Niestawiennictwo w terminie w Urzędzie Pracy i wyrejestrowanie
Witam, mam wielki kłopot z Urzędem Pracy - otóż staram się o dofinansowanie na kursy z urzędu pracy (kwota dość duża bo około 8tyś) jednak z mojej winy nie stawiłem się w terminie (i nie usprawiedliwia mnie fakt, ale może zadziała łagodząco, że miałem w dniu stawiennictwa zdjęcie szwów w szpitalu oddalonym o 150km oraz w godzinach 7-15 opiekuję się chorym dziadkiem, który wymaga całodobowej opieki [dziadek ma problemy z poruszaniem się o własnych siłach]), gdyż najnormalniej w świecie zapomniałem..
Ale do rzeczy - chciałbym się dowiedzieć, czy mam jakiekolwiek szansę coś zrobić (jakieś lewe zaświadczenia czy inne praktyki, nie koniecznie legalne) żeby odwołać się od decyzji? Ruszyła procedura więc pewnie na dniach otrzymam pismo z taką informacją, w urzędzie byłem oczywiście nie pomogły prośby ani błagania (nawet przedstawiłem dokumenty, że kilka dni przed stawiennictwem miałem operację nosa, a tydzień później w dniu terminu PUP byłem na zdjęciu szwów).
Tak to wygląda, a niechciałbym żeby to tak wyglądało bo na prawdę jest to dla mnie szansa. Co robić?
Za skuteczny sposob, ktory przejdzie w moim przypadku moge wyslac sms do 30zl lub kupic jakis pacc etc. tylko prosze pomozcie!
Pozdrawiam