jw
Na kogo zagłosujecie i dlaczego? Dodaję ankietę i z chęcią poznam Wasze zdanie.
Zapraszam do dyskusji!
SPRAWDŹ NA KOGO ZAGŁOSOWAĆ! - http://eu2.euvox.eu/pl/
Wersja do druku
jw
Na kogo zagłosujecie i dlaczego? Dodaję ankietę i z chęcią poznam Wasze zdanie.
Zapraszam do dyskusji!
SPRAWDŹ NA KOGO ZAGŁOSOWAĆ! - http://eu2.euvox.eu/pl/
Nie zasogłosuję, bo się na tym nie znam.
Kojarzę tylko wybiórczo obietnice niektórych partii, a nie całe programy, a jakoś zwyczajnie mam lepsze rzeczy do roboty niż analizowanie kłamstw różnych ugrupowań.
jeszcze nie wiem, ale na pewno na tych co sa za legalizacja :)
wiadomo ze JKM bo chce zalegalizowac marihuane :)))))))))))
Ja zamierzam się niedługo zagłębić w temat, żeby móc wybrać na tyle świadomie, na ile to możliwe. Także nie wiem jeszcze na kogo zagłosuję, ale na pewno nie na żadną z partii obecnie rządzących.
Zagłosuję na JKM, ponieważ uwielbiam oglądać wystąpienia Nigela Faraga który bez zahamowania jeździ po całej bandzie europosłów. Korwin i jego partyjniacy będą robić dokładnie to samo tyle, że w interesie Polski.
Pozwolę sobie zacytować komentarz z Sadistica:
Cytuj:
Jak JKM dojdzie do władzy to nie będzie normalne, ale przynajmniej ciekawe
Ja zaglosuje na Ruch Narodowy bo wierze ze Ci ludzie chca jak najlepiej dla Polski.
JKM
Nie ma partii libertariańskiej, trzeba głosować na Ozajasza.
co wy poszaleliscie przeciez polska bez unii posypie sie jak domek z kart, a jak robactwo powraca z zachodu i bezrobocie skoczy do 113% to bedziemy do ukrainców na roboty jeździc. tak bedzie
u mnie w okolicy chyba przy kazdym wybudowanym czy wyremontowanym w ostatnim czasie obiekcie jest tabliczka, ze wspolfinansowała UE i hajs z UE zawsze jest o wiele wiekszy
Ale powiedz mi co z tego? Mamy teraz gospodarkę centralnie sterowaną przez UE i patrz co się dzieje z cukrowniami, kopalniami itd. Począwszy od ogromnego ograniczenia produkcji naszego towaru eksportowego(na rzecz innych państw członkowskich) i kończąc na olbrzymich karach związanych z nadwyżkami. Z boku to wszystko wygląda super, bo nowe autostrady, rozbudowa miast i tak można wymieniać, ale gdzie tu miejsce dla szarego obywatela? W telewizji promują zawsze pięknie rozwijające się miasta, podwyżki pensji, a nigdy nie pokażą pierwszej lepszej wsi po zjeździ z obwodnicy miasta gdzie bida aż piszczy.
Na PO
No cóż, może teraz bierzemy, ale po 2020 roku to my będziemy dostawać w dupę.
Masz coś więcej :)
http://www.bankier.pl/wiadomosc/6-mi...i-3003181.html
co z tego, ze unia daje ileś kasy, ale przez to inwestycje są droższe a po 2 samorzady muszą się mega zadluzac żeby dopłacać te resztę
Nie ma Partii Libertariańskiej, niestety nie głosuję.
Abstrahując już od tego, kto dokładnie głosuje na jakie partie, zastanawia mnie jedno: jak obecnie ktokolwiek może jeszcze głosować na PO? A w torgowym sondażu jest ona na drugim miejscu. Może mi ktoś z głosujących za nią powiedzieć dlaczego oddaje na nią swój głos?
JKM, spoko gość będę na niego głosował bo i tak co mamy do stracenia? Gorzej w tym kraju być juz chyba nie moze;d
UE to czyste zło. Te dofinansowania to bujda, słyszałem ze dajemy do unii sporo kasy, a oni dają nam tylko jakąś część z tego ...
- te od nich wymogi obecne, zakaz budowy domów z ogrzewanem centralnym. Wszystko ma byc ogrzewane gazem co równa sie z wiekszymi kosztami dla obywateli -,-
- obiło mi sie cos o uszy ze ma zostac lub zostal juz wprowadzony zakaz wędzenia wędlin
- w produkcji nowych samochodów została zmniejszona pojemność silników z powodu emisji CO2( akurat nie wiem czy to na - czy +, kazdy ma własne zdanie)
@up. O ameryce to potwierdzone info, znacznie przekraczają CO2 niz normy, bez konsekwencji ofc
to trolle jak mandarke xD
o kurwa stary. Jakbyś wiedział ile Polska musi płacić za członkostwo w Unii, to byś zmienił zdanie. w rzeczywistości bez Unii, Polska wybudowałaby 2x więcej takich orlików (byłoby taniej).
Ja jako młody człowiek, który niedługo zacznie płacić składki ZUS, podatki dochodowe i inne gówna nie chcę finansować tej bandy biurokratycznych złodziei, hamującej swobodę przedsiębiorcy.
Niedawno miałem bekę z psychofanów Kongresu Nowej Prawicy, ale jak zacząłem o nich więcej czytać to wywnioskowałem, że nie ma innej alternatywy. Na eurowyborach zagłosuję oczywiście na nich.
ps. super rozwój kurwo
https://i.imgur.com/w8BHBsF.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...53159705_n.jpg
Ja się pytam gdzie jest moje 51kg wołowiny?
Przykłady darmozjadów UE:
Sam mam dwóch znajomych, którzy zakładali fejkowe firmy, musieli sporządzić jakiś biznesplan i od UE dostawali ~ 10000zł na rozpoczęcie działalności. W rzeczywistości firma nie istniała, a do kontroli mieli tylko lewe faktury. Po roku zamykali firmę i byli 10000zł na plus.
europoseł zarabia ok. 50 000zł miesięcznie, a gówno robi. tutaj filmik, jak europosłowie przychodzą tylko z rana po podpis obecności (za który dostają kasę) od razu z walizkami, bo wyjeżdżają na weekend:
https://www.youtube.com/watch?v=zwHjOWrhTIk
https://www.youtube.com/watch?v=zwHjOWrhTIk
Polski Europoseł zwyczajnie mówi o zarobkach rzędu 50000zł za nicnierobienie i przekrętach europosłów (wiem, że szmatławiec, ale to zwykły wywiad):
http://www.fakt.pl/wywiad-z-markiem-...,458733,1.html
Następne mega zestawienie gdzie głównym czynnikiem jest członkostwo w unii, jakiś debil robił ten obrazek.
JKM to jest dla mnie wybór albo desperatów albo ludzi których serio jebie ten kraj bo ja nie rozumiem jak można głosować na człowieka który w gliwicach w zeszłym roku rzucił hasłem że bicie żony to rzecz normalna i nie rozumie dlaczego ludzie uważają inaczej. Fanboye i tak nie uwierzą, ale tak było. Już pomijając takie dupsy typu jaki to człowiek, jego plan jest co najmniej ciekawy, więc zgodzę sięz filipem, że na pewno będzie nienormalnie ale ciekawie.
Nie idę na wybory bo wiadomo że nikt się nie wywiąże z tego co pokaże do wyborów, bo mogą sobie na to pozwolić przy dzisiejszej świadomości politycznej i zachowaniach społeczeństwa.
Ja zagłosuję oczywiście na Kongres Nowej Prawicy.
Ja naprawdę nie rozumiem, dlaczego w Polsce koszta pracy, ceny paliwa i jedzenia są tak wysokie, jak mieli wprowadzić ACTA to połowa Polski wyszła na ulice, ale jak zabierają nawet nieco ponad połowę pieniędzy z legalnie wypracowanego wynagrodzenia, to już jest ok? Tak samo jak Ewande nie widzę żadnych powodów dla głosowania na PO, ba, nie zagłosowałbym też na PiS, SLD i PSL, Twój Ruch to cyrk a nie partia polityczna, więc pomijam.
Mam tylko nadzieję, że Polacy w końcu przestaną głosować na partie głównego nurtu, które rządzą nami źle.
A co do Pana Janusza, to bardzo wiele złego się o nim słyszy, ale to głównie dlatego, że w TVNie jest pokazywany jako homofob, antysemita i takie tam. Poza tym, odnoszę takie wrażenie, że niektórzy nie do końca rozumieją poprawnie jego wypowiedzi, a te z odrobiną ironii traktują na poważnie.
Ogólnie, jak ktoś w Polsce wypowie nazwisko "Hitler", to od razu wygląda jak Gestapowiec.
Czemu nie zagłosuję na JKM? A czemu mam głosować na człowieka, który podpiera się zestawieniami takimi jak to wyżej. Co mnie obchodzi średnia pensja czy pensja minimalna.
Nigdzie nie jest napisane, że każdy ma żyć w dobrobycie. Jeśli urodziłeś się robakiem to robakiem masz pozostać i ŻADEN POLITYK TEGO NIE ZMIENI.
To skoroś taki mądry nad tych fanboyów, to udowodnij że tak było. Albo zamilcz, bo nie wydajesz się lepszy od ludzi, których oskarżasz.
Bo Korwin rozpatrywał kiedyś scenariusz - jest realne zagrożenie zniszczenia rodziny, czy to żona ćpie, czy jest bardzo agresywna, gorszy dzieci, czy coś w tym stylu. Stwierdził wtedy, że niestety, ale w takiej beznadziejnej sytuacji trzeba będzie użyć siły (można to rozumieć jako uderzenie).
A ty to interpretujesz jako "bicie żony to wg JKMa normalna rzecz". Zastanów się kogo chcesz oszukać.
2x@up Oznacza to np. ze urodziles sie w nie zbyt zamoznej rodzinie i do konca zycia masz byc biedny bo taki jest pisany twój los? Powinno byc zupełnie inaczej, bo "politycy" są po to aby pomóc krajowi.
ja nie idę, szkoda czasu i takchuja to zmieninic to nie zmieni w życiu Polaków. Smutne ale prawdziwe.
Prawda jest taka że plany i "o jak to dobrze będzie - tylko nas wybierzcie" są zawsze takie zajebiste że nic tylko głosować. A jak przychodzi co do czego i tak gówno z "obietnic" jest.
Dopóki się nie wyjebie tych starych leśnych dziadków to NIC się nie zmieni.
@up
Póki nie wywali się obecnych polityków to nic się w polsce nie zmieni, ale nie pójdę na wybory bo nic to nie zmieni - pomyślało 90% młodych ludzi i nic się nie zmieniło
Nie będę marnował czasu na jakieś wybory które nic nie znaczą jeszcze przed sesja.
Mnie najbardziej wkurza to, że ludzie muszą pod przymusem płacić na ZUS. W tym kraju człowiek nie może się czuć normalnie, skoro do czegoś jest zmuszany. To oczywiście nie jest odpowiedni temat do rozmawiania o tym, ja wiem. Po tym, jak Nowa Prawica w sondażach kilka razy z rzędu przekroczyła próg wyborczy, ludzie widzą, że zagłosowanie na KNP to już nie jest "stracony głos" co pewnie odbije się pozytywnie na wyborach parlamentarnych.
A co do ludzi, którzy nie idą na głosowanie - chyba lepiej jednak nie iść na wybory, niż zagłosować na PiS albo PO.
A kto Ci każe płacić na ZUS? Nie chcesz to nie płać.
UE jest bardzo ważnym, możliwe że głównym powodem. Koszt biurokracji UE, kary i absurdalne ograniczenia nakładane na Polskę przyczyniły się do tego w dużej mierze.
To już jest nadinterpretacja hardo jak już ktoś napisał ;ddCytuj:
JKM to jest dla mnie wybór albo desperatów albo ludzi których serio jebie ten kraj bo ja nie rozumiem jak można głosować na człowieka który w gliwicach w zeszłym roku rzucił hasłem że bicie żony to rzecz normalna i nie rozumie dlaczego ludzie uważają inaczej. Fanboye i tak nie uwierzą, ale tak było.
Zawsze jest tak, gdy Korwin odniesie się do kontrowersyjnego tematu ze swoim czysto spekulacyjnym zdaniem, to media robią nagonkę i naklejają mu łatkę wariata na polecenie obecnego rządu, po czym idzie w świat propaganda że Korwin to szaleniec xD
słaby troll xD
Ja jestem pewien, że Korwin wywiąże się z przynajmniej większości obietnic. On chce radykalnych reform, nie takie delikatne pierdolenie jak obecnie, gdzie wszystko grząznie w bagnie biurokracji. Przecież ten człowiek nie zmienił poglądów przez ponad 20 lat, nie to co obecne partie w rządzie, gdzie posłowie zmieniali partie częściej niż torgowicz skarpety. To, że nie mógł się wykazać i nie był dopuszczony do sejmu przez propagandę władzy, która boi się utraty koryta to już inna sprawa.Cytuj:
Nie idę na wybory bo wiadomo że nikt się nie wywiąże z tego co pokaże do wyborów, bo mogą sobie na to pozwolić przy dzisiejszej świadomości politycznej i zachowaniach społeczeństwa.
Zresztą on i tak jest stary i niedługo umrze, więc nie ma nic do stracenia xD
I właśnie pójście na wybory i zagłosowanie na partię spoza rządu (nawet niekoniecznie KNP) jest tożsame z wywaleniem obecnych starych pryków z rządu. Gdyby większość niezdecydowanych w ten sposób poszło na wybory i tak zrobiło, to w pierwszych wyborach dziadki z pisu i PO zostałyby wyjebane z rządu.
no kurwa rzeczywiście, wygogluj jakieś podstawy działania systemu podatkowego zanim następnym razem pierdolniesz taką głupotę XD
oczywiście można zostać żulem czy robakiem nie mając kontaktu z legalną pracą, ale po co.
Cała prawda o super dotacjach unijnych i relacjach finansowo-politycznychh Polska-UE prostym językiem. Ogólnie polecam cały kanał tego gościa:
https://www.youtube.com/watch?v=MoqsKno5PiY
https://www.youtube.com/watch?v=MoqsKno5PiY
Głosowałbym na PiS gdyby nie kaczyński, macierewicz i kilku idiotów którzy już dawno powinni odejść z polityki.
Generalnie nie mam na kogo głosować, teoretycznie mógłbym wybrać jakaś mniejsza partię tylko Solidarna Polska czy Polska Razem Gowina wydają mi się takimi partiami założonymi tylko żeby główni liderzy mogli wskoczyć do europarlamentu i pobierać hajs z brukseli.
Skończy się pewnie tak, że w ogóle nie pójdę tylko nie dlatego że nie obchodzi mnie co się dzieje w kraju wręcz przeciwnie tylko wśród głównego nurtu politycznego zwyczajnie nie znajduję dla siebie partii którą bym popierał w 100%.
JKM - czlowiek, ktory oficjalnie przyznane sie ze niemawidzi Unii, palil flage Unii, porownywal ja do komuny, teraz do niej kandyduje. To jest przeciez tak zalosne ze az smieszne. Dla JKM chyba kasa sie konczy i leci do koryta.
Moj glos oddaje na SLD.
Nie ma sensownej partii Socjalliberalnej, więc nie głosuję na nikogo.
co xD
on jest jak ten słynny koń trojański. idzie do bazy swojego wroga, żeby rozpierdolić go od środka.
Unia sama z siebie zresztą w końcu sama by się rozsypała, on to tylko przyspieszy. W UE pojawia się coraz więcej ludzi, którzy mają dość tej złodziejskiej instytucji i wprost mówią, że istnienie Unii jest bez sensu. Wystarczy pooglądać filmiki Nigela Farage jak ktoś już tu kiedyś wspomniał: https://www.youtube.com/results?sear...igel+Farage+pl
Na spotkaniu u mnie w mieście przedstawiciel KNP mówił coś w tym stylu:
"Wielu ludzi pyta sie, po co kandydujemy do Unii, jeżeli jesteśmy przeciwko niej. No proszę państwa, chcemy zobaczyć, czy ci ludzie naprawdę są chorzy psychicznie, czy udają, czy są po prostu tak głupi"