Kto fan oprócz mnie?
Szkoda, że tylko 2 sezony mają być :( Klaus i Elijah mistrzowski duet
@dół
na filmwebie patrzyłam ile jest
chyba ze to zaden wyznacznik, to cofam to :D ale w paru innych serialach to sie zgadza
Wersja do druku
Kto fan oprócz mnie?
Szkoda, że tylko 2 sezony mają być :( Klaus i Elijah mistrzowski duet
@dół
na filmwebie patrzyłam ile jest
chyba ze to zaden wyznacznik, to cofam to :D ale w paru innych serialach to sie zgadza
czemu tylko 2 sezony, skąd info ? ;\
Nie ma żadnej informacji na ten temat, ale na 99% będą kolejne. Po prostu nie ma sensu zapowiadać kolejnego sezonu na początku aktualnego ;) Filmweb to żadne źródło, po prostu są 2 sezony, więc tyle mają na stronie.
Co do serialu, to nadal daje radę i jest ciekawy, ciekawe kiedy będzie tak samo nudny i przewidywalny jak TVD aktualnie. Aczkolwiek cały poziom serialu zdecydowanie trzymają Klaus, Elijah i Marcel, reszta na czele z Daviną, Rebeką wcześniej czy Hayley to irytujące dodatki zapychające sceny.
w 2 sezonie Hayley daje radę, ale w 1 czekałem tylko aż coś ją zajebie bo irytowała strasznie
Jedynym minusem tego 2giego sezonu jest imo to że wszyscy próbują klausa zabić, imo jak na początek rodzice by starczyli, albo skończyć wątek z Daviną a potem się brać za rodziców.
No ale słyszałem że to mieszanie wątków jest typowe dla TVD, i podobnie nagrywany jest ten serial, tamtego nie oglądałem ;d
nudny troche ostatni odcinek, retrospekcje nie dla mnie, ale bedzie sie chyba dzialo teraz ;d
Elijah to mój faworyt właśnie ostatnio sie zastnawiałem czemu nie ma tematu o the orginals
Super serial jak cała ich seria! :)
Wracając do tego co mówiłem wcześniej, nie wkurwia was ta ilość wątków poruszanych na raz?
Wrócili rodzice chcą zabijać dzieciaki, jednocześnie rodzice chcą zabijać siebie,dzieciaki chcą zabić rodziców, wraca prawdziwy ojciec klausa,tu nowe wampiry tu nowe wilkołaki, mam wrażenie że niedługo jeszcze rebekah i córka klausa się w to wplączą xd
Rebekah była świetna w TVD - miała wiele wcieleń, zarówno kochająca siostra szukająca rodziny, jak i porządna sucz. Tutaj była słaba.
Oczywiście to moje zdanie :P
Cytuj:
sejdan napisał
Bo wszystkie posty o Originals były zawarte w temacie o TVD :P
Trochę jest to irytujące, ale w TO trzyma się to jakoś jeszcze kupy i nie wygląda jak Moda na sukces, jak to jest w przypadku TVD.
Dodam tylko, że zaraz pojawi się siostrzyczka Esther zapewne i będzie kolejna rozpierducha ;] Mogliby sobie tylko darować te retrospekcje albo dawać je w mneijszych ilościach, bo ostatnio już je przewijam.
Co do Rebeki mam takie samo zdanie jak Ty mimo że nie oglądałem TVD ( moja oglądała i mówiła mi mniej więcej czym się różni jej postać tu i tam ) i mimo że aktorka ładna to postać nudna, a co do tej Esther, właśnie o niej zapomniałem pisząc poprzedni post, bo przez to właśnie mi się już tak przepełnia ta ilość wątków, mam tylko nadzieję że nie skończy się mega sojuszem klaus-rodzice a potem się znowu będą zabijać nawzajem, bo to będzie słabe
Ale co by nie było, Rebekę i Hayley to by grzmocił ;>
Oglądanie The Originals bez oglądnięcia wcześniej TVD jest bez sensu.
I jakby nie było I, II & III sezon TVD >>>>>>>>>>>>>>> The Originals, więc skoro podoba ci się TO to tym bardziej powinieneś oglądnąć TVD.
Moim zdaniem TO jest mimo wszystko przereklamowane, zbiera dużo pochwał, ale i tak moim zdaniem dużo im brakuje do pierwszych sezonów TVD (zwłaszcza 2 i 3).
TVD cały cza trzymało w napięciu, było wiele ciekawych wątków i nigdy nie wiadomo co się wydarzy, jak ich losy się potoczą, jak wybrną z sytuacji i kto umrze a kto przeżyje.
TO jest moim zdaniem trochę zbyt przewidywalne, ciągle te same potyczki i ciągle te same niekończące się dialogi. I tak naprawdę ciągle jest jeden, ten sam wątek. I zawsze wychodzą z opałów tak samo: ktoś łapie Elijah: przychodzi Klaus i wyrywa im serca. Ktoś złapie Klausa: przychodzi Elijah i wyrywa im serca. Ew ktoś inny, ale tak jest w kółko.
Scenariusz TVD był bardziej pomysłowy.
Noi wkurza mnie notoryczne przywracanie do życia zmarłych już postaci. W TVD też to miało miejsce, ale dopiero od 4 sezonu.
Po pierwsze obejrzeć, po drugie co czytam Twoje posty to zawsze mam wrażenie że nie rozumiesz że każdy może mieć swój gust i to co Ty uważasz nie jest jedynym dobrym wyborem, i wreszcie po trzecie jeżeli TVD jest takie mega zajebiste a TO takie strasznie chujowe to oglądaj tylko ten pierwszy serial, nie będziesz tracił czasu i pisał głupich postów ;-)
I wg mnie sugerowanie ze spin off czegokolwiek nie może być dobry bez znajomości ' produktu nadrzędnego' pokazuje po prostu ograniczony sposób myślenia
@down
Chyba jednak mam rację, skoro tak bardzo musiałeś się wybielić ;P
Nie może być tak dobry, jakby mógłby być.
Nie znasz historii i relacji przede wszystkim Klausa, Elijah i Rebeki, a także w drugiej kolejności Finna, Esther, Mikaela i Kola. I nie możesz w pełni zrozumieć czemu dana postać zachowuje się tak, a nie inaczej. (chyba oczywiście, że czytasz spoilery, ale to nie to samo)
Nawet przywrócenie do życia prawdziwego ojca Klausa w ostatnim odcinku jest wynikiem tego co się dzieje w TVD.
Inaczej ktoś by sobie pomyślał WTF z dupy go przywróciła do życia, to wiedźmy mają moc wskrzeszania zmarłych?!?
Mocne xDCytuj:
Maciek1993 napisał
To właśnie powiedziałeś o sobie.
Ja dałem tylko swoją opinię, bez naskakiwania na nikogo, że wolę to i to, a nie podoba mi się to i tamto, na co ty zareagowałeś jakimś bulwersem, więc to ty nie rozumiesz, że mogę mieć swój gust.
Ponownie czytanie ze zrozumieniem się kłania.Cytuj:
Maciek1993 napisał
Nigdzie nie pisałem, że TO jest chujowe, bo przecież sam oglądam i mi się podoba. Myślę jednak, że jest przereklamowane, bo ludzie porównują to z obecnymi sezonami TVD, na tle których rzeczywiście wypadają lepiej, zamiast z pierwszymi trzema.
Mandarke ma rację, w sumie powinno się obejrzeć TVD od początku, by zaczynać TO, ewentualnie obejrzeć chociaż ostatnie 2 sezony TVD, by wiedzieć dlaczego w ogóle ponownie akcja wróciła do Nowego Orleanu, dlaczego są takie a nie inne powiązania między postaciami, skąd konflikty rodzinne Mikaelsonów. Pomagają w tym co prawda retrospekcje, które pojawiają się dość często, ale jednak historia zaczęła się jeszcze w TVD, a że powoli wykluczano stamtąd Pierwotną rodzinę i aktorka grająca Rebekę wpadła na pomysł stworzenia spin offu, to jednak wszystko zaczęło się w TVD i niejako w Mystic Falls.
Co do TO > TVD. Owszem, chodzi mi o nowe sezony, końcówka 4 i oczywiście 5 oraz 6. Na początku serial był prześwietny mimo swojego klimatu, który bardziej powinien przyciągać kobiety, ale teraz to jest wałkowanie tego samego, wskrzeszanie każdego, no i TVD ma teraz dużo mniejszy poziom, gdy nie ma tu Pierwotnych, którzy potrafili swoim charakterem zrobić odcinek. Jak chociażby Rebeka czy Klaus, bo akurat Elijah w TVD był dość nudnawy i ciągle wszystko kręciło się wokół tego, że chce uratować rodzinę, dodatkowo stare wspomnienia z jego kochankami, które ostatecznie ktoś i tak zabijał, taki biedny, smutny wampirek xd
Czekam na jakiś wątek, który będzie miał pierdolnięcie - raz a dobrze. Może nie od razu uśmiercenie Klausa, ale niech już skończą z tym ciągłym wałkowaniem w TO Esther i nawrócenia rodziny + uratowania swojej twarzy po stworzeniu potworów, zaś w TVD ciągłego kurwa pierdolenia o Bonnie jak to wszystkim smutno i ciągle trzeba ją przywrócić do życia. No i ci łowcy z dupy. Z odcinka na odcinek dowiadujemy się, że rodziny założycieli są tak kurewsko obszerne i ciągle żyją, mają się dobrze, wiedzą kto jest kim i potrafią zgładzić wampira ot tak, litości. Rozumiem nowonarodzonego pizdusia, ale wpadają sobie na takich Salvatore czy Enzo i żaden problem, wytłuczemy was swoją armią łowców z werbeną i bełtami.
W sumie ma pytanko, bo nie pamiętam dokładnie tego.
Jak Hayley została hybrydą, skoro w serialu nie ma Eleny i nie dostała jej krwi?
Podczas rodzenia Hope, pierwszej naturalnie zrodzonej hybrydy, została zabita przez wiedźmy, a że miała w sobie krew córki została przywrócona do życia jako hybryda. Wcześniej była o tym mowa, że krew Hope może tworzyć hybrydy.
Orientuje się ktoś o której z reguły wychodzą pierwsze napisy pl?
@thx Berry, no wlasnie zauwazylam ze do tvd wychodza szyyyyyybciej
znow naprawde dobry odcinek, roznica miedzy the originals, a TVD w tym momencie jest ogromna ;d niestety jeszcze jeszcze chyba tylko 1-2 odcinki i jakos do polowy stycznia przerwa w emisji
Ostatnie odcinki mają pojawić się 8 i 11 grudnia, a powrócą na antenę 19 i 22 stycznia odpowiednio TO i TVD.
Ech, szkoda, ale w sumie do przeżycia ten miesiac z hakiem
Są seriale w których trzeba czekać po pół roku :V żaal
Rzygnąłem na widok romansu i delikatnego pocałunku dwóch gejów - wampira i wilkołaka. Z zajebistego serialu robią jakąś telenowelę.
Bez jaj ta scena mogła być wycięta i serial by nie ucierpiał.
Z odcinka na odcinek coraz bardziej wkurwia mnie Davina, w 1 sezonie miałem tak z hayley że miałem nadzieję że zdechnie, teraz mam tak z Daviną.
No i ten motyw z Rebeką w barze, nie spodziewałem się że Elijah będzie aż taki słaby, nie po tym co widziałem w 1 sezonie
Akurat motyw z Elijahą mi się spodobał. Na początku myślałem, że to ktoś inny się pod niego podszywa np. ta siostra Esther, która mogła wrócić po pierworodną Klausa. A tutaj takie zdziwko małe, że jednak Esther mocno namieszała mu w głowie.
No i w końcu wróciła moja Rebekah <3.
jest gdzies nowy odcinek juz przetlumaczony? bo sie na serialach zalukaj i cda opierniczaja, tak samo jak z arrow >.<
przeciez arrow jutro wychodzi
no tak, ale odcinek nie moze zostac przetlumaczony skoro nie wyszedl ;d
Aa, wydawało mi się że parę dni temu gdzieś czytałam, że wychodzi za parę godzin arrow, nie wiedziałam że tu też przerwa z czapy
I jak najnowszy odcinek ?
Ja powoli zaczynałem wierzyć ze Kol się jakoś zbrata z rodzinką, ale po tym co zrobił w tym odcinku jest w kolejce do śmierci zaraz po Davinie :C
Fajnie chociaż że załatwili tę ich matkę bo też mnie wkurwiała cwaniara ;D
noo jest moc
A Kola udupili z blondi, bo ona chyba w jakiejs innej produkcji ma grac i nie wyrobilaby, to musieli cos wymyslec
no ale przynajmniej Cami cała
Rebekah, moja ulubiona postać ;<.
Kolejny raz odcinek 10/10.
Odcinek spoczo, ale mam pytanie znacie nazwe piosenki ktora spiewaja te wiedzmy na poczatku serialu ? Cos tam demon demon demon
najnowszy odcinek mnie zmiażdżył. nie sądziłem że aż tyle można z tego serialu wycisnąć, a jednak.
nowy odcinek!
jestem mega zadowolony ponieważ ten serial trzyma poziom!
Kurwa, jak mnie skręca, kiedy tak mocno zaczynają forsować pedalstwo i poświęcają temu 1/4 odcinka.
jakie pedalstwo typie xD???
Oglądałeś?
Wszedzie teraz pedalow wrzucaja... pierdolona moda na geja
no z tym homo wątkiem to mocno wkurwiają
Ja bym zrozumiał jakby to były pojedyncze scenki, jeden całus na odcinek czy kij wie co jeszcze, no ale poruszające i dramatyczne rozmowy jak patrzą sobie w oczy albo szczęśliwy poranek w łóżku po upojnej nocy to mnie na rzyganie zbiera ;/.
Taaa XD Miałem nadzieję, że odpuszczą sobie dramatów i miłosnych poruszeń w TO, bo w TVD i tak było tego za dużo. Raz na jakiś czas spoko, ale tu miała być ciągła akcja, rozpierduchy i w ogóle, a jak nie Davina z każdym po kolei, to Camille. Teraz dodatkowo gejuszki zakochańce :3