Reklama

Pokaż wyniki sondy: Jak ocenisz ten temat?

Głosujący
85. Nie możesz głosować w tej ankiecie
  • Świetny temat.

58 68.24%
  • Temat jak wszystkie. Nic szczególnego.

18 21.18%
  • Kompletne dno.

9 10.59%
Strona 6 z 28 PierwszaPierwsza ... 4567816 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 76 do 90 z 411

Temat: Pływanie

Data rejestracji
    2010
    Siła reputacji
    16

Domyślny

Cytuj Xintoy napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Gdy plywam na basenie i przeplyne np 2 baseny zaraz mnie skurcz lapie, niewiem od czego w palce u nogi a nieraz w lydke :/. Doradzcie cos zeby nie lapaly bo trzymaja mnie ostro i musze masowac sobie palce albo lydke i to z 10min ponad a potem znowu lapa :/.
    20 min rozgrzewki.
    Rób wszystkie ćwiczenia jakie umiesz.
    Nie wskakuj odrazu do wody, bo to głupota
    Rób jak najwięcej ćwiczen na nogi.
    Wymach w przód prawa noga itp.

Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Wa████wa
    Siła reputacji
    20

Domyślny

Cytuj Zielony miszcz napisał Pokaż post
    Czy chodzac 3 miesiace na basen 2x po godzinie intensywnie plywajac kraulem /motylkiem i zabka wyrobie sobie bicepsy czy raczej nie? ; d
    Pływając wyrobisz sobie bardziej sylwetkę atletyczną. Będziesz smukły i szczupły. Jeśli chcesz mieć bicepsy, to na siłownie.

@
    Pływać się nauczyłem, jak miałem jakieś 4/5 lat. Ogólnie, przez dłuższy okres czasu pływałem dla przyjemności, kilka razy w miesiącu. Nie miałem problemów z pływaniem sobie po zalewie 200m szerokości. Gdzieś tak w wieku piętnastu lat byłem członkiem sekcji pływackiej. W wieku siedemnastu lat wystąpiłem z sekcji, ponieważ nie miałem czasu na to. Dotąd jestem na basenie kilka razy w tygodniu, jest to bardzo zdrowe.

Pozdrawiam
    Sura

Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Cytuj Xintoy napisał Pokaż post
    Gdy plywam na basenie i przeplyne np 2 baseny zaraz mnie skurcz lapie, niewiem od czego w palce u nogi a nieraz w lydke :/. Doradzcie cos zeby nie lapaly bo trzymaja mnie ostro i musze masowac sobie palce albo lydke i to z 10min ponad a potem znowu lapa :/.

Zestaw ćwiczeń rozciągających mięśnie

Najważniejsze przed pływaniem się dobrze rozciągnąć. Każdy mięsień dokładnie rozciągnij przed ćwiczeniami.
    Tutaj masz rozciągnięcie na wszystkie partie ciała:

http://www.kulturystyka.pl/atlas/stretching.asp

Jeżeli to nie pomoże, to kup sobie w aptece Magnez. Wspomaga organizm, a gdy jest wystarczająco dużo magnezu w organizmie to skurcze powinny ustąpić. Nie muszą to być leki, może to być jedzenie, np. bardzo gorzka czekolada.

Jeżeli łapie cię skurcz w łydce od razu ciągnij palce wraz ze stopą do góry. Powinno pomóc.

Cytuj Zielony miszcz napisał Pokaż post
    Czy chodzac 3 miesiace na basen 2x po godzinie intensywnie plywajac kraulem /motylkiem i zabka wyrobie sobie bicepsy czy raczej nie? ; d
    Hmm.. Bicepsy możesz i mieć umięśnione po pływaniu, ale przez pływanie najbardziej rozwijają się nogi, plecy i triceps. Tak naprawdę każdy mięsień podczas pływania pracuje, ale jeżeli chodzi ci o duży biceps to zgłoś się na siłownię : )
    Ostatnio zmieniony przez Remios : 16-08-2010, 22:56

4. Reklama

Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    18

Domyślny

Żabką umiem tylko rękami, i najczęściej jak teraz jestem na plaży to właśnie sobie po prostu łapami macham a nogi luzem ;p Może brzmi śmiesznie ale i tak sprawia mi to przyjemność.

Ogólnie umiem pływać, ale tylko na tyle że mogę swobodnie pływać bez obawy o utopienie, ba, może bym nawet kogoś uratował ^_^.

Na szybkość nigdy nie pływałem bo po prostu nie jestem aż tak dobry, ale rekreacyjnie jak najbardziej sobie radzę - czy to na basenie, w morzu czy jeziorze :)

Kraulem też umiem ale bardziej to wygląda jakbym się topił niż pływał dlatego boje się tego stylu używać kiedy ktoś patrzy (szczególnie na plaży) xD

Do tego pływanie na plecach, nurkowanie, jakieś stanie na rękach koziołki w wodzie itd. dla zabawy doskonale w tym roku opanowałem :D

Chętnie skorzystam z jakichś poradników pisanych ze zdjęciami, lub wideo na których można się podszkolić.

Data rejestracji
    2010
    Siła reputacji
    17

Domyślny

Aktualnie od Września zaczynam trening, muszę poprawić kondycję a także sprawić niespodziankę kręgosłupowi, który już ledwo kwiczy , a mam 16 lat ;f Porady mile widziane :D

Lil Scrapy

Domyślny

rozszerzyl bym sie cos u góry gdybym plywal ? :P

pytam bo ja jestem chudy jak kij, a moj mlodszy brat jak siedzi na kompie bez koszulki to mysle ze to stary siedzi bo ma szerokie bary , dlatego pytam ;d
    Ostatnio zmieniony przez Lil Scrapy : 27-07-2010, 22:00

8. Reklama
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Беласток
    Siła reputacji
    17

Domyślny

Ja to lubie, jak jest ciepła woda w jeziorze, wbijać na suchara (nie, nie chodzi o tego suchara z hejt parku), tzn. bez żadnego chlapania się przedtem, tak o prosto do wody chlup i jest git. Podobno można dostać jakiegoś szoku termicznego, ale w upały (były wcześniej teraz nie ma :/) robiłem tak cały czas i nic nie było.

#up: bary

Data rejestracji
    2006
    Siła reputacji
    20

Domyślny

panowie, ja mam do was takie pytanie. pływam sobie rekreacyjnie, nie dla nabrania postury czy coś, po prostu dla przyjemności, ale skoro jest już taki temat to z czystej ciekawości - skoro praktycznie wszystkie mięśnie pracują podczas pływania, to idzie sobie wyrobić brzuszek?
    od siebie polecam basen - w zeszłym roku przez rok chodziłem codziennie/co dwa dni na 1,5h i odczułem znaczną poprawe kondycji i ładnie wyrabia sie ciało. nie jakieś brzydko przypakowane, tylko po prostu nabiera ładnego kształtu ; ).
    Ostatnio zmieniony przez Vereses : 27-07-2010, 22:01

Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Беласток
    Siła reputacji
    17

Domyślny

Cytuj Vereses napisał Pokaż post
    panowie, ja mam do was takie pytanie. pływam sobie rekreacyjnie, nie dla nabrania postury czy coś, po prostu dla przyjemności, ale skoro jest już taki temat to z czystej ciekawości - skoro praktycznie wszystkie mięśnie pracują podczas pływania, to idzie sobie wyrobić brzuszek?
    ta, podobno pływanie kraulem właśnie opiera się na pracy mięśni brzucha

12. Reklama
    Data rejestracji
    2010
    Siła reputacji
    16

Domyślny

Jeśli ktoś ma krzywy kręgosłup pływanie na to najlepsze !
    Pamiętajcie

Cytuj Vereses napisał Pokaż post
    od siebie polecam basen - w zeszłym roku przez rok chodziłem codziennie/co dwa dni na 1,5h i odczułem znaczną poprawe kondycji i ładnie wyrabia sie ciało. nie jakieś brzydko przypakowane, tylko po prostu nabiera ładnego kształtu ; ).
    Hmm.
    Jak będziesz pływał i robił ćwiczenia na brzuch na pewno będziesz miał.
    Ale od samego pływania nie wyrośnie Ci sześciopak, no chyba ze myślisz o treningach latami.
    Pływaj i rób ćwiczenia na brzuch.

Cytuj Cebula napisał Pokaż post
    Żabką umiem tylko rękami, i najczęściej jak teraz jestem na plaży to właśnie sobie po prostu łapami macham a nogi luzem ;p Może brzmi śmiesznie ale i tak sprawia mi to przyjemność.

Ogólnie umiem pływać, ale tylko na tyle że mogę swobodnie pływać bez obawy o utopienie, ba, może bym nawet kogoś uratował ^_^.

Na szybkość nigdy nie pływałem bo po prostu nie jestem aż tak dobry, ale rekreacyjnie jak najbardziej sobie radzę - czy to na basenie, w morzu czy jeziorze :)

Kraulem też umiem ale bardziej to wygląda jakbym się topił niż pływał dlatego boje się tego stylu używać kiedy ktoś patrzy (szczególnie na plaży) xD

Do tego pływanie na plecach, nurkowanie, jakieś stanie na rękach koziołki w wodzie itd. dla zabawy doskonale w tym roku opanowałem :D

Chętnie skorzystam z jakichś poradników pisanych ze zdjęciami, lub wideo na których można się podszkolić.
    Na zdjęciach i wideo sie nie wyszkolisz.
    Musisz mieć trenera, bo nawet jeśli popatrzysz na fotki i wideo to w wodzie o tym zapomnisz.
    Albo poprostu poproś kogoś kto dobrze pływa, ratownicy czasem pływają sobie na basenach to go poproś i, powiedz żeby pokazał Ci technike do np. do kraula

Cytuj Lil Scrapy napisał Pokaż post

pytam bo ja jestem chudy jak kij, a moj mlodszy brat jak siedzi na kompie bez koszulki to mysle ze to stary siedzi bo ma szerokie bary , dlatego pytam ;d
    Pływaj delfinem oraz grzbietem.
    Od delfina piękne bary są i plecy.
    a od pływania grzbietem pięknie wyrzezbione plecki są.
    Ostatnio zmieniony przez Ishy : 27-07-2010, 22:19

Data rejestracji
    2009
    Siła reputacji
    0

Domyślny

Ja też nie umiem pływać..;s Co mam zrobić aby się nauczyć?;p
    który styl jak najłatwiejszy dla początkującego?:P
    #down

Pieskiem to ja już potrafię xd i trochę pod wodą mam też problem jak płyne kawałek pod wodą to zawsze potrzebuje nosek..Próbuje oddychać pod wodą to chyba nie normalne..xd
    Ostatnio zmieniony przez ymek93 : 27-07-2010, 22:38
    Jestem Hardcorem

Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    18

Domyślny

Cytuj Ishy napisał Pokaż post
    Na zdjęciach i wideo sie nie wyszkolisz.
    Musisz mieć trenera, bo nawet jeśli popatrzysz na fotki i wideo to w wodzie o tym zapomnisz.
    Albo poprostu poproś kogoś kto dobrze pływa, ratownicy czasem pływają sobie na basenach to go poproś i, powiedz żeby pokazał Ci technike do np. do kraula
    W sumie dobrze mówisz, właśnie żabką pływać uczył mnie kiedyś znajomy mojej mamy, który sam kiedyś uczył się od jakiejś byłej mistrzyni polski w pływaniu czy coś w tym stylu, co prawda tylko jeden dzień bo akurat czas był więc na basen się poszło dlatego tylko rękami umiem dobrze na nogi czasu zabrakło ;p Ale facet kozak, cały basen przepływał jednym takim 'machnięciem' żabką (sic!).

Co nie znaczy że z jakiegoś poradnika kompletnie nic nie da się wywnioskować ;p Na pewno lepiej gdzieś zobaczyć jak to się poprawnie powinno robić niż machać bezsensownie samemu

##up

Na początek polecam spróbować pieskiem, chyba każdy od tego zaczynał
    Ostatnio zmieniony przez Cebula : 27-07-2010, 22:31

16. Reklama
    Data rejestracji
    2007
    Siła reputacji
    19

Domyślny

Cytuj Lil Scrapy napisał Pokaż post

Jeżeli będziesz pływał poprawnie stylowo to bez problemu w ciągu roku zauważysz sporą różnicę. Ale musisz dużo się odżywiać. Jeżeli chcesz szybko się wzmocnić zacznij pływać już teraz.

Cytuj nick-uzytkownika napisał Pokaż post
    Ja to lubie, jak jest ciepła woda w jeziorze, wbijać na suchara (nie, nie chodzi o tego suchara z hejt parku), tzn. bez żadnego chlapania się przedtem, tak o prosto do wody chlup i jest git. Podobno można dostać jakiegoś szoku termicznego, ale w upały (były wcześniej teraz nie ma :/) robiłem tak cały czas i nic nie było.
    Nigdy więcej tak nie próbuj, bardzo często jest wszystko dobrze, ale nie raz się może zdarzyć, że cały twój organizm nagle przestanie pracować tak jak tego chcesz. Przed wejściem do wody nie ważne czy jest ciepło czy nie, zawsze ochlap miejsca na ciele tj. okolice serca, szyję, kark, i ramiona. Potem spokojnie możesz skakać. I pamiętaj gdziekolwiek skaczecie, nawet jak znacie dno, nie radze skakać do wody na główkę.
    Ostatnio zmieniony przez Remios : 27-07-2010, 22:35

Data rejestracji
    2008
    Siła reputacji
    18

Domyślny

ja umiem plywac, ale wsumie po jakims tam dystansie zaczynam czuc taki opor w rekach ze juz nie moge plynac ; d wtedy musze sie obrocic i jakos daje rade, ale jest to problematyczne.

pytanie brzmi: czy to kwestia techniki czy czegos innego? a moze tak ma kazdy, a mi wydaje sie ze malo przeplynalem?

Data rejestracji
    2010
    Siła reputacji
    16

Domyślny

Cytuj Ada$ Zawodowiec napisał Pokaż post
    ja umiem plywac, ale wsumie po jakims tam dystansie zaczynam czuc taki opor w rekach ze juz nie moge plynac ; d wtedy musze sie obrocic i jakos daje rade, ale jest to problematyczne.

pytanie brzmi: czy to kwestia techniki czy czegos innego? a moze tak ma kazdy, a mi wydaje sie ze malo przeplynalem?
    W jakich stylach tak masz?
    Bo jak w kraulu pamiętaj o tym, żeby nie walić rękami jak cepami tylko spokojnie tak wkładac.
    Pamiętaj również, żeby nie kręcić sie na boki jak pływasz tylko próbować płynąć prostym ciałem.

Możliwe, że technika, bo nikt kto potrafi pływac nie czuje oporu.
    Pamiętaj, że dłoń ma nie mieć szpar tylko palec obok palca, bo inaczej, będziesz wolno pływać,i będzie Ci utrudniać to nauke

@down
    głowa ma być w wodzie, reszte napisze jutro bo lece
    Ostatnio zmieniony przez Ishy : 27-07-2010, 22:45

20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)