Reklama

Pokaż wyniki sondy: Jak ocenisz ten temat?

Głosujący
85. Nie możesz głosować w tej ankiecie
  • Świetny temat.

58 68.24%
  • Temat jak wszystkie. Nic szczególnego.

18 21.18%
  • Kompletne dno.

9 10.59%
Strona 9 z 28 PierwszaPierwsza ... 789101119 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 121 do 135 z 411

Temat: Pływanie

Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Cytuj Quardio napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Właśnie, właściciele tych psów kąpiących się razem z ludźmi w jeziorach powinni być wyrzucani z takiego kąpieliska.

Wszystkie takie zachowania, to wina braku kultury. Ludzie wypoczywający nad wodą (nie mówię, że wszyscy) zachowują się tak jakby byli na swojej prywatnej posesji. Nie zwracają uwagi na innych.

Przykład:
    Wpada ekipa w BMW, zimny łokieć, techno napier**la. Zajeżdżają, jeden wyciąga patyk, rzuca do wody, a za chwile wylatuje pies z samochodu, bo właściciel wpadł na pomysł, że jego pupilek sobie trochę po aportuje...

Haha, dokładnie.

Nie wiem czy wiecie, ale takie zachowania są wysoko karane szczególnie gdzie przebywa dużo turystów.

Tak apropo, wszystkie te śmiecie, które osoby z brakiem jakiejkolwiek kultury wyrzucą do wody, na plaże lub gdzieś w pobliżu to ratownik te pozostawione śmieci musi posprzątać. Nie radzę więc robić tego przy ratowniku, nawet nie wiecie jak mocno może przywalić ktoś co pływa całe życie. I w ogóle brak mi słów na tych wszystkich co zaśmiecają to wszystko. Ciekawe czy by chcieli siedzieć na starej, spleśniałej paczce po czipsach.
    Ostatnio zmieniony przez Remios : 28-07-2010, 18:29

konto usunięte

Domyślny

pływanie dobra rzecz, świetny trening i równocześnie regeneracja .
    kiedyś chodziłam co tydzień na basen ale od 3 lat nie pływam prawie w ogóle ;/

Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Cytuj ania_1989_ napisał Pokaż post
    pływanie dobra rzecz, świetny trening i równocześnie regeneracja .
    kiedyś chodziłam co tydzień na basen ale od 3 lat nie pływam prawie w ogóle ;/
    Czytaj często nasz temat w wolnym czasie. Może dzięki nam, zyskasz ponownie chęć na dalszy trening w wodzie.

4. Reklama

Data rejestracji
    2006
    Siła reputacji
    20

Domyślny

#up
    no, tu masz racje. zrobiliście mi konkretne smaki, a nie bardzo mam ostatnio pieniądze na takie luksusy : D.
    jak nie to będe chodził na odkryty do mojego miasta, do syfu przy 15 °C :P

Data rejestracji
    2010
    Siła reputacji
    16

Domyślny

Cytuj Vereses napisał Pokaż post
    #up
    no, tu masz racje. zrobiliście mi konkretne smaki, a nie bardzo mam ostatnio pieniądze na takie luksusy : D.
    jak nie to będe chodził na odkryty do mojego miasta, do syfu przy 15 °C :P
    15°C to nie przeszkoda, jeśli zrobisz trening sprinterski.
    Wtedy będzie Ci raczej gorąco.
    Polecam Ci pływanie 50 m w 40 sec.
    Jeśli zrobisz czas 35 sec to masz 5 sec odpoczynku.
    Chyba kumasz

Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Właśnie, właściciele tych psów kąpiących się razem z ludźmi w jeziorach powinni być wyrzucani z takiego kąpieliska.

Wszystkie takie zachowania, to wina braku kultury. Ludzie wypoczywający nad wodą (nie mówię, że wszyscy) zachowują się tak jakby byli na swojej prywatnej posesji. Nie zwracają uwagi na innych.

Przykład:
    Wpada ekipa w BMW, zimny łokieć, techno napier**la. Zajeżdżają, jeden wyciąga patyk, rzuca do wody, a za chwile wylatuje pies z samochodu, bo właściciel wpadł na pomysł, że jego pupilek sobie trochę po aportuje...
    Dlaczego w BMW? Może w golfie?

Macie może jakieś sposoby, aby dłużej pod wodą wytrzymać?

8. Reklama
    Data rejestracji
    2010
    Położenie
    Przesnycz pod Zagaciami wielkimi
    Siła reputacji
    17

Domyślny

Jako iz nie chce mi sie czytac 13 stron o plywaniu, zadam pytanie prosto z mostu, jezeli juz ktos pytal to poprostu usune posta

Kiedys kiedys plywalem i to dosc sporo, ale teraz naszla mnie ochota nauczyc sie plywac delfinem, masz jakies porady, albo strony z ktorych moglbym je zaczerpnac ?

Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Cytuj Snoffie napisał Pokaż post
    Jako iz nie chce mi sie czytac 13 stron o plywaniu, zadam pytanie prosto z mostu, jezeli juz ktos pytal to poprostu usune posta

Kiedys kiedys plywalem i to dosc sporo, ale teraz naszla mnie ochota nauczyc sie plywac delfinem, masz jakies porady, albo strony z ktorych moglbym je zaczerpnac ?
    STYL MOTYLKOWY - TECHNIKA "DELFIN"

Ogólny opis techniki:

1. LEŻENIE NA WODZIE: na piersiach, nie ma rotacji, kąt natarcia ulega zmianom

2. RUCH KOŃCZYN GÓRNYCH: Przeniesienie kończyn nad wodą - ręka wchodzi do wody nawrócona, wkładana kciukiem i palcem wskazującym.

3. KOORDYNACJA RĄK: równoczesna

4. RUCH KOŃCZYN DOLNYCH: równoczesne, ruch skoordynowany z ruchami tułowia

6. KOORDYNACJA K.GÓRNYCH I DOLNYCH: na jeden cykl ramion dwa uderzenia nogami

7. ODDYCHANIE: wdech-odchylenie głowy do tyłu, wydech następuje w wodzie.

Ogólnie rzecz biorąc delfin jest dość trudny i będzie ci po prostu ciężko.

Zacznij od nauki tak zwanego wężyka czyli ruch nóg do delfina.

Jeżeli nogi dopracujesz do perfekcji, to zacznij je synchronizować z rękoma. Pamiętaj że co drugie kopnięcie nogami jest ruch rąk.

Pierwsze kopnięcie jest mniej silne niż drugie. Jest tak dlatego, że do 2 kopnięcia dołączasz ruch rąk, i dlatego musisz mocniej kopnąć ponieważ chcesz osiągnąć określoną prędkość.

Motyl jest najtrudniejszym stylem pływackim i to nie podlega żadnej dyskusji, a więc nie zniechęcaj się jeżeli będziesz miał z tym kłopoty.

Tutaj masz przykładowy filmik z techniką pływania Delfinem:

[y]o6wNjXj7zGk[/y]

Obejrzyj cały i zobacz mniej więcej jak to wygląda.

Miłego treningu : )
    Ostatnio zmieniony przez Remios : 16-08-2010, 23:06

Data rejestracji
    2006
    Siła reputacji
    20

Domyślny

o kurwa... pomyślałem że naucze sie pływać delfinem, bo nigdy nie próbowałem... i nie pomyślałbym nawet że to może być takie trudne : O.
    te ruchy nogami jest chyba cięzko opanować, tego wężyka, nie? i do tego dołożyć ręce, ehh :P.

12. Reklama
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    Wrocław
    Siła reputacji
    0

Domyślny

Cytuj Snoffie napisał Pokaż post

Strony które moge ci polecić to:
    www.Plywanie.net - polski, jeszcze stosunkowo młody portal o pływaniu
    www.Floswimming.org - naprawde dużo ciekawych filmików dotyczących pływania.

Swoją drogą łapcie ciekawy filmik. Chciałbym kiedyś tego spróbować:
    http://www.floswimming.org/videos/sp...burn-sprinters
    Ostatnio zmieniony przez Ziomek_wroc : 28-07-2010, 21:13
    [/url]

Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Wa████wa
    Siła reputacji
    20

Domyślny

Cytuj Vereses napisał Pokaż post
    o kurwa... pomyślałem że naucze sie pływać delfinem, bo nigdy nie próbowałem... i nie pomyślałbym nawet że to może być takie trudne : O.
    te ruchy nogami jest chyba cięzko opanować, tego wężyka, nie? i do tego dołożyć ręce, ehh :P.
    Po pierwsze: delfinem nie nauczysz się samemu pływać. Jest to chyba najcięższy styl i nie opanujesz go samemu.
    Po drugie: jest to styl siłowy. Popatrz jaką klatkę piersiową ma ten Phelps. Jeśli siła to nie jest Twój atut, to lepiej sobie go daruj.

@
    Ja osobiście delfinem pływać umiem. Mam jednak problemy. Jeden z nich, to np: zaprzestanie pracy nóg, poleganie tylko na ruchu falowym. Staram się opanować ten styl do perfekcji, ale nie mam czasu na to, aby się ostro przyłożyć. Poza tym, nie znam nikogo, kto bardzo dobrze pływa tym stylem.

Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Cytuj Remios_Swat napisał Pokaż post
    Kraul - około 30 sekund
    Żabka - 34 sekundy
    Motyl - 33 sekundy
    Grzbiet- dawno nie mierzyłem czasu grzbietem, a więc nie chce kłamać.
    Mmm... nieźle - w jakim wieku jesteś ?;)

Ja w podstawówce w klasach 1-6 byłem w klasie pływackiej tj. 10h/tygodniowo na basenie + 7h treningu w klubie. W 6 podstawówce odniosłem największe "sukcesy". Mianowicie na 50 metrów grzbietowym zająłem 3 miejsce, a na 100 metrów grzbietem 2 miejsce w mistrzostwach województwa Kujawsko-Pomorskiego.

Pamiętam te treningi od 7 rano do 9 na basenie, później lekcje, interwały ech... wybaczcie, przypomniałem sobie stare czasy, wzruszyłem się.

Zawodowo nie pływam już od 4 lat, żałuję tego, bo jestem takim pechowym rocznikiem, że odchodząc z podstawówki nie było już w klasie gimnazjum profilu pływackiego, dlatego poszedłem do innego gimnazjum, natomiast następny rocznik już takowy profil miał. Żałuję tego, że tak to się skończyło bo brakuje mi teraz pływania, chodzę co prawda na basen, ale to już nie jest to samo.

Pozdrawiam
    Maleckim12
    Śmierć na Niebie - opowiadanie. Jest już drugi rozdział ! Polecam !

Cytuj DNH napisał
    pojaraj sobie przez 2 tyg dzien w dzien to zobaczysz dopiero co to jest
    a nie zajarasz sobie raz na miesiac i myslisz ze jestes fajny

16. Reklama
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Opole/Wrocław
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Plywac delfinem umiem , choc nie praktykuje . Ogolnie na basen nie chodze , bo mi szkoda kasy , a jak juz ide to ide na otwarty dla relaksu ze znajomymi . Najczesciej plywam na kamionkach i jest to przeplyniecie z kolegami z druzyny np. kamionki wzdluz . Jak juz wybiore sie na normalny basen to pomierze sobie czasy na poszczegolne dystanse , bo ciekawi mnie to , a mysle , ze beda calkiem niezle :)
    Chcesz kupić rower poza sezonem w promocyjnej cenie? Polecam: http://www.rowery-24h.pl/

WYPRZEDAŻ KOLEKCJI 2017 KELLYS, SCOTT,MERIDA I INNE

Quardio

Domyślny

@twardy:
    Zapomniałem dopisać w nawiasie: (nie mam nic do BMW, tym bardziej do ich fanów) ;)

@Snoffie:
    Najlepiej wytłumaczy Ci to instruktor pływania, bądź osoba pływająca zawodowo.
    Dawno temu jak jeszcze uczyłem się pływać i pierwszy raz spotkałem się ze stylem motylkowym trener kazał nam pływać na plecach zginając nogi do klatki piersiowej, następnie prostując je. Tak powolutku uczyłem się nóg do delfina. Na początku było naprawdę ciężko, ale jeśli masz trenera to on od razu wytłumaczy Ci gdzie robisz błąd i będzie coraz łatwiej.

@Remios_Swat:
    Osobiste pytanie ;D : Jaki masz stopień ratowniczy? Czy tylko jesteś członkiem WOPR. I do jakiego okręgu należysz? Tak z czystej ciekawości ;)

@Sura:
    W takim razie polecam zapoznać się z ludźmi z klubów pływackich, oni to naprawdę zapierda**ją np.: Śląsk, Juvenia, Polonia. Wystarczy obczaić gdzie mają treningi i przyjść na jeden zobaczyć, aż woda się gotuje. Chyba, że wolisz jakieś ładne ratowniczki poznać ;), one pewnie też dobrze pływają delfinem.

Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Cytuj Maleckim12 napisał Pokaż post
    Mmm... nieźle - w jakim wieku jesteś ?;)
    Mam 16 lat i naprawdę nie wyobrażam sobie życia bez pływania.
    Pływam 9 lat.
    @twardy:

@Remios_Swat:
    Osobiste pytanie ;D : Jaki masz stopień ratowniczy? Czy tylko jesteś członkiem WOPR. I do jakiego okręgu należysz? Tak z czystej ciekawości ;)
    Aktualnie jestem Ratownikiem WOPR ( czyli 2 stopień z kolei)
    Mam uprawnienia sternika motorowodnego.
    W niedalekiej przyszłości chcę zacząć kurs na płetwonurka i instruktora WOPR, ale aktualnie zbieram pieniądze, bo nie jest to takie tanie.

Należę do okręgu Łomżyńskiego w województwie podlaskim.

Zachęcam do wspólnej rozmowy na tym forum.

Każdemu postaram się pomóc.

I jeszcze raz dziękuję wszystkim za docenienie mojego wkładu, robię to z wielką przyjemnością.

20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)