Witam
Ktoś się orientuję o co chodzi z tą rezolucją?
Zabiorą Polsce dotację z UE na ile jest to możliwe?
Wersja do druku
Witam
Ktoś się orientuję o co chodzi z tą rezolucją?
Zabiorą Polsce dotację z UE na ile jest to możliwe?
Chuja zabiorą. W Barcelonie policja ludzi napierdalała, ale w Polsce kaczyzm xD
sankcje moga narzucic ale musi byc jednoglosna decyzja a np wegry nie popra
Klasyka czyli coś tam pogadają i tyle z tego będzie, bo to by tylko przyczyniło się do podziałów w UE a tego raczej nie chcą
cofnelismy sie do 2016 czy 2015 roku ze znowu ten sam temat powrca????
pierdolenie, aby darmozjazdy mieli po co jezdzic do brukseli xD
https://www.facebook.com/Lemingopedi...4812639983109/
Ten czlowiek powinien zostac pojmany zaraz po powrocie do kraju i rozstrzelany w trybie natychmiastowym.
A swoja po raz kolejny gratulacje dla tych klaunow z PO. Znowu wymierzyli sobie dubletowke w kolano i soczyscie wykurwili srutem, czapki z glow. #totalnaopozycja
hm, takie pytanie może mądre może głupie, czy z polskich miast powinny zniknąć ulice Ronalda Regana który doprowadził do nałożenia sankcji gospodarczych na Polskę?
powiem tak PiS może nie jest jakąś partia marzeń ale to co chce odkurwić opozycja w Polsce czyt. sprzedać swoją niepodległość Niemcom i w ogóle unii jewropejskiej jest dla mnie paranoją, każdy z nich powinien zawisnąć za zdradę stanu
Nie chce mi sie odpowiadac na druga czesc debilnego pytania to odpowiem chociaz na pierwsza otoz: głupie.
Pozdrawiam
Ale takie tlumaczenie w locie to jest w chuj trudna sprawa xD
A opozycji w Polsce to juz wlasciwie nie ma, tymi akcjami i tekstami o marszu 60 000 faszystow czy nazistow sami sie odjebali, Jarkacz pewnie od 11 juz chodzi napierdolony ze szczescia i sukcesu jego partii.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/tomas...cc=ucs&utm_v=2
No to ładny cyrk na kółkach. xD Z taką opozycją to niestety pisiory sobie jeszcze porządzą kolejne 4 latka.
Ale co ma poparcie Tuska do poparcia sankcji? Przecież dokładnie te same środki podejmowane są teraz w stosunku do Węgier, więc jeśli Węgry poparłyby sankcje w stosunku do Polski to strzeliłyby sobie w głowę, bo później to samo by się stało z nimi (Polska zagłosowałaby za poparciem sankcji dla Węgier dla odwetu lub w wyniku sankcji straciłaby głos i nie mogła zagłosować przeciw).
Ciekawe, ze w dalszym ciagu jest przyzwolenie na taka lewacka propagande i fake newsy jak ten zalew internetu i gazet o marszu 60 000 nazistow po centrum Warszawy. W sensie powinien byc jakis mechanizm, kara, cokolwiek za szerzenie klamstw.
Swoja droga lewacka logika, boryna bylby dumny:
Atak terrorystyczny:
- jednorazowy incydent
- nie generalizujmy
- nie kazdy muzulmanin to terrorysta
Marsz Narodowy podczas obchodow Dnia Niepodleglosci i jakis debil skrytykowany przez cala prawa strone:
- Marsz faszystow
- 60 000 faszystow maszerujacych po ulicach Warszawy
- Kryminalisci
- Mordercy
- Nalozyc sankcje, wyrzucic z UE
- Rezim rzadu wspierajacy faszystow
- PiS partia faszystowska
- Mordercy
A w sondazach poparcie rosnie i rosnie..... xDD
Czuje sie niesamowicie zazenowany tym, ze ludzie pokroju:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...ce&oe=5AAA6B32
Aspiruja do rzadzenia tym krajem i decydowania o przyszlosci mojej i mojej rodziny. Nie mowie, ze PiS to zbawcy i podobaja mi sie ich rzady... ale sa tam ludzie na tyle rozgarnieci zeby nie przykladac sobie pistoletu do glowy i ciagnac za spust srednio 3 razy w tygodniu. Sa chociaz troche cwani i chociaz (odrobine bo odrobine) znaja sie na polityce. Obecnie powierzenie swojej przyszlosci komukolwiek w tym kraju jest jak wybranie sie na lot samolotem z 7 letnim dzieckiem posadzonym u sterow. No wlasciwie to ta lepsza wersja w przypadku PiSu. Wybierajac kogos z opozycji to tak jakbysmy posadzili rowniez 7 letnie dziecko u sterow, ale dodatkowo z autyzmem.
Jeżeli chodzi o propagandę to hmmm, nawet kłamstwo to wolność słowa. Problemem jest to, ze większość dziennikarzy i ogolnie establishmentu medialnego i gwiazd to lewactwo, a większość mediów w Polsce jest kontrolowana przez zagraniczne(głównie niemieckie) firmy, a co drugi celebryta to sprzedajny śmieć lub pożyteczny idiota. Zastanawiam się czy taki lis wierzy w to co mówi, czy wie, ze kłamie, ale mu za to płaca, czy co
Temat mediów w Polsce kontrolowanych przez niemców to jest zwykła bzdura wymyślona przez prawicowych oszołomów takich jak Max Golonka, który handluje tureckimi dywanami i tym samym finansuje zamachy terrorystyczne na całym świecie. Większość mediów w Polsce jest kontrolowana przez Polskę i ma Polskich właścicieli. Jak by w Polsce wszystkie media były kontrolowane przez szkopów to założę się że byśmy tu przyklaskiwali jak to fajnie że nakładają na nas sankcje. Wyjątkiem są jakieś gazety lokalne typu tygodnik toruński albo pani domu które należą do szkopów. Wątpię żebyś w jakichś wiadomościach w Polsce usłyszał że na przykład Marsz Niepodległości to był marsz rasistów, neonazistów czy innych faszystów tak jak piszą o tym za granicą.
tak przykładowo z dość popularnych serwisów
Onet – polski portal internetowy założony w 1996 przez spółkę Optimus, od 2012 kontrolowany przez niemiecko-szwajcarski koncern Ringier Axel Springer Polska (100% udziałów)[1]; największy polski portal internetowy
„Newsweek Polska” wydawany jest od 3 września 2001 przez Ringier Axel Springer Polska
Przegląd Sportowy - a od 3 listopada 2007 przez Axel Springer Polska
+ otwórz kiedyś wyborczą jak się przełamiesz to sie zastanów czy nie piszą
Trochę mnie śmieszy ta "patriotyczna" ideologia, już niezależnie od zasadności sankcji, według której Polak nigdy nie może poprzeć żadnych konsekwencji wobec swego kraju żeby nie być uznanym za "zdrajcę", to żywcem wyjęte z propagandy PRL gdzie Solidarność i inne opozycyjne ruchy nazywano "będącymi na pasku Waszyngtonu" i w podobny sposób. W początkach stanu wojennego takie ładne plakaty wieszano:
http://dzieje.pl/sites/default/files...?itok=3X4C9ZFK
PiS naruszając prawo powinien spodziewać się konsekwencji, a nie przyklasku ze strony reszty społeczności międzynarodowej i ten budowany przez nich syndrom oblężonej twierdzy(Polski jako bez powodu szkalowanej w UE i poza nią) jest dosć zabawny.
Problem z Marszem Niepodległości nie polega na wypowiedzi jednej osoby(podejrzewam, że właśnie Mateusza Pławskiego i jego słowa o "separatyzmie rasowym" miałeś na myśli, ciekawostka : treści propagujące "separatyzm rasowy" wisiały na stronie mazowieckiej brygady ONR kilka miesięcy, usunięto je dopiero 12 listopada, wcześniej nacjolole jakoś nie wstydzili się swoich poglądów) tylko na tym, że jest organizowany przez nacjonalistyczne organizacje promujące tę obrzydliwą ideologię, która doprowadziła do wybuchu dwóch wojen światowych. Owe organizacje próbują przekonywać, że to "marsz patriotyczny", "dla każdego" podczas gdy ta impreza ma promować pewne, testowane już przez róznych zbrodniarzy, ideały. Popatrzmy może na hasła którymi posługiwali się organizatorzy:
https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net...18&oe=5A626AB0
Faktycznie, fajne chłopaki. Wśród gości z zagranicy takie persony jak Roberto Fiore z włoskiej Forza Nuova(skazany we Włoszech na 5 lat więzienia za terroryzm, otwarcie nazywający siebie faszystą), Milan Mazurek, słowacki nacjonalista którego partia odwołuje się do Pierwszej Republiki Słowackiej z lat 1939-1945(tak, tak, tej samej która napadła na Polskę razem z Hitlerem). Zdecydowanie treści około-faszystowskie stanowią na tej imprezie mniejszośc, jak widać. Pozwolę sobie przytoczyć świetny komentarz do sytuacji z fejsbukowego fp Lewica Wolnościowa(zachęcam do lektury zresztą, zwłaszcza wszystkich którzy żyjąc w dzisiejszym świecie pomieszania pojęć uważają, że lewica to Platforma i Nowoczesna) pod którym mogę podpisać się właściwie w całości:
Cytuj:
Te hasła rasistowskie i faszystowskie na Marszu Niepodległości "to tylko incydenty", a szły tam głównie rodziny z dziećmi - wiceminister sprawiedliwości jak zdarta płyta w TVN24 powtarza te same głupoty, które prawica wmawia nam od lat. Ale jakby powoli tracą siłę oddziaływania nawet na skołowanych liberałów.
To jasne, że nie wszyscy idący w tym Marszu to faszyści, czy rasiści. Ale nie róbmy z ludzi całkowitych idiotów. Wiedzą doskonale, jakie tam hasła się pojawiają i przede wszystkim, kto ten marsz organizuje. Gdyby większość to byli zwykli "patrioci", którzy brzydzą się faszystowskimi czy rasistowskimi hasłami, to żadnych protestów antyfaszystowskich nie trzebaby było organizować, bo sami by zrobili porządek i kazali zwijać takie transparenty. Nic takiego się nie dzieje.
Ciekawe, co by powiedziała wszelkiej maści prawica, gdybyśmy np. chodzili na marsze organizowane przez stalinistów i gdzie pojawiałyby się (choćby incydentalnie), hasła w rodzaju "zrobimy z wami to co Stalin w Katyniu". Też przyjmowaliby wyjaśnienia, że to margines i większość na demonstracji nie ma takich poglądów?
Kiedy na naszych marszach pojawiają się osoby odwołujące się do totalitarnych form działania, np. staliniści czy zwolennicy Korei Północnej to ich transparenty są usuwane, a zwolennicy najczęściej muszą się zwijać z protestu. Dopóki to samo nie będzie się działo na marszach prawicy, to każdy prawicowiec, który nie reaguje jest współwinny.
No i ten żenujący argument z "rodzinami z dziećmi". Przypominam, że Hitlera do władzy wyniosły "zwykłe" rodziny z dziećmi, niemiecka klasa średnia, a nie margines ze stadionów. To nie jest żaden poważny argument, bo rasizm to postawa, która dotyczy różnych grup społecznych.
Załącznik 362610
Załącznik 362611
Załącznik 362612
nieźle ci handlarz dywanów z korwinem nasrali do głowy xD
typowy problem, typowego polskiego wolnościowca: ktoś ma inne poglądy niż on
no kurwa w chuj opiniotwórcza gazeta, ich okładki decydują kto będzie premierem xDDDDDDDDDDDD
co za cymbały, ja nie mogę
Kurwa ty jestes tak glupi czy po prostu syn tomasza lisa, ze takie debilizmy wypisujesz?
Boze jak dobrze, ze tacy ludzie jak boryna czy bubcoz nie maja nic do powiedzenia w tym kraju, a jezeli juz by mieli to co najwyzej w jakichs zdechlych partiach pokroju po czy innej nowoczesnej, ktorych politycy juz przegrali gierke. Chociaz tyle dobrze potrafiles zrobic bozu.
Tomasz Lis to nie moje klimaty ale wyjaśnij mi może co jest błędnego w moim rozumowaniu bo mam wrażenie, że nawet gdyby PiS zaprowadził w Polsce jakąś ciężką dyktaturę(do czego ofc nie dojdzie) to nadal znalazłoby się sporo osób oczekujących aby nadal dzielnie "bronić Polski". I upraszam o zaprzestanie sugerowania mi, że w Nowoczesnej czy Platformie bym się odnalazł, ja swoich dyskutantów nie obrażam. Cóz, zobaczymy więc jak będzie dalej przebiegać budowa Wielkiej Polski i co z tego kraju zostanie.
>Polityka
xD
Co jest złego w separatyzmie rasowym? Mówisz o obrzydliwej idelogii zwanej komunizmem? tej samej którą "uprawia" unia europejska?
A co to nie jest marsz dla każdego? każdy tam może przyjść i maszerować świętując niepodległość której komuchy z po tak nie lubią i chcą się podporządkowywać komunistom z ue.
@down @Boryna ;
i co tylko tyle masz do powiedzenia?
@Boryna ;
A co już nie wiesz co jest złego z separatyzmie rasowym?
Czy nie podoba ci się mówienie wprost że komuchy rozpoczęły wojnę światową?
To jest jakaś copypasta czy to na serio?
@up
Po prostu ciężko dyskutować z tak durnym postem.
@up2
Separatyzm rasowy jest zły z tego powodu, że wszyscy ludzie są równi i należy dążyć do współpracy i solidarności między nimi, a nie do tworzenia podziałów i konfliktów. Nie wiem co masz na myśli pisząc o "komuchach którzy rozpoczęli wojnę światową" ale jeśli chodzi o współpracę ZSRR z III Rzeszą jest to fakt powszechnie znany - i warto podkreślić, że ZSRR czasów Stalina prowadził nacjonalistyczną politykę narodowościową , pomijając już, że nic wspólnego z komunizmem z dzieł Marksa nie miał. Nacjonalizm w znacznym stopniu przyczynił się do rozkręcenia obu wojen światowych i setek mniejszych konfliktów. Komunistyczna Unia Europejska i komunistyczna Platforma Obywatelska to już jakiś totalny odlot, sugeruję jakieś książki poczytać czy coś, a nie wykopy i inne takie.
@bubcoz
Jesteś debilem xD
Nikt, ale to absolutnie nikt juz nie ma tutaj sily na te wasze debilizmy, jest was dwoch na wlasciwie cala reszte torga, a i tak udalo wam sie wszystkich zmeczyc. Gratuluje.
Przy czym waszym problemem nie sa same poglady polityczne, ja nie zwyklem nikogo szufladkowac ze wzgledu na to, ze jest "prawakiem" czy "lewakiem". Tutaj chodzi o zazenowanie tym w jaki sposob robicie kurwisko z logiki, chodzi o wasze idiotyczne argumenty i ogolne wypisywanie bzdur, na ktore nikt juz nie ma sily, czasu, ani checi odpisywac.
Większość torga ma niestety w głowie to co "niezależni" dziennikarze. W kwestii robienia kurwy z logiki - byłbym wdzięczny gdybyś odniósł się do moich argumentów o Marszu Niepodległości bo jeszcze parę godzin temu było "hehe lewacka logika jeden debil a wnioski o wszystkich ;] ;]".
w Wolnej Polsce tacy jak bubcoz i boryna byliby publicznie linczowani za wspieranie zdrajcow
Waszym zdaniem skoro u nas się zle dzieje(nie wiem z której strony) to powinnismy iść do sąsiadów, żeby wjechali do nas czołgami z bratnia pomocą, bo kaczdogan? XD albo nałożyli sankcje, żeby Polakom żyło się gorzej, a kaczor i tak będzie się śmiał bo co go to obchodzi. Jesteście na poziomie tego debila co się podpalił. PiS ma to w pizdzie a .N i PO się cieszy, ze jakiś debil się poświecił, żeby oni mogli dojść do koryta :)
Co do tych mediów to co z tego, ze Gazeta wyborcza jest Polska, jeżeli wiadomo jakiej jest ideologii.
https://www.facebook.com/Lemingopedi...5867599877613/
Wypowiedz schetyny na temat marszu faszystow i nazisotw wspieranych przez rzad PiS 11 Listopada.
https://i.imgur.com/lRa7O4H.jpg
Niech im ktos tam w tej opozycji powie, ze robia to zle xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Znaczy się, odbierając od wypowiedzi Schetyny, nadal uważasz, że to fajny patriotyczny marsz, a takie persony jak faszysci z Włoch to tylko niewiele znaczący dodatek?
Chcesz mi powiedzieć że ja z moimi braćmi jesteśmy sobie równi? xD
Różnica miedzy stalinem a marksem jest taka że ten pierwszy zdobył władze polityczna i budował system komunistyczny, a ten drugi chciał zdobyć władze polityczna i budować system komunistyczny.
Zapomniałeś o komunizmie który jest synonimem słowa totalitaryzm.
no własnie poczytałem o takim gościu altiero spinelli, poczytałem też o manifescie z ventotene, i uświadomiłem sobie że ideologia komunistyczna nie pochodzi z "wschodu" tylko z "zachodu" tak samo pewnego dnia uświadomiłem sobie ze komunizm = więzienie czyli niewolnictwo.
E, problem w tym, że terrorysci to goście Marszu Niepodległości(delegat z Włoch długo siedział na wygnaniu w UK bo go w ojczyźnie ścigali za terroryzm). I wśród uchodźców terrorysci faktycznie stanowią margines, Marsz Niepodległości jest natomiast otwarcie organizowany przez środowiska zbliżone do faszystowkich. To chyba ta słynna prawicowa logika. I myślałem, że poprzedni post to trolling ale widzę, że niestety nie, chętnie więc posłucham jakich to zdrajców wspieram.
Absolutnie.
MN to jawne zgormadzenie faszystow i nazioli, ktorzy krocza ku zniszczeniu Europy i Polski. Dzis maszeruja, jutro wsiada w czolgi by zaatakowac naszych biednych zachodnich sasiadow.
Powiem wiecej - PiS zeby byc fair wobec narodu powinien wyslac tam oddzialy specjalne i rozstrzelac tych ludzi. Normalnie otworzyc ogien w kierunku tych 60.000 nazioli, ktorzy przemaszerowali przez ulice Warszawy przy okazji ja dewastujac.
No co tam przeciez nie kazdy muzulmanin to terrorysta czy jak to tam lecialo hehe ;]]]] czy moze jednak pierdoliles wtedy bzdury jak zwykle i teraz jednak generalizowanie i pierdolenie bzdur jest oki nazywajac MN marszem nazistow?? xDD
http://logika.io/wp-content/uploads/...400dpiLogo.png
http://si.rosselcdn.net/sites/defaul...FJ7B3L.1-0.jpg
Ale Ty serio nie rozumiesz, że ten Marsz jest organizowany przez organizacje około-faszystowskie, a jego zagraniczni goście to regularni faszysci? I stąd moja( i pewnie zagranicznych mediów, choć jasne, że to nadużycie i nie każdy jego uczestnik to faszysta o czym pisałem wcześniej ) opinia na jego temat? Że to nie jest tak, że ktoś ukradkiem wniósł rasistowski transparent tylko po prostu jest tam na takie rzeczy przyzwolenie i akceptacja?
1. Dureń twierdzi że media w Bolsce są niepolskie
2. Uświadamiam go że tak nie jest
3. Odpowiedź innego durnia: JESTES DEBILEM
4. Reakcja yntelygenta Mastera: CO ZA DEBILIZY, IDOTYZMY XDDDDD, SAME BZDURY
https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2015/0...aba475eb56.jpg
skurwysyństwo niesamowite że tak można pluć na Polskę i potem jeszcze z uśmiechem na twarzy mówić że to dla jej dobra
super taktyka
Załącznik 362621
Oficjalnie to nie są żadne organizacje około faszystowskie tylko nacjonalistyczne. Młodzież Wszechpolska ma za cel wychowywać członków w duchu wartości narodowych i katolickich. Nie widzę w tym niczego negatywnego, ani tym bardziej faszystowskiego. Jak dla mnie jest to organizacja jak najbardziej pozytywna. A ONR nie popiera żadnej formy totalitaryzmu oraz odrzuca rasizm. A PIS oficjalnie się odciął od "skrajnie prawicowych transparentów", a kaczor w wywiadzie powiedział że jest to prowokacja uni europejskiej xd. Nie chce nic mówić ale co roku na marszu pojawiały się takie transparenty czy gdy rządziło po to też można powiedzieć że wspierali rasistów i przyklaskiwali faszystom?
W ogóle to się dziwię na Marszu Niepodległości powinno się świętować odzyskanie niepodległości przez Polskę. A co mają do tego jakieś dziwne transparenty typu wolimy kotleta od mahometa albo nie dla islamu? Co ma islam do naszej niepodległości nie rozumiem w chuj. Zamiast nie wiem przebrać się za żołnierzy czy coś albo dokleić se wąsy takie jak miał Józek Piłsudski żeby było fajnie i miło to ci napierdalają z jakimiś dziwnymi transparentami żeby narobić tylko gnoju. Po co kurwa? PO CO?
Ale to ty nie wiesz że jak nie jesteś komunistą, lub krypto komunistą to automatycznie stajesz się nazistowskim faszystą co chce mordować inne rasy które nie istenieja bo wszyscy są równi. i jesteś nietolerancyjnym homofobem i tylko jeszcze dać ci bron i to wszystko wina religii czyli kościoła? i jak masz 100zł to oddawaj 75zł bo sprawiedliwość społeczna, i czytaj marksa