Dr_Dungeon napisał
Od razu zaznaczę, żeby nie było, że się czepiam: Opowiadanie nie jest takie najgorsze, a szczerze mówiąc reprezentuje wyższy poziom niż to co zwykle się w tym dziale pojawia... ale to jeszcze nie jest RPG. Do porządnego narracyjnego stylu też mu jeszcze trochę brakuje. Co mi nie pasuje:
Syku przestawnego używaj bardzo ostrożnie. Na ogół lepiej wyglądają zdania pisane "normalnie", bez udziwnień, i nie zaczynaj zdania od "Tak". Ten fragment bym zamienił na np.
ale nudnawo by to wygladało xD a tak troche urozmaicenia i jest good ale zapamiętam sobie :P
Trzymaj się stylistyki. Pisz "Po trzech godzinach", "Byłem ledwo żywy" lub "Wiedziałem, że nie przeżyję następnego ciosu".
mój błąd przepraszam juz poprawione :P
"Kamienie leczące" brzmią trochę głupio... Jak rozumiem runa SD to byłby "Kamień nagłej śmierci"? Lepiej trzymaj się run. Zresztą, dwa cytaty z twojego opowiadania:( wiem o co chodzi :P )
Drugi przykład brzmi o wiele lepiej...
ale jak rpg to pojechałem juz po całości godziny zmienione :P
Zdanie na trzy linijki - nigdy tego nie rób. Lepiej rozbij na kilka prostszych.
Kropki mnie bolą :D
To już kompletne czepianie się, wiem... ale nie mogłem się powstrzymać XD
heh xD ale tych kropek i mnie nie ma :d a ta drobniutka literówka poprawiona m->n :P
Koniec "śmiercionośnej strzały" to grot, ewentualnie lotka (zależy z której strony patrzeć). Wy natomiast postanowiliście wracać, gdy skończyły wam się strzały.
grot to grot a strzała to strzała :P
Dalej, rycerskie "spodnie" to "nogawice" a zamiast "mikstur przywracających mane" pisz lepiej "magicznych mikstur" lub w ostateczności "mikstur magii". Nie trzymaj się też tak kurczowo opisów swojego ekwipunku. Jeśli jest to ważne dla fabuły, lub chcesz się pochwalić, pisz o tym na początku (tak jak to zrobiłeś z poziomem doświadczenia i skillami).
o to chodzi że nie trzymam się za bardzo opisu swojego eq bo tam nawet niema napisame jakie mam eq :P:P ale o kamieniach leczących uważam że należało napisać gdyż to głównie dzięki nim toczy sie wątek :P beż ich małej ilości nie było by przygody :P
I ostatnia rada: używaj Firefoxa. Praktycznie wszystkie literówki i ortografy (a jest ich nadal sporo) wychwyciłbyś samemu.
Używam IE i uważam że jest dobry firefox opera i inne to tylko pomocnik dla dzieci neo które ściągają wszytsko co im wpadnie w ręce :P
Ogólnie opowiadanie oceniam na 7/10 - i czekam z niecierpliwością na następne. Jeśli poprawisz te drobiazgi, to może wyjść coś naprawdę ciekawego...