Jeśli ktoś ma krzywy kręgosłup pływanie na to najlepsze !
Pamiętajcie
Vereses napisał
panowie, ja mam do was takie pytanie. pływam sobie rekreacyjnie, nie dla nabrania postury czy coś, po prostu dla przyjemności, ale skoro jest już taki temat to z czystej ciekawości - skoro praktycznie wszystkie mięśnie pracują podczas pływania, to idzie sobie wyrobić brzuszek?
od siebie polecam basen - w zeszłym roku przez rok chodziłem codziennie/co dwa dni na 1,5h i odczułem znaczną poprawe kondycji i ładnie wyrabia sie ciało. nie jakieś brzydko przypakowane, tylko po prostu nabiera ładnego kształtu ; ).
Hmm.
Jak będziesz pływał i robił ćwiczenia na brzuch na pewno będziesz miał.
Ale od samego pływania nie wyrośnie Ci sześciopak, no chyba ze myślisz o treningach latami.
Pływaj i rób ćwiczenia na brzuch.
Cebula napisał
Żabką umiem tylko rękami, i najczęściej jak teraz jestem na plaży to właśnie sobie po prostu łapami macham a nogi luzem ;p Może brzmi śmiesznie ale i tak sprawia mi to przyjemność.
Ogólnie umiem pływać, ale tylko na tyle że mogę swobodnie pływać bez obawy o utopienie, ba, może bym nawet kogoś uratował ^_^.
Na szybkość nigdy nie pływałem bo po prostu nie jestem aż tak dobry, ale rekreacyjnie jak najbardziej sobie radzę - czy to na basenie, w morzu czy jeziorze :)
Kraulem też umiem ale bardziej to wygląda jakbym się topił niż pływał dlatego boje się tego stylu używać kiedy ktoś patrzy (szczególnie na plaży) xD
Do tego pływanie na plecach, nurkowanie, jakieś stanie na rękach koziołki w wodzie itd. dla zabawy doskonale w tym roku opanowałem :D
Chętnie skorzystam z jakichś poradników pisanych ze zdjęciami, lub wideo na których można się podszkolić.
Na zdjęciach i wideo sie nie wyszkolisz.
Musisz mieć trenera, bo nawet jeśli popatrzysz na fotki i wideo to w wodzie o tym zapomnisz.
Albo poprostu poproś kogoś kto dobrze pływa, ratownicy czasem pływają sobie na basenach to go poproś i, powiedz żeby pokazał Ci technike do np. do kraula
Lil Scrapy napisał
rozszerzyl bym sie cos u góry gdybym plywal ? :P
pytam bo ja jestem chudy jak kij, a moj mlodszy brat jak siedzi na kompie bez koszulki to mysle ze to stary siedzi bo ma szerokie bary , dlatego pytam ;d
Pływaj delfinem oraz grzbietem.
Od delfina piękne bary są i plecy.
a od pływania grzbietem pięknie wyrzezbione plecki są.
Zakładki