cześć,
miał ktoś usuwane 8/ zęby mądrości?
babeczka (dentystka) mówi że druga głowa mi wyrośnie xD, rzeczywiście tak źle jest?
ogólnie boli czy znieczulenie daje rade?
Wersja do druku
cześć,
miał ktoś usuwane 8/ zęby mądrości?
babeczka (dentystka) mówi że druga głowa mi wyrośnie xD, rzeczywiście tak źle jest?
ogólnie boli czy znieczulenie daje rade?
u mnie trwało to 10 min
dostałem dwa znieczulenia, wzieła jakiś chwytak, poluzowała mi dziąsła i zaczeła po prostu z całej epy ciągnąć aż go wyrwała. wyczyscila rane, dala mi wacik ktory mialem trzymac caly dzien.
jedyne co bolało to znieczulenie. nie bolało ani przy wyrywaniu ani po ani dzien po. jedyny minus to ze caly dzien mi krwawił praktycznie ale wyjebane mialem paliłem szlugi itp :P po sprawie dostałem zęba na pamiątke a potem rozkurwiłem go młotkiem za to ze mnie tak bolał przed zabiegiem
ale poczekaj na inne wypowiedzi bo z tego co czytalem wczesniej niektorzy mieli jakies problemy, u mnie tak to wygladalo a tez sie cykałem
To zalezy jak korzen sie ulozony. Znam osobe co dostala 4 znieczulenie i wyrywanie jednej osemki trwalo z 30min. Pozniej przez tydzien caly pysk opuchniety, oko jak podbite, nie mozna jesc, antybiotyk, szwy...
Ja tylko słyszałem, że z dolnymi mogą być problemy. U mnie wyrywanie górnego trwało mniej niż 5 minut i nie bolało ani po ani na drugi dzień. Ze znieczuleniem trwało dłużej niż samo wyrywanie.
Wyrywany miałem rok temu i tak jak opisał vadim, znieczulenie kilka razy podawane i czuć i tak było dość mocno. Złapał mnie za łeb i szarpał aż wyszło, cała akcja trwała około godziny
Siema
mam 27 lat i jak narazie rok temu usuneli mi jednego bo bolalo...
Bardzo sie balem ale nie bylo az tak strasznie ... pare sekund i po wszystkim... mialem szczescie ze zab siedzial pionowo... Od tamtej pory jak narazie naszczescie nie mam problemow.
Drugi zab u gory mam poziomo (dwa u dolu tez) wiec pewnie w przyszlosci bede mial lipe ale slyszalem ze czasami nie trzeba ich wyjmowac.
Poziome trzeba rozcinac i jest cala morde we krwi !!!
http://www.gshit.de/pdata/t/75.jpg
Pozdro!
Kur.. ja mam właśnie na górze położony poziomo
a ja chyb nie mialem wyrywanego jeszcze xd kazdy to musi przejsc? xD
Dzieki chlopaki, u mnie 3 chyba rosną. xD Póki co nie bolą
mialem wyrywana jedna osemke, bolalo przy wyrywaniu i potem przez trzy dni zdychalem pomimo lykania tabletek jak pojebany
powodzenia
Ja miałem dwie dolne ósemki położone poziomo, ogólnie nieciekawa sprawa. Z jedną się męczyli 2 godziny, musieli usunąć trochę kości szczęki żeby dało radę wyrwać tego zęba, w trakcie dostałem ze 4 znieczulenia a bolało jak cholera. Jak w końcu usunęli zęba to wsadzili implant żeby wypełnić braki po usuniętej kości i zaszyli, opuchlizna około 8-10 dni, spore problemy z jedzeniem (resztki ciągle wchodziły w dziurę po zębie). Z drugim zębem było lepiej, wyrywali i zaszyli w jakieś 30 minut, bez komplikacji, opuchlizna około 3-4 dni.
kurwele dzis przypadkowo odkrylem, ze mi chyba sie wyrzyna i sie tera boje chlopaki jak tak piszecie
Ja mam 2 dolne ósemki, ale całe szczęście nigdy nie miałem z nimi problemu, i wyrosły sobie jak trzeba :)