Morrowind - pluginy, questy, rozmowy ogólne
Witam!
Onegdaj zakładałem temat o Mafii, mojej ulubionej grze. Teraz czas na Morrowinda, czyli drugie arcydzieło w dziedzinie gier komputerowych. Zatem pomału.
Wiki na ten temat: http://pl.wikipedia.org/wiki/The_Eld...III:_Morrowind
Gra, którą znam już od dawien dawna, czyli gimnazjum. Ostatnio znowu sobie zainstalowałem, żeby przypomnieć stare czasy. Już nie ta satysfakcja, ale ciągła możliwość modyfikacji sprawia, że gra się nie nudzi, a dodatki są genialne. Zwłaszcza Bloodmoon, gdzie mamy do dyspozycji śnieżną wysepkę i ciekawą mroczną fabułę.
Proponuję, żeby jeżeli ktoś zna ciekawe mody, którymi warto się pochwalić zapodał ich nazwę, bo jak wiadomo kiedy już się zacznie nie można się tymi modami nacieszyć. Póki co mam tylko parę usprawnień i poprawioną grafikę. Jednak jak ktoś zna fajne modyfikacje i testował je to dzielta się, są strony z pluginami, ale są ich tam tysiące i można zasnąć szukając jakiegoś fajnego.
Jako osoba, która nigdy nie zagłębiała się za bardzo w zadania, bo chyba nigdy nie przeszedłem od początku do końca samej fabuły albo innego wątku pobocznego, mam pytanie do znawców, a wiem, że takich jest tu sporo. (długie zdanie wyszło) Otóż, zacząłem robić zadania dla rodu Hlaalu i po ostatnim, to jest tym, w którym trzeba zabić królową kwamów, ludzie zaczęli być dla mnie nieprzychylni. Stosunek 15/100 ;/
Ma to związek z zadaniem czy co innego? Bo każdemu muszę teraz dawać w łapę, żeby ze mną handlował albo rozmawiał, a coś takiego zdarzyło mi się po raz pierwszy.
To chyba tyle tytułem wstępu, dziękuję za uwagę, jeżeli ktoś przeczytał całość!