicieli albo rozpracowując handel narkotykami- bo to jest takie nudne!

Nie ma nic honorowego w napierdalaniu kibica innej drużyny. Honorowo byłoby podejść po meczu, uścisnąć dłoń i powiedzieć 'byliście lepsi'.
    Nikt normalny pociągu nie wykolei. Mówisz o jakiś ćpunach, idiotach, mylisz w ogóle pojęcia. Od dziesięciu postów mówię ci o honorze - wykolejenie pociągu to nie jest honorowe zwalczanie rywala. Fanatyzm nie dostrzega wielu wad? Ty nie dostrzegasz wielu argumentów, mimo że odpowiadają ci tutaj ludzie z trochę większym pojęciem na ten temat ty brniesz dalej w swoje idiotyczne insynuacje. Tak, banda dresów jedzie 80km od miasta, to jest takie dziwne? Robią coś nielegalnego, mają to robić przy głównej autostradzie? To nie są dzieci po 18 lat tylko poważni ludzie, którzy nieraz zaskoczyli by cię swoją inteligencją, a to że lubią się ponapierdalać to jest ICH sprawa, bo NIE ATAKUJĄ postronnych osób.
    Nie rozumiem o co się czepiasz z tą wiedzą nt. danego klubu - więc za Real, Barcelone i Milan mogę się już bić bo to są znane kluby? Widzew jest jednym z najbardziej znanych i utytułowanych Polskich klubów, i kto się sportem w jakimś sensie interesuje to o nim słyszał. Idź na ulice i spytaj o Zico czy Hagiego - ile osób ich zna? Bo nie wmówisz mi że są tak samo znani jak Pele i Maradona, a jednak byli również wielkimi piłkarzami z wieloma tytułami. Kwestia tego kto jak bardzo się zagłębia w dany temat.

Nie mówi się o policjantach którzy robią coś pożytecznego? DO CH*JA! A o kibolach ile rzeczy mówią pozytywnych? Zbiórka na schronisko, dzień dziecka, pomaganie niepełnosprawnemu chłopcu w uzbieraniu na wózek - słyszałeś o którejś z tych akcji? Czy tylko o mordobiciach? I do tego nikt nam pieniędzy nie dokłada, to jest nasza dobra wola. Przecież jak byśmy byli tacy jakimi nas przedstawiają, to jeszcze byśmy te pieniądze kradli. Zresztą, odnośnie tej zbiórki na schronisko - dyrektor schroniska żartobliwie mówiła w gazecie "Jak zobaczyłam grupę kiboli ubranych na czerwono to już byłam gotowa na rozróbę, chwytałam już słuchawkę żeby zadzwonić na policje. A oni nam karme i koce przywieźli! Tego bym się nie spodziewała!"
    I mogę ci do każdego z wymienionych przykładów dodać link do artykułów i fotorelacji, żeby ci pokazać że to nie są puste słowa.

Po ustawce często właśnie tak jest że przyznają że wygrała lepsza banda, a dla poszkodowanych wzywają pomoc medyczną. Tak jak ci mówię, jak nie widzę różnicy między trenującymi w klubie sztuk walki ludźmi którzy się sparingują a ludźmi którzy ten sparing biorą poza salą treningową.

I na tym zakończmy, bo jesteś zwykłym ignorantem, dla którego jest ważne to co on sam twierdzi, nawet mimo lawiny argumentów obalających jego tezę. Pofatyguj się i zobacz wrzucone przeze mnie filmy i linki, jak ci mało napisz na PW - chętnie podam ci więcej.

@edit
    http://www.widzewtomy.net/index.php?...-dni&Itemid=99
    http://www.widzewtomy.net/index.php?...-dni&Itemid=99
    http://widzewtomy.net/index.php?opti...-dni&Itemid=99
    Ostatnio zmieniony przez Adziorroo : 05-06-2012, 15:56

Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    18

Domyślny

Xamek

Wszystko ładnie pięknie, tylko to się już nie zmieni, bo chłopaków zamykają o byle pierdoły, u nas na Widzewie chyba nawet kogoś zawinęli za to że stał na schodkach, albo w Kielcach zamykali o to że fragment środka pirotechnicznego leżał w miejscu gdzie jest twoje krzesełko na bilecie(chociaż każdy wie że nikt nigdy nie stoi w miejscu wyznaczonym na bilecie, tylko po prostu tam gdzie jest wolne)

http://www.youtube.com/watch?v=0Q09MAQDAjc
    Włącz sobię ten filmik na 1:15 i zobacz co zrobił policjant. Dokładna sytuacja wyglądała tak :
    Policjant : Spierdalaj z krawężnika
    Chłopak : Prowokacja
    Policjant : Prowokacje to ja ci zaraz pokaże

Oczywiście potem tego chłopaka chcieli zawinąć na dołek, jednak inni stanęli w jego obronie i ktoś inny niestety tam wylądował. I uwierz mi, zawsze takie prowokacje były, dlatego też policja była atakowana, bo my nie jesteśmy podludźmi a oni nie są uprzywilejowani żeby móc nas atakować czy to fizycznie czy psychicznie.

O tyle dziwne jest to że nikt nie umie ich kontrolować. Przed wyjazdem na Cracovie, Stowarzyszenie Fanatyków Widzewa wysłało pismo do klubu Cracovia, Małopolskiej Policji i kierowników ds Bezpieczeństwa pismo, że w związku z licznymi prowokacjami na wyjazdach będzie nagrywane całe wejście na stadion, od wyjścia z autokarów do wejścia na sektor. Dziwnym zbiegiem okoliczności panowie i panie na bramkach z uśmiechem sprawdzali bilety i nawet trochę z nami pożartowali, policjanci niechętnie aczkolwiek uprzejmie ręką wskazywali którędy mamy się udać na sektor(gdyby nie było to kręcone, po prostu byłbym popchnięty w stronę wejścia). Reformę zacznijmy od policji, potem od kiboli.
    To prawda, nie twierdzę, że w policji pracują same anioły zesłane przez samego Boga. Należy pamiętać, że oni też są ludźmi. Jeśli nie będą agresywni w stosunku do agresywnych kibiców to ci tzw. "kibice" po prostu ich zjedzą żywcem. Też chciałbym aby praca polcji w takich sytuacjach przynosiła idealne rezultaty, aby perfekcyjnie kontrolowali tłum, a zamykali tylko rzeczywistych bandytów. Jednak realia są nieco inne. Należy też uwzględnić stres w jakim żyją i pracują ci ludzie. W końcu to oni muszą narażać niejednokrotnie życie, dlatego że cześć z tych pajaców po prostu chce wyładować agresje na policji. Nie leczmy leku, który ma zniszczyć chorobę, a pomóżmy mu ją zwalczyć.
    Nie wiem jak wyglądają mecze w twoim Widzewie, ale widzę taki filmik z Bydgoszczy i jestem zaniepokojony całą sytuacją, mimo iż to może być incydent jednorazowy, takie rzeczy się nie powinny zdarzać w ogóle.
    Jak nagrywanie jest taką dobrą metodą to róbcie to częściej. Jak zauważycie, że jakiś funkcjonariusz nadużywa władzy weźcie kamerę w rękę i nagrajcie to.

@up
    Strasznie agresywnie argumentujesz ; d.
    Nie ma podziało czarno-białego, wszystko jest szare. Dobrzy i spokojni ludzie znajdą się po jednej i po drugiej stronie. Tak samo jest z tymi agresywnymi palantami. Staram się wszystko zrozumieć, ale wyczuwam zbytnią małostkowość u "kibiców", którzy niszczą stadiony. Mogą się pobić w lesie, nie mam nic przeciwko temu, jeszcze lepiej jak wzywają pomoc medyczną po fakcie, ale nie mogę zrozumieć dlaczego ci ludzie czasami wolą po prostu już na stadionie powyrywać krzesła. W taki sposób pokazuje się oddanie i czci honor swojej drużyny? Poprzez niszczenie stadionu? żeby pokazać kto jest górą policji, że to oni tu rządzą, a nie policja? Skoro nie znam się na tym i wg. ciebie jestem ignorantem to powiedz mi, dlaczego oni to robią. Dlaczego niszczą te stadiony? To jest ich forma walki z władzą? Albo są agresywnymi idiotami, albo mają wymyślny plan przewidziany, którego nie potrafię zrozumieć.
    Ostatnio zmieniony przez Xamek : 03-06-2012, 13:19

20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)